Rummenigge zet vraagtekens bij Europese situatie Ajax

JesseTH, 31-05-2019 om 21:10, 35801 views, Spiegel |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Karl-Heinz Rummenigge is van mening dat een club als Ajax momenteel in een lastige situatie zit door de regeling van de Champions League. De Amsterdammers kenden een succesvol seizoen op het hoogste niveau van Europa, maar voor volgend seizoen is het nog maar de vraag of de club überhaupt in de groepsfase van het toernooi komt. Desondanks is de voorzitter tegen veranderingen aan het miljardenbal.

'Ajax heeft de Nederlandse competitie gewonnen en heeft het tot de halve finales van de Champions League geschopt', begint Rummenigge zijn verhaal tegenover Spiegel. 'Maar volgend seizoen moeten zij weer een kwalificatieronde overleven en kunnen ze er met pech al uit liggen in dat stadium. Hoe kun je een financieel plan ontwikkelen bij teams in zo'n situatie?'

Ajax stroomt tijdens het seizoen 2019/2020 in tijdens de derde voorrondes. Op maandag 22 juli wordt het voor de Amsterdammers bekend wie haar tegenstander daarin zal zijn. De wedstrijden worden afgewerkt op 6/7 augustus en 13 augustus.

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Gonzalez75
Money rules, fussball ist nebensache!
0 0
JanBiesbos
Heel simpel de eerste 12 op de Coëfficiëntenlijst door laten stromen lijkt me niet zo moeilijk
0 0
Rentokill
Het is een soort transitiefase waarin we ook afhankelijk zijn van prestaties van de overige NL clubs in Europa. Voorlopig moet Ajax helaas uitgaan van het feit dat de rest niks presteert en rekening houden met een scenario waarin we de CL mislopen. Gokken of safe spelen. Of iets ertussenin.
0 0
FrankBeton
Ajax zou eigenlijk de Bundesliga in moeten.
2 -2
JariJari
Dit!
0 0
Ajaxxxisdebeste
Vind het ook zwaar oneerlijk
0 0
MPAjax
Dat hij met deze opmerking achteraf komt heeft te maken met het feit dat hij de opzet zoals die nu is zo wil houden, bang dat het veranderd. Een super Euro liga ziet hij misschien niet zitten maar dat neemt niet weg dat dit al een soort super Euro liga is en het enige verschil zou zijn dat kleinere competities helemaal niet mee kunnen doen.
0 0
JariJari
Nee het verschil is dat een club als Ajax juist WEL weer mee kan doen bij een super Euro League.

die Duitser probeert ons gewoon buiten de deur te houden en zijn positie te beschermen.

Agnelli all the way!
0 0
Cupmetgroteoren
De UEFA is al jaren bezig om het voetbal kapot te maken. Dat komt omdat het er stikt van de nietsnutten als Michael van Praag, die vooral veel praten maar niks doen. Zulke mensen lopen zich het hele jaar door vol te vreten met kaviaar en doen verder geen reet.
6 -4
Maxwell5
Kom op dat is onzin , 't was al jaren een corrupte zooi voor dat Van Praag überhaupt bij de KNVB aan de slag ging laat staan zijn periode nu bij de UEFA. Bovendien in je eentje bereik je binnen zo'n lomp en bekrompen organisatie vrijwel niks zonder bepaalde mensen te moeten paaien. Het is één groot gedrocht dat zich aan de commercie vast gevreten heeft.
3 -2
Amsterdam Loyals
Van Praag zijn taak was het opnemen voor kleinere voetballanden. Maar hij trekt zich af terwijl hij tussen de kaviaar en champagne een foto maakt van een KUT stadion in een KUT land. Football, a people's game no more!
1 0
Ozymandias
Ik zou de indeling graag worden aangepast naar het volgende:

1e t/m 3e op de UEFA 'Country coefficients' lijst mogen ieder vier clubs sturen;
4e t/m 6e mogen ieder drie clubs sturen;
7e t/m 9e mogen twee clubs sturen;
10e t/m 12e mogen één club sturen.

