Van der Vaart: 'Ziyech nam het team op sleeptouw'

JesseTH, 12-05-2019 om 23:15, 5650 views, NOS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Rafael van der Vaart is groot fan van Hakim Ziyech. De voormalig Ajacied had sowieso al een hoge pet op van de 'aanjager' van Ajax, maar dat is na zondag alleen maar meer geworden. De Amsterdammers kwamen op achterstand en volgens Van der Vaart zorgde vooral Ziyech voor de ommekeer.

'Het leek wel een voordeel dat ze achter kwamen', begint Van der Vaart aan tafel bij Studio Voetbal over de ontmoeting van zondagmiddag. 'Toen waren ze wakker en gingen ze hun spel spelen waarmee ze dit seizoen zo goed waren. Ziyech is een van mijn favorieten en samen met Donny van de Beek nam hij het team echt op sleeptouw. Niet alleen in balbezit, maar ook als aanjager.'

'Hij neemt een sprint en je merkt in het stadion: dit hebben we nodig', gaat de oud-middenvelder zijn lofzang verder. 'Dat deed hij een paar keer en toen begon de wedstrijd te draaien. Hij blijft doorgaan, in zijn eentje. Het hele stadion ging uit z’n dak en toen kwam er weer een beetje grip op de wedstrijd. Hij heeft zich echt ontpopt tot een van de grootste spelers.'

De vraag is nu over de creatieveling komende zomer zal vertrekken uit Amsterdam. Vaak werd er de voorbije tijd gezegd dat de echte topclubs niet voor hem zullen komen. 'Ik denk dat de twijfel bij de grote clubs erin zit dat je het elftal een beetje om hem heen moet bouwen als je hem koopt. Grote clubs willen dat vaak niet en dan kom je in een andere categorie. Ik hoop heel erg voor hem dat hij bij zijn droomclub komt, maar aan de andere kant is er ook niks mis met nog een paar jaar bij Ajax blijven. De Ajax-fans hebben hem in het hart gesloten.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DeMeervanweleer
Hoe ga je Ziyech vervangen? Een vergelijkbare speler ken ik niet, misschien ergens een talent, maar die heeft nog te maken met de ups-en downs van de bekende curve, terwijl Ziyech op de top van zijn kunnen zit. Ik zou heel ver voor hem gaan als dat enige kans zou maken.

Volgend seizoen:

Onana/Kotarski
Veltman/Mazraoui Alvarez/Schuurs Martinez/Blind Tagliafico/ Martinez

vd. Beek/Odegaard Marin/Blind/Mazraoui Sinkgraven /Gravenberch


Neres /Odegaard Tadic/Hunter/Traore Bande/Anthony

Kost wat, maar dan heb je ook wat.
0 0
Libero
Heerlijk hoe Raf het over PSV had en dat ze met die late goals van ze toch vooral veel geluk hebben gehad. Dat het voetbal helemaal niet zo goed was als er werd beweerd, etc.
En die verongelijkte kop van Kees Jansma die het nodig vond om te nuanceren dat "PSV best goed was in de Arena", heerlijk. Van Bommel noemde die wedstrijd overigens ook nog . Eén echte kans van Neres had Ajax gehad en verder domineerde PSV volledig. Is goed pik, je ging er tegen tien man met 3-1 af en gaf daarmee de schaal uit handen...
Het blijft frappant hoe anders de perceptie is als Ajax succes heeft. Van mindere wedstrijden die toch met grote cijfers (m.n. in de tweede helft) gewonnen werden werd gezegd dat het geflatteerd was; redt PSV herhaaldelijk zijn hachie door in de slotfase te scoren vallen ze over elkaar heen om te roepen "het is het een kwaliteit." Laat ze er lekker een brood voor kopen, die kwaliteit.
0 0
Cupmetgroteoren
Zijn Social media heeft weer Ajax-foto's. Hij is online bedreigd geweest door 'supporters' toentertijd, dan zou ik ook een tijd geen Ajax-gerelateerde posts plaatsen voor je eigen veiligheid.
1 0
MrPink
Echt genoten van Ziyech. Hij bleef maar gaan en dat tijdens de ramadan.
1 0
SPLNDD
Ik zit me echt weer dood te ergeren aan die seniele Egberts
3 0
PetrusKeizer
is toch lachen, man. Ze houden t natuurlijk zo, kijkcijfers zullen beter zijn dan tijdens van Gelder, schat ik in. t Programma is veel beter geworden nu Raf erbij gekomen is. Tom wordt regelmatig door vdVaart en vHooydonk in de maling genomen in 1-2tjes, voetbalhumor is altijd leuk.
0 0
TomAjaciedd
Kan echt niet meer
3 -1