Denen hebben vertrouwen: 'Komt er vanzelf uit'

GinoHaverkamp, 24-05-2019 om 11:40, 9130 views, Ekstrabladet |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kasper Dolberg heeft niet zijn allerbeste seizoen achter de rug, maar in Denemarken is men nog altijd te spreken over de kwaliteiten van de 21-jarige spits. Zo ook Åge Hareide, bondscoach van het Scandinavische land.

'Hij is een enorm groot talent met een enorm potentieel. Het komt er vanzelf wel uit', laat hij weten aan Ekstrabladet. In zijn ogen heeft de Ajacied wat pech gehad met blessures, maar heeft hij desondanks laten zien wat hij in zijn mars heeft. Volgens Hareide is het veelzeggend dat Dolberg tegen Tottenham Hotspur in de basis startte en concurrent Klaas-Jan Huntelaar niet.

Jon Dahl Tomasson, assistent van Hareide bij Denemarken, sluit zich aan bij de bondscoach. De oud Eredivisie-speler vindt Dolberg ook een groot talent, maar vindt wel dat hij bij Ajax moet blijven om zijn potentie waar te maken. Volgens Tomasson is Ajax een vertrouwde omgeving voor Dolberg en weten ze ook hoe de spits gebruikt moet worden. 'Ik ben er zeker van dat hij er voordeel uit haalt, maar we moeten niet vergeten dat Ajax een grote club is die de halve finale van de Champions League heeft gehaald. Maar de potentie van Kasper staat vast, die is enorm.'

De oud-Feyenoorder maakte de spits van dichtbij mee op het WK van 2018. Dolberg kwam net terug van een blessure, maar mocht wel mee naar Rusland en speelde zelfs een aantal minuten. 'Hij deed het uitstekend, ondanks dat hij niet veel minuten maakte. Maar we kijken ook naar hoe hij het op de training deed en hoe het ging samen met anderen. En dat was erg goed', besluit hij.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
We hebben gezien dat deze jongen kan ballen. Ik heb nog steeds vertrouwen in deze jongen. Hoop dat hij komend jaar weer gaar schitteren voor Ajax.
1 0
Keizer020
Ik heb hem lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar ik denk niet dat we nog iets aan hem hebben. Een verkoop lijkt me beter.
0 0
AjaxSXM
En weer (dat wordt dan het 3rde seizoen) wachten of Dolberg besluit om zijn instelling te veranderen?! Het is dat we dit seizoen een productieve ploeg hadden want anders had het je zo een kampioenschap kunnen kosten door een niet scorende, niet tot op het bot gemotiveerde spits. Denk dat we na 2 seizoenen moeten doorschakelen en plan exit Dolberg moeten activeren.
0 0
Freddy Al
Het is gewoon een kwestie van vertrouwen hebben en krijgen, Dolberg kan gewoon beter dan dat hij heeft laten zien dit seizoen.
Dat geslonken vertrouwen heeft misschien met zijn blessures te maken maar kan ook omdat hij druk voelt van Klaas-Jan. In het laatste geval zal hij er echt zichzelf overheen moeten zetten .
Zijn erg flegmatieke spel is in dit elftal opvallend, hij doet niet zozeer minder dan voorheen, de rest doet gewoon meer en daar zal hij in mee moeten.

Talent heeft hij,nu de geest scherpen en hij wordt een grote.
0 0
Cupmetgroteoren
Snap niet dat Ajax door wil met Dolberg. Heb niet het gevoel dat het mentaal goed zit bij hem, of het ligt gewoon aan het feit dat ie een uitzonderlijk half jaar had onder Bosz.
0 -4
3*stars*3
Ligt echt niet aan zijn voetballende kwaliteiten maar mentaal.
3 -1
Ajax95Duivendrecht
Het valt me bij Dolberg vooral op dat zijn spel uit balbezit zwaar tegenvalt. Waar je een Ziyech, Frenkie, Donny, Klaas-Jan, Nous en Nico meteen volop druk ziet zetten en indrukwekkende sprints trekken wanneer Ajax de bal niet heeft, doet Dolberg eigenlijk geen flikker. Hij sprint nooit wanneer de tegenstander aan de bal is, hij zet nooit de tegenstander onder druk.

Daarnaast vind ik Dolbergs looplijnen echt om te janken. Hij maakt zich bijna nooit aanspeelbaar voor teamgenoten. Dat doet Klaas-Jan ondanks zijn beperktere techniek toch een stuk beter. Die zoekt altijd de vrije ruimte, laat zich soms uitzakken om als extra afspeeloptie te dienen en misschien wel het belangrijkste: hij komt altijd in kansrijke posities in de 16. Dolberg komt dat laatste zelden. Soms lijkt het wel alsof hij niet weet hoe een spits moet lopen.

Wil Dolberg alsnog slagen bij Ajax, dan moet hij vooral zijn intensiteit/spel als Ajax niet aan de bal is verbeteren. Als hij dat leert, is hij de ideale spits voor Ajax. Leert hij dat echter niet, dan is Klaas-Jan voorlopig beter en nuttiger voor het spel dat Ajax momenteel speelt. Kasper zijn balbehandeling is altijd al oké geweest, nu die andere aspecten nog.
1 0
3*stars*3
Helemaal mee eens.
Ten Hag heeft vaak gezegd dat hij op de trainingen geweldige dingen laat zien.
Frenkie werd in een interview gevraagd wie beste schot heeft in de selectie.
Ik dacht hij komt met Tadic of Schöne.
Hij gaf aan dat Dolberg ballen op de trainingen uit alle hoeken inschiet en dat hele selectie ervan staat te kijken.

