Halsema ervoer aanwezigheid familie Nouri als 'emotioneel'

JesseTH, 17-05-2019 om 22:30, 13476 views, AT5 |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Femke Halsema heeft intens genoten van het gevoel dat er vrijkwam toen Abdelhak Nouri en zijn familie geëerd werden tijdens de huldiging van Ajax. De burgemeester steekt daarbij een grote pluim op naar zowel de familie Nouri als de club Ajax.

'Ik vind het heel bijzonder', begint Halsema te vertellen bij AT5. 'Het is voor de familie Nouri natuurlijk een heel dubbel moment. Het is ook een moment waarop de situatie met Appie zó dicht onder de huid zit. Het is heel emotioneel. Ik vind het heel knap hoe ze dat gedaan hebben. Ook van Ajax vind ik het zó stijlvol. Heel sjiek. Ik denk dat vader en broer dat heel erg gewaardeerd hebben, zoals alle mensen op het plein het echt gevoeld hebben.'

Breder kijkend naar de huldiging is na afloop de vraag of het bij een volgend kampioenschap wederom plaats kan vinden op het Museumplein. Halsema kan daar in dit stadium echter nog weinig over kwijt. 'We gaan het volgende seizoen in en hebben een goede band met Ajax. We hebben ongelooflijk fijn met ze samengewerkt. We gaan kijken hoe het gaat. Ze moeten natuurlijk eerst winnen. Er ligt geen taboe op, maar het is afhankelijk van het gedrag van de supporters. Het is ook afhankelijk van andere factoren, een terreurdreiging bijvoorbeeld.'

Waar er op de huldiging een vuurwerkverbod van toepassing was, bleek dat in de praktijk heel anders te gaan. Halsema reageert er koeltjes op en weegt er niet te zwaar aan. 'Dat wisten we van tevoren. We konden en wilden niet iedereen fouilleren. Je weet ook dat je daar niet permanent op kunt handhaven, want dan moet je alsmaar politie de massa insturen. Dat wilden we ook niet, want wij begrijpen ook dat het een feest is. De reden dat we daar streng op zijn, is dat het in principe heel gevaarlijk is in zo’n mensenmenigte.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kuningast
Ben geen fan van haar maar ze heeft deze huldiging wel in de stad laten plaatsvinden en niet op een grasveld naast het stadion. Daar mogen we toch heel blij mee zijn want het was een fantastisch feest!
0 0
Rentokill
Ze is dan wel eindverantwoordelijke maar kan er verder weinig aan doen dat het zo gegaan is. Ze kan er wel voor zorgen dat haar politiechef en uitvoerders nooit meer zo raar doen. Links of rechts.... onze burgemeester reageert hier goed op en heeft ervoor gezorgd dat het kampioenschap eindelijk weer 'gewoon in Amsterdam' werd gevierd.
2 0
Adamoost
Vindt de inzet bij juve nog steeds een ENORME fout die haar als eindverantwoordelijke toe te rekekenen is, maar vindt wel goed dat ze nu heeft geleerd. Nu nog ff persoonlijke excuses aanbieden en belofte maken dat de ME nooit meer zo debiel wordt ingezet en de verantwoordelijke voor dat drama een enorme (publieke) berisping(ze was toen in NY) krijgt is het wat mij betreft weer goed. Niemand is een geboren burgermeester niet vaak met haar eens maar deze teksten blijken toch iets van ontwikkeling in te zitten. Nu nog meer verbinden met de niet linkse (import) Amsterdammer en het wordt beter.
1 0
InOost
Ze moet zeker haar excuses maken!
Hoezo linkse import Amsterdammer? Bijna iedereen die ik ken stemt D66, PVDA of GL (ja een enkeling VVD of FVD) maar het zij. Wel toch echt allemaal geboren en getogen Amsterdammers.
2 -2
Adamoost
Merk dat in Amsterdam onder ook veel linkse amsterdammers waarvan ik er ook een ben het draagvlak voor haar echt extreem laag is. Vindt dat ze meer moet verbinden inplaars van een agenda er doorheen te drukken. Ze moet inplaars van polariseren verbinden.
0 0
trodat4030
De NIET linkse (import) Amsterdammer schrijft hij.

Beetje goed lezen en je hoeft niet uit je panty te scheuren.
0 0
Ozymandias
Inderdaad, als een geboren en getogen Amsterdammer ken ik bijna alleen maar linkse Amsterdammers. Zoals mijn grootmoeder (zelf ook een geboren en getogen Amsterdammer) altijd zei is de echte Amsterdammer in zijn hart ten minste een beetje Anarchist.
0 0
Adamoost
Dit was trouwens vooral gericht op de laatste 2 alinea
0 0