Derksen haalt uit naar Cillessen: 'Gewoon gênant'

GinoHaverkamp, 11-06-2019 om 08:00, 12567 views, Veronica Inside |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Johan Derksen is niet te spreken over de reactie van oud-Ajacied Jasper Cillessen na afloop van de verloren Nations League-finale tegen Portugal. De Oranje-doelman gaf aan 'een beetje moe te zijn' van de kritieken vanuit de Nederlandse media.

De dertigjarige sluitpost kreeg de afgelopen week de nodige kritieken nadat hij, volgens sommige analisten, te vroeg een hoek koos bij een strafschop van Engeland donderdag. Ook bij de goal van Portugal afgelopen zondag werd Cillessen het één en ander verweten. Volgens prominenten was het afstandsschot van Gonçalo Guedes houdbaar. 

De reactie van Cillessen op die kritieken stuiten Derksen tegen de borst. In Veronica Inside haalt hij dan ook hard uit naar de FC Barcelona-keeper. 'Het was gewoon gênant: het geneuzel en het gezeur over de media, die kritiek op hem hadden.' Volgens hem ontbeert het Cillessen aan zelfkritiek. 'Ik weet nu waarom je het niet gered hebt bij Barcelona en waarom je al je hele leven een middelmatige keeper bent. Je bent gewoon een softie.'

'Het is gewoon slecht gekeept'

De zeventigjarige analist is dan ook niet helemaal weg van Cillessen, die volgens hem een slechts 'aardige keeper' is. Hij stelt dat de doelman enkel speelt omdat zijn concurrenten niet goed genoeg voor Oranje zijn. 'Hij is de minst slechte, maar het was gewoon een blunder', zegt Derksen over het optreden van de ex-Ajacied bij de treffer van Guedes. Hij realiseert zich niet dat drieënhalf miljoen Nederlanders moe worden van een keeper die een gewoon routineballetje er in laat gaan. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Hij zat er met zijn hand bij; het is gewoon slecht gekeept. Heel onvolwassen gedrag voor een topsporter.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AmsterdamNorthSide
Ik zeg kjell scherpen voor cillesen in het nederlands elftal!!!!
0 0
ETM
Dat er zoveel mensen zijn die Derksen hier verdedigen. Cillessen is helemaal geen matige keeper anders keepte hij niet voor Barca in de beker. Cillessen is een boven gemiddeld goede keeper.
Dat hij zo emotioneel in een interview reageert is niet handig maar om er nou een big deal van te maken.. Derksen heeft een carriere op basis van afzeiken met weinig inhoud. Entertainment, althans voor velen. Prima, maar dat bijna al zijn statements inclusief deze onzin zijn mag de gemiddelde voetbalvolger toch wel begrijpen.
0 0
grannig mokum1
Zekers
0 0
Ron75
Natuurlijk had hij deze bal kunnen / moeten hebben, maar men vergeet dat elke speler fouten maakt. Als een aanvaller een fout maakt, is het niet "schadelijk" voor het team en dit geldt ook voor een middenvelder. Als een verdediger of (zeker) een keeper een fout maakt is het vaak gelijk een doelpunt.
0 0
JanBiesbos
Derksen heeft gewoon gelijk hij laat te vaak lange afstand ballen door. Net als die van Giroud tegen Frankrijk.
0 0
stopperspil
Geweldige reflexen op korte afstand met handen en benen maar hij strekt zich niet volledig met duiken, weet niet of dat nog te trainen is.
0 0
Sallons@AS
Cillessen is een degelijke keeper, maar ik vind hem maar een zeurpiet. Bij Ajax was hij aan het zeuren om een basisplaats terwijl Vermeer het toen beter deed. Bij Barca is hij de laatste maanden ook al bezig met zeuren terwijl dat daar gewoon niet werkt met Ter Stegen voor je. Die goal van Portugal was gewoon houdbaar. Ik hoop dat hij zelf de beelden terug heeft gezien en tot dezelfde conclusie is gekomen.
0 0
VakO
Cillessen is een redelijke keeper. Normaal gesproken genoeg voor Oranje, al is het maar omdat we geen betere hebben op dit moment.
Het probleem is echter niet de keeper, maar de matige voorhoede. Als die eens een paar kansen zouden creëren had Nederland in de eerste helft al 1 of 2 keer gescoord.
Nu maakt Cillessen een keer een fout en wordt er naar hem gewezen. Het probleem ligt echt heel ergens anders.
0 0
EricAjax1
Vergeet niet dat NL gewoon veel minder fris was dan Portugal die tegen vijfderangs land zwitserland speelden en wij 120 minuten tegen Engeland.
0 0
JanBiesbos
Eens!!
0 0
HStorm
Derksen is een prof. roeptoeter. Zoals meesten in de media.

