Zwart: 'Kleine fouten, desastreuze gevolgen'

BVeenstra, 10-05-2019 om 11:50, 4197 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbal International-journalist Pieter Zwart heeft in een speciale uitgave van het weekblad middels een tactische reconstructie uitgelegd waar het in tweede helft bij Ajax toch nog misging tegen Tottenham Hotspur. Conclusie: 'Kleine fouten, desastreuze gevolgen'.

Behalve botte pech hebben de tegengoals ook te maken met een aantal afspraken die niet goed worden nagekomen, zo schrijft Zwart. De journalist legt uit dat er na rust bij Tottenham Hotspur tactisch niets veranderde door het inbrengen van Fernando Llorente, omdat de 4-2-3-1 intact bleef. Eriksen ging namelijk op de plek van de gewisselde Victor Wanyama spelen.

'Het eerste tegendoelpunt wordt veroorzaakt doordat Ajax bij een vrije trap met De Ligt en Blind twee centrale verdedigers naar voren stuurt, zonder het gat dat hierdoor ontstaat adequaat op te vangen', schrijft Zwart. 'Tottenham bewijst een topploeg te zijn door dat direct af te straffen met de aansluitingstreffer van Lucas Moura.'

Over de 2-2 zegt Zwart dat deze treffer nog knulliger was. 'Ajax staat met elf man rond de eigen zestien wanneer Son in het midden van het veld de bal heeft. Mazraoui en Blind blijven achter hun defensie hangen, waarop Trippier op rechts weggestuurd wordt. Dat levert een open kans voor Llorente op. Onana brengt nog bijzonder knap redding, maar botst daarna tegen Schöne op. In de chaos die daarop ontstaat, schiet Lucas Moura de gelijkmaker binnen.'

'Na het inbrengen van Magallán gaat het toch fout voor Ajax'

Met het inbrengen van Joël Veltman (extra fysiek) en Daley Sinkgraven (afstoppen Trippier) en het verplaatsen van Mazraoui naar het middenveld (extra dynamiek) keert de controle bij Ajax terug. 'Maar na het inbrengen van Lisandro Magallán voor Van de Beek gaat het toch fout voor Ajax', schrijft Zwart. 'De goal die Ajax in rouw dompelt, is zoals de meeste doelpunten niet aan één fout toe te schrijven, maar het gevolg van een aaneenschakeling van kleine miscommunicaties. De Ligt die een duel niet wint van Llorente, Magallán die uitstapt waar hij beter in positie kan blijven, Tagliafico die de ruimte aan de binnenkant niet sluit en Lucas Moura die van dit alles profiteert door binnen te schieten.'

Bestel nu het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
arjen1970
In principe kunnen er best twee naar voren. Waar het om gaat is dat posities bezet zijn. Grootste probleem bij 1e goal in Mazraoui. Heb beelden nog eens goed bekeken: Hij dekt zijn man niet (Eriksen) en dat heeft tot gevolg dat Schone en de laatste man hun eigen man maar half kunnen dekken. Zij moeten er een beetje tussen in blijven. Mazraoui herstelt niet, Eriksen blijft vrij. Als gevolg daarvan zijn ze uiteindelijk allemaal net te laat, veroorzaakt doordat Mazraoui niet doet wat hij moet doen. Dat was de fout.
0 0
Juichtoon
Er worden allerlei redenen genoemd voor het falen. Johan vertelde altijd dat de reden voor late tegentreffers het niet goed beheersen van het positiespel is. Ook in dit geval was dit weer zo. Hoe kun je met nog 60 tellen op de klok en in balbezit nog een bal rond je eigen goal terugkrijgen. Dat is eigenlijk onmogelijk als je allemaal goed staat. En die gaat er dan ook nog in.
3 0
Boer Gijs
Precies dat is voornaamste. En dan gaat ook alles net mis, allemaal kleine fouten zeg maar
0 0
Web
Het is des Ajax, om met een 2-0 voorsprong ( 3-0 totaal ) nog risico te nemen met dode spelmomenten
Ik heb mij er vreselijk aan zitten ergeren, maar aan de andere kant hoort het bij Ajax
Onana moet eens stoppen met dat verschrikkelijke tijd rekken.
Er waren helemaal geen blessures en VAR momenten, maar door dat vervelende gedoe van Onana ben je vreselijk afgeslacht

Ik heb Dolberg altijd verdedigd, maar hij speelt zonder emotie, ongelooflijk
Die oude Huntelaar gooit er zoveel energie in
Tijd voor Traore minuten te geven.
Dolberg heb ik het voorlopig helemaal mee gehad
Positief was Sinkgraven

Nu de titel pakken, en mogen wij trots zijn op dit Ajax
3 -2
..::Rootje::..
HAHAHAHAHAHAHA!!!
Nu ligt het aan Ajax!?? HAHAHAHAHAHA!!!

