De Mos baalt na: 'Waar was de balans?'

JesseTH, 10-05-2019 om 16:45, 3436 views, HLN |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Aad de Mos baalt nog altijd van de uitschakeling van Ajax tegen Tottenham Hotspur. Niet zozeer het feit dat de Amsterdammers er in de halve finales van de Champions League uitgingen doet de oud-Ajacied pijn, maar vooral de manier waarop.

'Ajax was te naïef', vertelt de voormalig trainer van de Amsterdammers in een gesprek met HLN. 'Een simpel voorbeeld: bij 2-0 moet je niet je hele defensie naar voren sturen bij een vrije trap. Ze stonden er allemaal, zelfs Blind. Waar was de balans?'

'Maar vooral: Ten Hag heeft enkel een plan A: voetballen', vervolgt De Mos op kritische toon. 'Het is geweldig dat Ajax aan de bal alweer top was, maar toen Pochettino met Llorente een extra spits bracht en Tottenham powerplay ging spelen, had Ajax geen antwoord. Dat probleem is er al maanden.'

Ondanks de negatieve punten is De Mos ervan doordrongen dat Ajax en Ten Hag een bijzondere prestatie geleverd hebben. 'Héél Nederland mag trots zijn op Ajax. En op Ten Hag. Ondanks mijn puntjes van kritiek: die man levert prima werk. Alleen was dit een unieke kans op eeuwige roem. Zo een ploeg, vol jonge talenten, dat krijgt een Nederlandse club niet meer snel bij mekaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Kikke
Eens, de vorige wedstrijd had Ajax ook geen plan b bij de omzetting, maar toen stonden ze wel allemaal te vechten in de verdediging. Dan weet je toch ook dat je bij de volgende wedstrijd een plan b moet hebben, dat ze dat telkens doen en hoezo niet met zijn alle terug verdedigen. Dat doet net zoals bij de jongens van Ajax het meeste pijn denk ik, het was niet nodig!
0 0
debarbaar
Aadje weet het achteraf altijd prima te duiden. Heeft hij het interview gegeven in de slagerij of bij de koekenbakker? Toegegeven, Aadje zou wel elke situatie moeten herkennen waarin het fout dreigt te gaan. De Mos is tenslotte maar een keer of 15 ontslagen nadat hij zijn team weer eens verkeerd had neergezet.
0 0
Klasseman
Kut Schone
1 -7
vdhaas
Ieder topic joh?
0 0
Dit is mijn club
Is Aad inmiddels al over zijn degradatie met Sparta heen? Gingen vast ook een paar dingen fout ondanks deze “toptrainer”.
1 0
AsensioWillemsen
Dit is toch lachwekkend? Ajax wordt in de HALVE FINALE uitgeschakeld en dan pas komt die oude vent zijn gelijk trekken over een domme uitspraak.
Waar was je na Real, Bayern, Juve, Benfica?
2 0
31xAjax
Als je 4x mag of moet wisselen en het team wordt er 3x zwakker van of heeft minder controle over de wedstrijd, dan heb je het niet goed gedaan. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Kijk, als het allemaal lekker loopt dan is het niet zo spannend maar de kunst is om goed te coachen en/of te wisselen als het niet zo lekker loopt, of de tegenstander doet iets wat je van te voren wist dat ze zouden gaan doen.....
3 -4
debarbaar
Mag jij 4 keer wisselen? Of heb je het over een melk gebit? Man wat zeur je toch. Er valt een tweede goal waar Schone in de weg loopt en als die niet valt dan ga je met twee vingers in de neus door en bij de derde goal gaat zoveel mis dat ten Hag een genie zou zijn als hij dat had kunnen voorkomen.
0 0
..::Rootje::..
Leer de regels kennen.

