De Boer: 'Eerste halfuur is cruciaal'

BVeenstra, 11-05-2019 om 09:05, 5132 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ronald de Boer denkt dat de pijnlijke Champions League-uitschakeling in principe niet van invloed hoeft te zijn op de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. Zondagmiddag vervolgt Ajax in de eigen Johan Cruijff ArenA de titelstrijd met een wedstrijd tegen de Utrechters.

Een uitschakeling in de Champions League kon haast niet pijnlijker voor Ajax. De Amsterdammers waren slechts enkele seconden verwijderd van een plek in de finale van het miljardenbal toen Lucas Moura de 2-3 wist te scoren. Een wond voor altijd, die je niet zomaar even parkeert, denkt De Boer met het oog op het duel met FC Utrecht. 'Het eerste halfuur is cruciaal. Als dat lekker loopt, denk je op het veld echt niet meer aan die wedstrijd tegen Spurs. Zo niet, dan kan het nog echt wel een mentaal gevecht worden', zo zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Volgens De Boer gaat het er nu vooral om hoe mentaal sterk Ajax is. 'De landstitel is al heel het jaar het állerbelangrijkste. Daar verandert niets aan. De spelers weten ook: nog vijf dagen alles uit de kast om het seizoen goed te eindigen', zegt De Boer, die blij is dat het Amsterdamse publiek direct na de uitschakeling in de Champions League de ploeg alweer aanmoedigde. Een motivatie op weg naar de landstitel. De steun zal ook zondag weer nodig zijn. 'En dat is zeker een factor, het verlangen is zo groot.'

Denk jij dat Ajax met 3-1 wint van FC Utrecht? Zet dan in en krijg 9 keer je inzet terug!

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Hofpleinismaareenfontein
De vorige wedstrijd heeft anders laten zien dat je over de laatste drie kwartier plus blessuretijd ook niet te makkelijk moet denken.
3 0
Juichtoon
Wilde ik ook al zeggen. En ook niet over de tijd na de extra tijd bij wijze van. Elke seconde telt.
0 0
MosesD
Ach ja, Ronald toen zette je nog niet overal een spuit in natuurlijk. Ik denk dat het morgen juist belangrijk is om geduldig te blijven. Als je het eerste half uur niet scoort, geen paniek. Vol ervoor blijven gaan net zoals wij dat op de tribunen moeten doen. 90 minuten lang.
0 0
Ron75
Baal nog steeds van de uitschakeling, maar........... Je hebt de beker gewonnen en hebt alle kans om kampioen te worden. Je wordt in de halve finale van de CL uitgeschakeld.......... Hoe graag ik Ajax ook in de finale wou zien, dit is wel een seizoen waar ik vooraf voor had getekend. Teleurstelling mag natuurlijk, maar als je de titel pakt, heb je gewoon een topjaar
1 0
Leviathan
Zeker waar, maar als zo dichtbij was en eigenlijk zelfs erin had MOETEN staan dan moet je ook je doel aanpassen natuurlijk. Hoop zo dat Ajax ff een lekker potje wint en psv verliest dat zou wel enorm veel goed maken en kunnen we naar wat moois uitkijken
0 0
Ajacied33
Wij gaan zondag gewoon winnen. Ik baal heel erg, nog steeds. Maar sinds vanochtend merk ik een klein beetje dat ik weer zin in de wedstrijd begin te krijgen. We moeten toch verder..
3 0