'Ajax moet een hele goede spits gaan kopen'

JesseTH, 12-05-2019 om 23:25, 12123 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Arno Vermeulen is van mening dat het geduld met Kasper Dolberg op moet zijn. De verslaggever vindt dat Ajax niet nóg een seizoen kan hopen op zijn goede vormen en stelt dan ook voor dat de Amsterdammers een nieuwe spits gaan binnenhalen.

'Je jaagt op een schim. Je hebt een beeld voor ogen van een speler die anderhalf à twee jaar geleden een paar keer hele mooie dingen liet zien', aldus Vermeulen, te gast bij Studio Voetbal. 'Het duurt gewoon veel te lang en je kunt niet blijven gokken. Ajax moet een hele goede spits gaan kopen voor volgend seizoen. Ik zou Dolberg wegdoen over verhuren.'

Rafael van der Vaart vindt de situatie omtrent de Deen lastig. 'Hij schijnt heel goed te trainen, dat schijnt niet normaal te zijn. Dan hoop je als trainer dat hij het ook weer een keer in de wedstrijd laat zien. Woensdag was dat natuurlijk absoluut niet het geval. Ik heb hem tegen Vitesse gezien en dan vind ik het niet begrijpelijk waarom hij de voorkeur krijgt boven iemand die elke wedstrijd scoort (Klaas-Jan Huntelaar, red.).

Vermeulen geeft vervolgens aan dat 'iedereen ziet dat hij op het oog te weinig arbeid levert', maar Van der Vaart vindt het moeilijk om het zo te stellen. 'Hij heeft zijn uitstraling ook niet mee. Dat zijn spelers waarbij het meteen heel slecht oogt. Die jongen doet heus wel zijn best, maar het zit gewoon niet mee.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aeter
Nee Traoré en Dolberg vertrouwen geven.
0 0
witchmaster11
Je kan beter een psy voor die jongen halen voetballend zit het wel goed alleen na de blessure zit er iets niet goed in het kopje . soms is hij bang om zijn voet uit te steken , ik heb vaak eens de slow beelden gezien en dan zie je dat hij soms zijn been anders neer zet ,niet verkopen en of verhuren maar eens meer aandacht geven een training lost dit niet op de wil is er wel maar het komt niet los van het verleden
0 0
AnsB
Dolberg zeker niet verkopen. Eerst de voorbereiding afwachten en dan - eventueel - verhuren.
Het is vooral een mentaal probleem bij Dolberg, want het talent zit er nog steeds.
Zijn gebrek aan felheid hangt daar nauw mee samen.

Zijn introverte karakter (wat hem eerder het stempel stoïcijns bezorgde) werkt nu tegen hem, want hij kan zich alleen uiten via het voetballen zelf. En dat lukt dus niet zo best.
Volgens mij weet hij niet zo goed waar hij het zoeken moet. Op de training heeft hij wel houvast, maar in de wedstrijden moet het uit hemzelf komen en dan zit zijn gebrek aan zelfvertrouwen hem in de weg. Dan komt het snel van kwaad tot erger.
Het flegmatieke dat hij nu uitstraalt komt daar ook vandaag.

Hij heeft bovendien de pech gehad, vooral mentaal, dat hij net beter in zijn spel begon te komen, maar tactisch gezien plaats moest maken voor Tadic in de spits.
Die wedstrijd tegen Tottenham was een absoluut dieptepunt.

Dan kunnen er in principe twee dingen gebeuren: hij zakt steeds verder weg, of hij krijgt iets van 'tot hier en niet verder'. Dat kun je niet afdwingen bij jezelf, dat ontstaat (of niet) en dan krijg je 'ineens' weer de power om je terug te vechten.

Normaal gesproken zeg je over zo'n speler dat hij mentale ondersteuning moet krijgen, maar hij is zó extreem introvert en - misschien zeg ik voorzichtig - heeft hij enkele autistische trekjes, dat het niet zo makkelijk is om hem te bereiken en te raken.
Maar ik zou het zeker proberen als ik hem of Ajax was. Maar dan moet het wel een hele goede, ervaren en invoelende expert zijn.
1 0
Lazell
Weet niet of je het zoeken moet bij zijn introverte karakter. Denk dat het meer vrijheid in het hoofd is.

Op de training is er geen druk, kan hij lekker vrij voetballen. In wedstrijden is het al tijden ruk, daardoor heeft hij misschien meer het gevoel dat elke volgende actie perfect moet zijn en werkt dat verlammend. Zo zijn veel goede spitsen met een flinke doelpuntendroogte (al scoort Dolberg wel nog redelijk vaak).

