'Ajax is een Walmart tussen de buurtsupers'

FinnDekker, 21-05-2019 om 15:35, 18253 views, VI |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Tom Knipping, verslaggever bij Voetbal International, zag Ajax dit seizoen eindelijk profiteren van de enorme financiële middelen, waar de Amsterdamse club al even over beschikt. Ajax had dit jaar de ambitie om 'mondiaal beleid te ontrollen' én tastbare prijzen te winnen. Beide blijken na afloop van het seizoen gerealiseerd.

'Deze titel zal voor de clubleiding vooral een bevestiging zijn dat de juiste weg is ingeslagen', schrijft Knipping over de nieuwe koers van de Amsterdammers. 'Eindelijk weer een prijs is cruciaal voor het imago van de club, maar niet zozeer waardevol voor de ambities van Edwin van der Sar om ook structureel door te groeien naar 150 miljoen. Inkomsten uit Europees voetbal is de enige bron waarmee een Nederlandse club dat voor elkaar kan krijgen.'

'Wat dat betreft zal de impact van het kampioenschap van 2020 groter zijn, aangezien de Nederlandse titelhouder dan vrijwel zeker weer direct geplaatst zal zijn voor de Champions League', vervolgt de schrijver. 'Voor de Amsterdammers is er dus alle aanleiding om komende zomer net als vorig jaar weer vol te investeren. Met een gigantische bankrekening is dat ook volledig verantwoord.'

'Met Ajax is er een Walmart tussen de buurtsupers ontstaan in Nederland. Het is vrijwel ondenkbaar dat AZ en FC Twente net als in 2009 en 2010 nog eens kampioen worden.' Ook Feyenoord zal geen bedreiging meer vormen, denkt Knipping. 'Op PSV na is niemand nog een echte concurrent. Nu zijn deze economische verhoudingen net als in andere, buitenlandse competities eindelijk omgezet in een landskampioenschap.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wesl
'Ajax is een drie sterren restaurant tussen de snackbars' die vind ik beter
0 0
JesperOlsen74
Wat 'n complete onzin. Zie Leicester City als voorbeeld, zie ons eigen Ajax in de CL als voorbeeld.
Als we de gedachtegang van deze columnist moeten volgen, kunnen alle Europese ambities van Ajax de prullenbak in.
Maar toch heeft ons Ajax in de afgelopen drie jaar een keer de finale gehaald van de Europa League en een keer de halve finale van de CL, tegen clubs die het veelvoud te besteden/besteed hebben.
1 -1
neutraaltje
behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst....
het is heerlijk om te denken dat het schip vol goud weer binnen is, maar aan het begin van het seizoen had bijna niemand dit kunnen voorzien.
en geld maakt geen wereld team.. kijk maar naar de steenrijke buitenlandse clubs die volledig werden afgedroogd. en nu krijg je dan ook die situatie in de nederlandse competitie.
ajax met veel geld tegen de rest met een stuk minder. het lijkt de cl wel
het was de klik... de optelsom van 11x1=12 die een geweldig ajax gaf dit jaar.
er werd voor elkaar gevochten..
en aankomend jaar hoeven er maar n paar dingen te veranderen ( frenkie en de Ligt weg) en de klik kan zomaar weg zijn. of verhuist naar bv alkmaar.
en dat maakt het voetbal juist zo leuk.. onvoorspelbaar en vol verrassingen. komt waarschijnlijk omdat de bal rond is
2 0
ETM
Wat een lelijke text over Ajax. Deze man begrijpt er niets van. Walmart is een keten en diens succes puur een economisch-model is. Ajax is juist uniek, en behaald successen op Europese schaal door zeer sterk een eigen koers te varen. Die metafoor is dan ook schrijnend. Vat je de kern van dit 'betoog' samen dan zegt hij dat Ajax geld heeft omgezet in sportief succes. Meer zegt hij niet.
0 0
Ar
In de jaren negentig heette het ook dat we decennia lang zouden gaan domineren.
We werden vervolgens een keer 4de, 6de, 5de.
0 0
FiberPaste
Laten we het hopen, die vierde ster wordt hoog tijd
0 0
Aspers73
Punt is dat in NL een andere ploeg ook gewoon 80 punten kan halen.
2 0
RJB1979
Ben ik de enige die toch wat mistroostig wordt als ik deze tekst op me in laat werken?

