Borst over uitfans bij Klassieker: 'Kan kennelijk niet'

JesseTH, 26-05-2019 om 22:25, 4218 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

In de ogen van Hugo Borst is de kans op uitsupporters tijdens Klassiekers in de Eredivisie weer even verkeken. Zaterdag ging het mis toen Ajax Onder 19 haar kampioenswedstrijd speelde tegen Feyenoord en dat kan weleens doorwerken tot aan Ajax 1.

'Er is veel druk op de leiding van Ajax en Feyenoord van de harde kern om weer aanwezig te mogen zijn bij uitwedstrijden', vertelt Borst bij NOS Langs de Lijn. 'Dit is weer zo'n bewijs dat het kennelijk niet kan. Er gebeuren altijd onverkwikkelijke dingen. Ze zijn er nog niet aan toe. Ik zou zeggen: de lobby die is ingezet door de harde kernen kunnen we doorschuiven naar 2025.'

Het verbaast Borst dat de rivaliteit tussen beide ploegen óók bij een jeugdwedstrijd al zo erg naar boven komt. 'Waarschijnlijk kan dit dus ook niet meer. Ajax en Feyenoord, dat roept zoveel sentiment en primitief gedrag op bij bepaalde mensen. Zo'n wedstrijd moet je maar in de Kuip of Arena gaan spelen. Of je moet echt goede veiligheidsmaatregelen nemen, die eigenlijk van de zotte zijn bij een jeugdwedstrijd.''

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxtao
Bij Sparta was het van het weekend ook niet echt gezellig ,zet dat ok ff in die krant van je Hugo.
2 0
Juichtoon
Ajax dient de discussie over het toelaten van de uitfans dan ook niet over de boeg van veiligheid te voeren want zonder de voetbalwet kun je die als club niet winnen.
De weg van dat het niet mogen meenemen van uitfans een vorm van competitievervalsing is, is veel kansrijker.
0 0
T.reckveugel
De kakkerlakken stonden vorige week ook bij amateurvereniging Swift te muiten, dat was ook al een signaal wat ik bij de duiders van de havenslaven voor hun gemak nu helaas mis.
Ze krijgen zo vaak klop dat van een mug een olifant gemaakt wordt. Daarna roepen ze snel dat Ajax een probleem heeft. Dat is als de splinter en de balk, ze zien niet meer dat ze na het afglijden structureel van Ajax zullen blijven verliezen en willen nu de discussie over hun eigen tokkie gedrag winnen. Één blik op de volle Kuip bij een doelpunt van Ajax zegt meer dan 1000 woorden. Schuimbekkende tokkies die keelsnij-gebaren maken. Veel plezier d’r mee
2 0
Fvy
Reken eens uit wat deze kneuzen de club de laatste twintig jaar gekost hebben. Daar koop je een aardige speler voor... met zulke fans heb je geen vijanden meer nodig.
2 -3
FollowAjax1
Vraag me af of dit echt met rivaliteit te maken heeft. De Telegraaf-mepper stond ook in Engeland vooraan en doet dat mogelijk ook bij een relletje in de kroeg.

Het zit in de aard van het beestje. Zolang ze hier voortdurend mee wegkomen zal dat ook nooit veranderen.

Overigens is het ook organisatorisch wel heel slecht geregeld dit weekend. Eerst roepen dat alleen familie welkom is en dan ook deze lui toelaten. Dan geef je in feite al toe en sta je 0-1 achter als club. Deze mensen dan ook nog naast Feyenoorders zetten is wel heel naïef.
3 0
Juichtoon
Er is no such thing als een gewone Fnoord fan. Ook de 'familie' misdroeg zich op de Toekomst.
0 -1
Stibba020
Het zijn een paar duizend gekkies aan beide kanten die het verpest voor de rest.
1 0
InOost
Wat gaan ze doen? Plexigals slaan ofzo?
Het grootte verschil is dat de Arena infrastructuur heeft om supporter groepen van elkaar te houden, dat heeft de toekomst niet.
5 -1
Ajax27
oh ja? en als ze 100 fakkels het vak binnen smokkelen om als vergelding van een aantal jaren terug op het veld te gooien maar waarvan tig fakkels in de vakken eronder terecht komen? De veiligheid kan niet gewaarborgd worden en door een kansloos akkefietje als dit hoef je de komende 10 jaar niets te verwachten.
2 -2
Koekepeer
De Kuip ook niet echt
0 0