Edit: Bale langste doelpuntendroogte ooit in LaLiga. Lukaku die 2 maanden op rij niet scoort. Depay 4 maanden geen goal en zo kan ik met een beetje googlen nog heel lang doorgaan.
0 0
AnsB
Het is volgens mij een combinatie van het verlies van onbevangenheid, gebrek aan zelfvertrouwen, niet vrij zijn in zijn hoofd (ik heb die woorden zelf al eerder gebruikt), zijn extreme introverte karakter en een samenloop van omstandigheden: eerst 'gewoon' last hebben van de druk van een zeer goed voorgaand seizoen (icm Nouri), een blessure, opnieuw een blessure, Huntelaar die het heel goed doet, Tadic die ineens eerste spits wordt om tactische redenen.
0 0
AjaxBaggio
Heeft voor mijn gevoel genoeg kansen gehad. Kan niet blijven teren op die paar goede maanden uit zijn debuutseizoen.

Was eerst een groot fan van hem. Maar ik zie geen progressie in zijn ontwikkeling. Dat een 35 jarige Huntelaar meer brengt, zegt eigenlijk al voldoende.

Ik zie nog liever Traore op zijn plek. Dat zegt ook al voldoende.

Hoop dus dat we gaan verrassen met een goede spits.
2 -2
chloorbestendig
Dolberg speelt over een jaar bij FC Ljïkmekút.
1 -2
niquedegraaff
Ik geloof nog steeds in hem omdat we het ook al eerder hebben gezien. Het kan niet weg zijn.

Hij wil te graag en daarom glijd hij uit, lukken simpele balaannames en dribbels niet meer, schiet hij wild over of naast. Hij stopt z'n energie in de verkeerde doelen (kracht van schot ipv opjagen).

Onder Bosz joeg hij wél verdedigers op. Onder ten hag niet. Zijn mindset moet veranderen want het zit wel in hem. Lukt dat, dan gaan we heel veel plezier aan hem beleven nog.

In de Europa League hebben we gezien wat voor exceptionele kwaliteiten hij heeft.
2 -1
CruijffiaansNouriaans
Volgend jaar staat hij op.
2 -1
PeterVKV
je hebt Tadic en Huntelaar. In de voorbereiding gaat duidelijk worden of Dolberg of Traoré daarbij komt. Tenzij er een niet te weigeren bedrag voor Dolberg geboden wordt. Er hoeft niet in een centrumspits geïnvesteerd te worden maar in snelle buitenspelers met diepgang zoals Neres.
1 0
Duif63
Eens met Vermeulen. Dolberg is over en uit. Verkopen en een echte kanjer halen. KJH als back-up en Traore als jong talent daarachter.
1 -6
ghouleseddik
We hebben er 115 gemaakt in de competitie gek, lijkt mij dat het aan scorend vermogen niet ontbrak. En het lijkt mij alleen maar fijn als je daarin niet afhankelijk bent van één speler.
0 0
Rentokill
Traoré gaat een hele grote worden. Kan het leren van Huntelaar.
0 0
Koekepeer
Denk ik ook
0 0
marrene
Niet met hem eens. Ik zou Tadic als eerste spits gaan gebruiken. Daarachter Huntelaar en Traoré, Van die laatste verwacht ik heel veel. I.p.v. een spits 2 goede vleugelspelers kopen.
1 -1
Schwalbino
Even een korte samenvatting van zijn theorietjes van gisteren:
1. misschien zit het in het hoofd van Tadic dat hij onzichtbaar was tegen een Engelse ploeg,
2. misschien was de sterke eerste seizoenshelft van PSV niet de verdienste van Van Bommel maar nog de uitwerking van vorige coach,
3. Ajax moet een nieuwe spits kopen want na 1,5 seizoen is het geduld van Vermeulen op met Dolberg.
3 -1
JBxxx
Alexander Mitrovic kopen van gedegradeerde Fulham. Dolberg verkopen. Huntelaar en Traore houden.
0 -1
Bennyben
Ze weten niet meer wat ze moeten zeggen over Ajax, zet dolberg 34 wedstrijden in de basis en hij scoort minimaal 20 doelpunten, voor de eredivisie is die een zeer bruikbare spits alleen jammer dat die tadic en Huntelaar voor zich heeft.
1 -5
Michels
Afschrijven is nog te vroeg. Maar verhuren zou volgens mij een goede optie zijn. Misschien is Kopenhagen wel geïnteresseerd. Kan hij lekker een seizoen weer dichter bij z'n familie zitten en z'n eigen taal spreken. Verleng z'n contact en kijk na volgend seizoen wat de beste optie is (verkopen of vertrouwen en een basis plek geven).
5 -3
Aad82
Die Lasina Traore lijkt me echt gruwelijk joh. Kan ook iemand alleen voor de keeper zetten.

