Kraay over prijs Ødegaard: 'Dan moet je dat doen'

GinoHaverkamp, 27-05-2019 om 08:05, 14522 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hans Kraay jr. en Stijn Schaars zijn het er over eens: Ajax moet Martin Ødegaard kopen. Beide oud-voetballers vinden dat Ajax er alles om moet doen om de Noor binnen te halen. Dat blijkt tijdens het FOX Sports-programma De Tafel van Kees.

Voor Kraay is het duidelijk: Ajax moet de knip trekken als het moet. Hij ziet in de Vitessenaar de ideale opvolger van Hakim Ziyech, die Amsterdam waarschijnlijk achter zich laat deze zomer. Zijn vermeende opvolger moet zo'n twintig miljoen euro kosten, maar als dat bedrag wat hoger uitvalt moet Ajax hem ook halen volgens Kraay. 'Als Ajax de gelegenheid krijgt om hem voor 25 miljoen euro te kopen, dan moet je dat gewoon doen.'

Schaars, die zelf met Ødegaard samenspeelde bij sc Heerenveen, vindt wel dat Ajax hem alleen moet kopen als Ziyech ook daadwerkelijk weggaat. 'Ajax zal wel eerst spelers moeten verkopen. Maar het is zeker dat Ødegaard het aankan.'

De oud-international vindt dat de twintiger zich goed verbeterd heeft het afgelopen seizoen. 'Hij gaat nu bij Vitesse zijn talent koppelen aan rendement. In zijn eerste seizoen bij Heerenveen hikte Odegaard daar nog tegenaan. Nu geeft hij assists, maakt hij goals en laat hij zien dat hij van een hoger niveau is dan de rest van de Eredivisie.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Ajax kan zich ondanks al dat geld niet een paar grote missers achterelkaar permitteren aldus Overmars zelf Denk dat er dus nadrukkelijk in de categorie tussen de 8-15 miljoen euro word gekeken. Misschien 1 aankoop van rond de 20 maar dan houdt het wel op. Er moet i.mo. echt wel nog wel wat bij, zowel in de breedte als voor de selectie. 4-5 spelers minimaal.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik zie hem graag komen, maar als je hem haalt voor 25 miljoen euro, kost de volgende twintigjarige linksachter van NAC die een aardig seizoen heeft gedraaid ook meteen dat bedrag. Niet doen dus. Op zich is het geen onaardige gedachte: een keertje tien miljoen meer betalen dan je normaal doet, alleen je betaalt de komende jaren stelselmatig tien miljoen meer, daar komt het op neer.
1 -1
MosesD
Ik begrijp wat je bedoelt, maar tegelijk is het natuurlijk een beetje vergezocht. Odegaard is speler van Real Madrid, een juweel, aanvaller/aanvallende middenvelder met een enorm potentieel. De linksachter van NAC (ik herinner met het broertje Gudelj) is dat allemaal niet. Voor buitencategorie betaal je nou eenmaal veel. Zie ook Neres.
3 -1
LammertAlbertus
Classy lefties heeft Ajax dat subtiele extra begaafde geniale extra gegeven , linkspoten op links & 5 linkspoten 5 rechtspoten = Ideal Balanced. Neres op links , corners vanaf links door linkspoten corners vanaf rechts door rechtspoten . in het seizoen daarvoor deed Ten Hag alles precies andersom dus verkeerd. Iemand heeft hem hen het veel betere wijzere bovenstaande ingefluisterd en of dat goed heeft uitgepakt . Ware foeballers Odegaard Erick 'Guti' Gutierrez, Steven Berghuis Sam Lammers Calvin Stengs Doan Januzaj zijn de classy lefties die perfect bij Ajax passen . Dit is het beste Ajax wat ik bij mekaar kan bedenken .
Bizot
Mazraoui De Ligt Blind
Frenkie Guti
Donny Ziyech
Tadic
Dolberg Neres

volgend seizoen zou ik het zo doenBizot
Mazraoui Ekkelenkamp Blind
Noa Lang Ziyech ( Guti )
Donny Odegaard
Tadic
Marin Neres


volgend seizoen zou ik het zo doen
0 -4
ram
Wat is dit joh... Ontzettende random rare bedoeling.
1 0
Labrador
Wij moeten niets
0 -2
Rho1980
Precies
0 0
Milanajax
Is Tielemans geen optie voor Ajax? Of is kaliber Tielemans al te duur? Werd in 2017 voor 23mil gekocht door Monaco van Anderlecht. Heeft bij Monaco nog contract tot medio 2022. Tielemans door Monaco dit jaar uitgeleend aan Leicester. Is daar in 12 wedstrijden goed geweest voor 3 goals en 5 assists.
0 -1
ram
Zeker een goede speler maar ik denk niet het type dat we nodig hebben.
0 0
MosesD
Als je de geruchten moet geloven dan gaat Odegaard niet nog een paar jaar in de Eredivisie voetballen. Ik ben benieuwd wie Ajax nog meer op de radar heeft. Neres blijft wellicht. Naast de Jong en de Ligt lijkt Ziyech zeker te vertrekken Ik zou graag 2 nieuwe buitenspelers erbij halen. Hagi en Babel eventueel. Ik zou het ook leuk vinden om Fnoord met Berghuis van zijn beste speler te beroven. Als voor de rest de selectie in tact blijft ben je volgens mij klaar.
0 -4
Schip
Ik ben het met je eens dat minnetjes hier vaak om hele slechte redenen worden gegeven en dat je zoiets moet kunnen zeggen.

