'Ünüvar zal extra mensen naar de velden trekken'

BartVeenstra, 25-05-2019 om 08:35, 8150 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan heeft in zijn column in Het Parool lof geuit aan het adres van Ajax-jeugdspeler Naci Ünüvar. De journalist was afgelopen woensdag bij het competitieduel tussen Sparta O19 en Ajax O19. Spaan vond het geen beste wedstrijd, maar Ünüvar viel voor de aanwezige toeschouwers gelukkig wel te bewonderen.

Spaan bezocht dit seizoen zo'n zes wedstrijden van Ajax O19. Het was niet altijd even goed en dat was het ook afgelopen woensdag niet. Toch viel er hoopgevend veel individueel talent te bewonderen, zo schrijft Spaan. 'Vooral Ünüvar, die donderdag een contract heeft getekend, is een jongen die voor het eerst sinds 2017 weer extra mensen naar de velden zal trekken', lijkt Spaan te doelen op onder meer Abdelhak Nouri, die in die tijd met zijn creatieve spel veel mensen naar De Toekomst wist te trekken.

'Hij (Ünüvar, red.) maakte de 0-1 door pijlsnel weg te sprinten, de bal over de uitkomende keeper te liften, te controleren met de schouder en binnen te tikken. Zijn tweede doelpunt was een vrije trap, die hij in de laatste minuut geraffineerd met binnenkant rechts laag langs het muurtje schoof. (...) In drie dagen tijd besliste Ünüvar twee sleutelwedstrijden: een EK-finale en deze tegen Sparta', is Spaan lovend over de talentvolle Ajacied.

Marten de Roon

Ünüvar moet nog zestien worden en om die reden zal het nog wel even duren voordat hij in Ajax 1 speelt. Spaan heeft op de Europese velden wel een speler gezien die mogelijk volgend seizoen al in Ajax 1 zou kunnen spelen. 'Morgen (zondag, red.) Atalanta-Sassuolo. Als Atalanta wint, worden ze derde, een prachtige prestatie. Ik zag Marten de Roon zondag tegen Juventus. Hij was een van de beste spelers op het veld. Kost tussen de 20 en 25 miljoen euro. Ideale opvolger van Lasse Schöne.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HStorm
De Roon speelt in dienst van het elftal en laat anderen beter spelen. Indrukwekkende stats vergelijkbaar met de Jong maar dan in een sterkere competitie. Tijdens topwedstrijden meestal een ruime voldoende en is niet snel onder de indruk.

Je hebt een zo'n speler nodig voor je verdediging in topwedstrijden. Ik stem voor...
1 0
433metdepuntnaarlinks
Ik zou altijd voor Propper gaan, komt qua spel ook akelig dicht in de buurt van Frenkie (als hij in de controlerende rol speelt). Zou echt een 1 op 1 vervanger zijn, ik zou de Roon niet zo snel halen. Dan zou ik het aan Mazraoui en Eiting verlaten.

En die Unuvar, tja dat is gewoon een geweldenaar. Die gaat samen met Gravenbergh wel aansluiten bij 1 na komende seizoen. Unuvar gaat gewoon bij de A1 de man worden, langzaam wat minuten gaan pakken in Jong en het seizoen daarop vast bij Jong en tegen 1 aan. Gravenbergh gaat gewoon nog een seizoen Jong doen en daarna ook aansluiten bij 1. Beide spelers heb ik hoog zitten!
1 0
Cupmetgroteoren
Alleen 10 x zo sloom. Past totaal niet bij het snelle combinatiespel van Ajax.
0 -1
jaripettersson
De Roon is goed hoor
1 -1
Schip
Eiting raakt een beetje ondergesneeuwd in alle transferverhalen. Hoop dat hij nog een stap kan maken. Zeker qua duelkracht. Voetballend zit het wel snor.
3 0
ajax4lifebaby
idd vond hem goed spelen hoor tijden CL voorrondes
1 0
Ozymandias
Inderdaad, hij moet stappen maken in zijn athletisch vermogen maar ik zou hem nog LANG niet afschrijven.
1 0
LS16
Van de Beek
Marin Propper

Zo zou ik het middenveld graag zien aankomend seizoen. Ik denk dat we met Marin al een stofzuiger hebben gehaald en dat De Roon daarom niet nodig is.
2 -1
Ozymandias
Marin is in mijn ogen wel een speler net felheid maar niet een stofzuiger. Daarvoor vind ik hem verdedigend positioneel niet goed genoeg.
0 0
mgtow
De Roon... De man waaraan ik me telkens godsgruwelijk erger in Oranje... Ik moet er niet aan denken dat hij ons komt 'versterken'. Meer iets voor PSV. Moeten ze wel eerst Phillips lief aankijken voor de lening maar ach.
1 -4
M.Olsen
Whaha De Roon man man man
2 -4
Ajaxxxisdebeste
De Roon...
0 0