https://www.youtube.com/watch?v=kZMKoHQ0H6k
2 0
arigold
Traoré wordt de sensatie van volgend seizoen, Dolberg lekker verhuren. Laat hem naar Heerenveen gaan, hetzelfde traject als Lammers
4 0
3*stars*3
https://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/801176/ajax-heeft-talent-van-goud-op-proef-hij-wordt-een-sensatie-.html

Vonk was er destijds ook van overtuigd.
Hoop echt dat jullie gelijk krijgen.
Maar van wat ik heb gezien van hem, ben ik ook erg onder de indruk van Traoré.

Dolberg afschrijven man nog niet maar het kwartje iss al lang gevallen en Dolberg snapt het nog steeds niet.
Hoop dat we na de zomer een scherpe Dolberg gaan zien.
Goed voor hem en voor Ajax.
0 -3
xMilkshake
Mijn geduld is wel op...Altijd van die 'alibi loopjes' en nooit echte inzet. Als je zijn goals ziet van het afgelopen seizoen was alleen die tegen VVV en zijn schot van buiten de 16 van enige klasse. De rest lucky goals of intikkertjes. Ik denk dat we naast Huntelaar wel een goede spits kunnen gebruiken en daarbij Traore als talent erachter. Dat betekent Dolberg verkopen of verhuren (aan buitenlandse club).
5 -1
Aad82
Tadic heeft 80000 keer gescoord dit seizoen. We hebben de Hunter en een jonge, hongerige, super snelle Traore die klaarstaat. We hebben meer dan genoeg spitsen.
6 0
Joseph
Komt echt alleen maar onzin uit die mond van Vermeulen. Bizar dat zo iemand een podium krijgt.
3 -3
suske
Niet alleen van Vermeulen dat geld voor 90% van de analisten.
0 0
Maxwell5
Dit dus. En het meeste domme er aan is dat ie werkelijk nooit gevoetbald heeft, zelfs niet eens op straat. Maar wel altijd de grootste bek hebben als het over voetbal gaat.
2 -2
AjaxCitizen
Tja. Lastige keuze. Hij heeft aangetoond over talent te beschikken, maar nog zo een seizoen als deze kan gewoon niet. Zou hem volgend seizoen nog een kans geven, maar als hij het dan niet weet te brengen is het wel over.

Traore klopt aan de deur. Hebben ook nog Pereira achter de hand. Huntelaar is gelukkig niet te beroerd om plaats te nemen op de bank en zal wel als mentor fungeren. Een beetje concurrentie van de eerste twee namen, is volgend seizoen wel goed om Dolberg wellicht te prikkelen. Zullen het zien.
1 -1
GvanAchteren
Misschien een vreemde gedachte, maar ik heb zomaar het idee dat Dolberg met Ødergaard een superkoppel zou kunnen vormen. Een combinatie die beter klopt dan die met een overigens natuurlijk fantastische Ziyech.
1 -5
AjaxCitizen
Ach. In het seizoen onder Bosz speelde hij ook met Ziyech en toen deed Dolberg het voortreffelijk. Denk dat het eerder aan die jongen zijn mentale weerbaarheid ligt en dat bij hem het koppie snel gaat hangen bij een teleurstelling, zoals zijn basisplaats kwijtraken.

Hij moet vooral aan zichzelf werken wil hij weer de oude worden.
6 0
AFCA-B93
John Troost kom d’r maar in!
1 -5
behangdelul
Met Bande en Traore hebben we al twee nieuwe spitsen. waarvan ik Traore verdenk de pannen van het dak te gaan spelen.
2 0
Cupmetgroteoren
Als je een spits koopt moet je Dolberg wegdoen, want anders zit je met 5 spitsen volgend seizoen (tadic, Huntelaar, dolberg, traoré, aankoop). Een dodelijke spits kopen is geen gek idee, tenzij traoré het plots fantastisch blijkt te doen. Volgens de kenners zit daar potentie in maar voor het zelfde geldt blijkt het een cassiera te zijn.
7 0
ajax0916
Ik zou sowieso Traoré volgend seizoen wat meer bij het eerste willen zien! Enorm veel potentie die jongen!
12 0
AjaxCitizen
Jammer dat die jongen die bal op de lat schoot aan het eind. Was een heerlijk debuut voor hem geweest.

Tegen De Graafschap zou ik hem meer minuten geven.
5 0