Borst raadt De Ligt transfer naar PSG af

GinoHaverkamp, 13-06-2019 om 09:20, 10607 views, Programma M |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Hugo Borst is niet bepaald positief over de mogelijke overstap van Matthijs de Ligt naar Paris Saint-Germain. Hij raadt de Ajax-verdediger een transfer naar Parijs zelfs af, zo laat hij blijken in het programma M.

'Paris Saint-Germain, dat moet je toch niet willen?', stelt hij. 'Matthijs de Ligt, die achten wij geschikt voor Spanje, maar vooral voor de Premier League', vervolgt de 56-jarige Borst.

Acteur Bilal Wahib, tafelgenoot van Borst bij M, countert Borst. Hij vindt dat De Ligt vrij is om zelf te bepalen waar hij heen gaat. 'Wie ben jij om voor hem te kiezen?', vraagt hij. 'Als hij graag naar Frankrijk wil, dan moet 'ie naar Frankrijk.' Borst op zijn beurt: 'Nou, ik heb 25, 30 jaar ervaring. Het kan een onverstandige keuze blijken. Dan heb ik het in ieder geval gezegd.'

De Ligt lijkt, na maanden vol transfergeruchten, hard op weg naar Paris Saint-Germain. Waar eerst nog FC Barcelona de voornaamste kandidaat was om de tiener binnen te hengelen, lijkt dat nu de miljardenclub uit Parijs te zijn. PSG zou zelfs 'bijna beet hebben', zo meldt De Telegraaf.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rentokill
20 Miljoen Hugo. Als hij dat 3 jaar doet is ie 23 met een hele carriere nog voor zich.... ohja en een spaarrekening met meer dan 80 miljoen euro.
0 0
herreman
Ik denk dat Matthijs erg onder de indruk is wat Borst vind pffffff.
0 0
EersteAanname
De Ligt blijft gewoon bij Ajax. Zou wat zijn hè.
1 0
Aetim
Het kan me geen ene reet schelen waar De Ligt volgend jaar speelt. Behalve als het Ajax is.
3 0
mcatarinob
Ach, Borst heeft weer wat. Beetje laat, maar wie maalt daarom.
0 -3
Kibbahimovic
Hahah die Borst blijft me maar verbazen.. met zijn 25 jaar ervaring open deuren intrappen en af en toe iets extreems zeggen waar niemand het mee eens is om lezers te lokken denkt hij De Ligt ff van advies te voorzien en te stellen dat je een stap naar PSG met zoveel Salaris niet moet willen :P Het moet niet gekker worden
2 -1
TheRiviera
Waarom zou je überhaupt naar PSG gaan. Als je een dik salaris wilt kan ik het snappen maar er zijn meerdere clubs in Europa die betere perspectieven hebben op prijzen.
1 0
Ajaxio
Salaris ?? Goeie reden man. Zit je straks in een troosteloos Parijs, in een competitie die niet leuk is en qua aanzien minder is dan PL, Bundesliga, Primera Divsion en Serie A, in een land waar Fransen wonen en bij een club die ondanks de koopdrift echt nog niet klaar is om de Champions League te winnen....
1 0
Rentokill
Als ze mij de helft bieden ga ik meteen met mn baas praten nu.
0 0
Hans Kraay Jr.
Voor 20 miljoen per jaar, zou ik er in ieder geval wel over nadenken.
0 0
MichelAngelo66
Wat de opmerking van Bilal (wie?) toevoegt weet ik niet, want je zit immers in een praat programma waar Borst gewoon zijn mening mag zeggen, maar inderdaad Matthijs moet het lekker zelf weten. Al gaat ie in Syrië voetballen. Als ik bij M had gezeten had ik echter ook gezegd dat ik zijn keuze niet zou snappen. Zeker als je beweert dat het niet om het geld gaat. Wie wil er dan bij het nietszeggende PSG spelen? Poenerig sjeik clubje zonder historie. Competitie niks bijzonders, aansteller Neymar waar je je kapot aan ergert en die alle belangstelling wil hebben. Maar goed, Matthijs doe wat je wil (of wat je zaakwaarnemer wil) zolang Ajax dan maar de hoofdprijs krijgt.
3 0
Amsterdam Loyals
Raiola, PSG... kan het allemaal niet plaatsen bij een verstandige gozer als De Ligt... hij verdient beter dan een proleet als zaakwaarnemer en een plastic club als PSG...
1 0
Ginoajax1
PSG is wel de meest ordinaire patserploeg met die enge Neymar die alles prima doet behalve goed voetballen. Die hele competitie in frankrijk is toch geen uitdaging joh. Blijf dan maar bij Ajax. Bij mekaar gekocht stellletje door een patser uit Rusland of een sjeik. Weet ik veel. Totaal geen visie, niks. Alleen maar met geld smijten. Doen meer clubs hoor, maar PSG is wel heel erg.
3 0
Van Reenen
Ik kende Belal ook niet tot gisterenavond bij M om 19:00 uur op NPo1. Borst gaf aan, net als De Boer uit Grootebroek, dat al eerder aangaf, dat Matthijs beter naar de PL kan gaan i.p.v. naar PSG. Hierop zei Belal dat het de keus is van de speler voor welke club hij kiest en dat het overdreven en niet gevraagde adviezen van velen gewoon moet ophouden. Hij vindt het te ver gaan dat Jan en alleman zonodig zijn mening moet geven en daar sluit ik mij bij aan.
4 -5
Kibbahimovic
vind ik ook
1 -1
Ansjo
Gewoon niet naar Chelsea, City of PSG gaan. Ik zie hem het liefst bij Liverpool of United spelen denk ik. Clubs overgenomen door een oliesjeik met ongelimiteerd geld daar heb ik echt niets mee. Daarbij speel je in de Premier League met meer weerstand dan in Duitsland, Spanje, Frankrijk of Italie waar het ook altijd om dezelfde club gaat die kampioen wordt.

