'Als Bergwijn naar Ajax gaat is hek van de dam'

GinoHaverkamp, 15-05-2019 om 07:55, 22901 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sjoerd Mossou verwacht dat PSV voet bij stuk houdt en Steven Bergwijn niet naar Ajax laat gaan. In zijn ogen staat er meer op het spel dan een 'simpele' transfer: de interesse van Ajax is een teken van het uit zijn op een totale dominantie. Dat lijkt PSV zich ook te beseffen.

'Het is geen praatje voor de bühne. PSV gaat die woorden waarmaken', schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad over de afwijzende woorden van PSV-prominenten. 'Zelfs voor vijftig miljoen euro gaat Bergwijn niet naar Ajax. De voetballer kan gillend in staking gaan, zijn zaakwaarnemer kan woedend naar het sporttribunaal CAS rennen, Ajax kan er nog een miljoentje of tien bovenop gooien, maar dan nog zal PSV zijn beste speler niet aan Ajax verkopen.'

Het gaat volgens de journalist over meer dan alleen een transfer. In het verleden maakten voetballers wel vaker de overstap van Amsterdam naar Eindhoven of andersom. Kenneth Perez bewandelde in het seizoen 2007/08 zelfs beide wegen, terwijl Nick Viergever afgelopen zomer nog Ajax achter zich liet voor een avontuur bij de huidige nummer twee van Nederland. Toen maalde niemand erom, maar een mogelijke transfer van Bergwijn zou het speelveld in Nederland kunnen veranderen.

'Dan is het hek van de dam', verwacht Mossou. 'Dan wordt een precedent geschapen waarmee Ajax zichzelf de komende tien jaar moeiteloos kampioen kan maken, precies zoals Bayern dat heeft gedaan, niet in de laatste plaats dankzij de beste spelers van Borussia Dortmund.' Volgens de verslaggever heeft PSV twee keuzes. 'Ofwel PSV gebruikt de interesse van Ajax om de verkoopprijs van Bergwijn vakkundig op te drijven in het buitenland. Ofwel de Eindhovense club legt braaf het hoofd in de schoot en accepteert dat Ajax minimaal tot 2029 de dienst uitmaakt in de eredivisie, in ruil voor een zak miljoenen.'

Denk jij dat Hakim Ziyech twee of meer goals maakt tegen De Graafschap? Zet dan in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jan Doedel
Vind t zeker geen slechte speler maar moet het vooral hebben van zijn snelheid. Bij een counterploeg als psv werkt dat wel maar werkt dat ook als je altijd op de helft van de tegenstander speelt?
0 0
Van Reenen
PSV kan beter voor die laatste optie kiezen, want het gaat toch wel gebeuren. Met of zonder Stevie die zijn opleiding bij Ajax heeft genoten net als Donnyell Malen. Zonder deze 2 spelers uit de Ajax-jeugd zou Feijenoord achter Ajax zijn geëindigd. PSV stelt geen ruk voor, niet in het verleden en nu ook niet. Alleen door Ajaxspelers in het verleden transfervrij of voor een appel en ei over te nemen, heeft men gepresteerd. En met hulp van de gemeente Eindhoven door gebakken lucht te verkopen waardoor alle inwoners van Eindhoven, wel of geen fan van die boeren, ervoor betalen.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik snap de visie van Overmars wel, namelijk dat er een Nederlandse kern moet staan en het liefst 4-5 jeugdspelers of ex-jeugdspelers in het team, om de eigen identiteit en het imago te behouden. Een bedrag van 34 miljoen voor een Bergwijn is echter wel heel veel. Ik vind Bergwijn geen bijzonder groot talent zoals De Jong en De ligt, hoewel hij fysiek wel erg sterk is geworden in een jaar.
0 0
Rujar
Je moet geen vreemdelingen legioen krijgen.
0 0
Freddy Al
Ajax moet geen absurde bedragen gaan betalen voor een speler. maar als Bergwijn naar Ajax wil en dat bj PSV vertelt dan zit PSV in een zelfde situatie als wij met Hakim, Matthijs en Neres bijvoorbeeld.
PSV doet mee aan het grote-jongens spel genaamd profvoetbal zij zullen dat ook snappen.

