'Monopolie à la Bayern? Laat het eerst maar een feit worden'

GinoHaverkamp, 16-05-2019 om 13:20, 8473 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Menno Pot wil niet mee gaan met de algemene teneur over dat Ajax de komende seizoenen de Eredivisie gaat domineren. 'Eerst zien, dan geloven', schrijft hij in zijn column in Het Parool.

Pot vindt het allemaal wat te vroeg voor dergelijke conclusies. Ajax werd tussen 2011 en 2014 viermaal achter elkaar landskampioen, maar daarna volgde een droogte die sinds woensdagmiddag pas geëindigd is. 'Voor langdurige Ajaxhegemonie hoefde de eredivisie duidelijk niet bang te zijn.'

Veel mensen verwachten dat Ajax het nieuwe Bayern München van Nederland wordt. De Duitse club regeert sinds 2013 in de Bundesliga en koopt daarnaast de betere spelers van concurrent Borussia Dortmund weg. Pot: 'Ajax pakt de laatste vijftien jaar niet opmerkelijk veel, maar juist erg weinig schalen. Dat monopolie à la Bayern? Laat het eerst maar eens een feit worden. Stuk of vier, vijf landstitels, lullen we daarna verder. Ajax geeft het roer vanzelf weer eens in handen van een stoethaspel, die een bataljon miskopen binnenhaalt. Dan wordt het vermeende Hollandse Bayern weer smakelijk uitgelachen. Niet doordraven dus.'

Daarmee zegt Pot overigens niet dat recent nationaal of Europees succes niet gaat gebeuren. Hij grijpt terug naar de Champions League-finale van 1995, toen hij aan een vriend vroeg of ze ooit nog zo'n succesvol Ajax zouden meemaken. 'Hij verraste me met een antwoord dat even branievol als nuchter was: "Ja, ik denk volgend seizoen." Hij kreeg vrijwel gelijk. Houd die gedachte vast, deze zomer: de kans op weer een fijne campagne is juist in het seizoen er direct na relatief groot.'

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ditisdebeslissing
ze hebben nog even kunnen aanhaken. door de verkoop van parkeerplaatsen. maar nu is het echt game over voor psv.
0 0
arigold
Overmars en Vd Sar, laat ze ajb nog 20 jaar bij Ajax blijven en het wordt realiteit.
1 0
GorillaBiscuits
Graag!!
0 0
Cupmetgroteoren
Opvallend dat bij Overmars de frustratie even naar boven kwam toen hij het over de CL had. Hij is echt verbeten om die CL naar Amsterdam te halen.
1 0
Schip
Frustratie? Puur feitelijk. Ajax had in de finale moeten staan. Niet mogen, moeten. Gelukkig dat hij er zo over denkt.
0 0
GorillaBiscuits
precies, hoe gek ook maar het had gemoeten!!
0 0
Juichtoon
Toen PSV in de jaren 80 de beste spelers bij Ajax (Koeman en Vanenburg) en Fnoord (Gullit en Nielsen) weghaalde (nb voor een appel en een ei) en zo jaren achtereen kampioen werd, vonden Eindhoven en de media dit wel prima. Nu huilen ze opeens krokodillentranen. Wat een selectieve verontwaardiging zeg.
0 0
Welja
Het zal er vanaf hangen hoe de CL de komende jaren. En of P$V de CL haalt als Ajax de beste spelers van hen wegkoopt.
0 0
Hagmag
Als de inmiddels binnen gestroomde miljoenen verstandig en goed worden geïnvesteerd, zou dit het begin kunnen zijn van een aantal jaren hegemonie. pisvee op stang jagen met Bergwijn, dat kost niets.
1 0
Schwalbino
Dit seizoen hebben we toch wel gezien hoe relatief geld is. De ene na de andere ploeg met een veeeeeel groter budget hebben we eruit geknikkerd.
1 0
AFCAPolarBear
Beide Europese finales is uit de competitie met het meeste geld, dus jij zegt dat succes niet te koop is?
0 -1
Schwalbino
Het belang van geld is relatief. Real en Juve met veel grotere begrotingen weggespeeld. En nee succes is niet te koop want anders hadden City en PSG ooit wel een keer de finale CL gehaald. Maar dat is ze ondanks alle investeringen nog niet gelukt. Het gaat wel gebeuren. Daar niet van. Vandaar dat ik zeg dat het belang van geld relatief is.
0 0
GerardAjax26
Als Ajax het hopelijk structureel goed gaat doen in Europa, wordt het waarschijnlijk voor de nummer 2 ook makkelijker om CL te halen. En met het geld dat de CL oplevert kan PSV wel een selectie samenstellen die beter is dan de overige clubs. Ik denk dat het daarom altijd wel spannend zal blijven in de competitie, wat ook wel leuk is natuurlijk.
0 0
MK77
Ik zou ook wel eens een keer willen opteren voor een saai jaar met straatlengte voorsprong hoor. Ook wel eens leuk
7 0
ARUCAMBA
Het probleem van ajax is dat er nu ongeveer 4 spelers zullen vertrekken, dat probleem hebben ze niet bij bayern en juve, niet, die kunnen ploegen veel langer bij elkaar houden
2 0
Alexander40
Bayern: behoudt zijn beste spelers en zoekt goede aanvulling

Ajax: Is niet in staat zijn beste spelers te behouden.

Conclusie: de vergelijking gaat helaas helemaal niet op
2 -1
AjaxDaniel
Ik zie iedereen steeds maar de vergelijking trekken met de club Bayern maar daar gaat het vgm niet om. Het gaat erom om bijna elk seizoen kampioen te worden net zoals Bayern doet. De 2 clubs zijn verder niet te vergelijken want Bayern is echte top en speelt in een van de sterkste competities.
0 0
niquedegraaff
Toch zit ajax bij de beste 4 in Europa. Bayern niet ;)
0 -1
HStorm
Voor een seizoen. Bayern domineerde afgelopen seizoenen in Europa waar wij mochten hopen op de knvb beker.
1 0