'Dan is Arsenal voor Ziyech de meest logische plek'

BartVeenstra, 15-05-2019 om 14:30, 10875 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Als het aan Voetbal International-journalisten Süleyman Öztürk en Bas van den Hoven ligt, vertrekt Hakim Ziyech na dit seizoen naar Arsenal. De twee verslaggevers, die zich namens het weekblad richten op het buitenland, denken dat Ziyech bij Arsenal de meeste kans heeft op een basisplaats.

'Ik dacht een tijdje geleden aan AS Roma of Olympique Lyon, de Europese subtop, maar het laatste halfjaar heeft hij zich enorm ontwikkeld', begint Özturk, die vindt dat Ziyech iets extra's aan zijn spel heeft toegevoegd. Daarbij doelt hij op meer passie, beleving en strijd. 'En als je dat toevoegt aan zijn kwaliteiten heb je een unieke speler. Het is een soort sollicitatiebrief voor de Europese top.'

Van den Hoven ziet hem dan ook naar Arsenal vertrekken. De Londenaren zouden volgens de verslaggever te weinig creativiteit hebben en bovendien zou Mesut Özil geen goede relatie hebben met manager Unai Emery. De Duitser zou te veel duels verliezen en te weinig defensieve arbeid leveren. 'Ziyech heeft zich op dat vlak enorm ontwikkeld. De Europese top is denk ik wel overtuigd. Wat betreft het veroveren van een basisplaats is Arsenal de meest logische plek.'

Özturk moet zijn collega gelijk geven. De journalist denkt wel dat Arsenal met een heel goed verhaal moet aankomen bij Ziyech. 'Je moet heel serieus met hem zijn. Als je dat bent, is Arsenal gezien de huidige selectie en de mogelijkheden die ze hebben een prima optie voor Ziyech.'

Bestel nu iets uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PJSM
Contract opwaarderen. Deze jongen kan beter bij Ajax blijven dan banken in het buitenland.
0 0
JanTa
De meest logische plek voor Ziyech...., Ajax en niks anders.
1 0
Van Reenen
Het enige verschil tussen Ajax en Arsenal is het salaris. Je zou wel gek zijn om naar een club te gaan die alleen jaarlijks het woord Champion League uitspreekt, maar nooit in de CL voetbalt.
0 0
Aad82
Hakim en ten Hag gaan naar Bayern Munchen.
0 0
Van Reenen
Is deze wens de vader van jou gedachte? Pure wanhoop spreekt hier uit.
0 0
Mokum31
Of gewoon Ajax Amsterdam
Dik verbeteren
1 0
Markopantelic007
Lijkt me toch een achteruitgang. Niet meedoen om de prijzen en geen CL. En geld lijkt me voor Ziyech niet de belangrijkste drijfveer.
0 0
JariJari
Als Arsenal de EL wint hebben ze volgend jaar CL.

(Natuurlijk hopen wij van niet want dan zit Ajax in pot 2)
0 0
Hagmag
Marc...
Geef 'm een verbeterd contract.
Geef 'm een jaarsalaris van 4 a 5 miljoen.
Bouw een team om Matthijs en Hakim.
Dit geld betaald zich vanzelf weer uit.
4 0
Puurvoetbal
Bij de topploegen kan hij minimaal het dubbele verdienen.
0 0
Jariiii
Hakim moet alleen vertrekken naar een absolute topclub.
Dat is Arsenal niet.
1 0
Freddy Al
Is Arsenal ook niet een beetje subtop geworden?
Ik denk wel dat Arsenal een voetbalfilosofie heeft waar Hakim goed in zou passen, maar of hij tweede viool wil spelen betwijfel ik een beetje.
Daarbij zou dat ook niet goed zijn als hij in een dienende rol moet gaan spelen omdat dan zijn sterke kanten veel minder benut worden.

