'Neres zien we niet meer terug bij Ajax'

ArthurV, 10-06-2019 om 22:10, 29926 views, Veronica Inside |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Volgens Hans Kraay Jr. raakt Ajax naast Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt, deze zomer ook David Neres kwijt. Nu de buitenspeler ook indruk maakt in het shirt van Brazilië, is er volgens de analist geen houden meer aan voor de Amsterdammers.

'Hij heeft natuurlijk de laatste vier maanden goed gespeeld bij Ajax. Inmiddels is hij ook Willian voorbij bij Brazilië', benadrukt Kraay bij Veronica Inside. Afgelopen zondag liet Neres zich namens De Goddelijke Kanaries nog gelden tegen Honduras door de vijfde treffer binnen te schieten. 'Het is maar tegen Honduras, maar deze goal gaat de hele wereld over.'

'Neres zien we ook niet meer terug bij Ajax, die is weg', vervolgt Kraay met duidelijke taal. René van der Gijp denkt niet dat Neres zo had uit kunnen blinken, als Kasper Doberg 'gewoon' zijn normale niveau had gehaald. 'Dan was Dolberg gewoon de eerste spits van Ajax geworden, met Dusan Tadic op links en Hakim Ziyech op rechts. Dan had Neres gewoon het hele jaar op de bank gezeten, onder het mom van dat hij moest acclimatiseren.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajax1forever
Bertrand Traoré...
0 -1
grannig mokum1
Zekers en als Bertrand Traore bij Ajax komt dan zal ons vriend Dolberg ook beter spelen
0 0
AlexIbarra
Ik stel voor dat Kraay lekker wegblijft bij Ajax totdat Neres verkocht is.
Kan hij er zelf voor zorgen dat hij een keer niet uit z'n nek lult.
0 0
JanBiesbos
Oh nee? Gewoon nu iedereen aan contract houden zullen dan eens zien wie er vertrekt.
1 0
Hollister
Neres gaat minimaal 60 plus bonussen opleveren en dan met dezelfde condities bij Sao Paulo Antony ophalen voor 13 tot 15 miljoen... klaar
0 0
Ajax34
Gelukkig bepaald Kraay dat niet.
0 0
Hollister
Van Kraay jr. mag iedereen van Ajax vertrekken.. als Feyenoorder ook de enige oplossing om nog maar een kans te maken weer eens aan te sluiten wat niet gaat gebeuren
1 0
14AJAX14
mag niet weg...dikke doei allemaal
0 0
trainerdv
Denk het niet. Europese top zit niet op hem te wachten. Het is een bijzonder aparte speler, lastig de vinger op te leggen waar hij nou zo goed in is. Ik zou toch zeggen, vooral in de extreem kleine ruimte en hyperkorte combinaties. Er zijn vrijwel geen ploegen die zo spelen (zoals wij vorig jaar, vooral tweede seizoenshelft), misschien City en Barca, maar die zijn al voorzien, Ik verwacht niet veel serieuze biedingen (dus vanaf 45 miljoen en van topclubs)
0 -1
MosesD
Als de Jong en de Ligt al rond de 80 opbrengen, dan moet aanvaller Neres, met talloze doelpunten en assists, als Braziliaans international minstens hetzelfde kosten. Neres heeft 12 gekost en Sao Paulo heeft doorverkoop percentage bedongen van liefst 20%. Biedingen dus vanaf 75. Wellicht blijft Neres (Ziyech zie ik dit jaar wel zeker vertrekken) dus heb je al minimaal 2 nieuwe basisspelers nodig. Ook eentje met echte diepgang. Nederlands en betaalbaar: Malen en Berghuis. Je verzwakt ook nog eens de concurrentie. Het Bayern van Nederland, zeg maar. Deze twee heb je voor ongeveer 20, dan hou je ruim geld over om met een hele mooie verrassing uit bijvoorbeeld Brazilië te komen.
0 -2
Rentokill
Ik denk (en hoop) echt dat Overmars de opdracht heeft meegekregen: Verkoop er maximaal 4. En daarna niets meer. De Jong, de Ligt, vdBeek, Neres. De rest blijft.

