Analisten raden De Ligt Juve af: 'Kies voor Barça'

BVeenstra, 22-06-2019 om 10:50, 14793 views, NH Nieuws |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Niet Juventus, maar FC Barcelona moet de volgende club van Matthijs de Ligt worden. Dat vinden voetbalanalisten Rinus Israël, Gerard van der Lem en Heini Otto. Juventus lijkt op dit moment de grote favoriet om de aanvoerder van Ajax te strikken, zo schreef De Telegraaf zaterdagochtend.

'Ik zou FC Barcelona de juiste keuze vinden', zegt Israël tijden NH Sportcafé. 'Dat vind ik een mooie club voor hem. Nee, Juventus niet. De Italiaanse competitie is niet zo aantrekkelijk als de Spaanse. Voor zijn ontwikkeling zou het ook beter zijn om naar Barça te gaan. Bij Juventus is het makkelijker verdedigen dan bij FC Barcelona. Bij Barça wordt meer van een verdediger gevraagd en daardoor kan hij zich nog beter ontwikkelen.'

Van der Lem is van mening dat je het van twee kanten kunt bekijken. 'Als verdediger komt De Ligt bij Juventus wel in zijn kracht te spelen. Maar als ik kon kiezen, zou ik ook naar FC Barcelona gaan', zegt Van der Lem, die denkt dat De Ligt bij Barça best met ruimte in zijn rug kan voetballen. 'Omdat hij ook voetballend vermogen heeft. Hij kan bij elke club spelen.'

Otto, jeugdtrainer in Amsterdam, denkt dat De Ligt rijp is voor een vertrek, al hoopt hij nog altijd dat de verdediger bij Ajax blijft. Als hij vertrekt, heeft Otto wel zijn voorkeur. 'Dan hoop ik dat hij Barça pakt. Dat is een voetballende club, maar hij kan inderdaad bij elke club voetballen', aldus Otto, die ingaat op het nieuws van De Telegraaf. 'Mike (Verweij, red.) en Valentijn (Driessen, red.) zijn goed op de hoogte.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Woodenshoe
Dat gegeil op Barcelona.... Elke andere club is een mooiere keuze!
0 0
JanTa
Barcelona onder Valverde is ook niet meer van wat het geweest is dus waarom zou de Ligt nog voor deze club moeten kiezen?
2 0
ETM
Die analisten zijn inhoudelijk gewoon bijster zwak. Immers van 'analisten' mag je meer verwachten dan uitspraken zoals die van Jantje achter de bar..

Maar de verontwaardiging over de de walm van positiviteit over de club Barcelona deel ik niet. Want ik begrijp dat namelijk wel. Barcelona is idd momenteel een flinke stap terug van haar gouden generaties. En ook heeft t de romantiek niet meer van de succesvolle eigen jeugd. Maar Barcelona is nog wel Barcelona. Een club die net als Ajax altijd getoetst zal worden aan haar eigen identiteit. Een club met een duidelijke ambitie met betrekking tot haar speelwijze. Noem het 'gegeil' prima, ik snap het wel.
Bovendien is Barcelona gewoon een absolute Europese topclub, structureel top 2 in 1 van de sterkste competities van Europa, structureel kandidaat voor de CL.
Ben ik Barca-fan? Nee helemaal niet. Alleen Ajax doet er toe. Worden de lelijke aspecten van het moderne voetbal ook vertegenwoordigd in Barca? Jazeker.
Maar dat veel voetballiefhebbers meer hebben met Barca dan met een PSG is voor mij vanzelfsprekend. Ook dat Juventus in de 'huidige' Italiaanse competitie minder tot de verbeelding spreekt.