De 4de wissel kan alleen toegepast worden in de verlenging.
0 0
31xAjax
Hij heeft toch 4x gewisseld ten opzichte van de beoogde basisopstelling, of was je woensdag verhinderd?
3 0
Ajax4xbestevaneuropa
Je moet een type Poulsen hebben, niet alleen op het midden maar ook achterin. Iemand met jaren ervaring in buitenlandse comp. en die wedstrijden leest en ook nog de vechtersmentaliteit meebrengt. Als zo'n Llorente erin komt en je ziet dat hij de baas is, dan geef je hem een beuk en pak je misschien een gele, maar dan weet meneer Llorente dat hij moet oppassen en dat speelt toch heel anders dan wanneer je 2 man om je heen hebt zoals blind end e ligt maar toch alle ballen voor jou zijn. Krijg je 1 beuk of tik dan denk je bij elke bal die je krijgt toch net ff anders.
En de beuk erin gooien of tikken uitdelen past niet bij Ajax? Konden davids en rijkaard en blind dat niet dan? Hoort er allemaal bij helemaal halve finale CL, anders win je geen oorlogen.
Die 3e goal heb je nota bene 2 man in de buurt die dicht bij genoeg zijn om naar de grond te gaan om te blokken of een sliding te maken, geen van beide deed wat. Met alles wat je hebt zorg je dan toch dat je een lichaamsdeel voor die gozer zijn voeten krijgt zodat hij die bal niet kan raken..
Spelers halen met CL ervaring, die slepen je door zulke wedstrijden heen
Doorgewinterde spelers heb je nodig in zulke potjes, juist ook ene Klaas Jan die zijn hele loopbaan 1 op 2 loopt ong. 600weds. en 300 goals, dus gem. om de weds. maakt deze koning een goal. Zou je hem dan gebruiken in zo'n belangrijke wedstrijd?? Met zijn statistieken mogen we zeggen dat Huntelaar een topspits is. Dus je had een topspits en die liet je 90min. op de bank...
Slimmigheid in duels, vrije trappen meekrijgen, weet hij allemaal. Hoe verzin je het, wie heeft Dolberg dit seizoen zien vlammen? En toch laten starten halve finale CL hopen dat je wat aan hem hebt.
Onana zeer goede trap, schiet dan je uittrap richting hun helft over de zijlijn en probeer dan druk te zetten ipv tijdrekken. Een van de beste dingen van Ajax dit seizoen, Lange bal op Tadic die hem vervolgens als een magneet aantrekt en terug legt, hoe vaak zagen we dat niet, of vrije trap mee. Maar elke lange bal van AJax was voor spurs het laatste kwartier. 2 man dicht in de buurt en geen van beide blokkeren het schot.
Nu zitten wij in het ongewis, wie gaat weg en wie blijft? Ten hag kan ook nog weg. Kan je helemaal weer opnieuw beginnen als er ook nog 5 spelers vertrekken. Natuurlijk heel lastig als er aan je getrokken wordt door de mooiste clubs, maar de enige met''clubliefde'' is een argentijn en niet mensen die jaren in de opleiding speelde en hun hele toekomstige loopbaan aan Ajax gaan danken. Zeg maar eens nee als Barca een rode loper uitlegt. Zou Donny voor 5-8 miljoen salaris bij AJax blijven? Hij zal denken Ik kan geen garanties krijgen wat er bij Ajax gaat gebeuren.
Appie had mensen kunnen overtuigen te blijven, heeft hij in het verleden ook gedaan/geprobeerd.
0 0
JanTa
Ik vraag mij af waar die balans is tussen de linker en de rechterzijden van de Mos zijn hersenen. Volgens mij is hij ook al diverse keren van het trappetje gedonderd.
1 -4
Hofpleinismaareenfontein
De 2-1 was uiteindelijk de grootste fout. Dat er daarna zenuwen in de ploeg komen, is logisch. Maar met je twee centrale verdedigers de 3-0 willen maken, slaat nergens op. Al is het ze vergeven.
0 0
ajaxajaxajax
Zzzzzzzzzzzzzzzzz...........trusten Aad.
2 -1
JPM
O dear, we verliezen eens een pot en de "Plan A / Plan B" discussie wordt weer van stal gehaald. Terwijl juist Ten Hag dit seizoen heeft laten zien zowel mooie als vechtwedstrijden te kunnen winnen. Veel meer dan bv Bosz.

Wat een waaaaaardeloze vent is dit. Ongekend.
2 -4
CruyffFootball
Nee klopt, er werd geweldig geanticipeerd op de lange bal en Llorente.
2 0
Aspers73
Ergens heeft hij natuurlijk gelijk. Tegen Man United, PSV uit (2x) en nu weer worden we afgetroeft door lange ballen op de spits.
4 -1
Meso
Snap de geïrriteerde reacties hier ook niet echt....Het is gewoon een terugkerend patroon waar Ajax een antwoord op moet zien te vinden....Powerplay met lange ballen op een kopsterke spits is de achilleshiel van Ajax...
0 0
Nick
Ja maar dat mag voornamelijk alleen worden aangehaald wanneer het over Bosz gaat.
0 0
niquedegraaff
Moet je eens opletten wat we volgend jaar gaan doen. Dit is niet het einde. Dit is pas het begin.
6 -1
Middenweg401
Wat ik het meest jammer vind is dat er veel Ajax identiteit verdwijnt. Uitgerekend De Ligt en Vd Beek dreigen De Jong achterna te gaan.
En helaas staat er niet weer zo'n generatie als met hen en Nouri klaar. Het wordt een stuk minder Ajax met een vreemdelingenlegioen. Ik hoop zo dat de generatie Unuvar een sterke blijkt over 3 jaar.
2 0
Ajacied33
Ja precies, ambities tonen en er weer voor gaan volgend seizoen. Niet tevreden zijn met zo'n seizoen als nu, gewoon doorpakken. Natuurlijk is het moeilijk als NLse ploeg zijnde, maar je moet op zn minst de lat hoog leggen. Alleen zo krijg je succes in Europa
0 0
Petterson1964
Helemaal waar.
0 0
f.m.d.
Iedereen vond de 1e helft zo goed, maar toen had Tottenham ook de overhand en had 't al 2x kunnen/moeten scoren. Ze waren gewoon de betere die dag, statistieken wijzen 't ook uit.
2 -2
Meso
Tottenham had idd 2/3 grote kansen in de 1e helft....Toen kwamen ze ook telkens door het midden alleen voor de keeper....Ajax was toen al gewaarschuwd....2e helft had Ajax gewoon geen antwoord op de tactische omzetting van Pochettino.....Powerplay is de blueprint om Ajax niet in haar spel te laten komen...
0 0
Ajaxxxisdebeste
Onzin... statistieken zeggen niks als je zulke kansen mist en de paal in de weg staat... Ajax heeft de Spurs in de wedstrijd geholpen niet andersom... FC Lucky Spurs. Hoop dat ze alle hoeken van het veld te zien krijgen in de finale. Liverpool staat daar wel verdient...
4 -2
alvin01
Hij heeft gewoon gelijk, waarheid als een koe.
Weer een leermoment.....
3 -2
Labrador
De balans bij Aad is al jaren zoek. Zijn neus is nog groter dan zijn voet.
2 -4
Sateschnitzel9
Aad is wel vermakelijk.
0 0
Middenweg401
Kinderachtig, maar wel leuk. :)
1 0