'De Ligt zou perfect bij Sarri en Juve passen'

GinoHaverkamp, 03-06-2019 om 15:15, 6065 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt zou de ideale speler voor Juventus zijn, luidt de conclusie van VI Pro-redacteur Bas van den Hoven. De journalist van Voetbal International denkt dat de Ajacied beter naar de club uit Turijn kan trekken dan naar FC Barcelona en Manchester United.

Dat heeft vooral te maken met Maurizio Sarri, de trainer van Chelsea die waarschijnlijk naar Juventus vertrekt. Volgens Van den Hoven past zijn speelstijl bij de negentienjarige Ajax-verdediger. 'Je weet dat ze mooi voetbal gaan spelen. Hij (Sarri, red.) is echt van opbouwen van achteruit en De Ligt zou daar natuurlijk perfect in passen.'

Bij de Champions League-kwartfinalist zou De Ligt wel te maken met hevige concurrentie van Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini. Beide Italianen zijn in de dertig, maar zouden niet zo makkelijk uit de basis te spelen zijn. 'Eerste seizoen zou lastig worden, want Sarri speelt graag met twee centrale verdedigers. Ik verwacht dat hij dan gaat rouleren, maar je kunt wel een jaartje leren aan de hand van de meesters om vervolgens uit te groeien tot de defensieve leider daar.'

Naar verluidt wil Juventus 85 miljoen euro betalen voor De Ligt. Dat is een hoger basisbedrag dan de 75 miljoen euro voor Frenkie de Jong. Logisch volgens Van den Hoven. 'Hij heeft meer leiderschapskwaliteiten en hij is ook zo stabiel geworden. Je kunt geen verdediger van die leeftijd uit de wereldtop noemen die zo stabiel is. Met De Ligt haal je echt een zekerheid binnen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WZAWZDB14
Italianen en mooi voetbal? Laat me niet lachen
0 0
HStorm
De Ligt, de man die overal past.
0 0
Babayaka
Waar zou barry huges hem denken te passen?
Helaas kunnen we het hem niet meer vragen, gemiste kans.
0 0
Babayaka
O deze hadden we nog niet gehad.
0 0
markk
Hij past ook perfect bij Ajax. Als wij nou eens Mbappe halen dan denk ik dat wij de komende 2 seizoenen in de finale staan.
2 0
amthree
Correctie 'De Ligt zou perfect bij Ten hag en ajax passen'
3 0
AlexIbarra
De genoemde bedragen gaan behoorlijk snel omhoog.
Elke week 10 miljoen erbij en Matthijs is gewoon nog lekker Ajacied.. :)

Hoop dat Marc komende maand z'n telefoon alleen gebruikt om een vervanger te vinden, laat iedereen maar lekker doorbieden.
0 0
AFCAPolarBear
En daarom past ie juist niet bij Juventus. De Ligt wil basisspeler blijven en als Juve niet kan garanderen dat hij per direct de vervanger is van Bonucci of Chiellini (en Italianen kenden doen ze dat niet). Kan Juve wachten totdat ze die garantie wel kunnen geven.
0 0
Bocarra
85Meuro is een schijntje vergelijken met wat er nu allemaal rond gaat in dit wereldje. Ajax noemt geen prijs en clubs zijn vrij om een bod neer te leggen. Dit kan nog wel een aantal weken duren voordat de kogel definitief door de kerk is. Maar als we de Ligt mogen geloven is er niets concreet en zolang dat het geval is is Ajax ook nog een optie. Ondertussen blijft het knotsgekke media circus maar van alles uit de duim zuigen. Ben blij als de competitie weer begint.
1 0
MPAjax
Nooit toegeven aan de clubs met "het grote geld" want voordat je het weet nemen ze je hele arm iets wat ze van de UEFA gewend zijn maar daar moet Ajax en de Ligt niet in meegaan. ManU is bereidt 120 miljoen uit te geven voor een 19-jarige onbekende aanvaller van Benfica dan is 70 miljoen voor de Ligt een lachertje.
2 0
masterrr
Dromen mag altijd toch......

Stel dat De Ligt blijft? Zou dat aanleiding zijn voor Ziyech om ook te blijven?
Kun je de selectie nog meer power geven met 2 of 3 kwaliteitsaankopen. Het geld is er.
1 0
Broekzak
met het oog op het EK kan je geen jaartje leren en niet spelen
1 0
Fnatic
De Ligt zou perfect bij Ajax passen! Bijtekenen pik! Volgend jaar ben je net 20 en heb je een gewonnen CL en een gewonnen EK achter je naam staan. Dan ben je zo'n grote meneer dat Messi je schoenen wil poetsen.
6 0
Kokakola
Gewoon lekker naar Barca gaan of Ajax blijven
0 -1
Caparzo
Ik ben er wel een beetje klaar mee, met die berichten dat hij “perfect zou passen” daar en daar en daar, ik kan de aantallen niet meer tellen, maar sowieso zijn het er 8.
1 0
Ajax1960
Grappig dat iedereen hier zijn mening kan of mag geven welke speler waar zou kunnen passen.
Op dit moment hebben alle spelers gewoon nog een contract bij Ajax!!!
Rot toch eens een keer op met al die geruchten en wacht af tot de transferperiode voorbij is.
Wat brengt dat jullie als redaktie van Ajaxshowtime?
1 0
booya4afca
Jij geeft toch net zo goed jouw mening? ;)
0 0