'Brobbey kruising tussen Jerommeke en John Coffey'

GinoHaverkamp, 10-05-2019 om 08:00, 7403 views, Algemeen Dagblad |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Nederland O17 is momenteel actief op het EK onder 17 en Brian Brobbey is één van de Ajacieden die meedoet aan het prestigieuze jeugdtoernooi. De Ajax-spits heeft in drie wedstrijden al twee keer het net weten te vinden, waardoor hij langzaamaan ook op de radar verschijnt bij allerlei media. Ook bij het Algemeen Dagblad, dat een goed woordje overheeft voor hem.

Voor wie Brobbey niet (goed) kent; de beknopte omschrijving van Brobbey door het AD is bijzonder treffend: 'Zijn bijnaam bij Oranje onder 17 is 'Brobbeast'. Eén blik op Brian Brobbey en je begrijpt waarom. De spits is als een kruising tussen Jerommeke uit Suske en Wiske en de vriendelijke reus John Coffey uit gevangenisfilm The Green Mile.' Inderdaad, Brobbey, zeventien jaar oud pas, is een speler met een bizar sterk fysiek.

Gaat dat dan ten koste van zijn techniek? Zeker niet. De aanvaller heeft ook techniek en inzicht. 'Bij de 5-2 zege op Engeland stapte hij deze week slim over een pass heen, zodat een ploeggenoot kon scoren. Je kunt Brobbey een compliment geven voor zijn vele goals en acties, maar hij straalt in Dublin het meest als je opmerkt dat-ie soms ook zestig meter terugsprint zónder bal, bij het meeverdedigen.'

'Dáár hamert onze bondscoach Peter van der Veen steeds op', zegt hij zelf. 'Alles wat we doen, moet met de hoogste intensiteit. Aanvallen, maar ook omschakelen en meeverdedigen', vervolgt hij. 'De boodschap is: wandelen kan niet meer, in de top doet iedereen alles in sprint.'
 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Aad82
Kijk dan wat een beest.

We hebben Tadic (die niet normaal veel heeft gescoord en geassisteerd dit seizoen) hem, Traore, Klaas-Jan die ALTIJD zijn doelpuntjes maakt en eventueel Sierhuis als hij zich goed blijft doorontwikkelingen volgend seizoen bij Groningen. Maak mij geen zorgen over de spitsenpositie de aankomende jaren.
0 0
Westerpark1982
Als hij nog 5 cm in de lengte groeit zou het helemaal top zijn!
4 0
3*stars*3
Lengte is leuk maar zo’n Aguero is ook niet groot.
Klein maar sterk en aardig compleet.
1 -1
AsensioWillemsen
Aguero compenseert het op andere kwaliteiten. Brobbey is voor een fysieke spits te klein, dan moet je wel lengte van Lukaku hebben voor de top
1 -3
Benleiden
EtH zou dus nog flink kunnen leren van Peter van Veen. Lees je mee Erik? In de top doet iedereen alles in de sprint, behalve Schone al een heel jaar.
1 -11
PuurGeluk
Jaaa daar issie: de Klasseman met een andere Nickname. Dat jij nog leeft zeg...
0 0
Woodenshoe
Alsjeblieft zeg droeftoeter... Ik zou zeggen kijk de hele CL campagne eens terug!
2 0
GrandMasterFlex
Hou toch op kneus met afbranden nu we uitgeschakeld zijn in de CL. Successupporter en Calimero, heel triest
8 0
Benleiden
Woorden tekort pik? Schone komt gewoon tekort in alle facetten. Jouw adoratie zorgt ervoor dat je oogkleppen op hebt en niet alles helder meer kan waarnemen en beargumenteren. Het is hetzelfde als verliefd zijn.
0 -8
ACB
Stel je niet zo aan Benleiden. Je lijkt wel een supporter van Fnoord of Psv die nu allemaal uit hun holen kruipen om ff lekker hun gram te halen.
4 0
trodat4030
Er zijn zeker facetten waarin hij tekort komt, maar er zijn ook absoluut facetten waarin hij uitblinkt. Zijn passing, schoten en vrije trappen zijn uitmuntend, zijn balbehandeling in de kleine ruimte is vrij goed, net als zijn combinerend vermogen. Puur kijken naar hoe traag, klein en fysiek zwak hij is in de duels en roepen dat 'hij in alle facetten tekort komt' is gigantisch kortzichtig. Al zijn we dergelijke uitspraken van jou wel gewend. Als jij scout zou zijn, rijd jij van Basic Fit naar Basic Fit.
3 0
3*stars*3
Je merkt sinds woensdag dat er aardig wat rancuneuze typetjes weer uit hun grot zijn gekropen om Erik aan te pakken.

Wat kan hij er nou aan doen dat Spurs binnen 3min, 2x scoort, Lasse loopt te kloten bij die 2-2 en de spelers bij die 2-3!?

Zo respectloos en irritant om weer te zien dat de “Driessen kloontjes” weer een grote bek hebben.
We hebben dit seizoen weer genoten an Ajax.
En met WE bedoel ik niet alleen Ajacieden maar liefhebbers wereldwijd.
7 0
Benleiden
Gelul, ik zeg dit al het hele jaar. Schone komt tekort en ik kan mezelf niet voorstellen dat Erik dit niet ziet. Overigens ben ik voorstander van een langer dienstverband van Erik, dus je hele argumentatie -welke gebaseerd is op luchtkastelen en aannames op romantiek- kan zo de prullenbak in.
0 -4
neutraaltje
ik lees al een tijdje mee bij AS, en voor 3*stars en grandmasterflex gaat mijn duim omhoog. want te vaak lees ik het stompzinnig uitschelden en het elkaar neerhalen. gelukkig lees ik nu ook steeds vaker mensen die genoeg van dat negatieve gedoe hebben
2 0
Benleiden
Pak nog een veer haha...
0 -6
neutraaltje
af en toe kietelen kan geen kwaad :)..
zouden meer mensen moeten doen
1 -1
zuidzuid
Brobby is groot voor zn leeftijd en valt op naast ploeggenoten en tegenstanders. Maar zag m pas in de rij staan by de Ap. Is daar niet overdreven groot maar kan fysiek al zeker meten met eerste elftalspelers. Moet alleen denk ik zn lichaam leren gebruiken op het hoogste niveau
0 -2
Jornnn
Snel laten meetrainen. Volgens seizoen met Traore, Brobbey en Huntelaar heb je een sterke bezetting achter Tadic.
1 0