Maar...zal dan zelf best een rancuneuze klojo zijn, maar ik mot geen Berghuis... Ik vind hem echt een soepkip eerste klas. Verwend, geen top, geen echte snelheid, geen echte kwaliteit. Wel aardig, maar een ergerlijk ruzie zoekerige houding. Altijd betrokken bij akkefietjes op de training.

Maar belangrijker: geen Ajax kwaliteit. Bergwijn op zich wel, zelfs Lozano vind ik nog beter. Babel prima 12e man, geen basisspeler. Dat soort spelers kunnen goud waard zijn vanaf de bank als je ver komt in Europa, maar je wilt voor de basis echt 24 karaats als dat er is. Neres, Tadic, Richarlison etc.
0 0
LammertAlbertus
Babel Bergwijn
0 0
31xAjax
Berghuis heb ik ook al een paar keer geopperd, maar werd telkens weggehoond. Maar Berghuis heeft Ziyech achtige statistieken bij de subtopper. Maar dan met veel minder balverlies.
1 -8
Schwalbino
Hoe zouden die statistieken zijn als hij net als Ziyech veel Europees had gespeeld en de beker had gewonnen? Zouden ze dan ook nog zo goed zijn?
0 0
31xAjax
Dat denk ik eerlijk gezegd wel in een veel beter team dan Feijenoord..... Trouwens vallen de Europese statistieken van Ziyech ook best mee, zeker tot dit seizoen....
0 0
Frenkie85
Hij ziyech zijn veters niet eens strikken. Echt wel een paar klassen moeder dan onze tovenaar als je het mij vraagt
1 -2
MosesD
Jij haalt van alles door elkaar. Vervangers van de Ligt, de Jong, Ziyech zullen niet 1,2,3 van hetzelfde niveau zijn natuurlijk. De Ziyech die van Twente kwam was een andere Ziyech dan de huidige. Spelers kunnen zich ontwikkelen. Berghuis heeft beslist genoeg kwaliteiten voor Ajax.
0 -1
Schwalbino
Berghuis is 27. Die gaat zich niet veel meer ontwikkelen en de drive om een hoger niveau aan te tikken zie ik ook niet bij hem.
1 0
MosesD
Ik zie bij Ajax veel oudere spelers die steeds beter worden: Ziyech, Blind, Tadic. Ook Schöne werd na zijn 27e almaar beter. Waarom zou Berghuis dat niet kunnen? Die jongen kan echt heel goed voetballen, bij Fnoord veruit de beste man. Ik denk dat die jongen juist een enorme drive heeft om te spelen in een veel beter elftal. Ik vraag me af of er ook zo over hem gesproken werd als hij toevallig niet bij Fnoord had gespeeld. Volgens mij niet namelijk.
0 0
Schwalbino
Hij kan voetballen maar het lukt niet om een hoog niveau lang vast te houden. Suist als een achtbaan op en neer.

Met een tiener die zo wisselvallig is heb je geduld. Met een speler van 27 niet. Hij had als tiener bij ons moeten komen. Misschien was het dan een topper geworden. Misschien ook niet.
1 0
MosesD
'Suist heen en weer', verklaar je nader. Juist Berghuis is met en zonder bal een slimme speler. En Berghuis heeft dus juist behoorlijk wat meters op de teller. Wordt bij Ajax alleen maar beter. International, technisch, Ajax speler (en fan als kind), ik zie genoeg mogelijkheden. De grote weerstand hier is puur omdat hij bij Fnoord speelt. Ik weet nog hoeveel verwijten ik naar mijn hoofd kreeg toen ik komst Bosz toejuichte. "GVD, hoe kon ik dat nou menen over zo'n k** kakkerlak". Just saying.....
0 0
Schwalbino
Ik bedoel zijn prestaties. De ene wedstrijd een 9 de andere een 5 of minder. Wisselvallig.