En Cillisen had die bal moeten hebben tegen Portugal en mag dat best beamen Los van welke media. Overigens kan je best een keer een fout maken al is het jammer in een finale en vind ik hem een betrouwbare sluitpost meeste wedstrijden. Goed geschoten penalties gaat hij nooit meer stoppen helaas. Dat is wel duidelijk.

Het wachten is op een nieuwe van de Sar ;)

Next>>>
0 0
AFCAsphere
Cillessen is het niet eens met de kritiek en meteen is hij een softie? Oké, blijkbaar is Derksen ook al een expert op het gebied van mentale gesteldheid.
1 -3
RaynoFischer
Die journalist stelde gewoon de vraag op een vrij normale manier, Cillessen laat zich wel weer kennen om daar zo kinderachtig op te reageren
4 0
voetbalispolitiek
weet je wat echt gênant was vroeger; Johan Derksen op het voetbalveld
1 -2
Simpelishetmoeilijkst
Met veel moeit tweederangs vroeger! Was niet om aan te gluren.
0 0
gdwa
Ach,Derksen is er voor de humor. Heeft zelf nooit op dit niveau gespeeld. Die nemen we toch niet serieus???
0 -2
DanverAFCA
ik vond cillessen oprecht prima spelen zondag, had al deze kritiek niet verwacht.
4 -1
Web
Leren met kritiek omgaan, als het goed is mag het gezegd worden, en slecht ook.
4 -2
Bouke
qua mentaliteit heeft hij gelijk over Cillessen..altijd erg gespannen en voelt zich direct aangevallen ... toen hij nog bij Ajax zat zal ik nooit vergeten dat ze een oefenpot hadden bij SDC Putten en na afloop konden de kids een handtekening scoren, alle spelers behalve meneer Cillessen namen de tijd voor hun fans, zeker Poulsen en Frank de Boer destijds, mijn zoontje wilde graag van Jasper een handtekening scoren maar hij had geen tijd en zat als 1e in de spelersbus ..... die vervolgens 2 uur later pas weg reed en meneertje Cillessen zat al die tijd te wachten in de bus omdat zijn collega's wel alle tijd hadden voor hun fans ... toen wist ik al genoeg ...hij ziet er ook altijd slecht uit onder zijn ogen vindt ik ... kan iets zijn natuurlijk maar vindt hem erg gespannen overkomen en lacht zelden ..
5 0
AFCAsphere
Ik snap dat je het niet leuk vind dat hij geen handtekening geeft, maar ook voetballers zijn maar mensen. Wellicht had hij een slechte pot achter de rug en was hij teleurgesteld in zichzelf en wilde hij daarom snel weg. Wellicht heeft hij een introvert karakter en zoekt hij liever geen contact met zijn supporters, dan kan ook. Daar valt allemaal over te speculeren, maar laat iedereen in zijn waarde als je het niet zeker weet, i.t.t. wat Derksen nu doet.
1 -2
JSF
Wie is Derksen?
5 -6
AFCAsphere
De Derksen fanboy groep staat weer paraat om alle kritiek op hun idool te downvoten.
0 -3
HStorm
Mijn duimpje - 1. Alleen maar om ff te f*cken ;)
0 -2
Joseph
Is gewoon een uitstekende keeper, hij had hier niet het goede moment om de bal uit de goal te werken, dit was alles behalve een routine balletje.
5 -4
LammertAlbertus
Niet veur niets staat Bizot al een tijdje in mijn ideale Oranje 11.
343
want je kan met geen beter 1op1 spelen dan met Van Dijk De Ligt & Aké

als bij Ajax
linkspoten op links
5 linkspoten 5 rechtspoten = Ideal Balanced .

In Oranje vind ik Vilhena immer goed spelen .

Tis of Donny of Wijnaldum
1 van die twee is mijn 12e man, dan kies ik voor Donny .

Vind
Stengs beter dan Bergwijn
Berghuis ook beter dan de heus niet onaardige Bergwijn
Lammers beter dan Babel en Luuk
Btw. Malen vind ik ook net wat beter dan Bergwijn .

Als Donny rechtshalf speelt is Bergwijn is mijn reserve nr 10 .
Donny is op Ziyech na de allerbeste nr 10 van Nederland, maar Memphis hoort te spelen.
hopen dat Jürgen Klopp hem haalt, al zal Liverpool veel liever Ziyech halen.

5 Linkspoten heeft Ajax zo extra classy subtiel zo spectaculair mooi en goed gemaakt.
Frankrijk & Kroatie speelden op het WK ook met 5 lefties, Turkije won van France ook met heel wat classy lefties .

Het beste team ooit Brazil 1970 speelde met 4 lefties
hun linksback
Gerson & Rivelino op het middenveld
Tostao als zwervende aanvaller .

Sam Lammers is de overduidelijk beste spits van Nederland
Cavin Stengs kan echt ballen , kan geheid mee met dit Oranje .

