'Als ik City was, zou ik hem meteen halen'

FinnDekker, 21-05-2019 om 07:25, 5905 views, VI |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Matthijs de Ligt kan het niveau van een topclub aan, denkt Peter Bosz. De oud-trainer van Ajax liet de talentvolle verdediger debuteren in de hoofdmacht van Amsterdammers. Ruim twee jaar later staat de wereldtop voor De Ligt op de stoep, hetgeen volgens Bosz meer dan terecht is. 

'Elke topclub wil hem hebben. Normaal zou ik bij een negentienjarige jongen die twee jaar profvoetbal achter de rug heeft, zeggen: geduld, het komt nog wel, pak nog twee ervaringsjaren mee bij Ajax. Alleen, ik denk dat Matthijs de uitzondering is die de regel bevestigt. Dat hij nu al klaar is voor die stap. Maar wat is de beste stap? In mijn ogen de club waar je kan spelen', vertelt de huidige coach van Bayer Leverkusen aan Voetbal International. 

'Als ik Manchester City was, zou ik hem meteen halen. Vincent Kompany gaat weg en Nicolás Otamendi vind ik niet goed genoeg. Hij zou perfect passen naast Laporte', verklaart Bosz zijn keuze. 'Barcelona hoor ik ook overal, maar daar heb je wel met Gerard Piqué te maken.' Bij Barça zou De Ligt dan de linker centrale verdediger worden. 'Matthijs kan in mijn ogen net zo makkelijk links als rechts centraal spelen.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Bosz laat geen gelegenheid ongemoeid om de prestaties van ten Hag en Ajax te kleineren. Volgens hem is de Ligt toe aan een topclub en moet hij bij Ajax vertrekken. Er zijn 1001 redenen te bedenken voor de Ligt om nog een jaartje bij Ajax te blijven maar Bosz ziet hem het liefst vertrekken. Het ontgaat Bosz dat Ajax inmiddels ook de status van topclub heeft. Het is duidelijk dat Bosz Ajax het liefst ontmanteld ziet worden. Hij heeft geen respect voor Ajax en zijn supporters.
0 -25
MarLuuk76
Denk ik he ff heerlijk ontspannen na mijn werk, met verstandelijk gehandicapten. Krijg je dit.
1 0
trodat4030
Zand in je vagina én een scheur in je panty? Verder ook nog eens met het verkeerde been uit bed gestapt en ipv melk, een beker azijn ingeschonken.. Op dat soort dagen moet je gewoon zo weinig mogelijk zeggen jongen, gratis tip van mij.
1 0
Ferd
Kleineren? Dat moet je echt willen lezen
1 0
Ajacied33
Verder gaat alles goed?
1 0
Venta
Bosz heeft voor de volle 100% gelijk.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Zo bedoeld die het helemaal niet, wordt hem wat gevraagd en hij antwoord.
4 0
Joseph
Onzin. De Ligt zijn voor elke topclub een aanwinst zijn, dan is het logisch dat je een stap gaat maken. Ajax speelt helaas niet in een topcompetitie, anders had je gelijk.
3 0