Dat hij bij Feyenoord speelt is voor mij geen factor. Met Bosz heb ik ook nooit moeite gehad. Ajax moet gewoon de beste spelers verzamelen.
0 0
MosesD
Kom op, dat is toch typisch een buitenspeler? De ene keer een 9 de andere keer een mager 6je of zelfs een onvoldoende. Neres, Ziyech, Tadic altijd een 9?
Ben het met je eens dat Ajax de beste spelers moet verzamelen, maar ben tegelijk wel realistisch. Een Bergwijn vind ik een goede speler, maar bij lange na geen 30 mio waard. Afgezien dat Ajax dat nooit moet betalen. Je moet vooral slim en snel handelen. Met een Berghuis val je je in mijn optiek geen buil. Typische Ajax-speler. Ook al speelt hij weleens een mindere wedstrijd. Pavon bijvoorbeeld schijnt 20 te kosten. Raakt al een jaar geen knikker. Is dat dat wel de moeite waard? Nee, ik moet het anders vragen: zou die nooit een keer een 5 scoren?
0 0
EersteAanname
Ben ik met je eens. Berghuis is gewoon een heerlijke voetballer. Maar dat mag je hier niet zeggen omdat hij bij Feyenoord speelt.
0 0
MosesD
Is echt een uitstekende voetballer. Veruit de beste bij Fnoord. International, betaalbaar en je maakt 'een concurrent' zwakker. Ajax haalt wel een paar jeugdspelers weg bij Fnoord, daar hoor je dan niks over. Apart. En ach, de reacties toen Bosz trainer werd. Tenenkrommende kortzichtigheid.
0 -4
31xAjax
Eens!
1 -1
MosesD
Kijk minnetjes. Haha, dat zijn dus van die domme gastjes die er niets van begrijpen en die vrijwel zeker Bosz een kakkerlak noemden. Tja.....
0 -4
Frenkie85
Nee hoor, ik ben zeker geen dom gastje zoals jij zegt...
Vind het karakter wat die gast heeft om te kosten. Schijnt op de training speler door midden te trappen etc.
Voetballend prima, maar laat zich ook veel te vaak gaan in het veld.
Dan heb ik liever odegaard, maar smaken verschillen uiteraard
2 -2
MosesD
Haha, toch een beetje aangesproken voelen. Ja, ik heb ook liever Odegaard, maar ik zei het eerder al die komt dus vermoedelijk niet. Maar jij was erbij op de training bij Fnoord? En wat schort er nog meer aan Berghuis dan?
0 -1
ram
Wil jij geen vervanger van De Ligt? Ik absoluut wel namelijk...
En een creatieve middenvelder om Frenkie op te vangen? Ik namelijk wel (of je moet doorgaan met Lasse; wat misschien ook kan hoor - blijft een koning).

Daarbij ben ik niet zo iemand die absoluut tegen Feyenoorders is hoor, maar Berghuis zou ik echt niet in een Ajax-shirt willen. Ik vind het gewoon niet passen. Best een goede speler en ik juich voor hem in Oranje maar bij Ajax... nahhh..
1 0
MosesD
Ik denk dat Magallan of Schuurs dat moeten gaan doen. Marin is vervanger van de Jong. Berghuis is van origine een Ajax-fan. Uitstekende voetballer. Ik heb niet zoveel van dergelijke sentimenten. Toen Bosz kwam was de wereld ook te klein. Tja.......
0 0
ram
Ik heb het alleen met Berghuis hoor, verder totaal niet!

En ik hoop écht niet dat Magallan of Schuurs het vertrouwen krijgen. Ik schrijf ze beiden niet af hoor maar voor de basis... pfff, nee. Dat zie ik echt niet zitten.

Maar hoe zou jouw middenveld er dan uitzien? Van de Beek - Schone - Marin, ofzo?
1 0
MosesD
Een speler vh kaliber de Ligt is onhaalbaar en bijna onvindbaar bovendien. Magallan heb ik ook twijfels over, maar ja wel 9 mio voor betaald, laten we die een kans geven. Schuurs zeer groot talent, moet verdedigend wel harder worden.
Ik vermoed middenveld met Marin en Blind in controlerende rol (zoals de Jong en Schöne afgelopen seizoen), van de Beek ervoor.
1 0
ram
Ik zou Daley echt niet naar het middenveld verplaatsen. Dan zit je namelijk met twee nieuwe centrale verdedigers. En als we niks halen... Dan zit je met een centrum Magallan-Pierie ofzo. Daar win je niks mee. Zeker niet in Europa.

Ik vind De Ligt de beste centrale verdediger ter wereld. Dus ja... Onvervangbaar. Maar je kunt wél iets meer zekerheid halen toch? Er zit echt veel tussen De Ligt en Magallan hoor. Maar goed... eventueel kun je gokken op Magallan. Maar dan moet je wel écht Daley naast hem zetten voor de vastigheid en de coaching.

Dus dan moet je een extra middenvelder halen of vasthouden aan Lasse.

Zie in een post hieronder hoe ik het zou doen.
0 0
MosesD
Ik heb zeer hoge verwachtingen van Lisandro Martinez. Een Argentijns centrum met 2 Lisandro's, dat kan wat zijn. Ik vind Blind controlerend op het middenveld beter. De beste wedstrijd van Ajax afgelopen seizoen speelde Ajax met Blind op het middenveld.
1 0
ram
Hmm, ja, ik vond Blind op het midden ook beter maar nu is het achterin gewoon echt een koning.

Ik zou niet teveel veranderen. Zeker als je Champions League wil halen moet je dat gewoon niet doen. Martinez moet je rustig brengen en het schijnt dat ze hem zien als linksback maar dat weet ik niet zeker.
0 0
MosesD
Ik heb Martinez een paar wedstrijden in de Argentijnse competitie zien spelen centraal achterin. Deed hij echt uitstekend. Indribbelen, goeie pass en verdedigend fel erop. Maar je kan idd Blind centraal achterin zetten. Ik vond Blind ook goed afgelopen seizoen, maar hij had wel een beest in de Ligt naast zich. Blind achterin, dan zou ik sowieso Eiting een kans geven. En Schöne moeten we wederom niet afschrijven, maar daar zit wel klein beetje de sleet op.
0 0
ram
Hmm... ik vind eigenlijk dat Martinez en vooral Eiting gewoon als back-up moeten beginnen.

