Hiddink looft ontwikkeling Ajax-trio: 'Tekent hun intelligentie'

ThijsZwagerman, 12-06-2019 om 19:25, 6072 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Guus Hiddink heeft zich in gesprek met Voetbal International lovend uitgelaten over de jonge Ajax-talenten in het Nederlands elftal. De trainer ziet dat Oranje opbloeit en vindt dat daar een grote rol in is weggelegd voor Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Donny van de Beek.

De succesvolle Champions League-campagne van Ajax is voor de ontwikkeling van het Ajax-trio van groot belang geweest, zo concludeert Hiddink. 'De jonkies van Ajax hebben een spoedcursus topvoetbal gehad. Het feit dat ze in een korte tijd zó veel beter zijn geworden, tekent hun intelligentie. Gasten als De Ligt, De Jong en Van de Beek leren hun lessen snel en ze zijn heel bewust met hun sport bezig. Bij sommige talenten blijk je als coach valse hoop te koesteren, gebaseerd op hun potentieel, wachtend tot het er eindelijk uitkomt. Bij deze jongens is dat heel anders', aldus een lovende Hiddink.

De oefenmeester pikt er één Ajacied uit om extra te belichten. 'De Ligt begon als een kalf dat los op de benen stond en in no time is hij een verdediger van topklasse geworden.' Hiddink stelt dat de intelligentie en kwaliteit van de Ajax-spelers het Nederlands elftal vooruithelpt. 'Ook de jonge jongens durven te voetballen, de bal op te eisen, het spel te vertragen of te versnellen wanneer dat nodig is. En je kunt zien dat Koeman zijn speelplan duidelijk aan zijn spelers overbrengt. Ook dát bedoel ik met intelligente spelers: deze gasten pikken dat op en vertalen het in het veld. Voor een coach is dat heerlijk, een ploeg die spelsituaties herkent en daarnaar handelt.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mgtow
Hiddink moet even Koeman bellen en uitleggen dat het niet opstellen van Donny maar wel de Roon belachelijk is.
0 0
31xAjax
Tekent hen!!!!
2 0
geDaante
Het is toch echt hun ;)
0 -4
31xAjax
Schaam je Daan....
1 0
geDaante
Haha ik ook nog minnetjes en jij plusjes? Hebben er toch een aantal wat opfriscursusjes Nederlands nodig.

Bedoel ik niet lullig, ben geen taal fetisjist, maar jij en die paar anderen zitten er naast ;).

Het is 'tekent hen' als je direct naar het onderwerp (personen) verwijst, maar in dat geval verwijst hij naar 'hun intelligentie.

'Dat zij zich daar niet over uitgelaten hebben, tekent hen'. Zo klopt het wel.
0 0
31xAjax
Nu ze de kop van het artikel veranderd hebben klopt het wel. Maar het woord intelligentie stond er niet bij toen ik postte....
0 0
ram
Hoezo? Het is echt niet "tekent hen intelligentie" hoor.
0 0
FrankBeton
Ja want het is, bijvoorbeeld, hen auto of hen geld.
Of bijvoorbeeld, Ik heb het hunnie gezegd.

Maar een hoop mensen kannen het verschil niet.
1 0
31xAjax
Precies ;)
0 0
geDaante
Haha, kom op man, hij maakt jouw opmerking juist een beetje belachelijk.
0 0