Hiddink: 'Hoeft duel met Llorente niet aan te gaan'

SJvanveen, 12-05-2019 om 10:14, 8565 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Sonny Silooy en Guus Hiddink zien de 2-1 van Tottenham Hotspur woensdag als cruciaal omslagpunt in de halve finale van de Champions League. Ajax nam een vrije trap, werd weggecounterd en moest de aansluitingstreffer incasseren. Het bleek het startsein voor de Engelse ommekeer. 

'Die vond ik vrij cruciaal', zegt de oud-Ajacied bij De Tafel van Kees op FOX Sports, alvorens Hiddink hem bijvalt. 'Er is maar één Ajacied die achter de bal staat. Voor mij is dat een sleutelmoment en een raar moment. Het is een statische situatie waarin je overzicht hebt. Dit is iets wat je kunt beheersen, maar daarna sloop de onzekerheid, de nervositeit en angst in het team.' 

Marino Pusic vond de invalbeurt van Fernando Llorente cruciaal. De spits was belangrijk bij de lange bal, hetgeen Hiddink ook zag. 'Je hoeft echter niet te wachten op dat signaal, je kunt ook initiatief nemen. Als Llorente alle duels wint, hoef je dat duel niet aan te gaan. Dan kan je ook eens wachten op de tweede bal. Klaas-Jan Huntelaar? Zulke wedstrijden vragen wel vaak spelers die op het randje van de internationale normen kunnen spelen.' 

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcatarinob
Gefeliciteerd ajax, dik verdiend. Andere week maar een feestje!!!!
0 0
MichelAngelo66
Ben wel klaar met de Spurs inmiddels. Het was erg. Onnodig, onnozel. Boek dicht, volgend jaar je weer laten zien in Europa. We hebben over hele wereld lof geoogst. Ajax staat wereldwijd weer op de kaart. Trots.

Nu dat kampioenschap binnen trekken, waar het allemaal om begon dit seizoen.
2 0
arigold
Exact. Blik op de toekomst.
0 0
Klaasforever
Kom op mannen; ik heb er ook nog een kater van maar niet meer over Spurs lullen. Straks massaal met z'n allen naar de match en het de hele wedstrijd laten spoken. We gunnen het die smerige van Bommel toch niet dat 'ie donderdag op z'n platte kar staat te grijnzen?
0 0
Cupmetgroteoren
Vond Ajax veel te verdedigend spelen tegen Spurs. De momenten dat Ajax in beide wedstrijden het initiatief nam zag ik mooie combinaties. Om de een of andere reden besloot Ajax om zich terug te trekken. Spurs nam het initiatief en zette Ajax onder druk. In de eerste wedstrijd stond er nog Veltman, waardoor het verdedigend aardig stond en Spurs niet veel echte uitgespeelde kansen kreeg. In de tweede wedstrijd was Veltman echter weg en speelde Schöne nog bedroevender dan de uitwedstrijd, waardoor er grote gaten vielen op het middenveld en in de verdediging.

Ik had schöne na die uitwedstrijd sowieso niet opgesteld en mazraoui gezet op het middenveld. Rechtsback had ik alsnog Veltman gezet. Neres had de bekerfinale nooit moeten spelen. In zo'n wedstrijd geef je 90% van de basis rust, maar ten hag kon alleen op de korte termijn denken. Trainers moeten tegen zichzelf beschermd worden in spannende fases van de competitie, omdat ze boordevol angst en zenuwen zitten. Laat de opstelling over aan 'wisdom of the crowd'. Stemkastjes aan het publiek geven.
1 -2
vdhaas
Ik vond mourinho een goede analyse geven, hard maar eerlijk. Ajax kan nog steeds de lange bal niet verdedigen.
2 0
Van Reenen
Mourinho zit zonder club, dus wellicht als Ten Hag vertrekt zou ik hem vragen om bij Ajax trainer te worden.
1 -4
SammyR
Als Mourinho coach wordt van Ajax dan is Ajax niet Ajax meer.
3 0
markk
Serieus? Mourinho zijn filosofie staat lijnrecht tegenover dat van Cruijf. Het voetbal van zijn teams is niet om aan te zien, dan verlies ik liever in de halve finale met aantrekkelijk voetbal.
5 0
Ajax95Duivendrecht
Die busparkeerder... Alsjeblieft niet zeg, zo'n man aan het roer zou een schande zijn voor onze clubfilosofie. Plus je krijgt een zooitje gedoe met hem in de pers en in de kleedkamer, omdat hij altijd ruzie zoekt met de media en zichzelf op de borst slaat.
4 0
NaarCLbeker5
Ter herinnering heb ik alles over het CL-seizoen van Ajax verzameld in een document van bijna 250 kantjes. In het begin is men lovend, later lyrisch, maar de afloop kennen we.
DOWNLOAD dit document via - https://we.tl/t-VPcH4JVhWT
1 0
The
Mooi werk! Maak je hem ook af? Als dit zo is dan zou ik hem ook graag hebben.
0 0
NaarCLbeker5
Zal het aanvullen met het kampioenschap, en dan nog een keer posten. Komt goed.
1 0
The
Aaah super! Ik kijk er naar uit!
0 0
Dolberg25
Lekker gedaan pik.
0 0