De basisploeg moet gewoon zoveel mogelijk zekerheid bevatten. Na dit seizoen moet je geen enorme val gaan maken. Champions League halen is gewoon een must.

Schone schrijf ik nooit af. Misschien gewoon Marin en Lasse met Donny ervoor. Maar dan nog moet je nog iets halen voor het middenveld.
0 0
MosesD
We hebben met Beek, Schöne, Marin, Blind (die kan idd ook achterin blijven), Eiting, Lang, Gravenbergh, Labyad en eventueel zelfs Mazraoui ongeveer 8 middenvelders. Oké, Labyad is eigenlijk buitenspeler. Zou ik trouwens afscheid van nemen en als Babel voor een normaal salaris wil komen is hij welkom als vervanger van Labyad. Hagi zou ik er graag bij halen. Kan overal voorin en op 10. Zeer groot talent en hij (en zijn vader) willen graag. Lang heeft enorm veel potentie op 10, maar zit het goed in dat koppie? Zelfde geldt voor Gravenbergh. Dan heb je ook nog Ekkelenkamp, die ik bijna zou vergeten. Daar zit het in de kop wel goed. Maar is die goed genoeg? Is een laatbloeier, dus dat kan zeker nog. Hoe dan ook, het is een puzzel. Ik ben het aan de ene kant met je eens dat je wel een middenvelder erbij kan hebben (maar dan wel een type speler dat je nog niet hebt), anderzijds moet je ook wel een balans hebben tussen eigen talenten en aankopen. Mijn voorkeur gaat hoe dan ook uit naar 2 zeer goede vleugelspelers, ervan uitgaande dat Ziyech zeker vertrekt en Neres wellicht ook.
0 0
ram
Ik snap nooit zo goed dat mensen met aantallen gaan gooien. Zet min erbij en je hebt 9 middenvelders. Maar ik kan je verzekeren dat je met mij in de basis niet ver gaat komen in Europa. Een hattrick tegen Real lukt me nog wel maar daarna tegen Juve kan zelfs ik het niet bolwerken.

Ik denk in een basiswaardig én complementair trio voor de basis en een stuk of 4 a 5 man daarachter.
Wat mij betreft hebben we 2,5 toppers: Donny, Marin en Lasse. Waarbij ik Lasse absoluut niet afschrijf maar ik zou toch kijken voor een nieuwe jongere kracht.

Ik ben ook voor eigen jeugd maar dan wel de echte top. Lang, Gravenberch en Eiting kunnen dat op redeling korte termijn wel worden hoor. Maar niet nu voor de basis. En dus moet je gewoon kopen om de selectie op pijl te houden.

En inderdaad: we moeten zeker 3 a 4 goede buitenspelers halen aangezien Ziyech, Cerny, Johnsen, en Sinkgraven (wordt daar gebruikt omdat we niks hebben) vrijwel zeker vertrekken. En ik vrees dat Neres ook gaat.
0 0
433metdepuntnaarlinks
Gezien onze financiele status vind ik dat je transfers niet op een paar miljoen stuk moet laten lopen. Je hoeft echt niet overal de hoofdprijs te betalen, 30 mil voor Odegaard ga je nooit doen natuurlijk. Maar als Real 25 vraagt, wij willen een kleine 20 bieden en je komt uiteindelijk uit op 22 miljoen ...

Als je als Ajax zijnde besluit dat een speler een meerwaarde is, dan hoor je sterk te onderhandelen maar wel te onderhandelen met als doel hem binnen te halen. Ik zie hem graag komen!!
3 0
Ajaccus
Spel inzicht, een pass over lange afstand, het vermogen te passeren, een goede fysiek, interessante spelhervattingen en corners. Daarbij een constante ontwikkeling en groei over een langere periode. Als je hem haalt behoudt je misschien niet alle maar zeker een deel van de unieke kwaliteiten van Hakim. Er zijn niet veel spelers die dat in zich hebben.
Een investering tot 30 miljoen en daarmee het kopen van continuïteit in je speelwijze zou ik een hele verstandige keuze vinden.
1 0
433metdepuntnaarlinks
Om heel eerlijk te zijn, ik zou het ook serieus overwegen voor die prijs. Maar 30 miljoen klinkt aan de andere kant ook wel als enorm veel geld ... Maar nogmaals, ik zie in hem wel alles wat ik graag zou willen zien!

Denk stiekem ook wel dat hij gaat komen als Ziyech vertrekt. En na dit jaar zie ik Ziyech ook wel de stap maken naar een topcompetitie.
0 0
Rentokill
Ineens ziet iedereen het volgende genie rondlopen en moeten we die kopen. ..