Nooit meer een andere kampioen op af en toe PSV na. Als dat echt zo zal zijn gaat er toch wel een hoop lol verloren om kampioen te worden na een paar droog staande jaren.
0 0
Schwalbino
Dat geld niet de doorslaggevende factor is hebben we allemaal gezien dit seizoen. Ajax deed het veel beter dan dikke rijke clubs.

We hadden een topselectie maar toch kostte het heel veel moeite om het kampioenschap binnen te hengelen

Die analisten moeten een interessant verhaaltje opdissen. Beetje nuance en realisme verkoopt minder goed.
1 0
Ruff Rhythim
Als Ajax een deel van hun munten door een paar binnenlandse transfers binnen de landsgrenzen houdt dan profiteren die NLse clubs er toch ook van? Daardoor kan het niveau juist opgekrikt worden.
Daarnaast moet de knvb eens een keer goed nadenken hoe ze de Eredivisie eens een keer beter kunnen verkopen dan nu het geval is. De eredivisie gaat al eeuwenlang niet met de tijd mee. Komt vooral door dat idiote democratische gepolder. Het begint ermee om drastische maatregelen te nemen door bijvoorbeeld het aantal clubs terug te dringen, stoppen met slappe ballen te tonen wat kunstgras betreft, die achterlijke stemwijze dat er meer dan de helft van de clubs het eens moet zijn met wijzigingen waardoor er nooit iets van de grond komt, en eens goed om je heen kijken of je betere sponsors kan vinden die de hele eredivisie kunnen omarmen.
En er zijn nog wel meer dingen te bedenken.
2 0
Bensco
Dat gaat het ook. Hoe graag ik ook zou zien dat die kutclub uit Eindhoven nooit meer kampioen moet ik helaas toch toegeven dat het de competitie niet ten goede zal komen. Maar dat is niet alleen onze verantwoordelijkheid. PSV voert al jaren wankel beleid waarbij Europees voetbal slechts een bonus is en Feyenoord maakt er al helemaal een potje van. Bij beidde clubs ontbreekt het aan een visie op langere termijn en zal aansluiting steeds moeilijker worden.
2 0
Jariiii
Nou en? Dat was PSV in de jaren 80 ook.
En Barça en Real, City, PSG, Bayern, Juve en Ajax zijn het nu. Doe je weinig aan, of je moet om te beginnen die vermaledijde Champions League-opzet op de schop gooien.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Één ding wat de media niet kan is het voorspellen wel, want was het nog paar maanden geleden dat Ajax never nooit ver zou kunnen komen in de CL. Dit soort voorspellingen zeggen mij niks, want niks is in het leven een zekerheid. Ajax moet blijven bouwen en hopelijk zijn we een vaste kracht in Europa voor jaren en wellicht overstappen naar andere competitie.
3 0
Schwalbino
Zo is het. Een rampjaar waar net alles fout gaat en je overal naast grijpt en geen internationale voetbal meer na de winterstop en alles is weer anders.
2 0
AFCAPolarBear
Exact. Er kan opeens iets ontstaan, zoals bij Ajax dit seizoen. Niemand had verwacht dat Ajax zo goed en sterk zou zijn in Europa. Bij AZ kan het ook ook opeens alles kloppen en kampioen worden. Ook kan de financiële voorsprong van Ajax opeens weg zijn. Een paar verkeerde investeringen en je voorsprong is weg.
2 0
MK77
Als je al iets moet hebben geleerd van dit seizoen is dat geld niet het verschil hoeft te maken. Dat gold voor Ajax in champions league maar dat kan net zo goed andersom.
0 0
Redrum
