'Het Witte Zakdoekje als symbool amateurisme'

BVeenstra, 08-06-2019 om 15:25, 4656 views, Twitter, NH Sportcafé |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Columnist Bert Dijkstra heeft zaterdagochtend tijdens NH Sportcafé flinke kritiek geuit op voormalig Ajax-werknemers Orlando Trustfull en Jan Olde Riekerink. Het duo was destijds verantwoordelijk voor het vertrek van Steven Bergwijn uit de jeugdopleiding van Ajax.

De Amsterdammers zouden nu interesse hebben om Bergwijn terug te halen naar Ajax, maar weten wel dat ze daarvoor diep in de buidel moeten tasten. 'Het Witte Zakdoekje van Pa Bergwijn als symbool van het amateurisme in de belangrijkste bijzaak op aarde: het profvoetbal. Dat leg ik uit. De zoon van Pa Bergwijn heet Stevie en voetbalde met Appie (Nouri) en Donny (Van de Beek) lekker in Ajax C2, zoals door Henk Spaan zo prachtig beschreven in zijn boek Nouri, de belofte.'

'Stevie was reserve toen de Ajax-jongetjes slecht speelden tegen leeftijdsgenootjes uit Wit-Rusland', vervolgt Dijkstra, die zag dat vader Bergwijn uit balorigheid met 'Het Witte Zakdoekje' zwaaide. 'Gevolg: Stevie mocht van trainer Orlando Trustfull niet meer meedoen en hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink liet hem gratis en voor niks naar PSV gaan.'

'En nu? Ajax is in de markt om Stevie Bergwijn terug te kopen en zal (indien buitenlandse clubs niet eerder toeslaan) minstens vijftig miljoen euro op tafel moeten leggen', aldus de columnist, die kritiek uit op Trustfull en Olde Riekerink. 'Het egootje van de trainer was gekrenkt door een wit zakdoekje, de meedogenloosheid van het hoofd jeugdopleiding moest zegevieren. Even de vader van Stevie een lesje leren, over de rug van jongetjesgeluk. Het doekje dat Ajax laat bloeden. Zoveel zakelijk onbenul, zo'n goedkope egotrip...Je zou er alsnog van gaan staan zwaaien met een witte snotlap.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxadept
Bedragen van 50 miljoen voor zo’n speler, doe even normaal!!!!
0 0
Ferd
Inderdaad, erg amateuristisch van die Pa Bergwijn om met een wit zakdoekje te gaan zwaaien.
0 -1
Chesterson93
Ongelofelijk.
0 0
Ferd
ongelofelijk amateuristisch van Pa Bergwijn inderdaad.
0 0
AFCAPolarBear
Ik vind zulke uitspraken zo kortzichtig. Heeft hij met Trustfull gepraat over de situatie? Waarom stond hij überhaupt wissel tegen Wit-Rusland? Waarom liet Olde Riekerink hem weggaan? Mogelijk was de actie van de vader Bergwijn totaal niet de oorzaak hiervan? Of misschien juist wel. Stel dat die vader zich bij elk dingetje bemoeide wat er bij de C2 gebeurde, dan spreek je die vader erop aan, dat hij de trainers het werk moeten laten doen. En mogelijk is die vader zo op zijn pik getrapt, dat hij Bergwijn verbood om te blijven spelen bij Ajax. Je weet het niet, omdat je niet het verhaal weet van beide kanten.

Wat ik trouwens wel vind (maar ook dat kan een kortzichtige opmerking van mijn kant zijn :-) ), is dat er meer begeleiding/onderzoek kan komen naar jeugdspelers. Wees duidelijk wat je wil, praat met jeugdspelers die vroegtijdig de jeugdopleiding verruilen voor een andere. Wat is de reden dat die speler de jeugdopleiding niet heeft afgemaakt bij Ajax. En verbeter je daarin.
1 0
hakkietjakkie
Ik zou het toch een soort mooie "full circle" vinden als Steven bij Ajax kwam voetballen. Net als Donny een close friend van Appie. Donny en Steven samen voor Ajax als van ouds. Misschien dat de "nieuwe Nouri" (hoewel ik niet van die vergelijking houd omdat het toch iets andere spelers zijn, begrijp ik de vergelijking wel) dit jaar debuteert en met hun kan spelen.

