Spaan: 'Daarvoor is Halsema een te sterke vrouw'

BartVeenstra, 17-05-2019 om 15:20, 13053 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Columnist Henk Spaan heeft zich donderdag tijdens de huldiging van Ajax geërgerd aan het gedrag van enkele Ajax-fans tijdens de toespraak van burgemeester Femke Halsema. Tijdens haar speech werden er enkele blikjes bier gegooid en bovendien werd er vuurwerk afgestoken.

'Volgens mij was het na een maand van haar burgemeesterschap dat Femke Halsema op bezoek ging bij de familie Nouri aan de Aalbersestraat. Er werd niet met bier gegooid en men stak geen vuurwerk af', begint Spaan zijn column in Het Parool. 'Even over dat eeuwige vuurwerk: twee weken geleden zag ik na afloop van Liverpool-Barcelona een indrukwekkende uiting van supportersvreugde door de Kop. Geen spoortje vuurwerk gezien.'

'Met Halsema heb ik niet te doen, daarvoor is zij een te sterke vrouw en Matthijs een veel te goede keeper', gaat de schrijver verder. 'Het ging redelijk relaxed op het Museumplein, behalve dan het gebruik van een vol blikje bier als aanvalswapen. Hopelijk staat die lamzak frontaal op camera', spreekt Spaan vervolgens zijn schande uit, waarna hij zijn column positief besluit. 'Voordat de ceremonie begon, zag ik op televisie Mohammed Nouri praten met Femke Halsema. Het zag eruit als een gesprek tussen mensen die elkaar al langer kennen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Dat irritante wijf had de eer aan zichzelf moeten houden en moeten zeggen ik sla een keertje over.Een bericht in de krant of zoiets had haar gesierd, nee ze moet weer vol met haar maker in beeld. Flikker toch op, met Ajax Juve nog vers in het geheugen.
0 -1
Rentokill
Mooi stuk. Vooral ook dat over vuurwerk. Want ineens roept iedereen dat het zonder vuurwerk geen kinderfeest meer is. O wageffe. Nou haal ik dingen door mekaar.
2 0
JCr14
Kijk een blikje gooien gaat te ver. Maar dat ze wat bier over zich heen krijgt is zeer terecht.
Wat ze tijdens de wedstrijd Ajax-Juve flikte is echt belachelijk. Dat je rustig op het terras staat en je vol de spuitkanonnen op je schenen krijgt. En dan ook nog met knuppels onschuldige mensen slaat (ME). Terwijl ze geen kant op kunnen.
3 -6
Rentokill
Flikte ze dat echt? Of was het de ME? Of de baas van de politie? Of de locoburgemeester? Of degenen die zelf de kraan hebben opengezet en het bevel ietwat verkeerd uitgevoerd hebben?
4 0
michaellaudrup
Je had ook geen bevel hoeven geven.
0 0
Rentokill
Deed ze ook niet. Ken de feiten.
1 0
AFCACBS1900
Maar wie is eindverantwoordelijk dan? Dat is er maar 1.
0 0
Rentokill
Klopt. Was alleen niet degene die dit op zn geweten heeft. Das toch net iets anders.
0 0
ambtenaar
Waar gaat dit allemaal over ?
Ze is uitgefloten ......doen ze altijd.
Ze heeft 2 biertjes met een boogje een klein beetje in haar buurt gehad....

Waarom niet de focus op het mooie feest waar bijna geen ongeregeldheden zijn geweest ?
2 -3
michaellaudrup
Het kan ook goed bedoeld zijn met die blikjes, hier Halsema neem een slokkie:}
0 0
AFCACBS1900
Pas op, ambtenaar. Wanneer je dit soort teksten neerzet, dan wordt je weggezet als een gek door alle het goede grut op AS.
1 -1
ambtenaar
Dat klopt, maar de minnetjes zeggen mij niks.
Maar graag in gesprek met de mensen die anders denken zoals Schip hieronder.
0 -1
Schip
Een blikje gooien is gewoon kansloos. Lijkt me een type om er later om te kunnen lachen, maar dat kan ook alleen maar omdat ze niet geraakt werd.