Steven Berghuis is eigenlijk een Ajax speler, in principe de beste linksbuiten ( Neres op links was bv ook mien idee, heb zelf Ajax folks binnen hun staf en Leiding daar vorig seizoen meerdere keren op gewezen ).

Mo Amin Ihattaren zou ik ook heel rap bij Oranje halen, hij is het aller grootste creatief aanvallend middenveld talent van Nederland en verre omstreken .
op 10 zeker ook heel goed .


Teun Koopmeiners ipv Kevin Strootman .

Bizot
Virgil De Ligt Aké
Frenkie
Donny Daley
Memphis
Stengs Lammers Berghuis

Memphis Berghuis
0 -10
RusselWestbrook
Het is dat je geen backs in de spit zet, anders zou ik zweren dat Opa terug was op deze site.
0 0
AFCA-B93
Dit is geen kritiek op Jasper z'n keeperskwaliteiten, dit lijkt haast op een persoonlijke aanval. 'Ik weet nu waarom je het niet gered hebt bij Barcelona en waarom je al je hele leven een middelmatige keeper bent. Je bent gewoon een softie'. Lekker op landelijke tv anderen onderuit halen op basis van een meninkje, vind niet dat je zo met iemand om gaat. Durf trouwens te wedden dat hij op de banken stond toen Cillessen achter elkaar wereldreddingen maakte bij Barca destijds.
9 -2
Ajax114
Het is toch ook zo. Hoe kun je die jongen zo blijven verdedigen ?
3 -7
BRAMHOUTEN
die jongen heeft net verloren en is gewoon ziek van het verlies, en komt er gelijk een kut journalist die zelf nog nooit wat heb gepresteerd en dan laat je je ff gaan, prima. Derksen heeft altijd op iedereen commentaar maar als de sporters wat kritiek hebben op journalisten is meneer op zijn pik getrapt. VI is vergaande glorie
5 -1
AFCAMM
Precies dat. Er wordt gedaan alsof het allemaal aan Cillessen lag. Bullshit. Nederland speelde gewoon kut. Passes over een paar meter kwamen niet aan en spelers stonden af en toe gewoon te slapen. Dan vallen vervolgens de media over die ene bal.. Dan moeten ze ook kunnen incasseren.
3 0
Markopantelic007
Inderdaad Cillessen moet niet zeiken. Wordt hij ook moe als alle journalisten lovend over hem schrijven als die goed is?
3 -3
AFCA-B93
Dat iemand niet zo goed keept als jij hoopt en blijkbaar wat moeite heeft met kritiek, betekent toch niet dat je hem zo onderuit hoeft te halen op landelijke tv?
2 0
HStorm
Wen er maar aan. Goedkoop scoren is ook scoren en verdient erg lekker blijkbaar.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik vind cillesen ook een vervelend kind. Toen ik het interview terugzag, zag ik hem echter schutteren en angstig overkomen. De jongen heeft duidelijk problemen met zichzelf. Het is eigenlijk een beetje zielig.
6 -7
AjaxAmsterdam
Weet je wat pas gênant was? Dat meneertje Derksen tijdens een uitzending boos van tafel liep!
5 -8
AFCAMM
Haha, ‘prominenten’.
1 -2
PJK54
Oh dus onze Derksen is ook keeper geweest!!

Die pingel ben ik het mee eens maar dat schot in de hoek kan je over discussiëren maar laten we een ieder in zijn waarde laten hij heeft ons vaak genoeg gered maar daarover hoor je dan niemand meer.
2 -3
Neressie
Hij moet gewoon niet janken als hij kritiek krijgt. Hij denkt dat hij boven de rest staat en totaal geen kritiek verdient en dat is toch wel een beetje eng.
2 -2
PJK54
Opbouwende kritiek is altijd goed maar afbrekende kan hij waarschijnlijk niets mee. Laat ik wel stellen hem niet goed te praten maar laten we eerlijk blijven hij heeft ons vaak genoeg gered.
2 0
Neressie
Dat is ook zo maar die houding zorgt ook wel voor irritatie, mischien dat het daarom zo fel werd gezegt.
0 0
Klasseman
Helemaal mee eens wat een ei is die cillisen, de strafschoppen specialist
5 -5
gerard
Vind de kritiek niet terecht!
4 -5
Jariiii
Belachelijk gewoon, Cilessen is een heel goede keeper en hij hield zondag ook een en ander tegen.
NIemand is verheven boven kritiek, maar de manier waarop Derksen Cilessen aanpakt is absurd.
8 -4
Aspers73
Nog steeds beter dan alle andere NL keepers, met Zoet kun je helemaal niet aan komen zetten.
7 -1
Ajax114
Kun je nagaan wat voor kutkeepers dit land heeft.
2 -2