Lof voor Van de Beek: 'Iedereen voelt zich vrijer'

BVeenstra, 07-06-2019 om 11:30, 5420 views, Voetbal International |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Voetbalanalist Aad de Mos is zeer te spreken over de invalbeurt van Donny van de Beek tijdens het Nations League-duel met Engeland (3-1). De middenvelder van Ajax viel na 68 minuten in en maakte in de ogen van De Mos een behoorlijk goede indruk, zo vertelt hij tegenover Voetbal International.

Allereerst is De Mos lovend over Memphis Depay. 'Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar zo makkelijk is het natuurlijk niet. Hij heeft oog voor zijn medespelers', aldus De Mos, die daarna lovend spreekt over van De Beek. 'Ik moet zeggen: dat onbevangene straalt er ook vanaf bij Donny van de Beek. Hij speelt niet plaatsgebonden, waardoor de tegenstander hem moeilijk kan inschatten. Iedereen gaat zich vrijer voelen.'

De Mos is enerzijds lovend en spreekt dan ook over 'reclame voor het Nederlandse voetbal'. Aan de andere kant is hij ook kritisch op Oranje. 'De eerste helft was weer matig. Voor mij is het onbegrijpelijk dat het Nederlands elftal zo speelt. Het lijkt wel alsof ze de opdracht vanaf het bord te serieus nemen. Bij een achterstand gooien ze de remmen los en gaan ze meer op z'n Hollands spelen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Memphis oog voor z'n medespelers?!?! Kan die de Mos niet uit?
0 0
Aspers73
Donny kwam erin, zette geen druk op de man die langs zijlijn opkwam en prompt scoorde Engeland de 2-1. Dit heeft Donny te horen gekregen voor de extra tijd begon want toen zette hij feller druk (en kreeg geel).
2 0
insectenverdelg
dat riep ik ook alxexact thuis. wuifde nog een beetje dat iemand m moest over nemen, maar was echt slrcht. En juist Donny moest nog energie hebben voor dat stapje extra.
0 0
Benleiden
Hij kwam toen wel in een spagaat terecht, want hij koos ervoor om de man op het middenveld los te laten. Hij haperde even omdat hij zag dat die man niet opgepakt werd. Hierdoor kwam hij zelf te laat bij de buitenste man. Daar was de afstemming even niet optimaal en prompt was het raak. Dit is bij Ajax ook een paar keer het geval geweest en toen liep het niet fout af. Spelen met Donny in deze rol heeft best wel risico’s. In balbezit levert het veel gevaar, maar bij niet-balbezit is het ook soms gevaarlijk voor z’n eigen ploeg.
0 0
Mözil
Hij ging er volgens mij vanuit dat er doorgestapt werd van achteren. Niet per se om over PSV te zeiken, maar als je ziet hoever Dumpfries in die situatie achteruit blijft lopen ipv vooruit stappen zie je toch een verschil in de spelopvatting van de spelers
0 0
Aspers73
Ja, heb het nog een keer terug gekeken en dat kan het ook zijn.
0 0
Kaito
Als Aadje je goed vindt dan is het klaar met je! Als ik top talent was zou Aad gekke geld betalen om niets positiefs over mij te zeggen.
0 -1
Dubbelvla
Aadje weet 't allemaal wel. Aadje for president
0 0
Robeerke
Aad als we de finale verliezen: "Dat zag ik sinds de halve finale al aankomen."
1 0