Wat er dan tijdens wedstrijden aan de hand is en wat hij laat zien...
2 0
GrandMasterFlex
Zelfde als met Zlatan destijds, naar als het kwartje valt!
0 0
AFCA.
Ik denk dat er met Kasper een goed gesproken is na Spurs thuis. Dat was wel echt het dieptepunt. Toen hij daarna mocht invallen tege De Graafschap zag ik hem toch een aantal keer wel fel in zijn eentje jagen. Volgend seizoen er gewoon 25 in rammen!
1 0
WZAWZDB14
Volgend seizoen de allerlaatste kans voor kasper. Bij elke andere topclub was hij allang verkocht. Ik denk dat ajax een kantelpunt verwacht. 1 wedstrijd waarin hij weer goed speelt en het blijft erin zitten denk ik.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Het kan niet eens weg zijn... kom op Kasper laat je weer zien komend seizoen!
0 -1
Lagasj
Ze moeten hem aan het verstand brengen dat zijn omgang met Kristensen in zijn nadeel is.
Deze loser trekt hem mee in zijn ondergang.
2 -9
WZAWZDB14
haha wtf, hoe oud ben je?
0 0
lf87
Ik heb Dolberg nog niet zo vrolijk (op zijn manier) gezien sinds Kristensen er is.
2 0
GvanderK
Kristensen is een van de sfeer makers van het team. Zit qua persoon goed in de groep hoor.
4 0
wladimir
Dit seizoen 25 wedstrijden gespeeld en 11 keer gescoord. Dit was een matig seizoen. Komt vast goed met Dolberg.
4 -1
Pauw
Het komt zeker niet vanzelf bij Dolberg.
2 -1
Robeerke
Erik ten Hag vorig seizoen geen goede voorbereiding meegemaakt vanwege instroming: kutcoach. Dit seizoen: legende. Kasper Dolberg dit seizoen geen goede voorbereiding meegemaakt vanwege blessure: kutspits. Volgend seizoen: ...
7 -1
pizzapunt
Volgend seizoen: oud Ajacied. Tenminste, dat hoopte ik.
0 0
blessure
Wat ik gezien heb, is een hobbelende Dolberg op het veld, bij druk zetten.
Hij zal echt veel meer energie, in de wedstrijd moeten steken.
4 0
pizzapunt
Die jongen heeft een schokband nodig om hem wakker te houden in het veld.
1 0
De Stift
Het spijt me voor Dolberg, maar Ajax kan niet nog een jaar gokken op zijn potentie. Stel: Dolberg maakt het komend seizoen niet waar, dan is de 35-jarige Huntelaar je eerste spits. Hunt is een held, maar technisch niet beste en zeker niet de snelste. In Traore hebben we ook een groot talent en met Tadic hebben we een vierde optie achter de hand. Toch hoop ik dat Overmars vol voor Depay gaat. In Oranje is Depay echt een baas. Hij doet wat Tadic doet, alleen is doelgerichter en sneller. Met Depay kunnen we Europees doorpakken. Dolberg is dan tweede spits en Huntelaar derde. Traore pakt zijn minuten in jong.
2 -2
afcas
Je bedoelt dus dat depay een grotere ego is dan tadic? Terwijl de kracht van tadic, de reden van het succes van ajax juist was dat hij liever een assist gaf dan zelf scoorde... Liever halen we gewoon een goede buitenspeler waar depay ook vaak nog eens tegenvalt in de kleine ruimte...
2 0
afcas
Je bedoelt dus dat depay een grotere ego is dan tadic? Terwijl de kracht van tadic, de reden van het succes van ajax juist was dat hij liever een assist gaf dan zelf scoorde... Liever halen we gewoon een goede buitenspeler waar depay ook vaak nog eens tegenvalt in de kleine ruimte...
0 0
Adios
Depay kan ook nog eens van de flanken of vanaf 10 komen. Zijn vrije trappen en corners zijn ook nog eens een extra wapen! Al zal er in mijn ogen echt een kopsterke vervanger voor Matthijs aangetrokken moeten worden. Nu hij weg is, is de bezetting voor het doel wel heel karig bij standaardsituaties...
0 -1
AnsB
Schrijf je Magallan al af dan?
- Heeft volgens Overmars in 5 maanden meer geleerd dan in de afgelopen jaren.
- Was in Argentinië niet gewend om vooruit te verdedigen en heeft/had dus een geduchte achterstand op dat vlak.
- Had bij Ajax niet de gelegenheid weer wedstrijdritme op te bouwen.

Allemaal factoren die er op kunnen wijzen dat hij straks hele andere dingen laat zien. Neres moest ook eerst wennen, remember...

Natuurlijk is dit alles geen garantie, maar het staat evenmin vast dat hij er niets van kan.
4 0
wladimir
Memphis gaat toch niet voor 3 miljoen per jaar in de eredivisie voetballen? Hij heeft een contract tot 2021 bij Lyon.
1 0