Gullit kritisch op De Ligt bij doelpunt Portugal

JesseTH, 11-06-2019 om 20:40, 7517 views, Ziggo Sport |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ruud Gullit is van mening dat alle positiviteit omtrent het Nederlands elftal nu weer evne in mag dalen. Onder bondscoach Ronald Koeman behaalde Oranje goede resultaten in de Nations League, maar de oud-topspeler van het Nederlands elftal is kritisch op de verdediging en Matthijs de Ligt in het bijzonder.

'De wittebroodsweken zijn nu klaar. We hebben geroemd, maar nu moeten we weer kritisch kijken naar wat niet goed gaat', meent Gullit in de studio van Ziggo Sport, waarna hij vertelt wat er dan daadwerkelijk niet goed is. 'In veertien wedstrijden staan we er in tien achter. We worden geroemd om de goede verdedigers die we hebben, maar we staan elke keer achter.'

De voormalig international kijkt naar de tegengoal van Portugal als voorbeeld. 'De Ligt is uit positie en wordt door zijn benen gespeeld. Dan kun je daarna zeggen: die bal had je moeten houden. Maar het begint bij De Ligt die uitstapt, helemaal niet nodig. Dat zijn dingen die er echt uit moeten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Gullit lult te veel èn te lang.
0 0
AJAXAFC1
Eens gek genoeg komt het vooral voor bij matthijs in oranje bij ajax eigenlijk nooit op duidelijke fouten te betrappen misschien toch net dat extra beetje spanning wat die meeneemt daarheen zou het anders ook niet weten, maar hoe die man zich hersteld net zoals tegen england daaraan zie je het een klasbak is
0 0
geronimo
Het elftal + trainer was gewoon onder de maat
0 0
Aspers73
Gullit heeft helemaal gelijk, dat soort fouten moeten er nog uit. Dat is ervaring en laat zien dat De Ligt nog een seizoen bij Ajax moet blijven.
1 0
kale61
het is ook een fout om Gullit naar zijn mening te vragen.....
noem mij 1 speler die er echt alle wedstrijden staat en never een foutje maakt, hoe klein ook.
als een aanvaller 3x balverlies lijd, maar wel 2x scoort, heeft hij een wereldwedstrijd gespeeld....?????
0 -6
zuidzuid
Iets met appels en peren?

Nederland moet gaan spelen met een blind op 6 en de Jong en Wijnaldum/vdBeek ervoor.

Laat van Aanholt op links spelen en er staat een wat sterker blok.
0 0
EricAjax1
Zijn er niet betere analisten wiens mening jullie kunnen plaatsen hier? Nietszeggende mening van een nietszeggende man. Goede voetballer geweest maar daar is dan ook alles mee gezegd.
0 -10
Puurvoetbal
Tegen Engeland en Portugal grote fouten (balverlies op een plaats die niet kan, strafschop veroorzaken, op belangrijke plaats op het veld instappen en door de benen worden gespeeld 2x). Dat mag in het topvoetbal simpelweg niet !
2 -1
EricAjax1
ontken ik ook niet. Zeg alleen dat Ruud Gullit zijn mening over Matthijs de Ligt totaal irrelevant is
0 -2
trainer
misschien moet jij je verdiepen in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal...
5 -1
EricAjax1
Ik neem iemand die filmpjes maakt van zichzelf in de kleedkamer na een overwinninkje of filmpjes van zichzelf met een papegaai op zijn schouder niet serieus. als jullie dat wel doen dat zegt dat genowg over het niveau op dit forum
0 0
EricAjax1
Want? Het is gewoon een lulletje rozenwater die fantastisch kon voetballen. Dus omdat iemand geweldig kon voetballen is zijn mening automatisch relevant? simpele gedachtegang heb je dan zeg
0 -1
Puurvoetbal
Wat lul je nou man. Die Gullit heeft ook vreemde dingen gezegd, maar wat hij nu over de Ligt zegt is gewoon juist. Het lijkt wel of er helemaal geen kritiek mag zijn op De Ligt.
1 -1
EricAjax1
Ik zeg toch juist dat de kritiek wel klopt maar dat Ruud Gullit niet de juiste man is om het te zeggen. Begrijpend lezen is moeilijk of niet?
0 -1
Ozymandias
De Ligt maakt nog met enige regelmaat fouten en we moeten dan ook niet doen alsof hij al bij de absolute wereldtop hoort maar DUHH!!! hij is 19 jaar oud! Ik durf rustig te stellen dat De Ligt de beste 19 jarige verdediger aller tijde is en ik geloof er heilig in dat hij zich tot één van de beste centrale verdedigers ooit kan ontwikkelen. Iemand die aan het einde van zijn carriere misschien wel in één adem genoemd kan worden met verdedigers als Beckenbauer, Nesta en Maldini. Het is absurd hoe goed De Ligt nu al is maar zoals ik aan het begin zei al maakt hij nog regelmatig fouten.
3 0
Puurvoetbal
Zijn kalenderleeftijd doet er niet toe. If you can’t handle the heat, stay out of the kitchen.

