Derksen: 'Supporters misdragen zich door bier te gooien'

JesseTH, 17-05-2019 om 21:10, 8027 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen is kritisch op het gedrag van enkele Ajax-supporters tijdens de huldiging op het Museumplein. Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, kwam op het podium voor een toespraak, maar daarbij kreeg ze tot tweemaal toe bier naar haar toegegooid.

'Ik vind het heel betreurenswaardig dat een paar supporters zich moeten misdragen door bier naar de burgemeester te gooien', opent Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Als die burgemeester er niet komt, dan zeggen ze: die trut is niet geïnteresseerd in Ajax. Nu doet ze haar plicht en moeten allerlei types bier uit de lucht plukken. Het slaat nergens op. Ajax heeft niets te klagen over de burgemeester van Amsterdam.'

Ook René van der Gijp gaat in op de huldiging van Ajax op het Museumplein. Uit zijn woorden blijkt dat hij het er in het verleden niet zo mee had. 'Het is voor de supporters natuurlijk geweldig, maar heel vaak wordt het beste elftal kampioen. Met dit elftal kampioen worden, hoe goed is dat? Als je het voor de eerste keer meemaakt, dan is het natuurlijk leuk.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
De enige die iets interessants zegt is Boskamp. Als hij vindt dat hij niets interessants of nuttigs te zeggen heeft, houdt hij zijn mond. Ik heb hem gisterenavond bijna niet gehoord. Hij liet het onzinnige, nietszeggend en jaloers op Ajax gelul over aan Gijp en Derksen. Gewoon een hoog kakkerlakgehalte en is nog hoger als Hansie, Hansie aanschuift.
1 0
MichelAngelo66
VI misdraagt zich door het bijna alleen te hebben over homo’s en andere niet ter zaken doende prietpraat. Ajax als natuurlijke kampioen wegzetten. “Ach is het allemaal wel zo knap?”. Het niet hebben over het exceptionele seizoen van de kampioen, bekerwinnaar en halve finalist CL. Over het totale aantal punten die Ajax heeft gehaald voor Nederland, hoe ze nu verder moeten als Ajax en als Nederlandse competitie om dit allemaal een vervolg te geven.

Nee, een zure Gijp die het allemaal wel gezien heeft, een Boskamp die vooral een hard plassertje krijgt als het over Feijenoord gaat of over een of andere gare Belgische club en een ouwe idioot die eigenlijk geen reet verstand heeft van voetballen. Dan ga je het natuurlijk niet hebben over een succesvol feest met meer dan 100.000 fans, maar over twee biertjes. Leuk praten over Mickey Mouse competitie en spelers weg lullen.

Wat een waardeloos kut programma. Ik dacht niet dat ik het ooit zou zeggen, maar alleen als Advocaat een bijdrage levert is het nog wat.
4 0
Juichtoon
Reneetje: het elftal bij elkaar krijgen hoe goed is dat? Dan de halve finale CL halen, hoe goed is dat? Met zulk aanvallend spel, hoe goed is dat?
2 0
Ferd
Halsema misdraagt zich door waterkanonnen in te zetten. Ik krijg liever een blik bier voor mijn kop dan omver gespoten te worden door een waterkanon
3 -9
Van Reenen
Hoi Fred, het gaat er hier niet om wat JIJ liever hebt. Het aat hier over het gedrag van enkele dronken?? zich Ajaxsupporter noemende lieden die zich niet kunnen gedragen En als jij zo,nn hekel hebt aan de Burgemeester Femke Halsema, ga dan 50 meter maar achteren staan. Toch een feestje meemaken en je niet storen aan de Burgemeester. Zoals al veelal is opgemerkt op deze zit en was de Burgemeester in New-York toen het hoofd van politie besloot het waterkanon in te zetten,
Misschien kan je eens wat meer tijd besteden aan dat soort artikelen van mede-supporters op AS dan je druk te maken over Femke. Misschien ook nuttig als je even het interview terugkijkt dat gisterenavond na 18:00 uur werd gehouden op AT5. Misschien dat je dan je negatieve houding over Femke kan herzien. Er gebeurt namelijk meer in Amsterdam dan Ajax. De club die ik al 60 jaar volg.
1 -1
aka
Idd
0 -3
Rentokill
FF over verantwoordelijkheid en 'schuld'. Als vader ben ik ook verantwoordelijk voor mijn kinderen. Als er 1 op het schoolplein heeft gevochten kun je er van uitgaan dat ik er voor zorg dat het nooit meer zomaar gebeurt (tenzij daar een hele goeie reden voor was maar dan nog...).