De overgebleven plaatsen gaan naar de winnaar van de Champions League en de winnaar van de Europa League. Als die zich ook via hun competitie plaatsen gaan de plaatsen naar de kampioenen van de 13e en 14e competities op de coefficienten lijst. Dan zijn die voorrondes ook niet meer nodig en kunnen clubs hun spelers een fatsoenlijke vakantie geven.

Natuurlijk zou ik het liever nog veel eerlijker verdeeld zien worden maar dat is niet realistisch aangezien de Europese topclubs dan weer zullen dreigen met een Euro League. Ik denk dat de Eredivisie stuctureel bij de 7e t/m 9e thuis hoort als andere Eredivisie clubs ook een beetje gaan presteren in Europa.
3 -3
AFCAjax
voorrondes zijn essentieel. anders maken kampioenen uit de kleinere leagues helemaal geen kans.. sterker nog onder jouw voorstel hadden wij afgelopen seizoen helemaal geen CL gespeeld.
0 0
JariJari
Je voorstel is zeker een verbetering tov het huidige.

Voorrondes voor de competitie is gewoon kansloos en neigt naar loterij. Als je voorrondes per se wil speel ze dan NA het vorige seizoen (met dezelfde selecties, niet half leeggekochte, niet ingespeelde elftallen)
0 0
JSF
Hij is zich aan het inslijmen bij Ten Hag...
0 -2
Schwalbino
Verrassende zienswijze.
3 0
Babangida83
Geen veranderingen is momenteel al pure winst. Dit UEFA is er nog meer voor de grote landen dan het UEFA van Johansson.

Mij lijkt t alsof Rummenige draagkracht aan t kweken is. Is voor mij de eerste keer dat ik zie dat iemand uit een groot land het opneemt voor een club uit een klein land.
1 -1
JariJari
Dat doet hij niet. Je trapt is zn onzin, probeert te paaieb om alles bij het oude te houden.

De voorgestelde veranderingen zijn zeer zeker een enorme verbetering voor Ajax.
0 0
GrandMasterFlex
Ik denk dat ze in Duitsland ook wel doorhebben dat het zo compleet naar de tering gaat. Persoonlijk zie ik liever dat we intensief gaan samenwerken met de Bundesliga en Belgische pro League.
1 -2
behangdelul
Ja...Ja..ja...Neeeeeee
Iedere keer is het net alsof ze het snappen maar vervolgens doen ze er weer geen klote aan.
0 0
ajtw
Is instromen op clubcoefficient niet eerlijker?
5 0
Cupmetgroteoren
De UEFA heeft het nog moeilijker gemaakt voor kleinere landen om door te stromen. De verantwoordelijken zoals pluche plakker van Praag dienen hiervoor verantwoordelijk te worden gehouden.
2 -3
Amsterdam Loyals
Juist!! Dit is het werkelijk grote gevaar voor NL. Dan kunnen we fuseren met tien kleine competities, het helpt geen flikker! UEFA doet net alsof ze het leuk vonden dat we ver kwamen, maar ze gaan er alles aan doen om dit te voorkomen.. Alleen clubs uit grote (TV gelden) landen mogen ver komen!
1 -1
JSF
Volgend jaar een andere situatie. Dan plaatst de kampioen van de ED zich wel rechtstreeks. Dan maar hopen dat dat het team is dat daarvoor de punten bij elkaar heeft gespeeld de laatste jaren
2 0
ajaxfan83
dat is nog maar afwachten.
De winnaar van de CL moet zich komend seizoen rechtstreeks plaatsen voor de CL 20/21 en dan is de kampioen van de ED pas rechtstreeks geplaatst
0 0
JariJari
Kwalificatie voor Europa moet NIET meer via de nationale competities gaan maar op basis van Europese resultaten.
0 0
3*stars*3
Zou mooi zijn als meer mensen van die grote clubs zich hard maken voor nieuwe regels.
Belachelijk dat zo’n kleintje als Atalanta wel rechtstreeks kan plaatsen.