En over dramatiseren gesproken: één item hierover en 89 over de huldiging en de focus ligt hierop?
1 -2
ambtenaar
Begrijp mij niet verkeerd.....
Natuurlijk keur ik het af dat een pannekoek een blik bier gooit, maar moet je hier serieus aandacht aan besteden ?
Als je met 100.000 mensen opgekropt staat waar ook de nodige alcohol wordt gebruikt is dit gewoon een prima dag.
0 0
Radie125
Hoop dat ze die idioten van die blikjes bier oppakken en nooit NOOIT meer toelaten bij Ajax.
6 -3
Amsterdam Loyals
Halsema out!
11 -14
LANS
JIj hebt geen AJAX nivo
6 -8
Cupmetgroteoren
Ach dat gezeur over twee halfvolle blikjes bier op het podium en wat sfeerverhogend vuurwerk van fatsoenlijk Nederland...
6 -11
Radie125
Vreemde reactie behalve Halsma kan je ook spelers van Ajax raken volslagen idioten actie
4 -1
Redrum
Mee eens, maar de moraalridders zijn het duidelijk weer niet met je eens. Dingen worden zoals gewoonlijk weer eens veel te veel opgeblazen. Maar goed, dat is blijkbaar hoe de maatschappij er tegenwoordig voor staat. De simpele zielen gooien met bier, de intellectuelen struikelen vervolgens over elkaar heen om dit te veroordelen. Ondertussen houdt niemand zich bezig met de echt belangrijke zaken.
2 -6
vdhaas
Haha alsof alleen moraalridders en intellectuelen tegen het gooien van projectielen zijn
3 0
Middenweg401
Intellectueel? Moraalridders? Je haalt dingen door elkaar. Je moet enig (minimaal) intellect hebben om te snappen dat het idioot is om een blikje bier naar iemand te gooien.
3 0
debarbaar
Er is niks sfeerverhogend aan drenken idioten die een vrouw bekogelen en ook al niet aan kei gevaarlijk vuurwerk dat op oog hoogte in een massa afgaat. Als je dat niet begrijpt dan heb je serieus weinig hersens.
4 -1
Wesl
Gezeur? Er zijn mensen die voorwerpen gooien omdat ze het oneens zijn met een burgemeester. Het is dat het voetbalsupporters zijn, en je dan al aanneemt dat er tussen al die geweldige supporters altijd debielen rondlopen. Die het keer op keer verpesten.

Ik vind trouwens vuurwerk oprecht niet sfeerverhogend, niks te maken met fatsoen. gewoon smaak. Vind Liverpool als voorbeeld oprecht een goeie.
5 0
AFCACBS1900
No Pyro No Party!
0 -2
NelsonAFCA
Misschien had Femke Halsema zo bijdehand moeten zijn toen ze waterkanonnen tegen vrouwen en kinderen heeft ingezet. Die mensen wilden alleen een wedstrijd bezoeken van Ajax tegen Juventus en nu moeten wij normaal doen omdat zij zo graag in de spotlights wil staan. En de Ajax Entrada verpesten met een politie ingreep, 7,50 betalen om te parkeren.