Zou mooi zijn als hij een speler kan worden van een United wat zichzelf weer ziet opkrabbelen en weer het overwicht over de nepclub City begint te krijgen.
0 0
Dubbelvla
"wie ben jij om voor hem te kiezen" — het kan aan mij liggen, maar dit is echt een snot-apen opmerking. Ik weet niet wie die Bilal is, maar ik vind het nu al een respectloze zak.
8 -5
Van Reenen
Bilal Wahib is de hoofdrolspeler in de nieuwe Nederlandse film De libi. Deze film gaat vanavond donderdag 13 juni in première en de cast van deze film bezoekt vanavond de bios in Gouda. Zo ben je tenminste op de hoogte van wie Bilal is. Hij presteert dus toch wel iets meer dan jij veronderstelde. Ik vind het maar raar dat je een mening over iemand hebt, die je niet kent. Ik ken jou ook niet, dus ik kan mij ook geen mening vormen over jou. Ook niet na wat je hier eigenlijk anoniem zegt op dit forum.
0 -1
SPLNDD
Ik vind Hugo Borst vooral een pedante lul. Goed dat iemand eens tegen hem ingaat.
2 -2
AFCAMM
Prima reactie van Bilal. Matthijs moet gewoon doen waar hij zich goed bij voelt. Het liefst betekent dat, dat wij nog even van hem kunnen genieten.
0 0
Gerrr
Nou, als het orakel Hugo Borst dat zegt, dan zal hij wel niet gaan......
0 -1
Bonno1978
Matthijs is een mentaal sterke kerel, maar hoe dominant moet Raiola wel niet zijn als PSG straks als winnaar uit de bus komt? Je voelt toch aan alles dat Matthijs naar Barca wil? Of ik moet me wel heel erg vergissen. Barca en kamp De Jong waren er binnen een week uit en dit duurt maar en duurt maar. Kan me niet voorstellen dat Matthijs hier echt gelukkig mee is. Zo’n gast is gewoon bepalend voor je carrière en dan wordt het spel zo gespeeld. Aan de andere kant. Dit weet je als je hem als zaakwaarnemer kiest. Hoop voor een ommekeer voor Matthijs...
0 0
PJK54
Als Mathijs kiest voor PSG is dat puur om het geld en niet om de club want laten we eerlijk zijn de palmares van PSG is nog heel heel erg klein.
0 0
3sterren
Maar hun ambities zijn heel erg groot.
Droom liever groot, want als dromen echt uitkomen baal je als je dat niet hebt gedaan.
Op je 19e jezelf financieel onafhankelijk spelen is maar voor weinigen weggelegd.
Hij zal er echt niet heel veel slechter door gaan voetballen en er blijft genoeg tijd over om zich verder te gaan ontwikkelen bij een absolute topclub als hij de volwassen leeftijd heeft bereikt van 21 jaar ...
; )
0 0
Ajaccus
PSG is sportief en qua uitdaging gezien niet de meest voor de hand liggende keuze. Het zou mij tegenvallen van de Ligt als hij voor de Franse competitie en een paar CL wedstrijden kiest en daarmee eigenlijk alleen voor nog meer geld gaat.
Ik kan het me niet voorstellen dat de Ligt daarvoor kiest.
0 0
Stamhoofd
Ik raad hem aan nog 10 jaar bij Ajax te blijven.
0 0
Vlieske
De ligt bepaald niet. Raiola bepaald
1 -2
PJK54
en bij die rioolrat draait alles om geld, geld en nog meer geld!
1 0
geronimo
Ben geen Borst fan maar hij heeft 100% gelijk, hij moet niet alleen voor het geld doen
0 0
Ozymandias
De Ligt is 19 jaar oud... zijn volgende clubs zal niet zijn laatste club worden. Hij kan volgens mij het beste kiezen voor een club waar hij zich optimaal verder kan ontwjkkelen. Ik weet niet of PSG die club is maar het lijkt me wel een stap tussen Ajax en de absolute wereldtop.
0 0
b.hulshof
Als je naar PSG gaat dan ga je alleen voor het geld, de competitie staat daar nl niet voor. Je weet in daar in december al dat je kampioen wordt.
1 0
Siemmie
Wie niet? Ik zou het in ieder geval een hele rare en onbegrijpelijke keuze vinden. Ik heb Matthijs hoog zitten en aan alles wat hij zegt merk ik dat het een verstandige jongen is waarbij geld niet de drijfveer is, maar met PSG als transferkeuze begin ik daar wel aan te twijfelen. Waarom in godsnaam naar PSG als je sportieve stappen wilt zetten? Die competitie daar stelt geen ene zak voor.
0 0