Derksen kritisch op wisselbeleid Ten Hag

JesseTH, 10-05-2019 om 21:30, 5736 views, Veronica |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Johan Derksen begrijpt niet dat Erik ten Hag besloot om meer verdedigers in het veld te brengen tegen Tottenham Hotspur. De analist haalt een uitspraak van Johan Cruijff aan, gebaseerd op het behouden van het initiatief en balbezit.

'De trainer van Ajax ging verdedigers inzetten. Cruijff zei altijd: als je in zo’n positie zit, moet je er middenvelders inzetten', spreekt Derksen aan tafel bij Veronica Inside. 'Je moet de bal hebben, want als jij de bal hebt, kunnen ze niet scoren. Je had moeten zorgen dat je de laatste minuten in balbezit was met een aantal goede, balvaardige middenvelders.'

Ook bij de verdedigers die er in eerste instantie al in stonden, zag Derksen het een en ander misgaan in de tweede helft. 'Llorente zoekt elke keer op Blind op, maar als De Ligt kun je dan toch zeggen: weg, ik pak hem. Dat moet je onderling regelen. Als je als Blind drie of vier keer achter elkaar een duel verliest, dan zeg je dat als De Ligt toch?'

Van der Gijp viel iets anders op. Vooral de rol van het verdedigende centrum bij de 2-1 roept vraagtekens op bij de oud-aanvaller. 'Waarom zou je als De Ligt nou meegaan? Hij gaat daar storen. Je staat in principe 3-0 voor. Het kost energie en je moet het duel weer in als je meegaat. Blijf lekker staan in je positie. Als je naar Piqué kijkt; hij gaat mee als het nodig is.'

Gelijkmaker Tottenham Hotspur

'De filosofie kan toch nooit zijn dat Blind en De Ligt met iedere corner en vrije trap mee naar voren gaan?', vervolgt Gijp nog kort over zijn mening, waarna hij ingaat op de gelijkmaker. 'Tóch ben ik ervan overtuigd dat de tweede goal van Tottenham Hotspur een enorme kutgoal is. Als die goal niet valt, herpakken ze zich wel weer. Onana wil gewoon de bal pakken en Schöne staat in de weg.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
michaellaudrup
Gewoon een zeer pijnlijk leermoment.
0 0
grannig mokum1
Verliezen dat is Ten Hag zijn schuld en als winnen dat is door de spelers, lekker makkelijk die Derksen pfffff,en tuurlijk moet je zorgen dat je in balbezit blijft maar ze hebben ook bal verlies en dan is het riskant en daarom had Ten Hag zo gewisseld denk ik
0 0
Caparzo
Als Magallán niet was weggeleden maar had kunnen blokken was het klaar geweest en had iedereen hem geprezen dat hij de laatste aanval gekild had en TH geprezen dat hij "op zekerheid" was gegaan en Ajax naar de finale had geleid.

Zo makkelijk dat gezeik achteraf. Voetbal is voetbal, niks is onvoorspelbaarder.
0 0
vdhaas
Probleem is de lange bal, niet het middenveld
0 -1
anrejane
Middenvelders hadden de lange bal kunnen en moeten voorkomen, desnoods ten koste van een gele kaart.
0 0
marrene
Achteraf gelul. Is gemakkelijk.
0 0
HenryVakH1972
Ja wat als, blijft ook nog steeds door mijn hoofd spoken.
0 0
Hagmag
Ik heb deze x wel een prangende vraag.
Neres kan niet spelen en dat is zeer vervelend.
Dolberg uit vorm en figureert alleen maar.
Huntelaar de man in vorm.
Waarom start je dan met Dolberg ?
Coaching vanaf de bank richting veld in 2e helft ?
Positionele afspraken in de rust. We staan totaal 3-0 voor, niet gezien of kwam niet veel van terecht.
Ajax heeft in de 2e helft van zichzelf verloren en niet van de Spurs.
En dat doet extra pijn.
3 -1
MosesD
Dit keer heeft Derksen gewoon een keer helemaal gelijk. Het middenveld werd ook nog eens compleet overlopen, daar had een mannetje bij gemoeten. Daarnaast begreep ik de keuze van Dolberg totaal niet. Als hij vanaf links zou spelen had ik het nog een heel klein beetje begrepen (Dolberg speelde in de jeugd vrnl op links) en dan Tadic op zijn inmiddels bijna vaste plek. Tadic speelde de bekerfinale ook vanaf de zijkant en was toen al een stuk minder. Op links had dat hangend Sinkgraven kunnen spelen. Met die jongen gaat het trouwens weer de goede kant op. Fijn om te zien, want is natuurlijk een prima speler. Maar goed, als ten Hag dan per se met Tadic op links wil spelen, zet dat Huntelaar in de punt. Die is tenminste scherp en gretig. Bij ons op de tribune praten weover 'Dead Man Walking' als het over Dolberg gaat.....
1 -1
Ginoajax1
Ik heb schijt aan Mourinho. Maar hij had gelijk. Stap bij 3-0 van je filosofie af en verdedig die voorsprong ipv naief te blijven aanvallen.
4 -2
Ginoajax1
Ik zei het hier na de wedstrijd. Ten Hag heeft gefaald. Niet op tijd geanticipeerd op de situatie.
Dat heeft hij vaker gedaan. Ten Hag is geen toptrainer.
7 -2
Johan1
Derksen heeft gelijk. Ten Hag heeft dit gewoon niet goed gedaan, klaar.
7 -4
HStorm
Iedereen heeft gefaald en ten Hag is ook een talent net zoals de meesten bij Ajax en moet ook dit soort zaken leren. Daarnaast hebben een aantal spelers niet kunnen brengen wat ze normaal gesproken wel kunnen brengen en waren we aanvallen verzwakt (neres uit/Tadic matig) . Daarnaast vielen de beslissingen van de ref niet onze kant op en hadden we het geluk van Tot tegen ons. Ik denk dat we mogelijk in andere varianten ook waren uitgeschakeld gek genoeg.

