Jansen: 'Kik is gewoon een enorm talent'

JesseTH, 11-06-2019 om 18:30, 8888 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johnny Jansen, huidig hoofdtrainer van sc Heerenveen, is lovend over de kwaliteiten van Ajax-aankoop Kik Pierie. De oefenmeester herkent intelligentie bij de jongeling, maar ook voetballend vermogen.

'Kik is gewoon een enorm talent', begint Jansen te vertellen tijdens het programma "Het seizoen van: sc Heerenveen" op FOX Sports. 'Hij is een hele intelligente jongen die heel aardig herkent wat er gebeurt op het veld. Hij heeft ook de kwaliteiten om wat hij ziet over te brengen op zijn omgeving.'

'Zijn grote kwaliteit vind ik eigenlijk zijn inspeelpass', vervolgt Jansen. 'Hij kan zó makkelijk mensen vrij spelen tussen de linies. Hij kan daar (bij Ajax, red.) weer een volgende stap maken. Dat is voor hem ook erg belangrijk. Het liefst hadden we hem hier nog een jaartje gehouden, maar het is een geweldige stap voor hem.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Ik vind het wel Kikken (padoem pats) dat we hem hebben. Toch een bizar sterk centrum in de Jupiler League volgend jaar, samen met Schuurs.

Hopelijk wennen ze zo goed aan elkaar en worden ze so volwassenen dat ze over pakweg 2 jaar samen ons centrum kunnen vormen.
0 0
Maus1978
Blij dat anderen blijkbaar wel van alles zien wat ik niet zie. Maar hoe het ook zij, verdedigen blijft voor een verdediger toch altijd nummer 1 en daar blijf ik zeer grote twijfels houden. Enfin, ik laat me graag verrassen..
1 -1
Ar
Drukke concurrentie straks daar achterin, met Martinez, Pierie.
Ondertussen hoop ik dat Sinkgraven en Veltman blijven, met name Sinkgraven zie ik nog wel eens kunnen verbazen in een rol als Frenkie.
3 -3
grannig mokum1
Lisandro Magallan wil ik nog niet afschrijven, zet hem op goede positie op rechts achter en niet linksachter want hij is rechtsbenig
0 0
Ozymandias
Ik hoop enorm dat Sinkgraven bij Ajax blijft maar als Bosz hem daadwerkelijk wil aantrekken en hij daar een grotere kans heeft op een basisplaats gun ik hem (na al dat blessureleed) ook wel een transfer (als hij dat zelf graag wil).
0 0
GvanAchteren
Ik denk dat Blind degene is die de rol van Frenkie gaat overnemen.
2 -2
Ar
Zou best eens kunnen, maar Sinkgraven zie ik die rol ook wel bekleden.
0 0
L1tman3n
Sinkgraven veel te blessure gevoelig. Weg doen t.e.a.b.
https://www.transfermarkt.nl/daley-sinkgraven/verletzungen/spieler/215099
1 -6
Ferd
En dat van een reaguurder met de naam Litmanen
0 0
ram
Haha, tsja. Hij heeft wel een punt. Ik vind het best een aardige speler hoor maar geen noodzaak om te houden.
0 0
AnsB
Ik zie dat telkens terugkomen dat Sinkgraven te blessuregevoelig is. Ik snap niet waar dat op gebaseerd is. Die knieblessure die hem lang aan de kant hield was één en dezelfde blessure. Men dacht dat het met rust voorbij zou gaan en dat deed het niet. Waarop toch een operatie nodig bleek.
Verder kan ik mij geen grote of veel blessures herinneren.
5 -2
de-Ajacied
Hij zal wel een goede inspeel pass hebben maar als hij zulke verdedigende fouten maakt als hij regelmatig bij Heerenveen maakte is ook Jong Ajax te hoog voor hem
4 -6
xstaniox
Ben het ook wel met hem eens. Een talent is Pierie zeker, ook wel een van de grotere, maar dat is / was Schuurs ook.
Het is alleen de vraag of hij de kans gaat krijgen, want zolang Blind lcv blijft, krijgt Pierie hooguit de kans in de eerste 2-3 bekerwedstrijden, daarna zal Ten Hag ook voor het beste elftal gaan (zoals afgelopen seizoen ook het geval was).
Desalniettemin blij met deze aankoop, wordt het wat hebben we goud in handen (en onze concurrenten niet), wordt het niks zijn we een paar miljoen kwijt, wat tegenwoordig niet zo heel erg meer is voor ons.
4 -2