Lukkien: 'Kan een hele goede keeper worden'

FinnDekker, 26-05-2019 om 10:50, 5767 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Dick Lukkien, trainer van FC Emmen, denkt dat Kjell Scherpen de juiste keuze heeft gemaakt om bij Ajax te tekenen. De oefenmeester ziet veel potentie in 'zijn' keeper, die deze zomer de overstap maakt naar Amsterdam. 

'Er moeten nog wel een aantal stappen gezet worden. Hij heeft moeite met de timing: wanneer komt een bal. Hij wordt nog weleens verrast. Hij moet het spel lezen, zien wat er gebeurt. Maar met de techniek van vangen en springen is geen probleem', analyseert Lukkien, die verwacht dat Scherpen het niveau aankan. 'Mijn gevoel zegt dat hij het in zich heeft, maar of dat gebeurt moet blijken.'

'Ik denk dat het een goede keuze is. Hij kan zich daar prima ontwikkelen. Er zit natuurlijk heel veel kwaliteit in die groep. Op het trainingsveld staat hij met de top van Nederland', vervolgt de trainer bij De Tafel van Kees van FOX Sports. 'Als hij zich daar ontwikkelt naar zijn potentie, kan het een hele goede keeper worden.' 

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
LammertAlbertus
Kan noch meevoetballen
bij Ajax moet je goed diepte in kunnen schatten...omdat Ajax bijna 2 linies verder het veld in staat dan Emmen.
Volgens mij is dit net zo een slechte aankoop van Ajax als Zivkoci wat overduidelijk een 442 counter voetbal spits was/ is daarom totaal niet bij Ajax paste.
0 -1
ambtenaar
Hoe zit het Varela eigenlijk ?
0 0
ZwartNazareth
Een keeper zonder timing is een keeper zonder talent. Een miskoop dus.
1 -7
Aianteia
Lekker voorbarig. Noem mij eens vijf keepers die op hun 18de al van topniveau waren. Ik kom niet verder dan Casillas, Buffon en Donnarumma. Ervaring is essentieel om een goede keeper te worden, dus laten we nog een paar jaar wachten voordat we met termen als 'miskoop' gaan smijten.
6 0
433metdepuntnaarlinks
Eens, hij heeft zijn fysiek mee, heeft ook best al wat aardige balletjes tegengehouden en als keeper zijnde is hij over 4 jaar nog steeds een talent. Hij moet wel duidelijk nog een stap maken maar als ik Onana af en toe zag schutteren in de A1 ... Gewoon flink mee aan de slag gaan, zit wel wat talent in.

En stel het wordt een keeper (echt keepend) van het niveau Jeroen Zoet / Kenneth Vermeer. Als hij keepend dat niveau haalt, met zijn lengte ... Dan is het al een enorm goede keeper.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Hij is al groot...
1 0
Sterretje73
De basisvoorwaarden heeft hij maar er moet nog wel heel veel werk geleverd worden voor hij van een goede naar een topkeeper omgeschoold is. Ik heb m’n twijfels of hij dit gaat halen maar dat het een mooi project is en dat ik er minder verstand van heb dan ons technisch team staat als een paal boven water.
5 0
ajtw
Jij bent echt de eerste ooit die ik zoiets verstandigs zie zeggen als “ik heb er natuurlijk minder verstand van dan ons technisch hart”
2 0
altijdwelwat
Dat technisch hart zit er vaker naast als dat ze het goed zien hoor , dus om dat nou verstandig te noemen gaat erg ver. Deze jongen is een gok , en dan gokken ze vooral op zijn lengte en datcis helaas zij enige echte kwaliteit. Heeft tot voor dit seizoen nog nooit een jeugd interland gespeeld ondanks dat hij al jaren extreem groot is.
0 -3
Lazell
Jij zit er nooit naast? Meeste mensen schreeuwen zo hard, maar als ze zelf die functie kregen waren ze binnen 2 weken ontslagen.
0 0
Ozymandias
Het enige wat mij positief aan hem opvalt is dat hij (zeker voor zo’n lange man) snel van een liggende naar een staande positie kan komen. Voor een doelman is dat natuurlijk zeer belangrijk aangezien je vaak meer dan één redding moet maken. Verder zie ik alleen maar heel veel punten waarop hij zich enorm moet verbeteren. Waarvan zijn voetenwerk volgens mij het belangrijkste is. Hij zet zich volgens mij verkeerd af waardoor hij ondanks zijn lengte toch moeite heeft met schoten die goed in de hoeken van het doel worden geplaatst.
0 -1
Sterretje73
Tsja, het is allemaal nog ongetrained en zo lukraak. Als het lukt hem zich heel bewust te laten zijn van zijn bewegingen en acties en dit te laten aanpassen dan ziet het er goed uit maar dit vraagt ook een flink stuk intelligentie en daar twijfel ik nou juist over. De wil heeft hij wel en de “ballen” ook dus we gaan het zien. Een mooi project maar het blijft afwachten.
0 0