De stoere uitspraken van van Bommel en nobody de Jong zeggen niets; stel je voor dat Ten Hag zou zeggen dat we Matthijs absoluut niet aan Barcelona gaan verkopen dan zou dat op zijn best op de lachspieren werken en terecht,

Ajax heeft echter een flink aantal jaren in slechte financiële omstandigheden verkeerd, mede doordat er teveel geld uitgegeven werd aan spelers die ons niets verder hielpen maar te veel geld kostten.Dat euvel is nu wel verholpen maar het neemt niet weg dat we een verstandig beleid moeten blijven voeren.

Bergwijn kopen voor 40 miljoen zou m.i. alleen verantwoord zijn als we bijvoorbeeld Neres of Ziyech zouden kwijtraken voor een wat groter bedrag de balans moet niet doorslaan omdat we een mooie spaarrekening hebben, dat kun je beter investeren in de structuur van de club, het jeugdbeleid, de scouting, de accommodatie en faciliteiten nodig om de sportieve prestaties nu en in de toekomst te verbeteren en verstevigen.

Natuurlijk kan Ajax ondanks dat zich meer permitteren maar dat zal niet structureel zijn,de centen uitspreiden over de komende tien jaar lijkt me verstandig.
0 0
Mokum31
Die komt
0 0
SoNick
Hoezo een precedent? Is toch gewoon 'eerlijke' handel. Het zou pas een precedent zijn als PSV wel spelers bij Ajax mag kopen en andersom niet.

Precedent; schei uit. Het is een positie die Ajax zelf heeft afgedwongen.
1 0
Pure
Ajax zou Barca moeten inschakelen voor een slimme truc :)
Dan hebben wij ook nog wat aan die samenwerking.
10/20 procent korting op de Ligt als jullie Bergwijn voor ons binnen halen.
Niet dat hij van mij perse moet komen maargoed... psv fucken is gewoon leuk!
1 0
Rentokill
Hahaha ja precies en dan weer aan ons verkopen of verhuren. Had ik elders ook al geopperd.
1 -1
Maarten79
Mossou, non-valeur to the max. Daarom werkt ie ook bij AD.
3 0
Ajaxxxisdebeste
Wel bijzonder hoe die journalisten de toekomst kunnen voorspellen, welke glazen bol gebruiken ze daarvoor.
1 0
Ajax68
Er is nog helemaal NIKS aan het handje, of ze JANKEN alweer in Eindhoven hahaaaaaa, gewéldig wat een ONDERGANG gaan ze hopelijk te gemoed .
Ik háát die club, en zéker die Jankert van van Bommel !
Als Bergwijn zélf perse naar Ajax wil, is er geen houden aan, en daarom hoop ik dat hij dit duidelijk laat weten bij die boeren.
8 0
Pure
Qua transfersom wel. 50 gaat Ajax heus niet doen. Maargoed alleen die onrust al is toch lachen :')
2 0
Maarten79
Ik ben het helemaal eens met alles wat je hier schrijft :)
0 0
Hagmag
Pisvee heeft niets te willen.
Moet zich gewoon schikken in deze ondergeschikte rol.
Bergwijn slaat op tilt als hij persé naar Ajax wil.
Denk nog fff terug aan het vertrek van de gebroeders de Boer.
Met kwaaie honden is het slecht hazen vangen.
5 0
Lazell
Ik snap dit nooit. Hij wil naar Ajax voor zijn carrière, maar is bereid om daar zijn carrière voor op het spel te zetten... PSV kan hem kapot maken als ze willen. Geen topclub wil een speler die 2 jaar in jong psv heeft gespeeld. Zo'n groot talent is het nou ook weer niet.
0 0
ETM
Vergeet niet dat ook afgelopen seizoen Ajax veel beter kon voetballen dan PSV, maar dat het niets gescheeld had of PSV was kampioen geworden..
Ik geloof er ook niet in dat we elk jaar een Tadic of een Blind gaan halen. Zie ook de unieke verhalen die zij hebben. De vijfer waarin Ajax vist is echt niet een andere dan PSV, alleen ving Ajax de betere vissen. PSV had een Sanchez of Tagliafico ook kunnen halen. Deden ze niet. Het gaat om veel belovende spelers, maar niet om wereldklasse. Daar moet vervolgens het maximale uitgehaald worden..
Nogmaals een financiele kloof is zeker in het voordeel van Ajax, maar de pers overdrijft de situatie, zonder ook reeele achtergrond te schetsen.
Daarnaast is het zo dat als PSV ook een grote voorsprong op de rest heeft dat het dan toch steeds op een paar potjes wordt beslist.
Ajax krijgt sowieso geen team vol bewezen kwaliteit dat jaren bijeen blijft. (Bayern). En Europese campagnes zijn vermoed ik cruciaal, ook voor de binnenlandse prestaties. Ajax heeft spelers die vooral furore willen maken in Europa. Dan moet de teamgeest ook goed genoeg zijn voor de eredivisie. Het dat is niet automatisch het geval.
Tot slot; Man City en Liverpool eindigen een straatlengte boven Chelsea en United. Dit komt door goed beleid. Geld is gewoon niet alles.
0 0
Lazell
Helemaal eens, sterk stuk. Dat we het dit seizoen moeilijk hadden kwam door de ijzersterke eerste seizoenshelft van psv, met 16 uit 17 winst. Je zietde 2e helft dat ze weer dat ze volledig inkakken. Als de competitie 10 wedstrijd langer had geduurd, waren we ver boven ze geëindigd.