Dan nu populair staan doen daar? Verzin eens wat nuttige dingen zoals tegen de massatoerisme of de parkeerproblematiek. Daar heeft Amsterdam belang aan! Maar goed, deze mevrouw is extreem links, uit die hoek komen zelden goede ideeën. Net zoals deze Henk Spaan. Bovendien is het een vreselijke kakmadam die totaal niet past bij ons Mokum. Zij breekt in 6 maanden af wat Eberhard van der Laan voor elkaar heeft gekregen.
14 -14
Ferd
Van der laan was net zo links. Net als Cohen, van Thijn, Polak en ga zo maar door.
0 0
michaellaudrup
En die zijn ook niet door het volk gekozen, maar door de banenmachine in Haag voor niet functionerende politici.
0 0
debarbaar
Misschien had je voordat je dit stukje tikte kunnen kijken waar Halsema op dat moment was. Ze was niet in Amsterdam maar in New York. Ga er maar vanuit dat Halsema dat prima heeft rechtgezet en die Haagse (Rotterdamse) politie commissaris heel duidelijk heeft gemaakt dat Amsterdam Rotterdam niet is en dat anders dan in Rotterdam waar de paarden ook altijd keihard door de mensen menigte rijden dat hier not done is.
4 -2
Adamoost
Die Commissaris is pas op 1 mei begonnen. Was nog steeds de oude die de baas was. Vindt het een beetje raar dat die opeens uit zich zelf na 8 jaar dienst zijn eigennaam nog een beetje wil verpesten.
0 0
Van Reenen
En dat zij ook geen burgemeester is zoals die Aboutaleip. Hij was eerst Ajaxsupporter, maar nadat hij burgemeester van 010 werd, draaide hij om en werd hij kakkerlak-supporter! Hij hield niet van voetbalschoonheid. Tja, Femke was al Ajaxsupporter voordat zij 1e burger werd, of mogen die niet links stemmen?
2 -3
michaellaudrup
nee
0 0
Wesl
Dat ze afbreekt wat Eberhard heeft opgebouwd is echt totale onzin, ik zou zeggen verklaar je nader. Daarnaast, dat er fouten zijn gemaakt bij de entrada is duidelijk en zal intern goed geanalyseerd zijn, dat vertrouwen heb ik in de Nederlandse politiek.

Een burgemeester veranderd een stad niet in een dag, dit is een langlopend proces dat gecompliceerder in mekaar zit dan we kunnen bedenken. Het zijn de populisten die net doen alsof politiek simpel is.

