De Boer tipt De Ligt: 'Ga naar Barça of City'

BartVeenstra, 12-06-2019 om 15:45, 4800 views, Marca |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan Ronald de Boer ligt, speelt Matthijs de Ligt in het komende seizoen niet bij Paris Saint-Germain, maar bij FC Barcelona of Manchester City. De speelstijl van de twee laatstgenoemde clubs zou dichterbij de filosofie van Ajax en De Ligt liggen dan die van de Franse club.

'De Ligt kan bij iedere clubs spelen, maar ik denk dat het beter is als hij bij FC Barcelona gaat spelen, omdat die club dezelfde ideeën hanteert als Ajax', zegt De Boer tegenover MARCA. 'Hij speelt al tien jaar bij Ajax en zijn manier van spelen ligt erg dichtbij die van FC Barcelona. Dan hoeft hij zich ook niet aan te passen, is hij direct klaar om te spelen.'

De Boer vindt Paris Saint-Germain een 'erg goed team' met 'geweldige spelers', maar de club speelt wel anders dan Ajax of FC Barcelona. 'De filosofie is erg belangrijk. Als je het mij vraagt, heb ik Barça of Manchester City als voorkeur', aldus de analist, die geen twijfels kent over De Ligt. 'Absoluut niet. Hij is erg jong, de aanvoerder van Ajax en hij heeft al laten zien dat hij er klaar voor is. Ik wil hem in een team zien dat op dezelfde manier speelt als Ajax.'

Paris Saint-Germain

Of de wens van De Boer gaat uitkomen, is nog maar de vraag. Naar verluidt zijn de onderhandelingen tussen PSG en het kamp-De Ligt gaande. Bovendien zou Mino Raiola, de zaakwaarnemer van De Ligt, nu in Parijs zijn om te praten met de beleidsbepalers van de Parijse topclub.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
City zou ik voor gaan. Weet je zeker dat je een basisplaats hebt, zit je bij een geweldig voetballend team in een geweldige competitie. Alleen de historie is minder, maar de historie telt niet meer, het gaat om de toekomst.
0 0
geronimo
Blijf bij Ajax , beter dan naar PSG gaan
1 0
Ricbun
Pff wie is Ronald de Boer nou? Waar blijft het artikel over de mening van WZAWZDB14 waar de Ligt naartoe moet :)?
2 0
Ajax27
haha lol
0 0
WZAWZDB14
Helemaal mee eens.
AS, geef nou is alleen mensen die er echt verstand van hebben een podium!
2 0
Koekepeer
Eens
0 0
Ar
Gewoon volgend jaar met De Ligt tegen Frenkie’s Barca.
2 0
alvin01
Blijf gewoon bij Ajax. Is ook een topclub.
2 0
Freddy Al
Dat zijn nog eens tips!
1 0
grannig mokum1
Het gaat erom dat De Ligt elke week speelt en bij Barca zie ik niet zitten dat hij Pique uit de basis elftal speelt
0 0
Van Reenen
Ik zou zeggen tegen Ronald, ik ga naar een Engelse club als jij het verschil tussen PSG en die Engelse club effe per week bijlegt. Zal zo'n slordige 80.000 euro per week zijn. Kan Ronald toch wel ophoesten? Lul. Om over andermans portemonnee te beslissen.
0 0
AFCA1510
Anders stampen we gauw een site deligtshowtime uit de grond, dan kunnen we lekker zelf weten of we dit nog willen lezen.
0 0