'Van de Beek bezorgt Koeman puzzel op middenveld'

StijnDoornhof, 25-05-2019 om 19:10, 12759 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vooruitblikkend op de halve finale van de Nations League denkt Simon Zwartkruis dat bondscoach Ronald Koeman het wel eens lastig kan krijgen met het invullen van het middenveld. Reden hiervoor is de ontwikkeling die Ajacied Donny van de Beek dit seizoen heeft doorgemaakt. 

Donderdag 6 juni mag het Nederlands elftal het opnemen tegen Engeland in de halve finale van de Nations League. Zwartkruis zegt op de site van Voetbal International dat Van de Beek dit seizoen dusdanig gegroeid is dat Koeman in deze wedstrijd moeilijk om hem heen kan: 'Het was altijd al een jongen met een heel goed gevoel voor ruimte en positie, die wist wanneer die diep moest gaan en met tactische discipline in balverlies. Dat had hij allemaal wel, maar het is allemaal veel dominanter geworden en zijn rendement is ook veel groter geworden.'

Op het middenveld van Oranje, waar volgens Zwartkruis Van de Beek elke positie kan bezetten, moet de Ajax-middenvelder de concurrentie aangaan met Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Marten de Roon en ook Davy Pröpper. 'Het is voor Koeman zaak om te kijken hoe hij dat allemaal in balans gaat krijgen op het middenveld. Als van de Beek zal inschuiven zal Wijnaldum nooit het slachtoffer worden. Dat is één van de eerste namen die hij invult. En terecht. Dus dan zou dat slecht nieuws voor Marten de Roon zijn,' aldus Zwartkruis

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
robinozzi
Frenkie - De Roon - van de Beek en Wijnaldum een vrije rol op linksbuiten.
3 0
HStorm
Niks mis mee. De Roon heb je nodig tegen toplanden samen met Frenkie voor de Ligt en Virgil. Geloof niet dat er veel aanvallers vooraf blij zijn tegen zo'n opstelling.

Wijnaldum en Depay afwisselend links/centrum voorin...
0 0
JordyAjacied
Simpel hoor. Beste middenveld wat je kan vormen (huidige vorm erbij) Donny - Frenkie - Wijnaldum. Hele opstelling; Cillessen - ? - de Ligt - van Dijk - Blind - Donny - Frenkie - Wijnaldum - Bergwijn / Promes - Depay - Babel. Alleen rechtsback vind ik lastig, echt een zwakte punt op dit moment. Je kan ook zonder backs spelen want Blind is ook geen geweldige back, en eigenlijk heb je 4 goede middenvelders. Cillessen - de Ligt - de Vrij - van Dijk - Blind - Frenkie - Wijnaldum - vd Beek - Bergwijn / Promes - Depay - Babel
2 0
ram
Dit inderdaad
0 -1
Middenweg401
Nogmaals, zowel de backs als de vleugels zijn erg dun bezaaid. Spits ook.
Je kunt ook met 2 spitsen (Bergwijn en Memphis) spelen en 4 middenvelders (waarvan Donny het meest vooruitgeschoven is).
0 0
JanTa
Dit is geen probleem maar een luxe voor Koeman en dat is wel eens anders geweest.
0 0
AFCA-B93
Middenveld met Frenkie, Donny en Wijnaldum, lijkt me een hartstikke sterke, met de punt naar voren. Zo spelen ze alle 3 eigenlijk wel in hun kracht
0 0
Aad82
Koeman is een behoudende kutcoach, dus die kiest voor de Roon, terwijl je tegenwoordig in het voetbal ook vooral goede lopers moet hebben. Maar dat begrijpt hij niet.

de Roon voor de 'balans'.
0 -2
3*stars*3
Koeman is geen trainer die van eigen kracht durft uit te gaan.
Die zal wel kiezen voor De Roon of Donny dan in een andere rol gebruiken.
Leuk en aardig dat Wijnaldum voor Liverpool speelt maar dat zie je vaak niet terug in oranje.
2 -1
JariHeijden
Sinds Frenkie in oranje speelt is Wijnaldum juist erg sterk bezig.
0 0
PetrosQ
Donny op '10, met Frenkie en Wijnaldum daarachter. Frenkie in de opbouwende rol, net zoals bij Ajax. Wijnaldum de box-to-box speler om de gaten dicht te lopen en voor de tweede bal aan te sluiten bij een aanval.
2 0
Cruijff72
Wie gaat donny van de goede aanvoer voorzien? Wijnaldum is een goede speler maar heeft niet dat laaste pasje in de zestien. Mischien kan het met bergwijn die naar binnentrekt.
0 0
Aad82
Bergwijn, Promes, Depay, Frenkie
0 0
Middenweg401
Het enige moeilijke is dat je een 3e top middenvelder mist naast Frenkie en Donny.
0 -1
GrandMasterFlex
Oké ik zou Wijnaldum meteen opstellen bij die twee hoor. Heb je met Frenkie en Donny genoeg passing
0 0
Middenweg401
Is idd het meest logisch. Wijnaldum heeft zich goed ontwikkeld en zit bij een absolute topclub. Maar ik vind hem niet de topper die je mag verwachten bij het huidige Liverpool. Dan kijk ik door die invalbeurt tegen Barca heen natuurlijk.
Goede speler, en beste optie, maar geen wereldtop.

En dat mis ik helemaal voorin en op de backs. Memphis doet het geweldig, is onomstreden, maar ik geen echte spits. Bergwijn is hopen dat hij de stappen gaat maken. Lens/ Babel zijn simpelweg niet goed genoeg.
Dus, Oranje helemaal terug (zoals in de media soms geroepen wordt) ben ik het nog niet helemaal mee eens.
0 -1
Cruijff72
Ook in de absolute topjaren speelde oranje met types als Lens, Heitinga, Mathijssen of daarvoor zelf nog met Numan en Jonk. Je hoeft niet alleen wereldtop te hebben zolang de wereldtoppers in het team de rest van het team dragen.
0 -1
Robbie en de Kock
Makkelijk zat: Frenkie en Wijnaldum op de dubbele zes.
Donny op tien.
0 -1
Joseph
Cillesen
De Ligt- van Dijk - Aké
Wijnaldum - Blind- Frenkie
Van de Beek
Wijnaldum-Depay-Babel

Je hebt een sterk middenveld, het zou zonde zijn als 1 van die jongens op de bank beland. We zitten zwak in onze backs, dus dit lijkt me een charmante oplossing.
0 -4
Cassierra19
Je vindt Wijnaldum zo goed dat ze hem maar meteen op 2 posities moeten opstellen? Haha. Neem aan dat je Bergwijn bedoelt?
3 0
Joseph
Nooit genoeg wijn :p
0 -1
RSM
beek behoort tot de beste tactische middenvelders Vd wereld.
1 0
Welja
het enige wat ie hoeft te puzzelen is of hij de Roon en propper of de Roon en propper er uit flikkert.
9 -1
koreem
Toch niet zo moeilijk lijkt me, Frenkie, Wijnaldum (Schone rol) & Donny.
5 -2
trodat4030
Ik zou Donny dan die rol van Schone late invullen. Donny is veelzijdiger nmm. En de betere passer.
0 0