Van de Looi: 'Lang een ongelooflijk talent'

ArthurV, 30-05-2019 om 18:30, 7862 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Erwin van de Looi is erg te spreken over Noa Lang. De bondscoach van Jong Oranje riep de middenvelder op voor de oefeninterland tegen Jong Mexico en heeft daar duidelijk geen spijt van. 

'Ik heb niet de indruk dat hij een grote mond heeft, maar wel de gezonde bravoure, laten we het zo maar noemen', is Van de Looi positief voor de camera van FOX Sports. 'Zo speelt hij ook in wedstrijden. Hij neemt initiatief, heeft lef en durft mensen uit te spelen. Hij is ongelooflijk creatief, alleen hij moet wel even weten waar hij soms zijn acties maakt en welke dingen hij doet.'

'Maar dat is ook een kwestie van wat volwassen worden heet', gaat Van de Looi verder. 'Maar hij is ongelooflijk getalenteerd. Het is leuk om hem nu ook van dichtbij te zien. Ik heb hem veel gezien bij Jong Ajax. Nu werk ik een week met hem en zie je hoe hij zich gedraagt in een groep. Dus dat is hartstikke goed.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajax27
Talent is het zeker, maar met de tegenwoordige middelen die Ajax heeft gecombineerd met de ambities in Nederland en Europa, denk ik dat hij gewoon tekort komt. Hij moet gewoon lekker naar een club als Groningen gaan, vanuit daar naar AZ en dan een buitenlands avontuur bij een middenmoter of degradant. prima carrière, zoveel mogelijk spelen... Maar voor het niveau van Ajax komt hij gewoon te kort.
0 0
Cupmetgroteoren
Een talent zie ik wel in hem maar geen supertalent.
0 0
Rentokill
Jeugdkenner zijn is een. Voorspellen wie doorbreekt is iets heel anders. Heeft vaak weinig te maken met of een speler gebombardeerd wordt tot supertalent. Mazraoui heeft ook niemand aan zien komen. Is maar 1 voorbeeld.
0 0
Schip
Lang vond ik in eerdere jaren nooit een van de grootste talenten. Dat waren Kishna, Nouri, Dilrosun, Malen etc. Hij is ook niet gekozen tot het grootste talent of beste speler in de Jupiler, ook niet in een van de periodes dacht ik. Maar werd door sommigen zelfs als opvolger van Ziych (thx Ferd :)) genoemd hier. Kan iemand duiden hoe we hem moeten inschatten?
0 -1
WantAmsterdam
Lang was juist altijd een van de grootste talenten, was in de jaren 2015-2018 vaak geblesseerd en viel daardoor in zo op een stond soms ook ietsje stil in zijn ontwikkeling.
Vind zijn potentie moeilijk in te schatten, maar zou zeggen is wel iemand die het ver kan schoppen, en heeft zeer zeker iemand due slagen kan bij Ajax, vooral het type speler dat lang is past heel goed bij Ajax, lekker creatief en frivool.
0 0
MPAjax
Lang is een creatieve vooruitgeschoven middenvelder die je kan gebruiken als het team in aanvallend overwicht is maar als hij moet meeverdedigen is hij minder en kan zelfs het team in de problemen brengen. Het is me opgevallen dat als hij werkt aan zn fysiek dan denk ik dat hij een goede technische speler is die ook goed mee kan verdedigen.

Denk dat het vergelijken met Ziyech of als opvolger noemen is nog niet mogelijk omdat hij nog niet zoveel als basisspeler heeft gespeeld als zijn afstandsschoten doeltreffender zijn dan kan je hem niet vergelijken.
3 0
Minsc
Kan redelijk voetballen, is een leuke reserve maar niet goed genoeg om basisspeler te worden.
0 -1
CDS
Wat ik van hem gezien heb, is hij heel technisch en een hoge handelingssnelheid. Dat is wel het type dat we graag zien. Kan ook goed schieten en passen. Waar schiet hij volgens jou tekort? Wellicht fysiek en loopvermogen?
0 0
jaripettersson
Zou geweldig zijn als hij ziyech kan vervangen en niet voor elke speler die vertrekt iemand gekocht hoeft te worden.
1 0
Ferd
Lang de opvolger van lang? Die moet je ff uitleggen
0 0
Hans Kraay Jr.
Hij is toch zijn eigen concurrent.
3 0
Schip
Haha, sorry man. Opvolger van Ziyech... Net maar even verbeterd.
0 0