De eredivisie was ook ongekend zwak dit jaar, met Fortuna, Emmen, vvv, nac, de graafschap en Excelsior.

Daarbij is het beleid om Tagliafico (ervaren spelers van ongeveer 25, die directe kwlaiteitsimpuls zijn) en Sánchez (grootste talenten ter wereld, zuid Amerika) en hebben we het geld om dat beleid uit te voeren.

Geld is idd niet alles, maar we hebben dus niet alleen geld. Ook beter beleid, betere speelwijze, grotere naam voor talenten/ervaring. Zoals ik hieronder ook zeg: wij hebben een voorsprong en PSV kan daar niet tegenop, en heeft geen andere dingen om te compenseren.

We zijn in alles superieur.
0 0
Van Reenen
Sorry ETM, wat een goed verhaal leek, eindigt met een lul-stelling. In Engeland was de competitie enkelen jaren geleden niet beter dan bijvoorbeeld onze competitie. Ja, op een paar topclubs na die er altijd al zijn geweest in Engeland. De redding van de clubs die jij noemt, komt voort uit het feit dat er honderden miljoenen zijn ingepompt door olie-miljardairs en tv gelden. Iets dat wij in Nederland niet willen of kunnen krijgen. Vooral ook die tv-gelden. Resumerend: zonder die honderden miljoenen was hert een normale competitie geweest met Engelse voetballers en zonder al die kanonnen die zij in de afgelopen jaren makkelijk konden ophalen.
0 0
ETM
Ik begrijp dat van dat geld ook wel. Wat ik bedoel is dat City een goed team heeft gemaakt met al dat geld plus Guardiola.
Het was om een verschil aan te geven tussen een United en een Liverpool. Of neem Spurs..
0 0
glob
Kieft, Vanenburg, Arnesen, Lerby, Menzo, Viergever,Koeman, Perez, Bergwijn!!, van Bruggen, Viergever.
Allemaal rechtstreeks van Ajax naar PSV.
jank Jank Jank!!
6 0
Rentokill
Kluivert, Bosman...
1 0
sucre
niet rechtstreeks....
0 0
Ozymandias
Meerdere van de spelers die jij noemt zijn niet rechtstreeks van Ajax naar PSV gegaan. Kieft heeft eerst bij Pisa en Torino gespeeld, Arnesen heeft eerst bij Valencia en Anderlecht gespeeld en Lerby heeft eerst bij Bayern en Monaco gespeeld.
1 0
ETM
Het hele 'Bayern van Nederland' verhaal is kortzichtig. Vermoeiend dat geen van al die zogenaamde journalisten, schrijvers, analisten over de haken en ogen schrijft. Het grote verschil in context tussen Bayern en Ajax. De vijfers, de leeftijdscategorie, de duur waarin een groep bij elkaar gehouden kan worden etc etc..
Zelfs als Ajax een Bergwijn echt halen kan dan is die Bergwijn nogtsteeds een grillig talent dat na nog 1 goed seizoen met Europese exposure volgend seizoen wel in het buitenland speelt.
Een financiele kloof tussen Ajax en PSV is zeker een voordeel voor Ajax maar zal zich niet 1 op 1 vertalen naar een sportieve kloof binnen de eredivisie. Voor zowel Ajax als PSV zal het gewoon blijven gaan over zeer goed scouten en een technische staf die er een functioneel geheel van maakt.
5 0
Lazell
Als we elk jaar een Tadic en een Blind halen en de grootste talenten laten doorstromen, kunnen ze toch nooit aan ons tippen? Als ze nou ergens een voorsprong in hadden waarmee ze geld en jeugd konden compenseren snap ik dat je dit zegt, maar PSV is in niets beter dan ons. Dat moet zich binnen een paar jaar toch wel een kloof vormen. Zelfde als met Feyenoord is gebeurt de laatste jaren.
0 0
TontoKarnaggel
Helemaal raak, je zou zeggen dat journalisten wiens vak het is dit ook zouden kunnen bedenken....
2 0
Rentokill
Bergwiijn's uitgestippelde route is duidelijk. Via Ajax naar de top. Niet via PSV want daar komen alleen clubs als AS Roma, Eintracht Frankfurt en Everton die moeiteloos 35 miljoen voor hem neer zullen leggen.

