'Van de Beek wint het voor de Kerst van De Roon'

BVeenstra, 10-06-2019 om 12:55, 5453 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hans Kraay denkt dat Donny van de Beek binnen afzienbare tijd basisspeler zal zijn van het Nederlands elftal. De middenvelder zou dan op termijn de concurrentiestrijd met Marten de Roon gaan winnen, zo denkt de analist van FOX Sports.

Kraay is overigens niet ontevreden over De Roon, integendeel zelfs. 'In Italië is hij fantastisch, in het Nederlands elftal uitstekend en tóch denk ik dat Van de Beek het voor de Kerst van hem gaat winnen', aldus Kraay, waarna Ronald de Boer aangeeft dat er wel wat verandert als Van de Beek in plaats van De Roon zou gaan spelen. 'Ik ben het wel met je eens, maar dan ga je op tactisch gebied wel een ander spelletje spelen. Nog aanvallender.'

Dat aanvallende middenveld vindt Kraay juist prachtig, zo lijkt het. 'Zie je het niet zitten dat Frenkie de Jong speelt als controleur, Wijnaldum iets daarvoor en Van de Beek als 'tien'? Dan heb je toch een heerlijk middenveld?', aldus Kraay, waarna De Boer het opneemt voor De Roon. 'Wat mij opvalt: hij zit tussen elke afvallende bal met zijn voet. Dat heb je wel nodig, een jongen die bij balverlies daar op gefocust is. Dat heeft hij exceptioneel gedaan deze twee wedstrijden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Cupmetgroteoren
Ja niet zo moeilijk hè. Wat een totale niets toevoegende non-voetballer is die de Roon. Waar speelt ie? Bij een degradatiekandidaat in Italië? Als je goed bent speel je bij topclubs. Snap niet dat coaches een beroep doen op B-spelers bij B-clubs, met de gedachte een nieuwe vondst te hebben ofzo. Dit kan alleen het geval zijn bij talenten die nog niet zijn doorgebroken. Maar de Roon en hateboer... waar gaat het over.
1 -5
AFCA0492
nummer 3of4 van italie...... in tegenstelling tot ajax wel gegarandeerd CL.
1 -1
markk
van de beek is geen vervanger voor de roon, propper is.
0 -1
AsensioWillemsen
Hoezo is het De Roon of van de Beek? Propper is veel logischer om de Roon te vervangen op die positie. Van de Beek komt te kort als controleur en is beter aanvallend.

Haal Babel er uit, Wijnaldum naar de flank en Donny op 10
1 -1
PeterVKV
Nog aanvallender? Ronald moet er niet aan denken. Gisteren was het weer Frank de Boer voetbal bij Oranje. Niet om aan te zien dus. Ronald begrijpt er net zo weinig van als zijn broer. Triest als je dat vergelijkt met de visie van Bosz en Ten Hag. En dat zijn niet eens echte Ajacieden, in tegenstelling tot de Boertjes. Onbegrijpelijk.
1 -1
Ajaccus
Ronald Koeman, de broertjes de boer, straks van Basten en noem ze maar op al die analisten etc. Ze hebben allemaal nog het voetbal uit hun tijd in het hoofd als ijkpunt.
Ze kunnen geen van allen de mentale stap maken naar het moderne dynamische voetbal met durf, dynamiek en beweging.
1 -1
Kokakola
De Roon heeft zeker kwaliteiten, maar van de Beek hoort er gewoon in. Brengt die extra dingen die De Roon mist. En stofzuigen kan Wijnaldum ook wel.
0 0