'Interesse Ajax in Bergwijn is een signaal'

GinoHaverkamp, 15-05-2019 om 07:21, 9175 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voor het Algemeen Dagblad is het duidelijk: Ajax wil nu echt het Bayern München of Juventus van Nederland worden. Met de interesse in Steven Bergwijn, spelend voor concurrent PSV, wil de aanstaand landskampioen een signaal afgeven. 'Geen club is veilig als kannibaal Ajax komt', aldus het AD.

Ajax heeft dit seizoen de dubbel (beker en landstitel) gepakt en strandde in de halve finale van de Champions League. Volgens de krant willen de Amsterdammers optimaal gebruik maken van het verbeterde prestige en de financiële kloof met de rest die door de goede prestaties is ontstaan. 'Dat doen ze door opzichtig te flirten met een uitblinker van de concurrent dus, maar ook een laag dieper aan de haal gegaan.'

En dat blijkt. Niet alleen wil Ajax shoppen in het eerste van PSV, ook in de jeugdopleiding van concurrenten loopt de club te vissen. 'Ajax zet in op dubbele kansen: én miljoenen neerleggen voor spelers van buitenaf én jonge parels weghalen bij andere clubs.' Vooral AZ moet het ontgelden. Anass Salah-Eddine kwam afgelopen zomer over van de Alkmaarders, terwijl Rio Hillen en Kian Fitz-Jim vertrekken binnenkort naar Ajax. Ook andere clubs, zoals Feyenoord en FC Utrecht, zien Ajax aan hun jeugdspelers trekken.

Een zogenaamd herenakkoord, dat in 2021 van kracht moet gaan, moeten clubs als AZ beschermen. Als Ajax vanaf dat jaar een jeugdspeler van de Alkmaarders overneemt, dan moet het 35.000 euro per opleidingsjaar betalen aan de club. 'De clubs willen er werk van maken, voordat kannibaal Ajax nog machtiger wordt.'

Denk jij dat Hakim Ziyech twee of meer goals maakt tegen De Graafschap? Zet dan in en krijg 8 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RuffRhythim
Oh sorry AD als we succes willen proberen te prolongeren en uit te bouwen, foei Ajax....
0 0
HStorm
Tot afgelopen jaar zag ik redelijk veel NL-talenten naar het buitenland vertrekken op jonge leeftijd als er met een geldbuidel wordt gezwaaid. Dat zal gelukkig minder worden denk ik zo na behaalde resultaten, en gelukkig maar.

Mocht de situatie zo zijn dat p$v in een dergelijke positie zou verkeren dan denk ik er hetzelfde over. Betekend dat Ajax grenzen zal moeten verleggen en nog beter moet presteren buiten het veld, wordt een club alleen maar sterker van en de Ere ook.

Financieel vangnet voor die clubs die de talenten aanleveren is essentieel en mag best nog wel meer als die spelers het ook waarmaken, Dergelijke clubs zijn belangrijk voor ons en het nationaal voetbal.

Slecht artikel >>> next!
0 0
PJK54
Ten eerste vind ik de benaming die het AD aan Ajax geeft totaal misplaatst want spinnen de clubs ook geen garen uit de winst die Ajax heeft gemaakt? nee Ajax is de "kannibaal" van het NL voetbal.

Natuurlijk is het goed dat er zo'n akkoord gaat komen maar wie beschermd onze jeugdspelers tegen clubs uit het buitenland? nee daar praten we maar niet over. En laten we gelijk in dat herenakkoord opnemen dat gehuurde spelers niet tegen hun broodheer mogen spelen.
0 0
Rentokill
O help. 35.000 per opleidingsjaar. Aangezien deze clubs zelf ook scouten en ze op latere leeftijd overnemen is dit een schijntje. Desalniettemin is dit natuurlijk wel lastig maar andersom gebeurt het ook. Een speler die niet direct slaagt bij Ajax kan ook naar AZ en het daar alsnog redden. Bergwijn is hier een leuk voorbeeld van en dat is geen uitzondering.
0 0
Ajacied33
Er komt een herenakkoord, maar alsnog kun je de speler in kwestie overnemen als je 35000 neerlegt. Dus wat voor nut heeft zo'n akkoord eigenlijk?
0 0
Markopantelic007
Werkt inderdaad alleen maar in het voordeel van Ajax. Denk niet dat Marc slecht slaapt van zo'n fooi.
2 0
Broekzak
Dat herenakkoord zorgt er in mijn ogen voor dat juist Ajax nog meer jeugdspelers weg kan halen. ze zijn de enige club die lachend het geld op tafel legt
0 0
Biornha
tsja ik ben stiekem ook eens benieuwd hoeveel spelers er in de eredivisie en kkd spelen die bij Ajax in de jeugd hebben gespeeld.. dat is denk ik een grotere lijst dan dat iedereen voor zich kan zien
0 0
trodat4030
Vorig seizoen speelden er bij 18 clubs in de eredivisie (ex) Ajax jeugdspelers, ik heb het niet gecheckt, maar t zal dit seizoen niet anders zijn vermoed ik. Heel misschien zijn het er dit seizoen misschien 17.
0 0
GerardAjax26
Ik vind het een beetje overdreven hoe Ajax hier neer gezet wordt. Men vergeet voor het gemak dat bij een groot deel van de Eredivisie clubs wel een of meerdere spelers rondlopen met een Ajax verleden, waarvan aardig wat een basisplaats hebben. Dat de grootste talenten uiteindelijk naar Ajax willen/gaan is logisch. Ajax raakt zijn beste spelers ook ieder jaar weer kwijt aan weer grotere clubs.
2 0
insectenverdelg
Zonder kanibaal Ajax was Nederland een nietig voetballand geweest wat op gelijke voet met Servie of noorwegen staat....
0 0
Ajacied33
Kannibaal Ajax volgens het AD....Man man, alsof het andersom ook niet zo werkt. De grotere clubs komen ook bij ons shoppen
0 0
Tinus
Aldus de Rotterdamse krant, die hier even vergeet te vermelden dat ‘Rotterdamse kannibaal’ Feyenoord heel graag shopt bij Sparta en Excelsior. Ook PSV laat zich niet onbetuigd en heeft in de voorbije jaren vaak genoeg zelfs jeugdspelers van Ajax benaderd. Ik kan me frustratie bij clubs (met name bij az) goed voorstellen hoor, maar het ad moet wel een juist beeld schetsen.
1 0
Ajacied33
Precies
0 0