'Dan kan Van der Sar beter zijn mond houden'

GinoHaverkamp, 27-05-2019 om 07:20, 11349 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Wat Willem van Hanegem betreft mag de Ajax-directie de komende tijd wel pas de plaats maken wat betreft het zich hard maken voor een Klassieker met uitsupporters. De uit de hand gelopen jeugdwedstrijd tussen Ajax O19 en Feyenoord O19 is de hoofdreden.

Als vergelijking gebruikt de oud-international een ontmoeting met Frenkie de Jong, die afgelopen vrijdag een doorgeefring kreeg van Van Hanegem op een evenement bij ASV Arkel, de oude club van De Jong. In zijn ogen is de Ajacied een normale jongen, iets wat veelzeggend is. 'Want als je tijdens een jeugdwedstrijd, want dat was het, besluit om de familie en vrienden van de tegenstander aan te vallen, dan ben je niet normaal. Het gebeurde bij Ajax tegen Feyenoord, bij de kampioenswedstrijd in de competitie van de hoogste jeugd. Treurig gewoon', schrijft hij in het Algemeen Dagblad.

Daarbij haalt Van Hanegem licht uit naar de directie van Ajax en in het bijzonder naar Edwin van der Sar. 'De directie van Ajax zocht afgelopen seizoen een paar keer de publiciteit om duidelijk te maken dat bij de Klassieker in de Kuip weer fans van hun club aanwezig moeten zijn. Als je dan zelf, op eigen terrein, al niet kan zorgen dat die honderd raddraaiers wegblijven bij een jeugdwedstrijd, kun je beter je mond houden als Edwin van der Sar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Lazell
Vind dat Van Hanegem een goed punt heeft, ookal heeft hij het uitsluitend over Ajax. Wij (en Feyenoord idem dito) zijn niet in staat een wedstrijd te organiseren tussen beide teams, zonder dat er een paar tokkies elkaar de kop in slaan. Dit betekent heel simpel dat je de veiligheid niet kan garanderen, het hoeft maar 1x goed fout te gaan en dan ligt de verantwoordelijkheid niet bij de vechtende tokkies, maar bij de gemeente, de autoriteiten en bij de clubs.