Hakim is een echte creatieve speler die ongewild het risico van balverlies meeneemt,daar wordt niet iedereen blij van.
0 0
Bocarra
Wordt een beetje moe van al die nitwits die Ajax spelers en trainers een andere club adviseren. Het geld is voor Ajax geen probleem. Dus verkopen geen noodzaak. Ajax noemt geen transfersom dus wat dat betreft is de Sky de limit. Er blijven maar weinig clubs over en Ziyech is een speler die niet in ieder team past of wil voetballen.
0 0
niquedegraaff
Want hij heeft het zo slecht bij Ajax.
1 0
Ozymandias
Arsenal is juist een totaal onlogische keuze omdat Emery regelmatig in belangrijke wedstrijden Özil op de bank houdt omdat hij vind dat Özil te vaak op gevaarlijk plaatsen of momenten balverlies lijdt. Ziyech is een geweldige speler maar wel iemand die net als Özil te vaak op gevaarlijke plaatsen of momenten balverliest lijdt.
2 0
AFCA1510
Özil is gelukkig ook een totaal overroepen voetballer, net als de hele club Arsenal. Hakim moet daarom gewoon lekker in Amsterdam blijven met een dik contract.
0 0
davy14
Op gevaarlijke plaatsen balverlies lijden valt wel mee. Vergeet niet dat Ziyech een balletje of twintig meer verovert per wedstrijd dan Özil.
0 0
Ozymandias
"Op gevaarlijke plaatsen balverlies lijden valt wel mee."

Dit seizoen wel doordat Ten Hag hem op rechtsbinnen heeft gezet maar als middenvelder lijdt hij wel vaak op gevaarlijke plaatsen balverlies. Dit seizoen leed hij vooral op gevaarlijke momenten balverlies. Dat is jammer genoeg iets wat waarschijnlijk niet meer uit zijn spel zal verdwijnen.

"Vergeet niet dat Ziyech een balletje of twintig meer verovert per wedstrijd dan Özil."

Zeker, maar dat heeft niets te maken met zijn balverlies en het balverlies is nou juist de reden dat Emery (volgens de geruchten) afscheid wil nemen van Özil. Het lijkt me dus sterk dat Arsenal een vervanger zou kopen met hetzelfde euvel.
0 0
JariJari
Klopt het dat Ziyech een relatief lage release clausule heeft? Zo ja, is het bekend wat die is?
1 0
Mokumnorth
misschien hebben ze vorig jaar wel een zelfde soort constructie als nu met Tagliafico afgesproken
0 0
vdhaas
Arsenal is niet meer top. Ze hebben ook maar 40 miljoen aan transferbudget volgend seizoen
0 0
AFCSANCHEZ
Wij zijn beter dan Arsenal. We spelen alleen in een mindere competitie, en hebben daardoor minder tv-geld. Het blijft jammer dat we in de Eredivisie spelen. Wij verdienen veel beter.
1 0
Puurvoetbal
Slechte analyse. In de UK is veel meer tv-geld omdat de PL een veel grotere markt bedient (ook buiten de UK).
0 -1
AlexIbarra
Slechte reply.

Wat jij zegt (PL bedient grotere markt) en wat Afcsanchez zegt (PL is een betere competitie) komt namelijk op hetzelfde neer.
0 0
koenos1
Arsenal? Hou op schei uit.. Die spelen met geluk ieder jaar EL en fysiek is Ziyech nou niet echt een speler voor de Premier League. Nu lost hij een hoop op zonder zijn fysiek überhaupt te hoeven gebruiken, maar je speelt ook mega veel wedstrijden. Zo aantrekkelijk is de PL niet. Als een City, Liverpool, United (nog enigzins aantrekkelijk i.v.m. de centen) of Spurs niet aanklopt, moet je niet gaan. Ziyech kan beter naar een Dortmund of Bayern.
1 -1
Ajacied33
Gewoon lekker bij Ajax blijven. Met Ajax kom je volgend seizoen verder in Europa dan met Arsenal
3 -1
AFCAwooz
De meest logische plek voor Ziyech is Ajax.
7 -1