Maar boven al hoop ik dat De Ligt toch echt zelf een keuze maakt, is dat Juventus, so be it. Voor mij zou het leuker zijn als hij voor een PL-club zou kiezen want dan zal ik hem vaker in actie zien.
3 -1
TheRiviera
Zo denk ik er nou ook over. Maar als De Ligt een transfer maakt naar een PL club dan hoop ik op Liverpool. Hij zou een geweldig duo vormen met Van Dijk.
1 0
AsensioWillemsen
Dat gegeil van Nederlandse media op Barca heb ik nooit begrepen. Zeker de laatste jaren niet
3 -2
Babangida83
Dat komt omdat Cruijff daar ooit eigenhandig een topclub van gemaakt heeft, zowel als voetballer en later als trainer. Ze daarom op een manier spelen die erg dicht bij onze spelvatting ligt. En er een hele tijd lang veel Nederlandse voetballers (en trainers, inclusief Michels) zijn geweest. Eigenlijk zo lang wij ze bleven produceren. Ze hebben daar ook heel veel respect voor Ajax en misschien nog wel meer respect voor Cruijff dan wij dat hebben. Daarnaast zijn ze een eigenaardig volkje, wat veel gelijkenissen heeft met onszelf. Daarom.
De laatste 3 jaren doen daar niks aan af.
1 -1
mallerd
Ze hebben helemaal geen respect voor Ajax dat is het probleem, ze denken dat ze elke speler met korting kunnen kopen onder het mom van de geschiedenis die beide clubs met elkaar delen.
2 -1
Babangida83
Nu ken ik een hoop Catalanen (en Spanjaarden), en mijn ervaring is anders. Vooral mensen van 40 en ouder kunnen het elftal van de jaren 70 met Cruijff uit hun hoofd. Daarnaast houden ze in het algemeen erg van de speelstijl en filosofie van Ajax. Wel denken de meesten dat Ajax momenteel een kleine club is, die niet met de Europese (sub)topclubs kon concurreren. Maar dat was t tot voor kort ook (in de actualiteit). En dat dachten velen van ons ook pakweg 1 a 2 jaar geleden. Dat heeft verder niks met respect te maken. Respect is er zeker weten. De realiteit is echter nog steeds dat zij financieel veel en veel sterker zijn dat wij. Dat maakt t makkelijk om spelers uit Nederland aan te trekken. Dat ze denken elke speler met korting te kunnen kopen, is klinkklare onzin. Maar dat ze onderhandelen, kun je ze niet kwalijk nemen.
0 -1
Van Reenen
Als al die wijsneuzen die voor hun ge-o.h. oom nog betaald worden, nu eens gezamenlijk het verschil in salaris bijlappen tussen Juventus en Ajax 2 dat in Barcelona speelt, heb je kans dat Matthijs luistert. Maar ik betwijfel het ten zeerste en geef Matthijs gelijk. Niemand weet wat de toekomst brengt, maar die wijsneuzen wel!
0 0
amthree
Pleur toch een keer op met dat gegeil op die club! Wat hebben ze ooit voor het nederlands voetbal betekent dat ze zo worden opgegeild?!
4 -1
Rommy
Mathijs kiest zoals iedereen voor zijn portemonnee en dat is logisch.
Vind Juventus een kut club, een coke club. Maar is niks anders.
0 -2
Vlieske
Ik denk dat uiteinde ajax bepaald waar hij heen gaat. Als juve meer betaald dan barca Waarom moet ajax dan het bod van barca accepteren?
0 0
3*stars*3
Ajax kan hem niet dwingen omdat club B meer wil betalen.
Als De Ligt echt naar Barca wil en Juve 15mil meer wil betalen, dan heeft Ajax pech.
1 -2
Schip
Kan wel, maar zullen ze niet doen vermoed ik. Zeker Barca zullen ze niet willen blokkeren. Lijkt me meer dat het gage van Mino dat in de weg staat.
2 0
3*stars*3
Tja Mino...Kan mij herinneren dat spelers destijds stap maakten vanuit NL naar een topcompetitie en dat je dan bedragen hoorde van 4/5mil per jaar.
Dat was al waanzinnig maar lees nu dat De Ligt de best verdienende speler in Italië kan worden, na Cristiano.

Mino blijft een rat maar weet wel geweldige deals voor zichzelf en spelers eruit te vissen.
0 0
Schip
Die naam heeft hij kennelijk. Anders zou De Ligt hem niet nemen. Maar als we er eens goed naar gaan kijken: moem me eens een geweldige transfer van Mino.

Pogba naar United?

Maar die verkocht zichzelf al na een waanzinnig seizoen bij Juve. Had hij geen Raiola voor nodig. Het is andersom. Raiola had een Pogba nodig om zijn vette tengels aan het geld van United te krijgen. Hij heeft met een trio vertegenwoordiging - dus waarbij je drie partijen vertegenwoordigt - 45mj opgestreken voor een deal die zichzelf al regelde. En is Pogba erg gelukkig geworden daar? Was het een sportief succes?

