'Snappen dat Ajax niet de club van paar jaar geleden is'

GinoHaverkamp, 12-06-2019 om 15:55, 15928 views, Marca |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ronald de Boer heeft zijn bedenkingen bij het stallen van FC Barcelona B-spelers bij Ajax. Volgens de oud-speler van zowel Ajax als FC Barcelona moeten de betreffende spelers een eventueel dienstverband in Amsterdam niet zien als een beetje ervaring opdoen.

De Boer vindt het op zich goed dat de Catalaanse grootmacht spelers uit het tweede elftal zou willen verhuren aan Ajax. 'Maar ze moeten ook begrijpen dat Ajax niet meer de club van een paar jaar geleden is', laat hij weten aan Marca. 'Ajax wil volop meedoen in de Champions League. Het is niet meer zo dat die jongens enkel kunnen genieten bij Ajax. Het is veel competitiever geworden.'

De analist van FOX Sports geeft aan een liefhebber te zijn van de jonge, grote talenten van FC Barcelona. 'En als er enkele zwakke posities zijn bij Ajax, dan juich ik het toe dat er dat soort spelers daar komen te spelen.'

Het gerucht gaat al langer dat Ajax en FC Barcelona een soort samenwerking willen aangaan. Het verhuren van Barça B spelers aan Ajax zou dan een onderdeel van die samenwerking zijn. Officiële mededelingen zijn er echter niet over gedaan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax34
Real wil ook dat wij Ødegaard beter maken voor hun en Barca wil dat ook met hun spelers, maar is hun jeudgd veel beter dan de onze. Als we dan toch voor hun moeten opleiden dan mogen ze de hoofd prijs betalen zoals nu voor Frenkie. Ødegaard alleen nemen als je hem voor een redelijke prijs kunt kopen, maar niet huren zodat wij hem gratis opleiden voor Real. Geef de jeugd van Ajax maar een kans daar zijn we toch groot mee geworden.
0 0
ram
Ik snap dit verhaal niet zo. Er zijn toch helemaal geen spelers van Barca B die deze kant op komen? Ajax heeft ook gewoon wat te zeggen hoor....

En als het gaat om toptalenten als Alena en Puig, dan kun je huur best verwegen.
0 0
de-Ajacied
Ajax als de Willem II van barcelona?
Waar een speler als Isak het goed doet en je hem een half jaar later kwijt bent
0 0
Suarez16_
Maar als Ajax op een positie te kort komt dan toch veel liever Eiting, Lang of Timber dan een "toptalent" van Barcelona. 9 van de 10 keer zijn dat ook Tello's, Rafinha'a en Cuenca's. Liever Lang de kans geven dan.
0 0
JSF
Heel simpel: we leiden niet meer op voor andere clubs. Alleen in eigendom, niet in huurconstructie
0 0
vak114
Vergeleken met het Ajax van dit seizoen is heel Barcelona B garnituur.
Haal Messi weg en het is gewoon een modale ploeg.
Ajax moet hogere eisen stellen aan een eventuele samenwerking met Barcelona,de laatste paar spelers die daar vandaan kwamen zijn niet bepaald van grote waarde geweest.
0 0
FrankBeton
klopt.
0 0
Ar
De fout die men na het Van Gaal tijdperk maakte, was alles aantrekken. Daar zou ons voetbal beter van worden. Dus er werd aangekocht voor de jeugd, en voor Jong.
Dat werd het hem niet. Op een enkeling na.
Ajax moest het vervolgens hebben van de generatie Van der Vaart en Sneijder/Heitinga/De Jong.

Er wordt heel veel aangekocht, maar maakt dat ons ook echt beter?
0 0
AjaxDaniel
Situaties zijn niet echt te vergelijken
0 0
Ronaldinho020
Stop maar gewoon met die samenwerking, enige die profiteert is Barca.. dat is geen samenwerking, dat is gebruik maken van.
1 -1
3*stars*3
Haha, waar was Barca toen Ajax middelmaat was in EU of lang droog stond en weinig geld had.
Laat ze maar gaan werken met een club als Alaves ofzo.

Ze vinden zichzelf heel wat daar.
We gaan het zien als Messi daar stopt...
2 0
kaashaas
Ik denk dat onze jeugdopleiding veel beter is dan die van Barcelona. Wat moeten wij met Barcelona B spelers..
Belemmert enkel onze eigen jeugd.

Denk dat het enkel om wat speculatie gaat en dat dit onderwerp rechtstreeks naar het rijk der fabelen kan.
5 -1
Adios
Geen enkele club zou met die 'oude' instelling spelers moeten huren. Een professionele voetbalclub is geen kinderdagverblijf.
3 -2
Ajaxxxisdebeste
Barca is alleen maar voor hun eigen gewin bezig trap er niet in, maar AJAX verkoopt zijn ziel niet dus ben er niet zo bang voor.
3 0
Joseph
De praktijk zal zijn dat het de jongens zijn die ze zelf al afgeschreven hebben. Via Ajax geven ze het dan een extra kans als ze een langlopend contract hebben.

Echte versterkingen zal Barcelona zelf op de bank/tribune houden.
5 0
RuffRhythim
Donder op met die Barca B garnituur zeg.
Als Ajax daar in gaat trappen geef ik echt geen cent meer voor de internationale ambities van Ajax
8 0
amthree
Rot toch op, en dan onze spelers voor een prikkie daar heen? Liever eigen spelers gebruiken, want de echte grote toptalenten vandaar komen niet hier naar toe..
5 -1
grannig mokum1
Precies D,
0 -1