En uit de linkse hoek komen bijzonder veel goede ideeën, het Socialisme bijvoorbeeld. Welke idealen denk je dat Eberhard altijd heeft gevolgd in dat wat hij heeft opgebouwd?
2 -2
AFCACBS1900
Socialisme is de kanker van de huidige maatschappij. Weet u wie ook een socialist was?
0 -4
Sterspeler
Vrij doorgeslagen. Socialisme is deels achterhaald doordat ze met nieuwe ideeën doorslaan, maar het heeft veel betekend voor Nederland. De socialistische partijen zijn er vooral om te zorgen dat wij in Nederland onze rechten behouden en dat is prima. Het probleem van die linkse lui van nu is dat ze in alles doorslaan en allemaal niet kunnen rekenen (bij SP konden ze dat nooit en bij GL al helemaal niet met onrealistische milieu eisen). Ze zijn tegenwoordig goed voor de balans en meer niet. Net als een Wilders nodig is voor de balans met zijn achterlijke geschreeuw. Die herinnert ons eraan welke kant we nooit op mogen gaan.
0 0
Rentokill
Socialisme heeft geregeld dat jij je uitkering, pensioen en je pilletjes op tijd gratis krijgt en dat je begeleiders je helpen bij het poepen.
1 0
Dylmans
Uit de linkse hoek komen ook Stalin, Lenin, Fidel Castro, Trotsky, Ho Chi Minh en de door Rosenmöller, van de partij van mevrouw Halsema, gefinancierde Pol Pot. Verder was Hitler ook vrij links maar goed. En socialisme een goed idee? Noem één land waar dat ooit heeft gewerkt.
5 -5
Ferd
Hitler was rechts. Dat zijn partij uit populistische overwegingen ‘sociaal democratische’ voor de naam zette maakte het nog geen linkse partij. Duik in de geschiedenis
1 0
Rentokill
Oh please... en Bonifatius is bij Dokkum vermoord door iemand van de linkse kerk toch?
4 0
Sterspeler
Theo van Gogh en Pim Fortuyn durf ik dat wel te stellen.
0 0
Koekepeer
Hahahaha
0 0
tikkie takkie
Minimum loon, AOW , WAO allemaal te danken aan “linkse” partijen .. of wil je alleen rechtse partijen en worden de rijke 1 procent alleen maar rijker ten koste van de gewone man!
6 0
KingSimba
Jij bent echt belachelijk dom. Alle welvarende landen zijn welvarend geworden door socialistisch, links gedachtengoed. Alsof autoritair extreem-links hetzelfde is als sociale democratie. Dus alle landen waar het ooit gewerkt heeft: Zweden, Denenmarken, Nederland, Groot-Britannië etc etc. Lekker blijven schreeuwen dat gaat problemen oplossen...
6 0
vdhaas
Hitler links... nu heb echt alle onzin gehoord
3 0
Koekepeer
Nou valt daar best wat voor te zeggen eigenlijk
0 -3
Aeter
Idd maar mensen snappen niet wat links en rechts meer betekent tegenwoordig. Ze denken dat links goed is en rechts slecht. Nee extremen zijn slecht. Komt omdat mensen rassenhaat op een of andere manier linken aan rechtse politiek, terwijl dat volkomen onzin is.
0 -1
vdhaas
Denk dat jij het niet snapt als je serieus denkt dat hitler een linkse leider was, maar ik vermoed trollerij
0 0
Van Reenen
Voor velen is de rechtse partij van de PVV het summum. Misschien ben jij daarvan wel een aanhanger. Ben je lekker mee.
1 -3
Dylmans
Een typisch linkse nietszeggende reactie.
3 -1
atalantanio
Begin me niet over Eberhard van der Laan, ik kan me namelijk nog goed herinneren hoe die uitgefloten en beschimpt werd tijdens een Ajax huldiging. Dat werd toen ook goedgepraat door mensen zoals jij. Er deugde niets aan hem en Ajax hoorde op het Leidse gehuldigd te worden etcetera etcetera.

Je hoort je als mens gewoon normaal te gedragen. Je hoeft niet te gaan juichen voor zo iemand, maar met dingen gaan gooien is echt van de zotte.
5 0
robert66
denk eens na man, of probeer het
4 -6
NelsonAFCA
Waterkanonnen tegen vrouwen en kinderen vind jij dus normaal?
4 -3
Wesl
Retoriek van de bovenste plank... Wat trooop hieronder al vraagt
1 0
trooop
Als je serieus denkt dat zij de ME opdracht heeft gegeven zich te misdragen, of dat zij zoiets heeft goedgekeurd, dan heb je het niet getroffen met jezelf.
Al lijkt dat laatste sowieso wel duidelijk.
5 -2
Ferd
Zij is de hoofdverantwoordelijke. Verdiep je eens in de struktuur van de driehoek. Burgemeester is de baas.
0 0
AFCACBS1900
Antife-gekkie en (op dat moment) waarnemend burgermeester Groot-Wassink is er fanatiek en gestoord genoeg voor. Hele enge man.
0 0
Bobbaasje
Hij wel ja.
2 -3
NelsonAFCA
Knettergek man.
1 -3
Klusjesman
Robert hoort in het Pieter Baan Centrum thuis.
1 -2
Ajax34
Tja op 100.000 mensen zijn er altijd wel een paar idioten te vinden helaas. Femke bedanken voor het mogelijk maken van dit feest. Waarbij de grote meute Ajaxcieden zich toch netjes gedragen heeft.
10 -1
trooop
Ze mag dan iets groenlinkserigs over zich hebben - iets irritants dus - maar halsema is een zeer intelligente en zeer humane vrouw. De oelewappers en de vele meelopers die haar vanaf dag 1 lopen te beschimpen hebben duidelijk geen idee.
12 -6