Dat die clubs meer kunnen en willen betalen dan Ajax is niet in het belang van de speler Bergwijn.
Dit is in mijn ogen voer voor een rechtzaak met potentieele Bosman arrest proporties.

Enerzijds heeft de speler niet voor niets een contract getekend met een contractduur.
Anderzijds is al gebleken dat wanneer een andere werkgever het contract voor een redelijk bedrag wil afkopen en de speler een aanzienlijk beter salaris kan bieden dat de rechter daar gevoelig voor is.
2 0
BRAMHOUTEN
voor 40 mln zou ik de ligt 10 mln extra en ziyech 10 mln ,tadic en neres extra salaris geven dat ze blijven. als je de cl weer haalt heb je dat er weer uit.
1 -2
trodat4030
Salarissen moet je begroten en eenmalige inkomsten, zoals transferopbrengsten en prijzengeld, vallen niet onder je begroting. Jij maakt dezelfde fout als Ajax 10 jaar geleden elk jaar deed. CL begroten zonder zekerheid te hebben van CL.. Zo ga je dus failliet..
2 0
Simpelishetmoeilijkst
Je ziet het goed. We moeten niet met geld gooien, maakt de club kapot, en dat is al eens gebeurd, toen Jol er was. Denk dat Sar en Overmars beide bonen wel op de grond hebben staan.
0 0
Ozymandias
Wat ben ik blij dat er ten minste nog een paar AS-leden zijn die nadenken voordat ze maar wat opschrijven.
0 0
Rentokill
Dat zou ook mijn strategie zijn. Het is veel logischer om te investeren in het houden van wat er al is dan om het te besteden aan spelers die moeten wennen/ingespeeld moeten raken en je niet zeker weet hoe dat uitpakt,