Ja het is waar, we kunnen vanaf nu uit een andere (duurdere) vijver vissen waar je iets meer zekerheid kan kopen. Echter is het nog lang niet gezegd dat Odegaard het waar gaat maken (op langere termijn dan die laatste paar potjes)
3 -1
Gecko
Halen en snel ook
0 0
vdhaas
Mensen vergeten dat deze man een topsalaris van 5 miljoen per jaar krijgt?
0 0
433metdepuntnaarlinks
Verdient hij serieus 5 miljoen?! Die zakenwaarnemer van hem heeft zijn werk wel goed gedaan zeg!
0 0
Pointer1
25 is veel maar met een 4 of 5 jarig contract kun je dat wel doen. Denk sowieso dat je dat geld er bij hem er wel uit gaat halen.
0 -1
EersteAanname
Misschien een rare gedachte, en ik weet ook nog niet helemaal of ik het zelf wel zie zitten. Maar ben wel benieuwd hoe jullie dit zien. Odegaard in de rol van Frenkie?
1 -1
ram
Als Donny blijft heeft het weinig zin om dat te proberen, denk ik. Dan zou ik namelijk Donny en Marin neerzetten met Odegaard ervoor óf er moet nog een topmiddenvelder komen zodat Odegaard in de Ziyech-rol kan spelen.

Als Donny gaat (wat ik niet denk), dan zou je het kunnen proberen maar dan moet je wel een echte '6' halen of met Blind als '6' gaan spelen ofzo. Maar dan moet je twee topcentrale verdediger komen...

Beste puzzel hoor!
0 0
EersteAanname
Tja eens. Was ook meer een gedachte experiment. Het is me vooralsnog niet echt duidelijk welke rol Marin gaat vervullen aangezien hij een ander type is dan de middenvelders die wel al hebben. Al denk ik dat hij door z'n loopvermogen nog het meeste van Donny wegheeft
0 0
ram
Ik snap je idee wel. En ik denk dat Odegaard ook prima als half kan spelen. Geen probleem.

Wat betreft Marin (heb ik een paar keer eerder gepost): Marin is inderdaad meer een type Donny. Maar opzich is dat niet zo'n probleem als Donny op '10' gaat spelen en Marin als '8'. Dan is de vraag dus nog wie je naast Marin zet. Een type als Lasse is eigenlijk ideaal. Misschien wel gewoon Lasse. Of een aankoop; Propper zou redelijk ideaal zijn.
0 0
Milanajax
Denk dat Ten Hag zeker dingen gaat uitproberen. Denk echter wel dat Marin echt is gehaald om de plek van Frenkie over te nemen. Odegaard is toch fysiek minder sterk, en ook minder een balafpakker vergeleken met Marin (kan trouwens altijd nog komen, zie Ziyech). Als ik Odegaard zo de laatste weken zie spelen moet Ajax hem 100% kopen. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse wist niemand van Ajax vat op hem te krijgen, zelfs Frenkie had moeite met Odegaard die in de kleine ruimtes echt weergaloos was.
1 -1
EersteAanname
Ik heb eigenlijk het idee dat Marin meer is gehaald voor de positie van Schone dan als vervanger van Frenkie. Daarom lijkt het me goed als er daarnaast een goede passer a la Frenkie staat. En gezien de lichtvoetigheid, lepe balletjes en techniek van Odegaard ben ik benieuwd of hij dat in zou kunnen vullen. Weet alleen niet of hij daar verdedigend solide genoeg voor is.
1 -1
4-3-3
Dat dacht ik ook; Schone werd afgelopen seizoen steeds vaker overlopen in de zwaardere potten. Ik denk dat Marin de kans krijgt om zich achter Schone aan te passen aan het spel van Ajax en dat hij in de loop van dit seizoen/volgend seizoen zijn plek moet opeisen.
Ik zou ook wel willen zien hoe Ziyech de rol van De Jong zou invullen. Met Odegaard op rechts wordt je i.i.g. niet heel veel zwakker voorin, lijkt me.
Babel erbij; onze selectie kan wel een kwaliteitsimpuls gebruiken in de breedte, zowel op de vleugels als een back-up voor Van de Beek (Propper?). Mochten De Ligt, Van de Beek en Ziyech blijven ziet het er weer alleraardigst uit voor komend seizoen, ook internationaal. Maar als zij allemaal vertrekken deze zomer, gaat Ajax waarschijnlijk een tussenjaar tegemoet, misschien wel twee of drie vrees ik.
0 0
ram
De Ligt blijft natuurlijk niet. Ook Hakim en/of Neres vertrekken. Ik hoop en verwacht dat Donny nog wel een jaar wil blijven.

Ik zou Propper wel willen hoor, maar dan gewoon voor de basis. Prima speler en ideaal in combinatie met Donny en Marin. Een vergelijkbare speler is uiteraard ook welkom.

Zoiets lijkt mij mooi, zie hieronder. Ervan uitgaande dat Neres blijft. Voor de lol haal ik mijn ideale opvolger van De Ligt terug. ;) Maar een andere topper is uiteraard ook welkom.

Basis:
Onana; Mazraoui, Sanchez, Blind, Tagliafico; Marin, Van de Beek, Propper; Odegaard, Tadic, Neres.

