Van Bronckhorst complimenteus richting Ajax

GinoHaverkamp, 31-05-2019 om 07:35, 18387 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Lovende woorden vanuit onverwachte hoek voor Ajax. Inmiddels oud Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is namelijk erg te spreken over het succesvolle Europese seizoen van de Amsterdammers. Volgens hem toont de equipe van Erik ten Hag dat het toch mogelijk is om aan te haken bij de Europese top.

'Dat is echt heel knap', zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. 'In de poulefase, maar zeker ook tegen Real Madrid, Juventus en eigenlijk ook gewoon tegen Spurs. Het kan dus wel.'

Het Europese succes van Ajax is opvallend te noemen, want de laatste jaren is het bergafwaarts gegaan met het Nederlandse voetbal. Clubs speelden, los van het Ajax dat in 2017 de Europa League-finale bereikte, amper meer een rol van betekenis op Europees niveau en het Nederlands Elftal miste het EK van 2016 en WK van 2018. Van Bronckhorst: 'Het heeft te maken met golfbewegingen. Nu staat Ajax weer op de kaart. En Oranje ook.'

'Een paar jaar geleden kregen we wel een signaal dat we dingen moesten aanpassen, maar dat was hier en daar ook aangedikt. Zo slecht als de mensen het toen vonden, was het niet', besluit hij. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MH1988
Hij was het die gemist werd in 2012 t.o.v. 2010..
1 -1
Boer Gijs
Check. Scherp. So true. Team player
0 0
Boer Gijs
Gentleman pur sang Als je iemand die titel in 2017 gunde was hij het. Gewoon elk jaar een prijs (je) gewonnen daar met niet het beste materiaal en ook niet beste voetbal, maar toch een prestatie
0 0
martijndepro
He fucking better be.
0 -1
MankeNelis
Correcte vent, heeft het prima gedaan met dat wrakhout. Hoop voor hem eindelijk een knappe club.
3 0
JSF
Gaap. Oud nieuws
0 -1
Sanalologo
Prima en correcte man. Zou hem wel als trainer bij Ajax willen zien voor O15 ofzo.
1 -1
Duif63
Correcte man, altijd al geweest. Van haat en nijd is bij hem niets merkbaar.
7 0
3*stars*3
Altijd geweest inderdaad.
Als speler ook nooit misdragen op het veld of gelezen dat hij buiten de lijnen, rare dingen deed.
Zijn persconferenties waren vaak saai maar hij maakt het niet mooier dan het is.
Types als Kuijt mogen voorbeeld nemen aan deze man.
Hoeft niet altijd maar te zeggen wat de eigen fans willen horen en zo populair te doen.

Zegt trouwens genoeg dat Ajax in 3 jaar zo presteert in EU, terwijl oranje k.o lag.
Buiten Ajax, stelt rest van de ED gewoon teleur.
2 0
7172AFCA7395
Altijd al een realistische man gevonden. Beetje zoals De Kromme.
1 -1
3*stars*3
De Kromme realistisch?
Ik vind de Kromme juist vaak haatzaaien en zeker door zijn columns.
Ook constant dat gelul van hem dat media pro Ajax is, fox pro Ajax etc.
Gio is idd realistisch.
4 0
Web
Van Hanegem zegt wat hij vind, en daar hou ik wel van
Uit ook veel kritiek op Feyenoord.
0 0
Venta
Duidelijk een open sollicitatie..
0 -2
AFCAPolarBear
Hoe beschamend is het dan, dat Feyenoord zo slecht presteert de laatste 10 jaar! Ze hebben totaal de slag gemist door jeugd te verwaarlozen en niet in te stappen in voetbalpiramide. Dan pronken ze met een aantal bekers, wat totaal geen waarde heeft, en 1 kampioenschap dit millennium, wat met veel geluk is gepakt. Ik hoop echt dat ze hier van leren en volledig focussen op eigen jeugd en dat vasthouden. Want die strijd met die boeren ben ik nu wel zat! Ik wil die haat richting Rotterdam weer krijgen, heerlijk gevoel was dat toch!
1 -5
Knalpot
Het verhaal ligt wel wat genuanceerder, zij waren op sterven na dood een jaar of 10 geleden. Noodgedwongen zijn ze toen aan de slag gegaan met de Vrij, Martins Indi etc. Door die
verkopen zijn de schulden flink gesaneerd. Echter toen ze weer een klein beetje vet op de botten hadden hebben ze dat in oudere middelmatige ED spelers met weinig restwaarde gestoken, heeft ze uiteindelijk wel wat prijzen opgeleverd maar geen centen en nu zijn ze zowat weer op dat punt beland dat ze weer met jonkies moeten gaan spelen omdat ze moeten sparen voor dat nieuwe stadion.
0 0
strafschop
Over welke periode in het verleden heb jij het eigenlijk?
0 -1
AFCAMM
Ik wilde al een semi-sarcastisch antwoord geven, maar volgens mij was er eigenlijk weinig haat toen het sportief nog echt tussen Ajax en Feyenoord ging. Zouden de frustraties t.o.v PSV (Feyenoord verdrongen vd tweede plek nadat ze al ‘de eeuwige tweede’ waren, Ajax minder vaak kampioen) meespelen?
0 0
Noxin
Ik denk het leedvermaak van onze kant de haat nogal heeft doen oplaaien. Ik zie Ajax-supporters bijvoorbeeld geen feestje vieren in Amsterdam als Feyenoord een finale verliest. Feyenoord is voor ons gewoonweg veel minder relevant dan vroeger.
0 0