Zlatan naar Barca. Idem. Zlatan leek overal een garantie voor succes en leek de complete 9, die wellicht nog ontbrak aan het spel van Barca. De deal zou door iedereen zijn rondgemaakt. Zlatan had Mino niet nodig, Mino had Zlatan nodig. Weer een sportief teleurstellend huwelijk.

Anita naar Newcastle. Anita was de beste 6 van Ajax. Debuteerde in oranje door zijn sterke optredens op die plek. Na zijn overgang naar een werkersploeg volkomen uit beeld geraakt. Weg kans op selectie oranje, weg sportieve perspectieven. Sportief enorm teleurstellend, loopbaan hollend achteruit vanaf deze deal door Raiola.

Bouy naar Juve? Die hoef ik vast niet in te vullen. Generatiegenoot Klaassen werd dragende speler van Ajax, international, haalde de EL finale en maakte een record transfer. Bouy werd even hoog ingeschat en werd door Theo Janssen al als zijn opvolger benoemd. Thx Mino. Enkel in duikvlucht naar beneden die loopbaan.

Kishna naar Lazio. Idem. En allemaal door dat gestook van Raiola nog voor de winterstop.

Justin Kluivert. Idem. Was neo international, speelt nu bij jong. Heeft geen wedstrijdritme. Had een topjaar moeten hebben bij Ajax, hoewel de vraag is of Tadic dan nog aangetrokken zou zijn. Het is dat hij meer talent heeft dan Anita, Bouy en Kishna, anders was het nu al definitief richting beneden.

Bakker. Bouy verhaal. Kon het geduld niet opbrengen en laat zich naar een jeugdteam brengen van een club die niet bekend staat om een goede opleiding en al helemaal niet om de kansen die het de jeugd geeft.

Van der Wiel? Assaidi? Eén transfer en einde loopbaan. Het Anita patroon zullen we maar zeggen. Terwijl zaakwaarnemers toch de belangen van hun client moeten dienden...Mino trekt er een keer goed geld uit en klaar.

Waar zijn die gouden transfers, die geslaagde sportieve huwelijken? Ballotelli? Ook al niet.

Mino zorgt vooral goed voor zichzelf. En voor zijn PR. Want kennelijk staat hij bekend als makelaar die er alles uitsleept. Nou, één keertje hooguit. En dan is het gedaan.
3 0
TheRiviera
Het verbaast me dat ik dit zeg maar het feit dat deze spelers niet slaagde bij hun nieuwe clubs is helaas niet Mino's schuld. Hij is zo'n rat dat alleen kijkt naar het financiële plaatje. Zodra de deal is gedaan boeit het hem nauwelijks of een een speler wel of niet slaag want het geld zit toch al in zijn zakken.

Het is grotendeels een kwestie van de spelers zelf die de verkeerde clubs kiezen of simpelweg niet kunnen slagen daar. Het is niet de taak van Mino om het huwelijk te laten slagen op sportief vlak.
0 0
Schip
Tuurlijk niet. Alsof Anita's droom altijd Newcastle is geweest. Of Roma die van Kluivert.

Het is Raiola die de contacten legt.
0 0
vdhaas
Het blijven 'wat als...' verhalen. De meeste talenten slagen nu eenmaal niet (in de top). Kijk bijvoorbeeld naar kishna, speelt nu bij ado. Als dat je niveau is kun je maar beter een seizoen of twee voor een topcontract kiezen want dat ga je anders misschien nooit meer aangeboden krijgen.
0 -2
Schip
Sorry, maar daar kun je bovenstaande echt niet mee afdoen. Mocht Raiola willen.
2 0
JohnnyD
Die kathedraal van Barca is al lang afgebroken. Iedereen heeft het nog steeds over het mooie en aanvallende spel, maar dat is er al jaren niet meer. Het is niet om aan te gluren zelfs. Messi die zoveel credits heeft opgebouwd dat hij niet meer hoeft mee te verdedigen en 3 kwart van de wedstrijd stapvoets over het veld mag sjokken. Hoe verzin je het. Genant gewoon. Met de begroting en spelers die ze hebben is het nog genanter. Iedereen lult elkaar maar na, maar niemand kijkt eens uit zijn doppen.
1 0
TheRiviera
Barcelona speelt nog steeds mooi voetbal maar er zitten natuurlijk mindere wedstrijden bij en het is niet meer zoals vroeger maar dat geld voor bijna elke club. Dus als een club zoals Barcelona afvalt omdat het niet meer perfect speelt dan valt elke club af en kan De Ligt beter bij Ajax blijven. Maar dat gaat helaas niet gebeuren. Dus als De Ligt alsnog vertrekt snap ik waarom vele hem adviseren om voor Barcelona te kiezen. Qua speelt is het de beste optie voor zijn ontwikkeling. Hij zal ook meer weerstand ontvangen daar en zichzelf meer moeten gaan pushen.