We zijn het gewend om op te bouwen. Vorig jaar was dat niet heel veel anders. Verschil is nu dat de knikkers anders zijn. We spelen niet meer met melkies maar met potters. Kopen iets duurder in maar verkopen daardoor veel duurder waardoor we ook sportief steeds beter kunnen worden.

Geen circeltje meer dus maar een opwaardse spiraal.

Daarbij: We komen ook steeds meer in de positie dat wat Kraaij zegt: "Die speler is niet te houden" niet meer van toepassing is. We zitten in een positie waarin niet verkopen en nee zeggen een realistische optie blijft. Dat is niet alleen goed voor de prijs maar ook hoeven we niet elke keer als we wat presteren 100% overnieuw te beginnen..
2 -2
ajaxmachtig
Het lijkt me realistischer dat Donny blijft en Hakim gaat.
0 0
Rentokill
Absoluut... ik dacht al... ik vergeet iemand. Maar ik denk dus ook dat Neres of Donny (Met Hakim zijn andere afspraken gemaakt) straks te horen krijgen: Sorry er gaat niemand meer weg. Volgend jaar is er weer plek voor uitgaande transfers.

Los daarvan zou het zomaar kunnen dat Ziyech blijft, dat het plaatje van Ajax er wederom beter uit ziet.
1 0
Joseph
Neres heeft nog 3 jaar contract, die zie in niet vertrekken. Ajax heeft al genoeg geld binnen gehaald deze zomer.

Als hij wel zou gaan, zou het voor zo'n hoog bedrag zijn, dan kan Ajax halen wie ze willen.
1 0
Van Reenen
Volgens mij heeft Ajax pas nog een bod van 40m euro afgeslagen', dus eventuele club zal boven de 50m moeten bieden anders wuift Marc dit zorgeloos weg.
0 0
Ajax114
Ik vrees dat het een rampseizoen gaat worden als we de vijf beste spelers kwijt raken. Dan sta je europees weer aan de onderkant europa leagie. En Overmars heeft nog niets gekocht voor de voorhoede en voor een opvolger van De Ligt gezorgd of denkt hij serieus dat Magallan en Pierie dat gaan opvangen ?
2 -4
Cruijffthebest
Zo denk ik er ook over!
0 -2
Rentokill
Ik vrees dat jullie teveel vrezen. Is niet nodig. Met vrees kom je nergens.
6 0
Bocarra
Natuurlijk hoopt Hansie Hansie ook dat Neres vertrekt bij Ajax.
7 -1
Cruijffthebest
Tja, een echte 010-er, die Hansie. Hoopt altijd het slechtste voor Ajax.
7 0
3*stars*3
Weet niet wat er aan de hand is met hem.
Hij heeft vaak aangegeven dat hij een Feyenoorder is maar heb hem destijds ook vaak positieve dingen horen zeggen over Ajax.
Laatste jaar is het omgeslagen.
Maar misschien is het gewoon angst.
2 0
AnsB
Ik denk niet dat Neres zo maar weg mag - daar geloof ik echt niets van, omdat het niet echt logisch is.
(1) Ziyech kunnen ze niet tegenhouden als hij een geschikte clubs vindt (dat is nu eenmaal de afspraak) en omdat hij zo'n goed seizoen heeft gehad (en straks in de Africa Cup extra exposure heeft), verwacht ik dat hij dit keer wel vertrekt.
(2) Dan zou met een vertrek van Neres alleen Bandé nog in aanmerking komen voor de rechterflank terwijl hij als rechtsbenige een voorkeur heeft voor de linkerflank. Na zijn langdurige blessure kun je bovendien nauwelijks verwachten dat hij er ineens stáát.
(3) Dat betekent dat bij een vertrek van Neres je twee vervangers nodig hebt, van wie er één direct moet staan, en de tweede klaargestoomd moet worden als backup en toekomstige opvolger (dat zou in principe ook Danilo eventueel kunnen zijn, maar kan hij dat komend jaar al waarmaken?).