Sorry ben een romanticus hierin. Ik zou het toejuichen in ieder geval.

Buiten dat, Steven heeft snelheid, een actie, oog voor een goede pass, diepgang en scoort. Waarom zouden we dat niet verwelkomen bij Ajax? Alleen omdat hij ooit voor PSV koos?
Bij Ajax wil ik goede voetballers zien, Steven is er zo een.

Ik las namelijk ook verhalen over Promes maar dan heb je toch veel liever een Bergwijn die nog jong is en nog gaat ontwikkelen?
0 -1
AlexIbarra
Hebben wij Bergwijn de afgelopen jaren nou gemist?
Was hij dit seizoen beter dan Tadic? Was hij vorig seizoen beter dan Kluivert? Hadden we in 2017 met hem ipv Younes wel de EL gewonnen?

Ik ben blij voor die jongen zijn dat hij zich op een lager niveau goed heeft kunnen ontwikkelen en veel heeft kunnen spelen. ;)
Gun hem het beste, vind hem nog steeds niet echt een Ajax-speler en ben benieuwd of hij zich bij clubs als Lyon, Everton, Leverkusen of Milan kan onderscheiden.

Een transferrecord van onze kant heb ik er in ieder geval niet voor over, en hoe mensen bij 30-40 of zelfs 50 miljoen komen is me een raadsel. Heb ik ff een wereldtitel van Oranje met een winnende goal van Bergwijn gemist of zo?

Als we Ziyech voor 50 of meer verkopen, kunnen we om ze te pesten een bod van 13 miljoen bij PSV neerleggen. Lekker de prijs een beetje drukken. :)
1 0
JanBiesbos
pa stevie wil alsnog zijn gelijk halen...zal vast meer gebeurd zijn..denk als papa zich er niet mee had bemoeit het veel beter zou zijn afgelopen
0 0
TontoKarnaggel
Zat eigenlijk vol interesse dit stukje te lezen, gaat die gek opeens roepen dat bergwijn een waarde vertegenwoordigd van tussen de 50 en 60 miljoen. Schrijf dat dan gelijk in je eerste zin, dan hoef ik me tijd niet te verdoen en was ik nooit begonnen met lezen.
3 0
Tinus
Volgens mij laat Bert zich voor het karretje van Bergwijn senior spannen.
0 0
Libero
BeRGwIjN iS TaCHtig MIljOeN mIjLArD wAarD!1!!!1
0 -1
Dit is mijn club
Lekker in Eindhoven laten en onze centjes ergens anders uitgeven.
0 0
Gecko
50 miljoen. We willen alleen Bergwijn. Niet psv opkopen !
0 0
Bocarra
Wat een nepnieuws. :-)) 50Meuro voor Bergwijn??
1 0
Redrum
Ok en wat is dan het symbool van amateuristisch riooljournalisme? Bert Dijkstra misschien?
3 0
Ajacied33
Ja tuurlijk, alsof iemand echt 50 M voor Bergwijn neer gaat tellen
2 0
Raoul14
Fijn deze berekening, ik zou de hele transfersom bij die 2 verhalen....
0 0
AjaxDaniel
Hahaha 'een waarde van tussen de 50 en 60 miljoen'

Niemand gaat dat bieden op Bergwijn.
3 0
Redrum
Zoals ik het begrepen heb hadden 'Stevie' en zijn pa een iets te grote mond en chanteerden zij Ajax om een basisplaats af te dwingen. Dat Ajax als club met eergevoel en trots daar niet aan toegaf vind ik nog steeds niet meer dan logisch. Maar ja, het is als journalist natuurlijk veel interessanter om te doen voorkomen alsof Ajax deze jongen heeft weggejaagd.
5 -1
Koningtoto
Zo makkelijk dit. Er zal vast meer gebeurd zijn.
5 0
Gecko
Uiteraard
0 0