Boskamp: 'Ben een beetje supporter van Donny'

JesseTH, 07-06-2019 om 19:40, 8645 views, Veronica ; VTBL |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Boskamp is een beetje fan van Donny van de Beek. De analist roemt de diepgaande kwaliteiten van de middenvelder van Ajax en zou hem dan ook graag altijd zien spelen. De oud-voetballer beseft daarbij wel dat hij er niet helemaal objectief in is.

'Ik ben een beetje supporter van Donny en dan wil je dat hij altijd speelt', bekent Boskamp tijdens een interview met Veronica Inside. 'Je hebt Wijnaldum die ook in de zestien van de tegenstander kan komen en je hebt Van de Beek die dat als een van de besten doet.'

Ook tijdens een interview met VTBL komen de impulsen van de wissels ter sprake. 'Je had veel meer diepgang met Van de Beek die in de zestien meter kwam. Promes was overal aanwezig, ook met diepte. Dan zie je dat Frenkie de Jong weer beter gaat spelen en ballen direct diep gegeven worden. In de eerste helft werd er alleen maar breed gespeeld, dus toen kwam je ook niet in de zestien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ErikDeBosz
Koeman heeft weer laten zien dat hij nog steeds een angsthaas is.
0 0
JSF
Beetje veel zelfs denk ik, maar kan het niet hardop roepen...
0 0
Redrum
Ik ben ook wel een beetje fan van Boskamp.
3 0
Ton70
Snap wat je bedoelt. Ondanks dat hij fanatiek Feyenoorder is, stoort me het niet. Kan er wel om lachen. En zo zou het ook moeten zijn. Ik heb ook collega's die voor Feyenoord zijn en we dollen wat af. Elkaar een beetje afzeiken hoort er bij.
0 0
AnsB
Altijd leuk als een kenner jouw eigen mening bevestigt. Ik zie ook véél liever vdBeek op 10 dan Wijnaldum (hoewel hij natuurlijk veel meer ervaring heeft en het op zich zeker niet slecht doet).
Het elftal krijgt dan direct veel meer dynamiek en vdBeek zal waarschijnlijk vaker in scoringspositie komen dan Wijnaldum.

Dat zou betekenen dat Wijnaldum dan naast De Jong als controleur zou komen te staan, een rol die hij naast Strootman bedroevend vervulde. Maar dat vind ik geen maatstaf, naast Strootman.
Het zou dan nog moeten blijken hoe goed dat gaat.

