Spaan: 'PSV verzwakt zijn onderhandelingspositie'

GinoHaverkamp, 15-05-2019 om 13:50, 13967 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Henk Spaan laakt de tweet van John de Jong waarin hij de interesse van Ajax in PSV'er Steven Bergwijn afwimpelt. Volgens Spaan verzwakt PSV daarmee haar onderhandelingspositie.

'Wij verkopen Steven Bergwijn NIET aan Ajax. Niet voor 30 miljoen, niet voor 40, niet voor 50, 60, 70 miljoen of nog meer. Het antwoord blijft: NEE', luidt het bericht van De Jong. Onverstandig, zo vindt Spaan. 'Het gebruik van de hoofdletters is significant. PSV stelt zich loeihard op, tot vreugde van de achterban', schrijft hij in zijn column in Het Parool.

De keiharde, in Spaans ogen emotionele, nee van De Jong zou Internazionale in de hand spelen. De Italiaanse (sub)topclub zou naast Ajax de enige serieuze kandidaat zijn voor Bergwijn. Spaan verplaatst zich in de rol van de technisch directeur van de club uit Milaan, die de tweet van De Jong leest. 'Ik glimlach om de emotionele liquidatie van een bieder door de verkopende partij. In plaats van de prijs op te drijven door een paar keer van Amsterdam naar Milaan te wijzen en weer terug, verzwakt PSV zijn onderhandelingspositie. Mijn eerste bod namens Inter bedraagt 21 miljoen.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
kaashaas
Lekker afhalen voor een habbekrats als hij nog een 1 jarig contract heeft..
0 0
Peewee
als Ajax slim is houden ze PSV aan het lijntje en gaan er met DEPAY van door !!!
0 0
AlexIbarra
PSV in een notendop.

"Wij hebben geen geld en het is oneerlijk dat Ajax wel geld heeft."

Een half uur later:

"Wij verkopen Absoluut Niet voor veel geld een speler aan Ajax."
2 0
Tyronetjonaloi
Mocht hij naar Ajax komen dan moet je eigenlijk met mega veel supporters hem super overdreven ontvangen. Puur om PSV nog meer een kut gevoel te geven haha
2 0
WesleySonck
Nee joh, niet eens een persmomentje. Hun belangrijkste speler is voor ons een aankoop zoals een jeugdspeler van 16 az overnemen
3 0
AJAIXIXIXI
Win win win voor Ajax. Of ze halen Bergwijn, of PSV verdient minder aan Bergwijn, of hij zit 1 jaar ongemotiveerd in Eindhoven.
3 0
Tinus
Haha, mooie column
3 0
PetrusKeizer
spijker op de kop, Henk snapt t gewoon. Heb t zelf ook al geroepen hier: amateuristische en naieve reactie van PSV, gisteren. Vooral Mark is keihard door de mand gevallen, door zich in te laten met n kwestie waar hij a. geen verantwoordelijkheid in draagt en dus buiten moet blijven, b. geen verstand van heeft, terwijl hij wel zoals altijd de rol van ervaren rot speelt die t allemaal in de smiezen heeft. Bijna genant dat dezelfde Mark mede genomineerd is voor Trainer vh Jaar, terwijl ten Hag qua professionaliteit ver boven de impulsieve Mark uitsteekt
2 0
mcjc
Ik snap PSV niet. Ze hebben Viergever van ons overgenomen zonder problemen, maar andersom mag Ajax geen spelers van hun kopen. Zo stel je je wel erg zielig op. Als PSV slim is verkopen ze Bergwijn gewoon aan Ajax en vervolgens kunnen ze met dat geld 2 spelers terughalen van hetzelfde niveau.
7 0
Ferd
Viergever was transfervrij, niet te vergelijken
1 0
Babangida83
Een speler die bij jou afvalt, kun je een concurrent toch niet sterker mee maken? Of je moet hem niet af laten vallen, dan heb je recht van spreken.