Back-up:
Varela (of aankoop); Veltman (of aankoop), Magallan, Martinez/Pierie, Martinez; Schone, Lang, Eiting; Aankoop, Huntelaar, Bande/Lang (of Babel).
0 0
ram
Kan. Maar Marin is meer box-to-box dus niet echt a la Lasse. Marin moet denk ik als '8' spelen. Of je nu met de punt naar voren speelt of niet.
0 0
Bramzel
25 miljoen is belachelijk voor deze jongen.
6 -5
ram
Het is veel maar in deze markt is ie het wel waard.

Dan moet je wel zorgen dat je (bijna) 100% van de verkooprechten hebt en dat Real geen lage terugkoopclausule heeft. En het salaris moet niet te gek zijn uiteraard.

Als dat totaalplaatje klopt, zou ik het wel voor hem betalen.
0 0
AltijdGelijk
25 miljoen voor een toptalent valt mee! Ik zou het ook doen.

Odegaard ia de nieuwe David Silva, niet voor niets zaten alle grote clubs achter hem aan sinds hele jonge leeftijd.

Hij is binnen 2-4 jaar 100 miljoen waard!
1 -3
Bensco
dat is relatief maat. Barcelona betaald ook 76 miljoen voor Frenkie die in principe ook nog aan het begin van zijn carrière staat. zelfde geldt voor Martial (49 + 30 aan bonussen) of Dembélé (105 miljoen). Als Odegaard het wel haalt kun je hem makkelijk voor het dubbele verpatsen.
1 -4
JariJari
Als Odegaard 25 miljoen is, us Frenkie 150M.
2 -3
Tomajax1990
Ik heb de wedstrijd tegen Groningen maar terug gekeken omdat hij volgens iedereen weergaloos was, de eerste 20 minuten heeft hij werkelijk alles fout gedaan. Misschien ben je automatisch kritischer omdat je hem vergelijkt met Ziyech maar ik weet het nog zo net niet met deze jongen.
4 -2
trodat4030
Heb je Groningen-Vitesse gekeken ipv Vitesse-Groningen?
2 -1
Ryadmahrez
Als je niet kunt zien dat odegaard ontzettend getalenteerd is, snap je er ook niet veel van als ik eerlijk ben. En ik betwijfel of hij hij alles fout heeft gedaan in de eerste 20 minuten vd wedstrijd tegen Groningen aangezien hij al in de eerste minuut gescoord had en niet veel later een beeldschone assist had.
1 -3
ajaxrulesz
wij zijn hier vrij racistisch in dit land. Als het blank is en blond en 1.85m groot dan zijn we snel enthousiast. als hij dan ook nog een beetje kan ballen dan ben je een halfgod en al helemaal bij ajax, zie ook dolberg. Je moet gewoon de conclusie trekken dat odegaard een leuke voetballer is. Maar uitzonderlijke speler vind ik het niet hoor. Ik vind eriksen zelfs beter en zo goed zie ik odegaard ook niet worden. Maar als je blond,groot, en blank bent dan ben je al bijna niet kapot meer te krijgen bij ajax fans. Psv fans zelfde verhaal
0 -7
Ajax#1900
Haha gekkie toch. Tijd om uit te loggen en nooit weer terug te komen .
1 0
Cupmetgroteoren
?? Daarom wordt Ziyech door bijna iedereen beschouwd als de beste speler van de eredivisie, is mazraoui verkozen tot het grootste talent, is Nouri de meest geliefde speler ooit bij Ajax en onana lange tijd de meest populaire speler geweest van Ajax? Talent is talent hoor, er wordt niet naar kleur gekeken. Als je een koekebakker bent zoals koevermans word je als blanke speler net zo goed neergemaaid.
0 0
Ryadmahrez
Ik ben marokkaans en ik vind odegaard het grootste talent dat in nederland speelt. Was ook gek op frenkie de jong, maar ook op ziyech en nouri. Dusja ik denk dat het meer gaat om de type voetballers waar de meeste mensen enthousiast van worden.

Maar eriksen “zelfs” beter, wordt eriksen niet gezien als 1 vd beste middenvelders ter wereld. Die waarschijnlijk naar real madrid gaat deze zomer. Niet zo gek dat hij beter is dan odegaard. Dus die snap ik niet ff.
1 0
ram
Haha, precies dit.
0 0
trodat4030
Wauw, dit klinkt als een gigantisch minderwaardigheidscomplex.
2 0
Tomajax1990
Zeg niet dat hij niet getalenteerd is, maar veel journalisten doen net alsof hij gelijk Ziyech vervangt en we er niet op achteruit gaan. Ik vind 25 miljoen teveel.
1 0
altijdwelwat
Ødegaard word echt vanuit alle kanten naar Ajax toegeduwd, 25 miljoen voor een speler die het bij Heerenveen niet heeft laten zien en slechts de laatste 4 maanden bij Vitesse af en toe het verschil begon te maken. Kraay vond Johnsen ook een sensatie en de beste buitenspeler van Nederland, bleek er uiteindelijk helemaal niets van te kunnen.
5 0
Bensco
Kraay moet je altijd met een zak zout nemen. Die snapt geen reet van voetbal.
1 -1
deeftherave
Tsja, Frenkie die niet in de basis stond bij Willem II en ruim jaar later voor 75 miljoen vertrekt... Jonge spelers ontwikkelen zich nou eenmaal. Voor Odegaard lijkt die ontwikkeling nu ook hard te gaan. En dat kost geld. En ja, sommigen kunnen het niet waar maken. Dat is toch gewoon de markt waarin Ajax zich begeeft. Ik zou persoonlijk wel de knip trekken voor Odegaard. Maarja, blijft idd risico, zoals dat voor alles jonge spelers geldt.
0 -1
Jeremy1987
We hebben nog een hele goede cv nodig. Daarnaast een echte vleugelaanvaller er bij een creatieve middenvelder en een spits.