Ik denk dat hij nu nog teveel fouten maakt om zich op topniveau te kunnen handhaven. Je wordt er in de top simpelweg op afgerekend.
1 0
T.reckveugel
If you can’t stand the heat is het.
Gullit heeft gelijk. Het opvallende was juist dat iedereen alleen over Cilessen viel. Die zal ook nooit iets rechttrekken, maar de Ligt was net als tegen Tottenham met Rose helemaal weg
1 0
AFCA0492
if you can't take the heat is het. verder heb je in mijn ogen helemaal gelijk over gullit.
0 0
Schip
Maar dan is dat toch geen reden niet kritisch te zijn? Of mag dat alleen bij internationals vanaf je 20e?
1 0
Babayaka
Klopt, maar de meeste lullen wel al dat de ligt te goed is voor de nederlandse competitie en maar moet vertrekken en dat soort gelul.
1 0
GregNeck
Vindt dat Gullit hier best een punt heeft. Of De Ligt nou 19 of 29 is, zulke dingen mogen niet gebeuren. Als je bij Oranje speelt moet je er staan. Al ligt deze goal natuurlijk niet alleen aan De Ligt.

Er heerst op dit moment een hele positieve sfeer om het Nederlands Elftal, maar in de Nations League hebben we ook wel erg veel geluk gehad. En dat dwing je af, natuurlijk, maar het is geen pech dat je in 14 interlands 10 keer op achterstand komt. Dan zit er iets mis, en wat dat betreft staat Gullit met deze opmerking volledig in zijn recht. Niet alleen met zijn kritiek op De Ligt, maar ook met zijn kritiek op het volledig Nederlands Elftal.

Er is op dit moment ontzettend veel talent binnen dit Oranje, maar om ver te komen op een eindronde die er toe doet moeten dit soort fouten er absoluut uit. Als Memphis dan ook nog een topseizoen draait en er op de flanken 2 spelers opstaan zie ik het Nederlands Eltal ver komen.
2 -1
Simon1
Oh...Oh...Oh... analyticus Ruudje is er weer. De Ligt uit positie. Kijk toch eens uit de doppen voordat je een stom lulverhaal op hangt. Die mongool van een Dommefries laat zijn man binnendoor glippen, waardoor De Ligt UIT zijn positie moet lopen. Een speler die spontaan uit zijn positie moet lopen is altijd te laat. Als die Dommefries zijn werk eens deed was deze situatie geen eens ontstaan. Daarnaast hoort de rugdekking vanuit die plek te worden gegeven door een middenvelder die zich schuin tussen De Ligt en Dommefries opstelt. Zo "dwing" je een tegenstander naar buiten toe of via hun eigen back weer terug. Kortom een organisatorische fout die De Ligt probeerde op te lossen.

Ruudje is gevalletje goed paard niet gelijk een goede ruiter.

ADD: Heb het beeld zelf net nog eens nagekeken. Geen samenhang tussen de rechtsback en de rechtercleugelaanvaller waardoor er een man kon vrij lopen. Hierdoor moest De Ligt zijn centrum verlaten en ingrijpen. Nogmaals, het is een organisatorische fout die keihard is afgestraft. Verschil tussen Pisve'ers en Ajacieden. Hopelijk gaat Koeman weg en wordt Bosz aangesteld. Krijgen we Veltman in plaats van Dommefries. Tenminste een back die het kan en snapt.
0 -1
Tomajax1990
Daarom moet hij ook gewoon nog een jaar spelen tegen de topspitsen in de eredivisie ;)
1 0
Siemmie
Volgens mij vergeten zulke analisten dat De Ligt nog altijd pas 19 jaar is en dus fouten kan maken.
Het constante hoge niveau wat De Ligt op zijn 19e laat zien is ongekend, met over het algemeen zelfs vrijwel geen fouten. Dat is al ontzettend knap, ga dan niet lopen zeiken dat de weinige foutjes die hij wél maakt eruit moeten. Van Dijk speelde op zijn 19e nog ergens in de kelderklasse trouwens.
7 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Ramos is volgens veel mensen de beste en hij is natuurlijk een wereldtopper maar Ramos is ook een kaartenpakker en heeft volgens mij een record.
Veel van die kaarten pakt hij omdat hij zijn fouten moet corrigeren.

Maar valt al langer op dat ze in het buitenland positiever zijn over onze spelers, dan in NL, waar mensen constant spijkers op laag water zoeken.
De Ligt is 19 en niveau dat hij dit seizoen haalde was bizar.
Zijn 1e officiële CL duel was in München en hij speelde daar alsof het niets was.
Nog iets, De Ligt heeft heel het seizoen maar 4 of 5 kaarten gepakt (met oranje meegerekend) en dat terwijl hij meer dan 60 duels speelde.
6 0
MM1974
je haalt de woorden uit mijn mond
0 0
Dexy
Het was inderdaad een fout van De Ligt, maar dan nog hoeft er op dat moment geen man overboord te zijn. Hoe Dumfries vervolgens als een mak lammetje achter Bernardo Silva mee wandelt, vind ik veel erger. Net als Blind die veel te laat ingrijpt en Jasper die dat schot natuurlijk gewoon hoort te pakken.
1 0
Bky
Inderdaad, echt een enorme prutser die de Ligt, beter blijft hij voor zijn carrière nog jaren bij Ajax.

Zou niet snappen waarom ook maar een club geïnteresseerd in hem is.
3 0
Amsteraaij
je mag wel kritiek hebben ook. Ik ben fan van Matthijs, hoop echt nog ergens dat ie blijft. over zn prestaties tot nu toe hoeven we het niet te hebben. maar de afgelopen twee wedstrijden was gewoon niet best van hem. inderdaad twee keer gepoort in die twee potten, toevallig ook erna twee keer een goal tegen.
3 0
JordanAFCA
Wat had hij dan moeten doen een beetje voor Cillessen gaan lopen staan? Totaal geen kennis van voetbal die Gullit.. Cillessen had die bal gewoon moeten houden.
1 -3