Jonk: 'Van de Beek ook verdedigend fantastisch'

ArthurV, 13-05-2019 om 20:55, 4534 views, Peptalk |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Wim Jonk kijkt met trotse gevoelens naar de huidige verrichtingen van onder anderen Donny van de Beek en Noussair Mazroaui. De oud-Ajacied maakte het tweetal mee als jeugdtrainer en ziet de spelers nu wekelijks uitblinken in het eerste elftal.

'De laatste tijd is Donny natuurlijk ontzettend stabiel geworden', spreekt Jonk aan tafel bij Peptalk. 'Een paar maanden geleden zat hij nog een paar keer op de bank. Als je dat nu ziet, zou je denken dat dat ondenkbaar is. Hij is zo vreselijk allround, niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend is hij fantastisch. Met zijn diepgang en scorend vermogen is dat goud.'

Mazraoui speelde in de jeugd als middenvelder en aanvaller. Toen de Marokkaans international te horen kreeg dat hij als rechtsback moest spelen, zette hij de nodige vraagtekens. 'Toen dacht hij: wat is dit nou? ik ben geen back! Toen heb ik tegen hem gezegd dat de back van nu niet de back van vroeger is, zoals Wim Suurbier was. Tegenwoordig ben je een halve buitenspeler. En hij kan vreselijk goed voetballen, dat zie je ook als hij over de middenlijn komt, dan raakt hij niet in de war.'

Nouri

Met het behalen van de 34ste landstitel, gaan bij veel supporters automatisch de gedachten uit naar Abdelhak Nouri. Zo ook bij Jonk, die de behendige middenvelder onder zijn hoede had. 'Appie was een fantastische speler. We hebben het allemaal over Frenkie de Jong, maar ik heb Appie ook van dichtbij meegemaakt. En die had wat Frenkie nu heeft, dat natuurlijke voetbal. Altijd baas zijn over je tegenstander en over de bal. Geen angst, waar hij ook was op het veld, hij deed gewoon zijn ding. Het is een enorm gemis.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bocarra
Is die Jonk seniel geworden of zo? Wim Suurbier was notabene samen met Ruud Krol de eerste moderne allround vleugelverdediger. Zij bestreken de hele vleugel. Vooral in de passing en verdedigen moet Nous nog stappen maken.
0 -1
Schip
Hele rare opmerking inderdaad. Suurbier was juist een back zoals ze die nu graag zien.
0 0
Hollister
Die gaat denk ik wel vertrekken, en misschien is dat dan ook wel het beste.. zowel voor Van de Beek als voor Ajax... doorstroming hoort bij Ajax, daarbij gaat hij dan tevens minimaal 70 miljoen opleveren.. als hij 1 van e max 4 spelers is die vertrekken moet Ajax dit prima kunnen opvangen.
Vergeet niet dat Ajax dan ook wel even bijna 300 miljoen ophaalt waar weer heel veel mee gedaan kan worden, richting de jeugd en de toekomst.
0 -1
Ansjo
Ik zie liever dat Schöne, Sinkgraven, Lamprou, Labyad, Magallan, Cerny, Kristensen vertrekken. Die houden wat mij betreft veel meer de plekken in de selectie bezet voor jeugdspelers. Je moet juist hopen dat van de Beek, de Ligt, Ziyech en Neres er nog een jaartje aan vast willen plakken net zoals Huntelaar, Onana en Tagliafico.

Schöne is een voorbeeldprof hoor maar ik vind het geen basisspeler meer en op de bank houdt ie alleen maar een plek bezet voor een jeugdspeler. Ik zou als ik hem was nog een paar jaar cashen ergens.
0 0
CruyffFootball
Welke jeugdspelers dat dan?
De Wit en Ekkelenkamp?
0 0
trodat4030
Dani en Jurgen zítten al het hele jaar op de bank, dus dat slaat nergens op.

Lang, Gravenberch, Ünüvar in de loop vh seizoen, Dest, iedere willekeurige keeper tussen de F1 en Jong tov Lamprou, had Bakker liever zien blijven tov linksback Sink, maar daar is t 1 en ander niet goed gegaan.

Alleen een CV zie ik niet op korte termijn doorbreken, Botman kan er geen flikker van, Schuurs heeft het nog steeds lastig en zolang men steeds v Gelderen op de back gebruikt ontwikkelt ie zich ook niet optimaal, van J Timber ben ik minder gecharmeerd. Rensch is nog extreem jong en moet eerst nog een hoop stappen zetten imo. Overigens kan je Schone er gewoon bij houden, er mogen er 12 op de bank zitten in de competitie.
0 0
Hollister
Ben ik niet met je eens.. je moet dit succes verzilveren en het team verfrissen.. max 4 spelers is goed voor doorstroming en je kas.. dit soort bedragen van 70 miljoen kan je nooit meer vangen voor zo n jongen... Ik vind het zelfss goed als Frenkie, Ziyech , Matthijs en Donny vertrekken.. maar meer ook niet..
0 0
Dexy
Mooie woorden van Jonk.

Wat hoop ik dat deze man ooit nog eens een functie gaat vervullen bij Ajax, al zal dat zolang Hennie Henrichs nog aan het roer is lastig worden vrees ik.
3 -1
Web
Wat heeft Henrichs hier nu mee te maken?
Leg eens uit
Gewoon het ego te groot van zowel Bergkamp als Jonk
Ik vind het ook doodzonde, maar beiden moeten in de spiegel kijken
En niet alle schuld bij anderen leggen
2 -2
CruyffFootball
Had jij winterslaap eind 2015?
0 -1
Web
Nee hoor, Henrichs doet heel veel verkeerd
Maar heeft hier niets met Jonk te maken
Die wilde niet samenwerken, bleef weg bij overleg en vergaderingen
Wel je huiswerk doen.
Jonk heeft niet voor niets geen ploeg kunnen krijgen.
Nu moet hij het met Volendam doen, ego als de beste, dom dom
0 0
Web
Dit is zijn beste positie
Donny heeft een enorme ontwikkeling door gemaakt
In het begin deed hij te weinig mee in het positie spel, stond er vaak in plaats dat hij er kwam
Nu heeft hij dat onder de knie. Ook het inspelen zo scherp en goed.
De iedeale man daar voor met zijn loopvermogen.
0 -1