'Kater zal er ook na de titel nog zijn'

GinoHaverkamp, 13-05-2019 om 07:35, 3830 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ondanks dat Ajax woensdag kampioen wordt, blijft volgens Willem van Hanegem de kater van de dramatische uitschakeling in de Champions League nog wel even hangen. Ook nadat de Amsterdammers de Eredivisie-schaal omhoog hebben gehesen. 'Sterker nog, die zal er altijd zijn', schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Deze spelers zullen dat gewoon nooit meer vergeten', vervolgt hij. 'Zoals ik nooit meer ben vergeten dat we het seizoen na de winst van de Europacup I werden uitgeschakeld door UT Arad. Dat zijn gewoon pijnlijke momenten voor een sportman.' Daarbij legt de oud-international van Nederland de nadruk op sportman. Zelf moet hij niet zoveel hebben van analisten die op televisie enorm balen van de uitschakeling. 'Ajax had de finale gemist. Vervelend, maar een ramp is iets anders.'

In de ogen van de Kromme riep Ajax de late capitulatie over zichzelf af. Vooral doelman André Onana moet het ontgelden bij Van Hanegem. 'Ze stonden na anderhalve wedstrijd met 3-0 voor en dat mag je niet meer weggeven. Dan is het vervelend dat het in de blessuretijd gebeurt, maar vanwege dat vervelende gedoe van Andre Onana duurt die steevast een paar minuten langer. Omdat hij maar blijft klieren.'

'Verdiende kampioen'

Desondanks vindt Van Hanegem dat Ajax wel verdiend landskampioen is geworden. Ajax heeft gewoon betere spelers, vindt hij. 'PSV begon fris aan het seizoen, maar zakte na de winterstop ver weg. Ajax heeft betere spelers, speelde ook beter voetbal. En hoewel ze ook in Europa actief waren, bleven ze scherper dan de concurrentie. Dat FC Utrecht gisteren met 0-1 voor kwam, bleek geen groot probleem. Utrecht was veel te zwak om het Ajax écht moeilijk te maken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
scstan94
Kijktip.

Op de site van de NOS staat een filmpje met de titel: van fans tot van Gaal bedankt Ajax.
prachtig filmpje w.m.b.
0 0
PetrusKeizer
ik zal nooit minnetjes doen over Willem. Goed naar luisteren is mn advies. Dat hebben spelers die onder hem als trainer werkten ook altijd gedaan, en veel van hem opgestoken. Ik vind dat-ie met dat tijdrekken van Onana gewoon een punt heeft. Scheidsrechters houden er absoluut niet van, en zullen als 'straf' een maximum aan extra tijd geven. Dus dat t niks uitmaakt ben ik t niet mee eens.
0 0
Boer Gijs
Tuurlijk blijft kater, dat je gister opeens dat doel ziet waar dat balletje inrolde. Maar het was uiteindelijk een soort van verdiend en over onszelf afgeroepen.
0 0
Ajacied33
Verdiend? Ga je mond spoelen man
0 0
Ruff Rhythim
Kater is wel ietsje minder nou hoor. Die zou er pas echt blijvend zijn als we de titel zouden mislopen.
Maar ik snap op zich wel wat die Ajaxliefhebber hier bedoelt in zijn column hoor ;-P
1 -1
Bennyben
Hahahahahaha ik denk eerder dat de kater bij Willem nog wel even zal blijven na de dubbel voor AJAX
0 -1
3*stars*3
Blijft zuur...Maar zoals Tadic aangaf, titel was hoofddoel en plaatsing voor de CL.
Beide gelukt en dan ook nog eens de beker erbij.

Leven gaat door en Ajax heeft de dubbel.
Had iedereen vooraf voor getekend.
En als je na zo’n dreun tegen Spurs, zo vroeg achter komt tegen Utrecht en dat ook weer recht trekt, dan verdien je niet alleen de titel dubbel en dwars maar dan spoel je die kater echt weg.
2 0
AFCAMM
Hij heeft helemaal gelijk over Onana. Iedere keer tijdrekken en de bal een lange peer naar voren geven, waar zij hem lekker opvingen en konden aanvallen. Compleet onnodig. Dat tijdrekken levert geen enkele winst op en met balverlies schiet je ook niks op. Speel dan verdomme naar een verdediger en laat die desnoods 30 seconden rondtikken met een ander.

Dan speel je de wedstrijd gewoon uit.
2 -2
3*stars*3
Onana is al een paar jaar bezig met teveel tijdrekken.
Jammer dat hij er via een dure les, achter moest komen dat het zo niet kan...

Maar hoe dan ook, imo beste Ajax keep na vd Sar en het beste Ajax team sinds verhuizing naar de arena.
2 -3
Ruff Rhythim
Onzin over dat tijdrekken van Onana.
Dat doet ELKE keeper in zo'n situatie en dan is dat nu ineens hèt grote ding waarom we die pot verloren hebben??
Ik heb Onana dat ook niet kwalijk genomen en dat zouden we allemaal moeten doen. Dat is NIET de reden waarom we verloren hebben.
1 -3
Libero
Dat hij tijd liep te rekken is niet zo erg en zeker niet ongebruikelijk in zo'n situatie, maar de opzichtige manier waarop was gewoon less than perfect. Net iets teveel van het goede en het zorgde toch echt wel voor de fatale extra minuten blessuretijd waarin we het kwijt raakten.
0 0
Bennyben
Wat een onzin dat was dat doelpunt toch 3 minuten eerder gevallen als die niet aan het tijdrekken was.
1 -2
Truth
Duidelijk verhaal van de Kromme. ben het ook bijna volledig eens met wat hier staat, zelfs over het tijdrekken van Onana. Alleen dat over analisten op tv die balen van de uitschakeling niet. Dat vind ik juist wel mooi. Aan de andere kant vind ik het ook wel weer mooi dat hij er zich aan stoort met z'n nuchtere stoïcijnse hoofd
0 0