Tadic - Babel - Neres

Odegaard

Marin - vd Beek

Nico - Blind - (Nieuw) - Mazraoui

Onana

Met deze 4 voorste spelers kun je continu wisselen van positie aangezien ze alleen overal kunnen spelen. In de spits heb je dan huntelaar en Traore (Dolberg verhuren) achter de hand. Bande voor op de flank dus daar hebben we er nog eentje bij nodig.

Op het middenveld heb je nog Schone, Eiting en Gravenberch achter de hand wat ik ajax 1 materiaal vind, maar daar komt nog wel goede jeugd aan.

Achterin hebben we dan nog onze nieuwe argentijn, Veltman, Kristensen, Magallan en Pirie achter de hand.

Uiteraard is het dan wel van belang om vd Beek, Tadic en Neres te behouden.
2 -1
vdhaas
Ajax heeft net twee nieuwe verdedigers gehaald en als de ligt weg gaat nog 6 spelers die cv kunnen spelen. Babel zou ik niet aan beginnen om technische redenen en ik denk dat hij nu probeert een hoger salaris bij galatasaray los te weken.
0 -1
ram
Leuk, het aantal van 6 spelers. Tel mij en mijn oma erbij op en je hebt er 8 ;).

Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Eventueel kun je gokken op Magallan maar ik zou dan wel mijn hart vasthouden.
0 0
ram
Pretty much hoe ik het zou doen.

Ik wil wel een extra winger die flink druk kan zetten op de voorste 3. Eén echt goede - misschien wel beter dan Babel en dan Babel als back-up. Meer concurrentie.
En ik zou, denk ik, vooral met Tadic in het centrum blijven spelen maar inderdaad veel positiewisselingen.

En Kristensen zou ik verkopen of eventueel verhuren.
0 0
Schip
Schaars denkt nog op de gedateerde wijze. Je moet niet wachten. Je moet nu al aan je spelers laten zien dat je investeert. Dat wakkert ambitie en kriebels voor het nieuwe seizoen aan. Frenkie gaat sowieso weg, voor Odegaard is in deze selectie gewoon nog plaats. Onze bank was te krap en Schone wordt weer een seizoentje ouder. Dat betekent dat je voor twee echte voetballers een alternatief moet hebben.

Halen dus. Maar goed, verwacht dat Overmars hier ook vol mee bezig is en dat Real de boot af aan het houden is.
1 0
marrene
Odegaard is een groot talent maar heeft het bij een topclub nog niet laten zien. En dan vind ik 25 miljoen erg veel. Los daarvan, dat Kraay met dergelijke teksten komt zegt niks. Die noemde die linksbuiten van Heerenveen ook de beste aankoop na een wedstrijd.
0 -2
ram
Je ziet ook veel potentie in Johnson. Helaas komt het er gewoon niet uit maar ik zou zeker nog niet verkopen.
0 0
Venta
Gewoon sowieso kopen, ongeacht wat Ziyech doet. Niet afwachten! Vorig seizoen ook gedaan, toen kwam Tadic al voordat Ziyech weg was.. is een gouden greep gebleken.
3 0
voorkennis
idd direct kopen, ga je over 2 jaar met dikke winst doorverkopen
2 -1
Sunstridr
Als je 25 miljoen voor Odegaard moet betalen, dan kan je vast beter speler voor dat prijs vinden bvd Exequiel Palacios van River Plate, die een afkoopsom van 15 of 20 miljoen heeft.
Odegaard is goed maar echt niet meer dan 20 miljoen waard.
3 -2
geronimo
Real en Odegaard moeten het wel willen
3 0
433metdepuntnaarlinks
Odegaard heb ik het idee, die wil wel. En Real wil hem best verkopen als ze er een goed bedrag voor kunnen vangen, alleen twijfel ik of Real hetzelfde gedrag in gedachten heeft dan wij.
0 0
PJK54
Oké Ajax is hot maar om nu alleen maar te roepen wie Ajax zal moeten kopen is wel heel goedkoop. Ik denk dat Ajax achter de schermen heel hard aan het onderhandelen is met onze jongens want laten we eerlijk zijn ook Ajax is een TOPCLUB dus kan je daar ook blijven spelen je weet wat je hebt en wie er nog meer spelen dus je hoeft je niet te bewijzen. Enige grote nadeel is spelen op dat nepgras.
Het zal in ieder geval een mooie stunt zijn.
0 0
Bijgoochem
Jammer dat Odegaard een paar jaar geleden niet gewoon naar Ajax kwam i.p.v. Real
3 0
vdhaas
Ja jammer. Maar ajax ging hem geen 5 miljoen per jaar betalen en zou dat nog steeds niet moeten doen
1 0
ajaxrulesz
Dat ze Antony maar oppikken bij sao paulo waar al maanden en maanden sterke geruchten over gaan!. Dat is teminste een kanon. Mogen ze Igor Gomes ook meteen meenemen in een package deal.