Voor mij is Pröpper dan een nog betere optie, omdat hij - denk ik - een betere match vormt met De Jong én vdBeek. Met de laatste vanwege zijn prima lange bal, met De Jong omdat ze dan beurtelings kunnen terugzakken en hij zowel die lange bal kan geven als snel en kort kan spelen, en in dat laatste geval kan De Jong dus meer naar voren spelen en mensen op een gevaarlijker positie vrij spelen.
Die afwisseling lijkt me voor de tegenstander ook veel moeilijker te verdedigen, waardoor De Jong ook weer moeilijker te verdedigen is (want dan is Pröpper voor hem nog beter aanspeelbaar en kan P ineens het spel verplaatsen met een lange bal).
0 0
Lagasj
Koeman maakt steeds weer een defensieve opstelling en heeft nog steeds de Feyenoord stijl op z'n harde schijf staan.
Dat is niet het voetbal waar we goed in zijn en als verwende Ajax supporters ook niet graag zien.
Barcelona ziet dit ook, die club kan hij zeker vergeten.
Ik hoop dat we niet te lang met deze coach opgescheept blijven zitten en iemand krijgen met de moed om het attractieve Ajax spelletje te gaan spelen.
En voor diepte en met meer gecontroleerd risico wil gaan spelen.
0 -2
ETM
Ben geen Koeman-fan maar ik vind dit een beetje te makkelijk. Koeman presteert goed en het spel is in veel fases aardig. Hij had een goede balans gevonden op het middenveld in de vorm van De Roon.
Het Nederlands elftal is geen Ajax. Geen team dat dag in dag uit samen traint. Koeman heeft dus snel een formule nodig voor resultaat. Presteren in de nationsleague is belangrijk voor Oranje in meerdere opzichten. Het Nederlands elftal zal niet zo 123 a la Ajax spelen. Vergeet niet dat dat heel moelijk is en Ajax dan ook niet voor niets bakken lof verdiend..
Ik denk dat met toenemend vertrouwen Oranje ook steeds aanvallender zal gaan spelen, en dat er ook een plaats komt voor Donny.
0 0
Lagasj
Ik hoop het met jou, ETM
Zeker als het eigenlijk op vertrouwen aankomt.
Nu maar hopen dat ze geen wedstrijd verliezen want vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
Het spel met of zonder Donnie is ook opmerkelijk trouwens.
Ik vind dat Koeman elke beschikbare Ajax speler moet meenemen. Zo ook Huntelaar.
De Ajax jongens maken de rest wel snel duidelijk hoe het spelletje gespeeld dient te worden want de meesten weten wel hoe en wat.
Daar heb je Koeman niet voor nodig.
0 0
ETM
Koeman moet gezag hebben. Dat is belangrijk als t minder loopt. Niet zozeer als het goed loopt.
Van de Beek wel of niet is niet puur een kwestie van aanvallend denken, wel of niet. De Roon kwam erbij voor de balans en die werd gevonden. Wijnaldum haal je er nu als bondscoach sowieso niet uit. Ben benieuwd hoe het zich verder ontwikkeld.
Vergeet ook niet dat Donny niet aldoor zo bloeide als in de laatste fase van het seizoen. En dat ook TH bijv voor Schone kiest als meer controlerende speler.
0 0
Lagasj
Ik respecteer, zoals altijd je mening, ETM.
0 0
Bjorn
Prima gast altijd. Kan gewoon objectief praten.
0 0
Ajaxforever1985
Helemaal mee eens, Jan vrijwel altijd positief over ajax en veel voetbalverstand ook. Donny van de beek is echt uniek in het voetbal, want wie kent er hier een groter talent met dezelfde kwaliteiten als middenvelder?
3 0
Sneijdertje
Je ken ontkennen wat je wilt, maar dat riepen we over Klaassen toch echt ook. Feit is gewoon dat we een stelletje doorgeslagen massa hysterische waan van de dag schreeuwers zijn. Paar potjes minder en bij wijze van spreke PSV kampioen volgend jaar, en Donny word weer afgemaakt van heb ik jouw daar, net als nog niet eens zo gek lang geleden..
0 0
Sterspeler
Donny heeft de 2e seizoenshelft een niveau aangetikt wat Klaassen nog nooit heeft gehaald.
1 0
Sneijdertje
Neemt niet weg dat mijn standpunt blijf staan
0 0
Brimily
Dit is de eerste keer dat Jan iets zinnigs meld,
Of is Johan een andere Boskamp?
2 -11
Ajacied33
Niet eens met jou. Boskamp mag wel een Feyenoorder zijn, maar bovenal ook een liefhebber. Hij slikt zijn zinnen misschien vaak in, maar de beste man heeft echt wel verstand van het spelletje hoor. Bovendien een leuke gast gewoon
5 0
Remark
En het zijn niet alleen zinnen die hij inslikt...
1 0
Ajacied33
Hahahah
0 0
Sneijdertje
Dit zegt gewoon heel veel over jou..
2 -2
3*stars*3
Jan, de grootste Fey fan die objectief kan oordelen over Ajax en vaak gezegd dat hij heeft genoten van Ajax of een Ajacied.
Niets mis mee, toffe ouwe reus.
7 -1
Ajax#1900
Hij zegt bijna altijd dingen die hout snijden hoor. Heeft meer verstand van voetbal dan de rest vd tafel.
10 -2