Maarja aan de andere kant, zolang de andere NL clubs in EU lopen te prutsen en zelfs complimenten krijgen van de NL media, moeten we maar weer hopen dat Ajax voor de 3e keer in 4 jaar, genoeg punten gaat pakken.
2 0
jalex
Deze man heeft gelijk. Eigenlijk zou het systeem moeten werken op basis punten in europa PER CLUB. Wij zijn nu afhankelijk van de resultaten van de andere eredivisie clubs in Europa.

En laat ze ook eens stoppen met al die potten zodat clubs elkaar vroeg in het toernooi niet kunnen loten. Gewoon allemaal in 1 bak en de balletjes er 1 voor 1 uit halen.
1 0
3*stars*3
Juist, de landenpunten wegen nu zwaarder.
Het moet gewoon zo zijn dat de clubranking doorslag moet geven.
Lyon heeft minder punten dan Ajax en Porto maar stroomt wel door naar de poulefase omdat Chelsea de EL won.
Erg krom allemaal.
1 0
Caparzo
U heeft helemaal gelijk meneer Rummenigge. Het is zeer frustrerend.

Ons probleem is, we zitten opgescheept met ED-ploegen die in Europa niks klaarspelen en de EC-tickets zijn voor 90% afhankelijk van onze prestaties. Dat kan niet eeuwig goed gaan, daarom moeten we zo snel mogelijk naar een BeNeLe toe (was thema hier vandaag meneer Rummenigge), en verder moet het systeem van de UEFA zo snel mogelijk worden aangepast.

Namelijk clubs dienen op individuele prestaties te worden ingedeeld, en niet afhankelijk zijn van anderen (ook daar wordt gelukkig aan gewerkt). Laten we hopen dat we zo snel mogelijk in deze eerlijkere/betere situatie geraken.
3 0
AjaxPassion
Op basis van indivudu beoordelen maakt het ook unfair, wat dan bijv. met Leicester?
0 -1
AjaxPassion
Netjes hoor deze reactie, want hij hoeft dit niet te doen. Veelal oppervlakkig of eigenbelang in het voetbal.
0 -1
fanforeffer
Gelukkig bijval van Bayern, Rummenigge heeft gelijk over de ongelijke verdeling van deelnemende clubs.Sommige landen 4 deelnemers en wij moeten voorronde spelen.Zo kweek je een steeds groter wordend gat.
1 -1
AjaxPassion
Is natuurlijk ook gewoon aan de dramatische jaren van NL te danken. Daarom is een BeneLiga ook zo goed. Kwaliteitsbundeling.
1 -3
Redrum
Ja stel die vraag maar bij de Uefa Karl Heinz.
1 0
AjaxBaggio
Wat ik eigenlijk nog erger vind. Is dat de nummer 4 uit een topcompetitie rechtstreeks geplaatst is.
Gaat helemaal nergens over.
8 0
AjaxPassion
Engeland en Duitsland hebben 4x zoveel inwoners als NL en brengen 10x meer geld in, dus ik vind het niet eens zo gek.
0 -9
trodat4030
Rusland heeft weer meer inwoners dan Frankrijk en GB bij elkaar, die maar 8 startbewijzen toekennen?

Overigens is 4x 0 toegangsbewijzen (zoveel heeft NL er) nog steeds 0.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Zou inderdaad alle nummers 1 van Europa sowieso mee laten doen, het is immers een CHAMPIONS League..
1 -1
AjaxPassion
Dus jij wilt meer dan 55 teams laten meedraaien in een competitie voor 32 teams?
1 -1
SPLNDD
Daar is dit (de huidige situatie voor Ajax) een rechtstreeks gevolg van dus ja, jullie kritiek komt eigenlijk op hetzelfde neer.
1 0