De La Liga zal ook zelf meer weerstand bieden vergelijken met de Ligue 1 of de Serie A. Clubs zoals PSG en Juve worden zonder al te veel moeite kampioen dus De Ligt zal grotendeels daar achterover leunen en geld gaan opstrijken. Maar wat deze situatie nou zelf zo irritant maakt is De Ligt's eigen voorkeur. Waar wilt HIJ naar toe? Als hij naar Barcelona wou gaan dan zou de deal al rond wezen. Maar nu blijft nu maar voort gaan. Hij moet zelf naar voren komen en de knoop door hakken.
0 0
geronimo
Raiola zorgt wel dat hij naar Juve gaat , 70 miljoen voor Ajax en ca 30 miljoen voor Mino
1 0
Babayaka
Ik raad zowel juve als barca af, ik raad aan om lekker bij ajax te blijven, Waarom, nou ik wil een goede speler graag bij ajax houden, en voor de ligt is het beter, aanvoerder, 99% basis spelend.
Leven in het mooie Nederland met alle faciliteiten die Nederland bied. Familie en vrienden lekker in de buurt. De ligt moet weten dat het gras bij de buren altijd groener is.
2 0
oudzuid2
zal blij zijn als deze soap afgelopen is... heel nederland schijnt em advies te willen geven
1 0
Tjpknge
Em? Nee, zij raadt alleen maar aan omhaar intieme foto's te bekijken..
0 0
Aeter
Analisten moeten lekker hun mond houden en de keuze van Matthijs respecteren. Barça wil niet betalen en heeft meer concurrentie. Bij Juventus kan hij veel leren van Bonucci qua passing en van Chiellini's ervaring, hardheid en slimmigheden.
0 0
GvanderK
Barca, Liverpool, Bayern of City (Guardiola) zijn betere opties voor hem. Maar hij beslist zelf als hij naar dat stink Juve of PSG wil.
1 0
Tjpknge
Vooral PSG zou naar mijn mening een slechte zijn. Silva wordt oud, evenals Alves. De andere verdedigers zijn net niet.. Op het middenveld hebben ze eigenlijk alleen Veratti rond lopen (de rest is van een erbarmelijk niveau). Voorin hebben ze natuurlijk wel Neymar en Mbappe, al vertrekken die (zo heb ik het idee) liever gisteren dan vandaag.. Verder is de league 1 een 'saaie' competitie. Met een C-team worden ze daar namelijk al kampioen.
0 -1
Tjpknge
Hij moet sowieso naar Barca. En dit is waarom.. Bij Barca heeft hij een grote kans op speeltijd, en zijn maatje Frenkie speelt er. Dit is dus uiteraard ook goed nieuws voor het Nederlands elftal. Ook zijn er geruchten dat Neymar misschien wel komt, en als hij komt, speelt hij ook gelijk bij uitstek bij het sterkste team vd wereld..
1 -2
Joseph
Ik zou naar Manchester City gaan, Barcelona wordt met 2 vingers in neus kampioen in Spanje met Frenkie en Messi.

Daarnaast is Guardiola de betere trainer. Hij kan daarna alsnog naar Barcelona, al verwacht ik een flink verval en minder interesse als Messi vertrekt.
1 -1
Tjpknge
Dat zal nog wel meevallen.. Denk ik. Zidane is terug,daarnaast zijn ze ook bezig om weer een sterk team optezetten. Verder is de La Liga een prachtige competitie 'met goede weeromstandigheden.. Dit kun je van Engeland toch niet echt zeggen.
1 0
EricAjax1
Zou ook dom zijn om in Frankrijk of Italie te gaan spelen.
2 0
Weloveajaxxx
Ik begrijp niet waarom ik deze berichten nog open. :s
2 0
ajax4ever01
Eens
0 0