Toch hoop ik niet dat tijdens een ouderavond blikjes bier en vuurwerk naar mijn hoofd krijg.
4 -2
Koekepeer
Als de vorige ouderavond schoongeveegd is met een waterkanon dan krijg je dat wel misschien.
1 0
Ferd
Een waterkanon inzetten bij een vreedzame entrada is als vader je kind half bewusteloos slaan omdat hij een scheet heeft gelaten op het schoolplein. En dan is een blik bier op je bek nog een zwakke reactie
1 -3
Rentokill
Dat was natuurlijk een retorisch inkoppertje. Qua vergelijking moet je beter richten. Begreep je de boodschap verder wel?
1 0
3*stars*3
Blikjes bier gooien was schandalig en kon erg aflopen en zeker als het haar zou raken of het kon zelfs een Ajacied op het podium raken...
2 van die ezels gooiden ook vuurwerk maar die bereikten podium gelukkig niet.

Ging in VI trouwens meer over homo’s en andere randzaken, ipv Ajax en het voetbal dat ze dit seizoen lieten zien.
4 0
Juichtoon
Logisch want het is Fnoord tv, van en voor Fnoorders. Ik kijk er nooit naar.
1 -1
ETM
VI is dan ook geen programma voor voetballiefhebbers, het is een programma voor mensen die van een bepaald soort oer lompe humor houden. Zij zelf betitelen het graag als kroegpraat, maar ik vermoed dat de gemiddelde kroegpraat over voetbal van een hoger niveau is..
6 0
Gonzo
Derksen gooit liever met stront.
3 -3
Boer Gijs
Volgens mij heeft Derksen het waterkanon gemist. Toen lag die groggy in het ziekenhuis.
2 -3
Raoul14
Ik vond het vroeger echt een leuk programma en vond Derksen ook grappig. Maar het begint nu echt treurig te worden. Het was een groot feest, zonder wanklank. Dat is wel eens anders geweest. Misschien leuk omdat aan te kaarten. Maar nee, wat viel hem op? De 2 randdebielen die bier in de richting van Halsema gooiden. En over Ten Hag, ik zag weinig in hem, maar hij heeft mij overtuigd. Ik denk dat zijn kracht ligt in teambuilding en het stimuleren van de spelvreugde, want die spatte er voor mij af dit jaar.
5 -2
Rentokill
Kun je nagaan hoe Ajax onder de loep ligt. Dat zal altijd zo zijn. 99.998 mensen maken er een feest van en 2 niet en gooien bier en vuurwerk. Zij voelen zich nu heel stoer. Want iedereen heeft het over hun. Ze zullen het de volgende keer weer doen. En anders hun vriendjes wel want die willen ook belangrijk zijn. Zo werkt het nu eenmaal.
2 0
Kokakola
Derksen zwamt maar wat uit zijn nek
4 -1
Jariiii
Ajax heeft zat te klagen over Halsema, maar je moet inderdaad niet met bier gooien.
Fluiten en joelen vind ik iets anders, je wist van tevoren dat dat zou gebeuren en dat is ook helemaal niet erg. Hoort erbij.
3 -3
Boer Gijs
Spreekkoor was ook kinderachtig. Maar kom op als hij hier over gaat huilen dan is Derksen wel veel roomser dan de paus.
1 -1
Dexy
Wat een ontzettend zure reactie van Vd Gijp. Dus omdat we toch wel het beste elftal hebben, mogen we niet blij zijn met de dubbel? Wat een azijn zeg.
8 -1
Juichtoon
Precies, eerst zag hij helemaal niets in ons. CL kwartfinale halen? hahahaha. Dat kan toch helemaal niet. Nu we tot op de drempel van de finale kwamen was het elftal opeens heel goed.