M.a.w. bij een vertrek van Neres kom je al snel uit bij een dure speler - zoals Bergwijn. Promes zou ook kunnen, maar die is al 27 jaar en heeft - relatief - weinig restwaarde.
Goedkopere opties zijn dan Odegaard (maar die komt m.i. niet) en Hagi (geen idee of hij een goede vervanger zou zijn of dat er aan hem wordt gedacht als backup).
En dan is er nog die Braziliaan waarvoor men tot nu toe heel veel geld vraagt, maar die zal dus waarschijnlijk niet direct speelklaar zijn.
Misschien mis ik nog iemand die genoemd is, of zijn er nog kandidaten die wij nog niet kennen.

Ik denk daarom dat áls Neres weg mag, er een een dure, vervangende aankoop komt. Of hij mag weg als Ziyech toch blijft.
2 0
Ajax4xbestevaneuropa
Stel hij gaat pas in augustus weg dan wil zijn nieuwe club ook niet dat hij CL voorronde met Ajax speelt want volgens mij mag je dan geen CL meer spelen de rest van het seizoen. Ook bij andere spelers kan dit zo zijn, dan speel je voorronde maar kunnen 3 spelers niet meedoen omdat ze aan het onderhandelen zijn met clubs die niet willen dat ze CL spelen.
1 0
JariJari
Als je voorronde CL speelt mag je tegenwoordig gewoon CL voor een andere ploeg spelen.
0 0
3*stars*3
Als hij ook nog eens uitblinkt op Copa, gaat het natuurlijk moeilijk worden voor Ajax om hem te houden.
Heb toch een dubbel gevoel bij dat toernooi.

Maar Gijp lult weer eens uit zijn nek.
Als, als, als, telt niet.
Neres heeft zich erin geknokt en een uitstekend seizoen gespeeld.
1 0
AnsB
Weet ik niet. Hij heeft een meerjarencontract, dus dat hoeft al geen bottleneck te zijn voor Ajax. En Neres maakt een hele happy indruk bij Ajax, waardoor ik niet verwacht dat hij echt moeilijk gaat doen. Vooral niet als men zijn contract openbreekt en nieuwe afspraken maakt - b.v. volgend seizoen mag hij wel weg en de club verleent dan, mits binnen redelijke grenzen, zijn medewerking.

Neres speelt n.l. wel op een cruciale positie waar - als Ziyech ook vertrekt - nauwelijks opvolgers beschikbaar zijn. En omdat zijn vervanger er dan direct moet stáán, is er weinig kans dat iemand voor een prikkie gehaald kan worden. Hierboven ben ik wat uitgebreider in mijn commentaar.
0 0
Cupmetgroteoren
Neres, de ligt, de jong, Ziyech zijn onhoudbaar. Van de beek is ook z'n opties aan het afwegen.
1 -2
Jariiii
Alleen De Jong en De Ligt waren en zijn onhoudbaar. (Waarbij het nog steeds de vraag is of De Ligt zelf wel weg wil.) Verder niemand.
1 0
Patrick78
Volgens Hans Kraay? Wie is Hans Kraay?
5 -3
Sneijdertje
Wie is Patrick78? Ik word een beetje doodziek van lui als jij die denken dat ze wel over alles een mening mogen hebben hier op een forumpie, terwijl ze alleen maar kennen zaniken als een beroeps-analist gewoon normaal zijn mening geeft en daarvoor betaald word. Houd gewoon zelf je muil man
3 -10
Patrick78
Wie is Sneijdertje? Een kakkerlak net als Hans Kraay.
1 -2
FTS95
Volgens mij is het principe van een forum, dat iedereen zijn mening mag geven..
2 0
Sneijdertje
Uiteraard mag iedereen dat, maar Hans Kraaij mag dat dus niet? Dat is mijn punt namelijk, dan moet je er niet uit pikken wat jouw uitkomt natuurlijk..
2 0
Sterretje73
Neem dan maar een aspirientje en koop een spiegel om onzin tegen te blaten.
3 0
JariJari
Geen idee wie Patrick87 is maar de kans is erg klein dat hij een nog grotere idioot is dan "Hansie Hansie".