Naar een persoon wijzen is niet logisch, ik denk dat iedereen het teambelang heeft gediend maar het moet wel beter als je wat groots wilt winnen.
0 0
Klasseman
Onzin Ten Hag kan er ook niets aandoen dat die lul van Schone de wedstrijd verknalt Wil die vent nooit meer zien
1 -4
AsensioWillemsen
Behalve dat er geen balvaste middenvelders waren om in te brengen.

En dat stuk over Llorente sloeg nergens op. Alsof het toeval is dat Llorente zijn duels bij Blind uit zoek. Dat deed Isak ook. Als je dan De Ligt er op zet wisselt Llorente mee
2 -1
trooop
Een van de weinige dingen waar ik nooit mee zal kunnen leven: een Ajax-trainer die extra verdedigers erbij knalt zodra de druk toeneemt. Een grotere faux-pas is in mijn ogen bijna niet denkbaar.
7 -3
Juichtoon
Ach rot toch op Derksen. Je hebt er gewoon geen bal vestand van.
Beetje achteraf praten. Hij heeft werkelijk helemaal niets zien aankomen. Hij herkent geen enkel proces.
Is gewoon een flapdrol geworden die kritiek geeft om het kritiek geven dat is me nu wel helemaal duidelijk.
1 -11
T.reckveugel
Derksen is juist de enige die het wel aangaf, in Londen was de 1-0 met gemiste kansen waar we het hebben laten liggen.
En ten Hag is al het hele jaar met wissels aan het kloten. Geweldig seizoen, heel ver gekomen. Historisch, maar weer geen plan B. Maakt niet uit, volgend jaar weer een kans, hoe lullig ook allemaal
4 -1
Cruijff4ever
Oke dus in Londen laten liggen.... maar wie zegt mij dat als we in Londen met 0-2 hadden gewonnen de spelers niet met dezelfde mindset aan de aftrap waren verschenen als Barca tegen Liverpool? Wie zegt mij dat je een 0-2 met nog 90 minuten te gaan wel over de streep trekt, waar je een 3-0 met 45 minuten te gaan laat glippen?
0 0
Meso
Over het balbezit heeft hij gewoon gelijk man....
1 0
mcjc
Wat betreft de visie van Cruijff over het balbezit heeft hij 100% gelijk.
7 0
mickey2602
Ten Hag heeft eigenlijk maar 1 verdediger erbij gezet om de pot over de streep te trekken en dat was Magallan.
Veltman bracht hij zodat Mazraoui naar het middenveld kon om het middenveld weer in handen te krijgen(dus zoals Cruijff het zou willen zien)en Sinkgraven idem dito. Althans dat denk ik.
Magallan werd gebracht om de "winst"over de streep te trekken,net zoals ie deed bij de thuiswedstrijd tegen PSV. Toen lukte het wel,woensdag duurde de wedstrijd net 1 minuut te lang daarvoor.
0 0
Freddy Al
Derksen laat zich niet hinderen door kennis van zaken, hij lult alles aan elkaar maar achteraf is alles logisch en makkelijk.
Starten met Dolberg was volkomen terecht door het uitvallen van Neres. de overname van Llorente moet in het veld gebeuren daar ben ik het wel mee eens maar dan nog hangt dat af van de wijze waarop je wil verdedigen.

Het diepgaan van Blind en de Ligt bij de eerste tegengoal pakte inderdaad verkeerd uit in dit geval , laten we niet vergeten dat het op veel momenten juist de tegenstander in de moeilijkheden bracht .
Was het niet Matthijs die de eerste goal scoorde?

Doorbordurend op het geraaskal van Miezertje Mourinho: die man denkt in, en leeft uitsluitend voor resultaat en dat is precies waarom ik een hekel aan hem heb; Ajax heeft juist laten zien dat het ook anders kan.
Dat zure ,laffe ,schijthuizenvoetbal van Mourinho is op zijn best misselijkmakend.
3 -3
MichelBoerebach
Maar met het centrale duo naar voren gaan bij een 2-0 voorsprong is natuurlijk heel dom. Het was geen corner, maar een 'simpele' vrij trap die gewoon breed gelegd had kunnen worden. Ik begreep het op het moment niet, en nu nog steeds niet.
6 0
MichelBoerebach
Dit zal misschien mal klinken, maar wat als Ten Hag nu met Sinkgraven ipv Dolberg op linksbuiten begonnen you zijn. Hadden we dan niet meer snelheid en diepgang gehad? Is misschien niet de beste speler, maar het mannetje is wel snel en technisch. En dan kon Tadic gewoon weer in de spits staan. Zo maar even een gedachte...
4 0
Remark
Tijdens de wedstrijd werden er vele fouten gemaakt, vóór de wedstrijd één: het opstellen van Dolberg. Ik vermoed dat de materiaalman het nog beter had gedaan.
0 0
ambtenaar
Ben deze waardeloze lopende drol met snor zo ongelovelijk beu, zou mijn nier er voor over hebben om hem nooit meer op de beeldbuis te zien.
1 -5
Klasseman
Lul
0 0
Schwalbino
Wijsneus weet het weer beter. Nous op het middenveld. Sinkgraven erbij wat is daar defensief aan?
2 -4