Deze man heeft echt helemaal geen verstand van voetbal, waar het echt om draait. Dat ziet hij totaal niet.
Hij analyseert voetbal op de meest platgeslagen manier. Iemand gaat 4 man voorbij, zo die is goed. De keeper pakt een moeilijke bal, zo wat een klasbak. Of je hebt grote voetballers nodig.
Veel verder dat dit op 2d niveau naar voetbal kijken ( zo noem ik dit altijd) komt hij niet. Maar je dient juist op ,3d (spelwijze, tactiek) en 4d ( organisatie, visie, structuur) niveau naar voetbal te kijken. Zeker als analist.
2 0
AFCSANCHEZ
Altijd maar zeuren dat we jaren niks gewonnen hebben. Ten Hag volledig afmaken. Nu hebben we een topseizoen, zijn we helemaal blij, en dan mag dat niet. Ze weten mij soms zo boos te maken.
6 -2
SPLNDD
Ik heb het na 5 minuten uitgezet. Wat een stel kansloze debielen die Derksen en Gijp
5 -3
waayop
niet aan zetten is nog beter, scheelt een hoop ergernis en je kan iets leukers in die tijd doen.
0 0
GvanderK
Ik heb totaal niks met Halsema of Groenlinks en vind haar beleid kut. Maar om er nou bier naar te gaan gooien slaat nergens op en is kleutergedrag, het fluiten snap ik nog wel na de Entrada toen. Uiteindelijk staat ze daar als burgemeester en moeten we dat respecteren. Je kan het altijd nog op haar afreageren tijdens de verkiezingen :-)
5 -2
Ferd
Burgemeester wordt niet rechtstreeks gekozen dus ze valt niet met verkiezingen af te rekenen.
2 0
Hans Kraay Jr.
Helaas kunnen wij geen burgemeester kiezen. ;)
1 0
ajax2004
Maar Wel de linkse gemeente raad die haar voordraagt
0 -1
Ruff Rhythim
Was gewoon een sollicitatieprocedure met iets van 15 tot 20 kandidaten.
0 -1
1eringzuid2
Geloof je dat zelf? Dat wordt nu door ene meneer Baudet het partijkartel of baantjes carrousel genoemd!
0 0
RaynoFischer
Gelijk over het bier gooien, maar wat zitten ze Ajax weer naar beneden te halen.
Ja met dit team hoor je kampioen te worden, maar wanneer heeft een Nederlandse club voor het laatst de dubbel gepakt en is ook nog eens in de halve finale van de CL terecht gekomen? en dan hebben we ook nog 3 voorrondes gehad.

Dit volledige seizoen werd gevierd inclusief de titel
12 -1
MichelBoerebach
Daar valt geen speld tussen te krijgen. Het maakt het alleen maar knapper, gezien het feit dat dit team sowieso al een wedstrijd of 10 meer dan PSV heeft moeten spelen. Ook nog eens op een zeer hoog niveau. En met een vrij 'magere' bank. Gewoon een geweldige prestatie.
0 0
Ajacied33
Wij hebben 58 wedstrijden gespeeld. Een snelle rekensom leert dat Psv 34 ED wedstrijden gespeeld heeft, 8 voor de CL en 2(??) voor de beker. Dan zitten wij op 14 (!!!) wedstrijden meer als Psv. Over knappe prestatie gesproken...
1 -1
Redrum
Dat snappen ze daar niet zo goed, want geen enkele andere club in Nederland heeft zo'n seizoen gedraaid sinds zij daar in die studio hun eigen braaksel aan het oplikken zijn. Maar ja, ze mogen vooral niet te pro-Ajax zijn, want dan raken ze heel veel kijkers kwijt. Al die simpele havenslaven en boerenbillenbatsers kijken vanavond alleen maar in de hoop dat de titel van Ajax gebagatelliseerd wordt.
4 -1
Redrum
Oh wow, dus zelfs de kenners vinden het gooien van bier naar de burgemeester niet ok? Dit geeft toch wel serieus te denken hoor.
1 -1
AFCAMM
Over dat bier heeft hij gelijk. Maar sjezus, wat was het niveau diep- en dieptriest. Ik heb het na een kwartier af gezet. Achterlijk volk aan die tafel.
5 -2
ditisdebeslissing
we mogen niet te blij het kampioenschap vieren, omdat we Ajax zijn.
8 -2
AFCAMM
Precies. Dan snap je er helemaal niks van.
3 -2
Ajacied33
Echt he. Wat een grafstemming zeg daarzo
5 -2