En dan mag dolberg en ziyech vertrekken.
Al die geruchten ook over PAvon, etc..
Er gebeurt alleen zo weinig, hopelijk worden we niet weer blijgemaakt met een dooie mus, en komen ze uiteindelijk met Stengs aanzetten.
1 -4
Onpartijdig
Ik vind Marin wel een kanon eerlijk gezegd, vorig seizoen had ajax zijn selectie redelijk op tijd "af". Hopelijk kunnen ze dat dit jaar weer doen.
3 0
ajaxrulesz
Hoor daar ook wel goede verhalen over, alleen ik lees ook geen geruchten over een nieuwe spits. Dat betekent dat ze vollop vertrouwen hebben in dolberg bij ajax.
Weer een heel jaar ergeren aan Dolberg, ik vind dat helemaal niks he.
1 -1
ram
Waarom een spits... Ik snap dat echt niet. Dat is letterlijk de laatste positie waar ik een aankoop wil.

Tadic spits met Hunt erachter. Dolberg verhuren en klaarstomen om Klaas op te volgen. En dan heb je nog flink wat topjeugd erachter.

Top!
0 0
trodat4030
We stikken in de spitsen. Het zou werkelijk volslagen debiel zijn om een spits te halen met Tadic, KJH, Dolberg, Traore, Danilo, Brobbey, Dostanic, Hansen en Pinas voor o19, Jong en 1. En dan hebben we Cassierra nog verhuurd omdat hij nergens aan spelen toe zou komen. 9(!) spitsen voor 3 elftallen is eigenlijk al teveel en jij wilt doodleuk nóg een spits kopen... Ook als Dolberg wel zou vertrekken (geen idee waarheen), dan nog heb je opties te over.. Een spits is wel t laatste dat nu op de boodschappenlijst hoort te staan..
2 0
ajaxrulesz
Huntelaar kun je al afschrijven kan nog 1 jaar mee maar zou dan moeten stoppen. Dolberg is chronisch wisselvallig speelt 1 leuke wedstrijd per 3 maanden daar kun je niet op bouwen. danilo schijnt wel een goeie te zijn maar die is nog te jong net als brobbey. Ik denk dat zewat marrene al zei ze dan wel groot vertrouwen moeten hebben in die Traore dat die op korte termijn het dolberg(hopelijk) voorbij gaat.
0 -1
trodat4030
Huntelaar afschrijven? Die is topfit, heeft een meer dan prima seizoen gehad én blijft nog een jaar spelen. Daar heb je nú geen vervanger voor nodig en er komt zoals gezegd genoeg aan uit de jeugd. Je moet niet iemand halen die nergens aan de bak kan, je moet zorgen dat al je spelers een redelijke kans hebben op speeltijd, want speeltijd is nodig voor ontwikkeling. Het is geen voorraadkast waar je een blik doperwten jarenlang in kan zetten en kan pakken wanneer je er trek in hebt.
0 0
Jeremy1987
Babel? ;)
1 0
JariJari
Jazeker!
0 0
ajaxrulesz
nah..
0 -1
marrene
Let op Traoré. Heeft alles, technisch, snel, fysiek sterk, kan koppen.
1 0
ajaxrulesz
Ok mooi te horen. Hopelijk staat hij er snel dan, want nog een jaar dolberg dat kan ik niet meer aan.
0 0
Cruijffthebest
Ajax kan het geld beter gebruiken om Ziyech minimaal 1 jaar te behouden en dat geldt ook voor Van de Beek en Neres.
De Ligt gaat zeker dus daar moet een hele goede voor terug gehaald worden.
1 0
ajaxrulesz
Ziyech verwacht ik 99% zeker dat die vertrekt, net als de Ligt. met een beetje pech vertrekt Neres ook nog.. Ik had vd Beek liever zien vertrekken ipv Ziyech maar het is nu eenmaal niet anders.
0 -1
ram
Het geld maakt niet veel uit voor Ajax. De kans is gewoon groot dat Ziyech en/of Neres vertrekt dus daar moet je wat voor terughalen.

En er moet inderdaad een topper bij als vervanger van De Ligt. En een top creatieve middenvelder (zou ook Odegaard kunnen zijn plus minstens één extra winger als vervanger voor Cerny en Labyad.
0 0
Cupmetgroteoren
Geld is nu belangrijker dan ooit. Als je wil concurreren in Europa, tegen begrotingen van meer dan 200 miljoen, is iedere cent die je binnenkrijgt van belang.
1 -1