Ik vind Viergever daarbij ook een voorbeeldprof en gun hem de stap. Heeft zich altijd voorbeeldig ingezet voor Ajax en nooit een onvertogen woord toen hij onterecht op de bank zat.
3 0
Ajax114
Viergever was nog gratis ook. Was ook een topactie van Overmars.
0 -3
AFCA1510
Ow goeie theorie, is het dan niet logischer dat wij die 2 spelers van hetzelfde niveau voor hetzelfde bedrag oppikken?
0 0
Ozymandias
Ik snap PSV heel goed. Je wil toch niet dat je beste speler naar je grootste concurent gaat? Viergever was transfervrij en daar had Ajax dus niets over te zeggen maar ik mag hopen dat Ajax hem niet aan PSV had verkocht als hij nog een doorlopend contract had gehad.
3 -1
Basiselftal
Ozy snapt er weer geen hol van. Het gaat er hier niet om dat PSV Bergwijn niet aan Ajax wil verkopen maar de taktiek die ze hanteren. Ze wimpelen Ajax al per defenitie af waardoor er een concurrent afvalt in de strijd om Bergwijn. Hierdoor spelen ze Inter in de kaart in plaats van dat ze Ajax gebruiken om de prijs op te drijven
0 0
Danos
Als de prijs prima is waarom niet, het was nou niet dat Nick onze topspeler was.
0 0
Ozymandias
Elke versterking voor de concurrent lijkt mij slecht voor Ajax. Viergever is geen topspeler maar hij was voor PSV wel een versterking ten opzichte van de verdedigers die ze hadden.
1 -1
Redrum
Laten we voorop stellen, ik hoef Bergwijn absoluut niet bij Ajax te zien. Misschien is Overmars dat ook helemaal niet van plan en heeft hij dit bewust gedaan om ze in Eindhoven gek te maken. Als dat zo is, dan is Marc een genie en een held. De club psv komt al decennia lang weg met allerlei smerige praktijken en loopt zelf bij het minste of geringste dat hen overkomt massaal te janken. Ze verdienen alles wat hen momenteel overkomt en ze hebben het ook nog eens grotendeels aan zichzelf te danken. Het zal nu heel erg moeilijk voor ze gaan worden om te blijven concurreren met Ajax, maar psv kennende zullen ze wel weer hun hele toekomst op het spel zetten om dit te bewerkstelling. De vraag is of de gemeente ze nog een keer gaat helpen als het weer mis gaat?
5 0
Jariiii
Ik wel. Prima aanwinst.
2 0
atalantanio
Die gaat dus voor max. 25 mil. naar Inter. Daar kunnen ze dan anderhalve Mexicaan voor terughalen. Well played Marc.
4 0
Aad82
Domme boeren uit de provincie blijven domme boeren uit de provincie.
1 -5
JariJari
Nog sterker dan dit. Bergwijn wacht tot PSV en Inter er uit zijn voor een relatief laag bedrag en haalt dan zijn aas uit zijn mouw: ik wil alleen naar Ajax en blijkbaar is bedrag X goed genoeg voor jullie.
13 0
Rentokill
Exact.
1 0
Pure
Genieten dit! :P Gelukkig hoef ik hem niet eens maar dit gestook is al geweldig en dan van de week iemand anders presenteren. :') Bergwijn kan ook niet meer normaal daar voetballen en zullen hem wel moeten verkopen.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Ja echt slim zijn ze daar niet... om vervolgens weer met hangende pootjes bij de gemeente aan te kloppen voor centjes.
4 0
Rho1980
Sterker nog, denk dat de gemeente met wenkbrauwen fronst.... zal ongetwijfeld een constructie zijn waarbij geld (in)direct terugvloeit naar gemeente. Als men dan zo halsstarrig is terwijl het financieel al niet best is in Eindhoven, ik zou terugkomen op enkele afspraken en laten herinneren dat zij helemaal niet in de positie staan om zulke bedragen af te wijzen.
2 0