Telegraaf beloont Ten Hag met hoog cijfer

GinoHaverkamp, 14-05-2019 om 08:10, 7172 views, De Telegraaf |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ondanks alle kritiek die hij dit seizoen heeft gekregen, beloont De Telegraaf Erik ten Hag voor het succesvolle seizoen van Ajax. De trainer, die de eerste Ajax-coach sinds 2002 is die de dubbel (beker en titel) heeft gepakt, krijgt een negen voor zijn goede seizoen.

De ommekeer die Ten Hag met zijn team maakte dit seizoen verdient een compliment, vindt het dagblad. 'De trainer kwam door de ’erfenis-Nouri’ op een moeilijk moment binnen, worstelde in zijn eerste half jaar en slaagde er ook in het begin van dit seizoen maar niet in de spelers voor zich te winnen', begint de krant haar betoog. 'De manier waarop hij zich openstelde voor zijn spelers, in combinatie met zijn bevlogen werkwijze, duidelijke spelsysteem en tactische keuzes, zorgde voor de toverformule die tot de dubbel én de halve finale van de Champions League leidde.'

Misschien net zo belangrijk bij Ajax, denkt De Telegraaf, is de spelopvatting van de oefenmeester. 'Het rondspelen om het rondspelen is voorbij. Het hoge druk zetten en de vele positiewisselingen en de verplichting de bal naar voren te spelen, zorgen voor topamusement.'

Ziyech en Tadic beste spelers

Niet alleen Ten Hag werd beoordeeld op zijn seizoen. Ook de spelers worden onder de loep genomen. Hakim Ziyech en zomeraankoop Dusan Tadic krijgen de hoogste beoordeling van alle spelers met minimaal vijfhonderd Eredivisie-minuten in de benen. Over Ziyech: 'De tovenaar van Ajax heeft zich ontwikkeld tot een complete speler die zich in de kijker heeft gespeeld van de top van Europa. De manier waarop Ziyech zijn ploeg na de vroege achterstand tegen FC Utrecht op sleeptouw nam, was ongekend.'

'De beste aankoop van Ajax in jaren', luidt de conclusie van De Telegraaf wat betreft Tadic. 'De oud-speler van FC Groningen en FC Twente werd weggeplukt bij Southampton en heeft met 26 Eredivisie-goals en twaalf assists indrukwekkende statistieken. Buiten het veld is hij al even belangrijk. In het Hilton Hotel in München plantte hij in een lang gesprek met Ten Hag het zaadje voor het succesvolle seizoen. Tadic kwam terug naar Nederland om kampioen te worden en verdient de landstitel als geen ander.'

De meeste spelers van de selectie, zoals Frenkie de Jong en Noussair Mazraoui bijvoorbeeld, hebben een acht of 8,5 gekregen van de krant. Twee spelers vallen echter uit de toon: Rasmus Kristensen (6) en Kasper Dolberg (6,5). Kristensen komt volgens de krant simpelweg te kort voor Ajax, terwijl Dolbergs ontwikkeling in de ogen van het blad tot stilstand is gekomen. In de pikorde moet hij nu Tadic en Klaas-Jan Huntelaar voor zich dulden. 'Ondanks dat scoorde hij in de Eredivisie elf keer.'

Alle rapportcijfers van de Ajacieden:
André Onana: 8
Noussair Mazraoui: 8
Rasmus Kristensen: 6
Jöel Veltman: 8
Matthijs de Ligt: 8,5
Daley Blind: 8,5
Nicolás Tagliafico: 8
Donny van de Beek: 8,5
Lasse Schöne: 8
Frenkie de Jong: 8,5
Hakim Ziyech: 9
Klaas-Jan Huntelaar: 8
Dusan Tadic: 9
Kasper Dolberg: 6,5
David Neres: 8

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
wladimir
Ajax heeft nu 83 punten in de Eredivisie. Dat is beter dan onder zijn voorgangers Bosz, Frank de Boer en Jol. Kwalificatie Champions League is afgedwongen (dat lukte alleen onder Jol). Overwinterd in de Champions League (dat lukte de laatste keer onder Blind). Halve finale Champions League (dat lukte de laatste keer onder van Gaal).

Prestaties van ten Hag zijn prima. Wel had hij een heel goede selectie tot z'n beschikking.
1 0
Mokum2018
Frank de Boer heeft ook kwalificatie voor de CL afgedwongen, dat alleen door kampioen te worden ;).
0 0
arigold
Deze cijfers, maar die gast uit Eindhoven staat bovenaan de lijst voor de Gouden Schoen, lachwekkend.
1 0
Onpartijdig
Dat heet nou "de mond snoeren", toch wel leuk om te lezen. Hij heeft het zeker verdiend!
1 0
behangdelul
En dan onze cijfers:
Telegraaf: 3 - Voor alle pogingen te stoken in de Ajax-selectie en het neersabelen van Ten hag
Valentijn Driessen: 0 - voor de 0 die hij is. Alles wat hij zegt komt niet uit en het tegenovergestelde is waar. Dan ben je mislukt als sportverslaggever. Het maar blijven inhakken op Ten Hag geeft maar aan hoe bekrompen hij is.
6 0
Robbie en de Kock
Ik ga ook een petitie starten:
Houd Valentijn bij Ajax!
En bij genoeg handtekeningen moet hij naakt op een ezeltje een ererondje op een wedstrijddag door de JC Arena.
2 0
waayop
Achterstevoren!
0 0
mickey2602
Dat kun je de supporters niet aandoen...
0 0
Duif63
Ik vind een 6 voor Kristensen wel erg hoog.
1 -3
Mokum2018
Dat stukje van klikbeet over de telegraaf is hilarisch!!
2 0
Jelephi
De Telegraaf.

De krant die letterlijk met alle winden meevaart en meegaat in het populistische gelul van de dag. De ene dag is Ten Hag de meest verschrikkelijke provinciaal die Ajax zich maar kon wensen. De andere dag is het het tactische meesterbrein die bij Bayern al bijna getekend zou hebben.

Die krant, met 'chef voetbal' Valentijn Driessen voorop heeft zich gedurende dit seizoen keer op keer voor lul gezet. Het krabbelt zonder schaamte terug op eerder gemaakte uitlatingen. Het is bijna genant. Het erge? Ze snappen zelf niet hoe erg ze voor lul staan.

Het beste zou zijn om als AS niets meer te plaatsen van dit stelletje onbekwamen. Dan hoeven wij Valentijn nooit meer kwalijk te nemen dat het niet botert tussen de spelers en trainer, dat hij reizen naar Madrid nutteloos vond en dat Moura niet kon scoren.
7 0
433metdepuntnaarlinks
Een stuk van de Telegraaf over Ajax waar ik me in kan vinden ... Heftig dit. Hoezo kansloos dit, nu terugkrabbelen ... Zo'n krant neem je toch niet meer serieus.
1 0
Viggen
Telegraaf, in de persoon van die Valentijn Driessen heeft in inderdaad alle maar dan ook echt ALLE geloofwaardigheid verloren...Hoe vaak die druiloor ook nog bij VI zit... maakt niet uit wat ie uitkraamt, gast, we geloven je niet!
1 0
JPM
Kutkrant. Gewoon kut. En anders niets.
4 0