Het grootste dieptepunt uit iedere voetballer zijn carriere is toch wel door die onbenul geinterviewd worden.
3 -2
Noxin
Hoi Hans.
0 -1
mvdk
Neres heeft nog een contract voor 3 jaar. Ajax is de baas...
6 0
Leviathan
Dat zagen we met Sánchez ja...
0 0
mvdk
Toen had Ajax het geld nog nodig, nu niet meer.
1 0
Leviathan
Ook toen zat Ajax al breed hoor. Sánchez kon zich niet meer motiveren... Nu zou je gewoon hetzelfde probleem hebben Ajax kan ook nu geen 40 mil laten schieten als die gene niet meer wil. Spelers hebben wat dat betreft gewoon meer macht
0 0
Jariiii
Veertig miljoen voor Neres kun je wel degelijk laten schieten.
2 0
WZAWZDB14
Sterker nog dat hebben ze in januari al gedaan, 43 zelfs
0 0
markk
Ajax moet maximaal 3 spelers verkopen dit seizoen, ik weet dat je flink kan cashen maar als je meer dan 3 spelers verkoopt (ongeacht wie daarvoor in de plek komen) dan staat er volgend seizoen een heel nieuw team dat niet op elkaar ingespeeld is en dan riskeer je om CL mis te lopen tegen een minder team maar wel een team dat heel goed op elkaar ingespeeld is, dat zijn 50-100 miljoen euries die je dan misloopt.
3 0
AFCAJaap
Precies dit, jij snapt het
1 0
Ajax114
Maar Ajax niet hoor.
0 0
MosesD
Ik vrees dat Kraaij gelijk heeft. Maar wat een dom gekletst van Gijp, allemachtig wat is die jongen toch dom. Neres op de bank onder het mom van 'hij moet acclimatiseren'. Hij vergeet even dat Neres 2.5 jaar bij Ajax speelt.
2 -1
Sneijdertje
Als je even je blinde anti-Gijp gevoelens buiten had gesloten, had je door dat Gijp zelf niet vind dat zo'n speler moet acclimatiseren, maar dat hij juist een sarcastische opmerking maakt over de lulverhaaltjes van de clubs zelf die altijd aan komen zetten met die dooddoeners en excuses van dat acclimatiseren.
Los daarvan heb ik een gruwelhekel aan Gijp, daar niet van, maar jouw commentaar raakt in ieder geval kant noch wal in dit geval..
1 -3
JustinDTM
Wat ben jij een naar mannetje..
Het type dat vindt dat hij iedereen moet corrigeren, overal z'n neus tussen steekt. Mensen zullen jou wel heel zat beu zijn in real life. Ik denk dat je vroeger gepest bent, en wil je graag sterkte wensen met je eigen persoonlijkheid.

Kusjes.
3 -3
3*stars*3
Precies maar hij was nooit fan van Neres.
Kan mij nog herinneren dat ze zaten te lachen om Neres, toen hij net kwam.
Ook Tagliafico vonden ze niets en Tadic is volgens Gijp een eng mannetje.

Hij weet diep van binnen ook dat Ajax op het punt staat om een gigantische gat te slaan met PSV en zijn cluppie.
1 -1
Sneijdertje
Dat was in een periode dat Neres door 90% van onszelf hier ook werd uitgekotst. Dus wees eens consequent...
0 -3
Jariiii
Uitgekotst? Waar heb je het in vredesnaam over.
2 0
3*stars*3
Ik zit hier al wat jaartjes maar Neres werd helemaal niet door 90% hier uitgekotst...
Daarnaast had ik het over Gijp, iemand die gezien wordt als een “kenner” maar vaak uit zijn nek lult en zeker mbt Ajacieden.
Hij krijgt daar ook nog een mooie vergoeding voor.
0 0
ajaxxcied4life
Ach ja, de wens is vader van de gedachte. Neres weg Ajax zwakker, psv meer kans op een volgende titel, daar Kraay onze Feyenoordsupporter maar al te goed weet dat we van Feyenoord niks hoeven te verwachten.

En dan het spel van Neres downgraden (die potverdorie in vrijwel iedere CL-duel uitblonk) door een whataboutism van heb ik jou daar. Als dit, als dat... Wat een clowns.
3 -1
AsensioWillemsen
gestopt met lezen na "Volgens Hans Kraay"
29 -2
Gecko
Inderdaad. Wat een sensatiehoer is dat
13 -1
Gecko
Heeft toch contract
Flauwekul allemaal. En anders maar voor 70 miljoen
4 0
gi0vanni
Je bedoelt 170 miljoen. Neres moet helemaal nergens naartoe.
2 0