Geld is niet alles, maar als je er goed mee omgaat vergroot het wel je kans op succes.
1 0
Redrum
Ja hier zegt hij eigenlijk niks geks, al is de vergelijking misschien niet zo heel treffend gekozen. Het is wel duidelijk dat Ajax op financieel gebied flink afstand genomen heeft van de rest van Nederland en dat ze nu ook eindelijk bereid zijn wat met dat geld te doen. Ik verwacht dan ook dat we nu wel elk jaar een selectie zullen hebben die genoeg kwaliteit heeft om kampioen te worden en CL te spelen (met incidentele overwintering of meer). Psv is de enige club die nog een beetje kan aanhaken, maar die zullen ook weer een stapje terug moeten doen wanneer ze volgend jaar geen CL spelen. Feyenoord lijkt voorlopig gewoon weer te zijn afgehaakt, want er is daar geen enkel vooruitzicht op sportieve verbetering en meer financiele middelen. Het is afwachten wat psv nu gaat doen, maar die club kennende zullen ze aardig wat risico gaan nemen om Ajax bij te houden. Mocht dat weer eens fout gaan kunnen het zomaar hele saaie jaren worden voor Ajax in Nederland. Gelukkig hebben de Champions League ook nog!
1 0
atalantanio
Walmart als voorbeeld nemen.. Een winkelketen waar geen enkele Nederlander (of Europeaan) een beeld bij heeft. Knap onnozel van hem.
5 -2
Ferd
Want geen enkele Nederlander of Europeaan is ooit bij de wolmarkt geweest?
0 0
Adios
Een Ferrari die meedoet aan de Tour de France was misschien beter geweest ;)
0 -3
MPAjax
eerder een gazelle die mee doet aan de tour
0 -1
Simpelishetmoeilijkst
Heb je. Ooi bedacht, maar dan wel Gazelle met hoofdletter.
0 0
Hollister
Als Ajax dit jaar CL groepsfase behaalt en PSV niet en Ajax daarnaast kampioen wordt in het komende seizoen is de kloof definitief geslagen.. daarom wordt dit komend seizoen misschien nog wel belangrijker dan dit aflopend seizoen. Goede aankopen zijn dus erg belangrijk.. zeker ook voor de breedte
2 0
wladimir
Vooral ook niet te veel spelers laten gaan. Mathijs, Frenkie en Hakim voor 200 miljoen. Daar moet het bij blijven.
0 0
Rondo64
Hakim heeft volgens mij een clausule in zijn contract van 25 miljoen euro, dan wordt het wel erg moeilijk om die drie voor 200 miljoen te verkopen
0 0
ajtw
Matthijs de Ligt voor 100 miljoen? Ik zou het betalen als United/Bayern/Barca zijnde. Komende 12 jaar een van de beste van de wereld (en misschien nog wel langer)
0 0
Ferd
Dat is in het verleden al zo vaak geroepen. En dam gebeurd er weer iets waardoor het instort.
1 0
AjaxPassion
Na de vier kampioenschappen onder de Boer had dit ook al moeten gebeuren, maar toen had Marc nog teveel last van de RVC (en de directie). Nu hebben Marc en Edwin praktisch vrij spel, interessant 'detail' i.m.o.
1 -1
MPAjax
zeiken om het zeiken zo te zien aan je eerdere comment, zeik ik op jou waarom kan je niet gewoon ophouden met comments te maken?
0 0
MPAjax
Eerder een Albert Heijn tussen de Aldi's
0 -1
Koekepeer
Klopt niet echt, Walmart maakt de buurtsuper kapot. Ah de Aldi niet.
1 0
AjaxPassion
Hahaha

Zeg dan niks.
0 -2
MPAjax
geen idee waarom je dat zegt, zal dus tegen jezelf gericht zijn
0 0
AjaxPassion
Dat zeg ik omdat je vergelijking totaal mank gaat en die van Knipping 10x beter is. Weet je wel wat een buurtsuper en Walmart zijn?
0 0