"Web, do 3 januari 2019 om 11:31

Vreemd dat Ten Hag wel iets gereserveerd speelt tegen Benfica waar het niet liep, de tweede helf thuis tegen Kiev het zelfde, die heeft wel tijd om dat er in te krijgen?
Bosz zal nooit, maar dan ook Nooit toe geven dat hij fout zat
Uit tegen Schalke ging het al zowat fout, daar had je ook gereserveerd moeten spelen
Zo denk ik er over, hij kent maar een taktiek, is tactisch lang niet zo goed onderlegd dan Ten Hag
Bosz is in een ding veel beter, met de mond.
De kritiek zal wel weer komen, maar zo denk ik er over."
1 -2
RaynoFischer
Idd, heb Dolberg ook heel lang verdedigd.
Als je nou nog hard zou werken en het lukt niet dan kan dat gebeuren.
Maar als je in 1 van de belangrijkste wedstrijden van je carriere tot nu toe een beetje rond loopt te sjokken alsof je 5-0 voor staat tegen Kozakken Boys en het liefst naar huis wilt heb je het voor mij afgedaan hoor...

Huntelaar gaat tegen iedere tegenstander tekeer,ook als hij zijn dag niet heeft doet hij het op mentaliteit/wilskracht
2 0
de-Ajacied
Het was niet alleen dat Dolberg niet in het spel voorkwam maar vooral dat Tadic hangend in de spits zelf ook veel beter speelt dan als meeverdedigende linksbuiten
We misten dus niet alleen Neres maar ook de echte Tadic
1 0
Remark
Natuurlijk was de nederlaag te wijten aan een opeenstapeling van domme fouten, maar het waren geen bewuste fouten en daar kan ik, hoe moeilijk ook, mee leven. De échte nagel in onze doodskist wordt hier niet vermeld, namelijk het stompzinnige tijdrekken van Onana. Het leverde die minuut extra extra time op waarin de fatale goal viel. Stupiditeit ten top en ook bewust, want Onana flikt dat al het hele seizoen. Je hebt er helemaal niks aan, maar er is helemaal niemand die zegt "Kappen met die onzin!!", en dat mogen Ten Hag en onze aanvoerder zich toch wel een beetje aanrekenen.
1 0
vdhaas
Nee joh. Over het algemeen wordt er nooit zoveel tijd bijgeteld als je rekt. Alle teams doen het omdat het gewoon werkt.
1 0
wendoo9
Als je je eigen zelf niet beloond, krijg je vaak de deksel op je neus. Ajax verzuimd al tijden om simpele kansen af te maken en een speler die er beter voor staat over het hoofd te zien. Regelmatig is Ajax er mee weggekomen. In balbezit is Ajax de beste ter wereld samen met Barca, maar je moet ook niet vergeten slim te spelen bij cruciale wedstrijden waar het om gaat. Je weet dat je tegen een topploeg speelt(al leek het niet zo in de eerste helft) met snelle jongens voorin, dat moet je niet continu met zoveel man voor de bal gaan spelen want dan vraag je om ellende !! Erg jammer maar toch erg trots op deze jongens die het wel verdiend hadden op de finale te spelen. Het is vrijdag maar de pijn zit er noch diep in mijn Ajaxhart.
0 0
marrene
Was gewoon een ongelukkige samenloop. Magallan glijdt uit en de bal van Lucas gaat precies door het gaaitje tussen de uitgestrekte benen van De Ligt en Tagliafico. Er was juist genoeg ruimte om de bal daar doorheen te laten gaan. Pure pech.
2 -1
JesperOlsen74
Spijker op de kop!
Onervarenheid (1e tegendoelpunt), pure pech (2e tegendoelpunt en de bal op de paal en net niet) en de combinatie van die twee (3e tegendoelpunt) hebben ons de finale gekost.

Het is zo zuur, omdat het totaal onnodig was. Het was niet dat de Spurs zo goed waren.
3 0
Web
Ik weet niet of het eerste tegen doelpunt pech is of naïef?
Het hoort bij Ajax, want die gaan altijd van voetbal uit
Maar met 3-0 voorsprong moet je ook een keer zakelijk denken.
Ze konden de druk er niet ophouden, neem dan geen onnodige risico
Je voetbalt al met 10 man, Dolberg deed voor spek en bonen mee
0 0
flyingsoccer
Blijven we doorgaan met dit gezeik. Zondag weer een finale daar moeten we ons op focussen inclusief de media.
1 -4
wendoo9
Je hebt gelijk Flying. Maar dit is wel een harde klap om zomaar 123 te verwerken. Als je echt van Ajax houdt zoals velen hier blijft het toch in je kop malen met vragen waarom net nu. Waarom toch zoveel beter en toch sneuvelen.
0 0
ajaxmachtig
Over 180 minuten was Ajax toch niet echt beter, hoor. Puur voetballend wel, ja. Maar Ajax was ongeveer 75 minuten beter. Spurs waren ruim 100 minuten de bovenliggende partij.
0 0
JesperOlsen74
De Spurs gaven meer druk, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet tot nauwelijks. Als je kijkt naar de kansenverhouding over 2 wedstrijden was Ajax toch echt de betere/bovenliggende partij.
0 0
JesperOlsen74
Hoort er nu eenmaal bij. Als we door waren geweest, hadden de kranten er ook nog vol van gestaan en hadden we het prachtig gevonden. Nu zijn we niet door, dan is dit heel vervelend maar wel begrijpelijk dat er nog over geschreven wordt. Zie het als een erkenning en waardering voor de prestaties van Ajax dat men er nu nog mee bezig is.

Nu is het aan ons om er zondag weer als 12e man te staan voor onze helden en er vol voor te gaan. De sfeer van 15 mei moet verbleken bij as zondag!!
4 0