Aan de andere kant: Als Neres hetzelfde kan verdienen bij bijvoorbeeld de Spaanse top dan kiest ie toch voor de extra prestige.
0 0
Redrum
Ik denk dat Ajax nooit bereid is meer dan 20 miljoen voor Bergwijn te betalen. Mogelijk proberen ze alleen maar onrust te scheppen bij psv en een signaal af te geven en dat lijkt tot nu toe perfect te werken. Verder zet psv zich zoals gebruikelijk weer eens totaal voor schut. Op basis van getoonde interesse in Bergwijn hebben zowel Gerbrands, John de Jong als Mark van Bommel nog dezelfde dag in de media gereageerd. Hoe kan je als topclub in vredesnaam zo klein zijn in doen en laten? Daarnaast gaat het hier ook nog eens om de club die in de jaren '80 niets anders deed dan spelers wegkopen bij concurrenten. Juist die club is nu hoogst beledigd en zeer stellig om niet mee te werken. Ach ja, Ajax gaat nu een mooie serie van titels neerzetten en dan zijn we heel spoedig ook weer verlost van het gelul dat zij de beste club zijn van de 21e eeuw.
3 0
Ajaxburg
Hahaha prachtige samenvatting
1 0
Pheadrus
Ik begrijp de overspannen reacties niet; Ajax heeft 2 opties', Bergwijn (30 mil) en Pavon (15 mil).
Als Ajax perse Bergwijn wil hebben, dan koopt PSV toch gewoon Pavon en heeft het nog 15 mil. over.
Mag ook een ander buitenlander zijn. Dat is toch gewoon handel? Wat doet iedereen toch moeilijk.
0 0
flodder
berghuis en bergwijn in de voorhoede en nog een goede spits...wauwwwww..
0 -5
pinballmagic
Geen Berghuis a.u.b.
0 0
Radie125
Die Berghuis vind ik een super irritant mannetje dus laat die sowieso maar zitten.
1 0
TontoKarnaggel
Berghuis is vergif voor je selectie, nooit maar dan ook echt nooit aan beginnen. Speel nog liever met 10 man.
1 0
RuffRhythim
Berghuis? Are you insane?
1 0
Ajacied33
Berghuis kan er niet veel van. Blinkt bij een subtopper niet eens uit
2 0
JSF
Precies. Als een speler de andere weg bewandelt maalt niemand er om. Jankerds in de provincie
1 0
PJK54
Onzinverhaal zelfs P=V zal zich gewonnen geven als er genoeg betaald wordt alleen vraag ik me af of Marc zover zal gaan, tussen de 30 en 40 miljoen is een behoorlijk bedrag voor Bergwijn dacht ik. Het zal toch te gek voor woorden worden dat alle clubs in NL gaan roepen "wij verkopen niet aan Ajax" dan is pas het hek van de dam. Laten we wel eerlijk blijven en de zaken duidelijk neerzetten dat P=V is ooit gered door de gemeente Eindhoven anders bestonden ze nu al niet meer dus alle geld is voor hun belangrijk ook dat van Ajax, ik denk zelfs dat menig club in NL blij zal zijn als Ajax aanklopt met een zakje geld.
Als we dan toch afspraken willen maken laten we dan beginnen met het niet opstellen van gehuurde spelers tegen hun broodheer.
1 0
4EVERAJAX
die mossoe kan beter een roman schrijven, wat een poehaaa
0 0
Zalazar
Ze kunnen het nooit tegenhouden. Anders bedenken we met een random club in Europa een constructie dat zij hem kopen. Vervolgens huren we hem dan gelijk met een optie tot koop
0 0
Ozymandias
Daar zal geen enkele club aan mee doen. Als PSV hem per se niet naar Ajax wil laten gaan dan kunnen ze De transfer zeker tegenhouden. Het is alleen niet goed voor de uitstraling van PSV want andere spelers zullen zien dat PSV een speler niet laat gaan naar de club waar hij heen wil terwijl Ajax spelers een bepaalde ‘agency’ over hun eigen toekomst geeft.
2 0
TontoKarnaggel
Sjoerd heeft liever dat de Ajaxmiljoenen in het buitenland worden geinvesteerd ipv dat ze in nederland blijven. Ook heeft Sjoerd liever dat Bergwijn naar het buitenland vertrekt ipv in de eredevisie te blijven, en dat allemaal in het belang van het vaderlandse voetbal.
Welterusten Sjoerd.....
2 -1
kaashaas
Nick viergever hadden wij ook toch geen problemen mee:-)
0 0
Joseph
Als Ajax met het hoogste bod komt, heeft PSV geen poot om op te staan.
0 0
Yeshyeshyall
Niet mee eens. Psv moet dat geld pakken en eigen jeugd door laten komen of bv Stengs halen. Je kunt Bergwijn sowieso niet dwingen maar het hele hek vd dam verhaal is naar mijn mening onzin.
0 0
Maus1978
Zo'n kortzichtig kontverhaal. Hoezo zou dit betekenen dat wij de komende 10 jaar kampioen worden. Het enige dat Ajax bereikt is dat ze 30 miljoen meer kwijt zijn dan wanneer ze bijvoorbeeld een Braziliaan, Kroaat etc. zouden kopen met evenveel potentie. Bovendien kun je dit misschien een keer of 5 flikken financieel gezien en spek je daarmee PSV om wél verstandig in te kopen en een topelftal op de been te brengen.

Ander verhaal is het als contracten aflopen of nog maar 1 jaar lopen en ze max. 15 miljoen kosten
2 0
Markopantelic007
Alles is te koop, ook Bergwijn. Allemaal gebaseerd op emotie die reacties vanuit Eindhoven. Gelukkig voor ons kijken de beleidsbepalers toch enkel naar geld.
0 0
blessure
In het verleden, kocht PSV, Rijkaard, Vanenburg en Koeman weg bij AJAX.
Dus er is niets nieuws onder de zon.
En als Bergwijn naar AJAX wil, dan moet dat kunnen.
De tijd van slavernij, is toch voorbij?
1 0
flodder
en Lerby en Arnessen
0 0
DaNaRWaL
Rijkaard? neeeeeee joh, gekkie
0 -2
gebruikersnaam
jawel, due heeft toen 2 contracten getekent. Tekende bij psv omdat hij er een radio of videospeler bijkreeg ofzo
0 0
TontoKarnaggel
Op een haar na hadden ze hem, contract was al getekend maar Rijkaard begon te twijfelen en wilde niet meer. Met een rechtzaak kwam hij er onderuit.
1 0
Radie125
En dat alles omdat Frankie een Philips stereotoren kreeg als hij overkwam.
0 0
Caparzo
Haha, idd.. Rijkaard had een contract getekend in ruil voor een stereotoren (echt!), thuis bij de pisvee-voorzitter. Had Ruudje geregeld.