Zo lang dit gebeurd bij fucking jeugdwedstrijden, moet je niet beginnen over een volledig stadion.
1 -1
Venta
Hey, bekkie over onze Van der Sar hè Willempie!
1 -2
Lazell
Iedereen met kritische opmerkingen over Ajax moet zijn bek houden?
0 -1
JohnTB
Van Hanegem heeft gewoon 100 procent gelijk. Enorme inschattingsfout en dom om deze groep F siders toe te laten en daar is vd Sar verantwoordelijk voor.
7 -6
TontoKarnaggel
Zal die van hanegem best gelijk in kunnen hebben. Het feit echter dat diezelfde van hanegem al decenia lang bezig is om de Ajaxhaat in rotterdam en omgeving op te poken en zo zelf ook onderdeel van het probleem is maakt zijn statement een stuk minder krachtig en misschien zelfs uitermate hypocriet.
3 -8
JohnTB
Wat een onzin. Hij heeft niets tegen Ajax is alleen kritisch, nou dat mag toch.
5 -3
MosesD
Wat een totale kolder. Van Hanegem is altijd tamelijk kritisch als het over voetbal gaat. Ja, ook vaak over Ajax. Dat mag hij als columnist. Ik denk juist dat hij daarom eerder 'gehaat' wordt onder sommige Ajax supporters dan in Rdam. Van Hanegem is een beetje de Sjakie Swart, de René en Willie van Fnoord. Altijd met een korreltje zout nemen. In dit geval heeft hij echter helemaal gelijk.
5 -4
TontoKarnaggel
Tuurlijk heeft hij nu gelijk en met kritisch zijn heb ik ook totaal geen probleem. Waar ik wel een probleem me heb is zijn constante geinsinueer dat Ajax geholpen wordt door de knvb. Lees jij zijn columns regelmatig? Werkelijk elk arbitraal foutje in ons voordeel wordt uitgebreid benoemd en opgeblazen met de suggestieve ondertoon van bevoordeeld worden. Sterker nog, heb hem dat meerdere keren glashard horen beweren. De knvb, scheidsrechters en de media willen dat Ajax kampioen wordt, heeft hij letterlijk zo gezegd. Dit op de onderbuikgevoelens van zijn achterban inspelen helpt allesbehalve bij het normaliseren van de onderlinge verhoudingen. Voor mij is het niks anders dan mensen opzetten tegen Ajax en daarmee verspeeld hij voor mij het recht om zich met dit onderwerp te bemoeien. Voor de rest niks tegen de persoon van hanegem en zijn mening over afgelopen zaterdag.
1 -1
MosesD
Lees mijn post nog eens, ik zeg dat van Hanegem kritisch is op het voetbal en ja dus ook op Ajax. Hij zal dus eerder 'gehaat' worden in Amsterdam met al die kritiek. Jij zegt letterlijk dat hij in Rdam gehaat zou worden en e.e.a. zou ophitsen. Onzin. En trouwens, hou het nou gewoon bij het onderwerp, die jochies, die zogenaamde supporters, dat is toch niet de schuld van van Hanegem? Kom op nou zeg......
1 0
TontoKarnaggel
Sorry maar ik denk dat je mijn post verkeerd leest/begrijpt. Natuurlijk wordt van hanegem niet gehaat in rotterdam (waar zeg ik dat dan?) Sterker nog, die man is daar een icoon, en dat is gelijk mijn probleem met hem. Zulke personen zouden juist alles moeten doen om de onderlinge haat tegen te gaan. Van hanegem echter doet het tegenovergestelde door continu in zijn columns te roepen dat de knvb Ajax helpt en bevoordeeld. Met deze onzin versterkt hij de antiphatie alleen maar. Dat is mijn punt en daarom heb ik moeite met zijn uitspraken over deze situatie. Dat die uitspraken opzich kloppen ben ik met je eens.
0 0
Pheadrus
Lachen! Van Hanegem is Hockey aan het kijken! Duidelijk geen voetbal veld.
0 -2
Red Devil
Het was ook een slap statement van v d Sar maar hij kon weinig anders want Ajax had zelf toestemming gegeven om 300 F-siders toe te laten al waren er geen 300 aanwezig denk ik.
De Ajax leiding moet samen met politie en justitie veel harder gaan optreden tegen dat laffe tuig komend seizoen en wie zich als een varken gedraagt zal ook als een varken behandeld worden dan.
Seizoenkaarten koppelen aan sofinummer dan is de ID van dat tuig nog makkelijker te achterhalen.
2 -6
Rentokill
Het wordt echt tijd dat Ajax deze criminelen gaat weren. Ze verpesten zo veel voor Ajax.
Helaas komt het nu al tot het punt dat je meer beveiliging nodig gaat hebben tijdens de jeugdwedstrijden omdat ze daar misbruik maken van het gebrek daaraan.
5 -3
Hagmag
Willem..... Als jij nou die havenslaven eens gaat opvoeden en gaat vertellen, dat als je op bezoek gaat ergens, dat het niet de bedoeling is dat je jezelf provocerend gaat gedragen.
010 en Ajax supporters samen is en blijft een kruidvat.
010 supporters hebben zelf voor de vonken gezorgd.
Echter hoe daar dan op gereageerd wordt door zgn Ajax supporters is buitensporig, niet normaal, onbeschoft en asociaal. Want ook Ajax supporters dienen zich te gedragen op en rond een voetbalveld. Degenen die dat niet kunnen en voor iedereen alles verstieren moet je een langdurig NL stadionverbod geven. Ook dat is mijn mening en Ajax had de "gasten" uit 010 beter moeten opvangen en niet moeten laten plaats nemen op de gezamenlijke hoofdtribunen. Dat is zeer naïef.
3 -6
Radikaal
Provocatie als rotsmoes. Lekker hoor.
0 0
de-Ajacied
Als iemand zich hier niet mee moet bemoeien is het van Hanegem
Juist van Hanegem stookt de onderlinge haat altijd op met zijn ongenuanceerde columns over Ajax
5 -5
komopajax777
Willem heeft gelijk.Ajax had niet zo naïef moeten zijn en voor veel betere beveiliging moeten zorgen.Het toelaten van Ultra's lijkt mij ook niet wenselijk als het zulke doorgesnoven
randdebielen zijn.Tenslotte moet een van der Sar veel harder oordelen over deze kwestie en
niet zo slap.
5 -6
Red Devil
Lekker in de J.C.Arena spelen voortaan dit soort potjes.
1 0
trodat4030
De beveiliging deed zn werk prima, het was gewoon naief van Ajax om de aanhang van Feyenoord op 50 mtr van de harde kern te laten plaatsnemen. Dankzij de beveiliging is het nog met een sisser afgelopen. Die verdienen juist een pluim!
2 0
Duif63
Zegt de man die een paar maanden geleden pontificaal met een 010 hooligan met een stadionverbod van 10 jaar op de foto ging.
5 -8
trodat4030
Waar hij pas achteraf achter kwam en direct spijt van had. Moet je wel even het héle verhaal vertellen en niet dat achterwege laten wat je niet uitkomt.
5 -2
suske
De man duidelijk zichtbaar op de foto's en video's was ook op de video's in Athene en meerdere wedstrijden te zien bij wedstrijden van Ajax. Dus deze man is er bewust op uit om rellen te schoppen. Op sporen die man en een levenslang stadion verbod geven.
6 -1
mcatarinob
Heb moeite om als die gekleurde teksten te geloven, ook die van Willem.
4 -1
GorillaBiscuits
Los van het feit dat de schuldigen zich in dit soort situaties boven de droeftoeters moeten staan en provocerend gedrag simpelweg moeten negeren, moeten mensen die er niet zelf bij geweest zijn er niks over roepen!!
3 -1
Ajax-4-ever
Waarom zou ik er niks over mogen roepen? Jij houdt je bij alle situaties waar jij niet bij was stil? Vreemd dat er altijd zoveel commotie is na aanslagen aangezien iedereen die er niet bij was blijkbaar zijn mond moet houden.
3 -1
GorillaBiscuits
Je snapt toch wat ik bedoel...Men moet niet gaan roeptoeteren als je de feiten en omstandigheden niet volledig kent. En ja, in dit soort gevallen probeer ik mij dan ook op de vlakte te houden totdat ik de feiten zoveel mogelijk ken. Heb je mij hierover een oordeel zien geven?
1 -1
Bennyben
Bij Willem ben je pas normaal als je:

- spelersbussen bekogeld van een jeugd elftal
- aanstekers op het veld richting spelers gooit
- niet zonder cocaïne een wedstrijd van Feyenoord bezoekt
- liederen zingt over de tegenstander i.p.v. je eigen club aan te moedigen
- kan zo nog wel effe doorgaan

Volgens mij kan Willem genoeg collums over zijn eigen club schrijven over misstanden met supporters dus misschien kan hij dan gewoon beter zijn mond houden.
5 -9
trodat4030
Misschien moet je maar ff niks zeggen over liedjes over andere clubs. Die harde kern heeft vanaf het 1e fluitsignaal anti-Feyenoord liedjes gezongen, geen énkele aanmoediging voor Ajax.. Slecht voorbeeld Benny..
4 -1
MosesD
Eens en waarom in dit geval weer gaan 'jij-bakken' naar van Hanegem die gewoon helemaal gelijk heeft. Een Ajacied hoor zich te gedragen. Dit soort opgeschoten jochies hoort niet bij Ajax.
0 -1
Redrum
Willem heeft blijkbaar alleen het eenzijdige fantasieverslag van TV Rijnmond gehoord.
8 -3
fanforeffer
DIt is de omgekeerde wereld ; niet de zwak begaafde relschoppers van beide clubs veroordelen, maar de directies !! Olie op het vuur ? Dom. Krom.
6 -7
trodat4030
Je kunt niet ontkennen dat Ajax gewoon kneiter naïef is geweest om de harde kern op 50 mtr van de Feyenoord aanhang te plaatsen. Daar mag ook naar gekeken worden hoor.. Was gewoon dom van Ajax en daar mag je ze absoluut op aankijken.
4 0
ram
Niks omgekeerde wereld. Ajax moet ook in de spiegel kijken.
8 -5
behangdelul
Enige statement dat Ajax nu miet maken is wederom een jaar geen supporters naar Ajax en naar Feyenoord
3 -1
SanMarco
Doe maar gelijk 5 jaar.
2 -3
Bocarra
We zullen het maar niet over het provocerende gedrag van de Feyenoord aanhang hebben maar Willem heeft wel een punt. Je weet dat er altijd van die randdebielen op dit soort wedstrijden afkomen. Waarom die konden binnenkomen en waarom van de Sar zo slap reageert is mij een raadsel.
6 -4
trodat4030
Welk provocerende gedrag? Dat van de Ajax aanhang dat een half uur lang anti-Feyenoord liedjes aan het zingen was? Dat vervolgens 1 schreeuw niet kon negeren? Vraag me af wat jij provocerend noemt, nmm was de provocatie voornamelijk vanuit het vak van de harde kern van Ajax..

Steeds dat wijzen naar anderen en compleet de ogen sluiten voor hetgeen dat men zelf doet, echt KANSLOOS met capslock. Als je met 1 vinger wijst, wijzen er 3 naar jezelf, probeer maar eens..
2 -1
Sterretje73
Lijkt mij dat de Ajax directie dit zelf ook nog niet duidelijk heeft. Anders valt deze slappe reactie niet te verklaren.
3 -1