Advocaat: 'Ødegaard is een godsgeschenk'

GinoHaverkamp, 24-05-2019 om 07:35, 11782 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Alle ogen zijn op Martin Ødegaard gericht, nu hij Vitesse aan de hand neemt in de Eredivisie play-offs en Ajax interesse in hem heeft. Veel mensen zijn dan ook positief over de Noor, zo blijkt uit een serie uitspraken van prominenten in De Telegraaf.

Aan de hand van Ødegaard wist Vitesse FC Groningen te verschalken in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal. Zelf kreeg de middenvelder veel complimenten na de wedstrijd van woensdag. 'Ik heb heel veel positieve reacties gehad. Dit seizoen heb ik ook zelf niet eerder zo’n goed gevoel gehad na een wedstrijd.' Iemand die de nodige complimenten over heeft voor de Real Madrid-huurling is Dick Advocaat, die het met FC Utrecht opneemt tegen Vitesse in de play-offs. 'Ødegaard is een godsgeschenk. Dit soort jongens wordt zo geboren', zegt de ervaren coach.

Ook bij Vitesse zelf lopen ze weg met Ødegaard. Verdediger Maikel van der Werff: 'Je weet soms een beetje wat hij doet, maar in de kleine ruimtes krijg je hem niet van de bal. Met kleine beweginkjes houdt hij zo goed de bal bij zich. Dat is heel belangrijk, waardoor je verder kunt voetballen. Hij passeert heel makkelijk en geeft dan ook nog eens een paar goede assists. Of een club als Ajax iets is voor hem? Daar past hij zeker.'

De twintigjarige Scandinaviër heeft een fantastisch Eredivisie-seizoen achter de rug. In de reguliere competitie kwam hij tot acht goals en elf assists in 31 duels. Reden genoeg voor Ajax om, als de geruchten kloppen, de Vitesse-speler naar Amsterdam proberen te lokken. Daarvan is het echter wel afhankelijk van de wil van Real Madrid, waar de speler eigenlijk onder contract staat. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Advocaat probeert hem de grond in te prijzen , ze moeten 2 wedstrijden tegen hun spelen
0 0
Aetim
Van godsgeschenk naar godenzoon. Kleine stap...
1 0
Ajaxxxisdebeste
Real gebruikt Ajax om de prijs op te drijven ze zullen heel laat over hem een beslissing nemen.
0 0
Redrum
Complete bullshit dit. Ajax is een godsgeschenk voor Odegaard, niet andersom.
1 0
Fairsquare
Je leest niet goed. Advocaat zegt dat hij een godsgeschenk is. Hij zegt niet een godsgeschenk voor Ajax.
1 0
Markopantelic007
Zullen we maar gewoon kappen met over deze jongen nieuws plaatsen? Gaat anders weer hetzelfde als een paar jaar geleden toen die ook zou komen en uiteindelijk naar Real ging. 10000 berichten en dan nee toch niet.
1 0
Redrum
Ik ben er ook al heel lang klaar mee. Hij komt of hij komt niet. Als hij niet komt doet hij zichzelf tekort, niet Ajax.
1 0
Noroja
Bayer Leverkusen en een aantal Spaanse clubs hebben grote interesse. Ben bang dat hij alleen maar haalbaar is wanneer Ajax een speler in een deal kan vertrekken. En dan moet Odegaard natuurlijk ook zelf nog in NL willen blijven voetballen.

had grote hoop dat Odegaard naar ons zou komen maar die verandert nu langzaam in vrees dat hij niet komt. Maar laat me graag verrassen.
0 0
MankeNelis
Die goal van hem tegen PSV was wel een aardige. Goeie balaanname en poef.
0 0
AJAIXIXIXI
Overdrijven is ook een vak...
0 0
Ajacied33
Ja vind ik ook. Het is nog altijd geen Ziyech
1 0
31xAjax
Hij is/wordt beter....
2 -1
grannig mokum1
Precies D
0 0