Nu kan je er om lachen, maar pisvee was in die tijd vreselijk. Met geld van ome Anton kochten ze Ajax leeg. Nadat Ajax naar de Arena ging en in begroting gelijkwaardig was, was dat voorbij.

Later tekende hij bij Ajax en had hij 2 contracten. Is toen onderling geregeld tussen Ajax en pisvee, kregen zonder dat Rijkaard 1 seconde voor pisvee speelde 2,5mio gulden.
0 0
Ajacied33
Klopt. Waren andere tijden toen om over een stereotoren van Philips te onderhandelen. Had Rijkaard datzelfde jaar ook niet bij Real Zaragoza getekend toen?
0 0
Francisco81
Haal dan stengs voor 15 miljoen op
2 0
Ajacied33
Nee man, op basis van wat? Leuke speler, maar komt nog te kort voor Ajax vind ik
2 0
Francisco81
Vind persoonlijk Berwijn niet zoveel beter dan Stengs. Wat meer ervaring , dat wel. Maar vind stengs meer potentie hebben. Die is stuk goedkoper en je spekt psv niet direct met vele miljoenen. Vind dat veel te veel geld voor een binnenlandse transfer
0 0
PetrusKeizer
afgezien van alle juridische ins & outs: als idd Bergwijn zelf zn zinnen gezet heeft op een vertrek naar Ajax, dan heeft PSV hoe dan ook een probleem als ze hem aan zn contract houden. Bergwijn heeft er zelf nog wel iets over te zeggen, als een buitenlandse club zich voor hem meldt bij PSV. Hij is niet gedwongen om ja te zeggen. Dus zo simpel als Mossou t stelt is t allemaal niet. We weten nog wel hoe t destijds met Frank en Ronald de Boer gegaan is, waarbij t zover ging dat Olsen helemaal zwart gemaakt werd. Daar moet Mark met zn grote muil, die roept dat Bergwijn gewoon bij PSV blijft, toch ns eventjes bij stilstaan.
2 0
Tinus
Sjoerd mossou doet nu alsof Bergwijn ons even kampioen gaat maken. Een scenario dat hij niet beschrijft is, dat Ajax 5 spelers verkoopt en dat niet zomaar op kan vangen. PSV zal zn ploeg meer bij elkaar houden. We hebben dit seizoen ook gezien dat PSV tot het einde van het seizoen meedoet om het kampioenschap. Dus als PSV zn scouting op orde heeft en net als in andere jaren weer een goede aanvaller weet te strikken, dan zal het verschil niet zo groot zijn als dat hij schetst. Bayern heb ik nog niet eerder 5 van zn beste spelers zien verkopen, dus die vergelijking gaat ook niet helemaal op.
2 0
Vierendertigste
Nou, dat laatste dan maar
0 0
31xAjax
idd Sjoerd, als PSV niet wil gaat het niet gebeuren wat iedereen ook roept, inclusief Bergwijn's zaakwaarnemer. Bovendien moet Ajax ook niet de grootste concurrent deze financiële armslag geven want ze zijn zomaar in staat om weer een kampioensselectie samen te stellen......
0 0
gebruikersnaam
dit, met die miljoenen kunnen ze hun selectie op meerdere plekken versterken terwijl Ajax op 1 plek versterking heeft. Daarnaast vind ik Bergwijn nog niet zo dominant dat ze zijn verlies niet zouden kunnen opvangen (en dat hij zoveel miljoenen waard is, ik vind 20 de absolute max en eigenlijk al teveel) Onderaan de streep zal de concurrentiepositie van psv dus alleen masr versterkt worden
0 0
Willem410
Of ze die miljoenen van Ajax krijgen of pak en beet Napoli dat maakt ook niet zoveel uit.
Wij moeten vooral naar Ajax kijken, is Bergwijn een versterkingen? Zo ja voor welke prijs? Kan je hem daar voor halen? Doen!
Ajax gaat echt geen 50 miljoen in Eindhoven brengen maar een keertje gek doen met 30 in een jaar dat er misschien wel 300 binnenkomt waarom niet?
1 0
gebruikersnaam
klopt, ik bedoel hiermee te zeggen dat het gezeik van de kranten ,dat Ajax hiermee het Bayern van NL zou worden, nergens op slaat.
0 0