Swart foetert: 'Goals waren gewoon weggevers'

BVeenstra, 09-05-2019 om 13:45, 4954 views, NOS |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Sjaak Swart vindt dat Ajax de bijna zeker lijkende plek in de Champions League-finale zelf heeft weggegeven. De Amsterdammers stonden woensdagavond in de rust nog met 2-0 voor tegen Tottenham Hotspur, maar in de tweede helft werd de wedstrijd compleet uit handen gegeven: 2-3.

Swart merkte dat iedereen erop rekende dat Ajax de finale van het miljardenbal zou halen. 'En als je 2-0 voorstaat in de rust, mag je het niet weggeven. Dat is wel een beetje gebeurd vind ik', spreekt Swart de spelers van Ajax tegenover de NOS streng toe. 'Ik kan wel een paar mensen opnoemen, maar de goals waren weggevers. Vooral de 2-2. De keeper had hem al vast, maar dan wordt 'ie uit zijn handen gelopen (door Lasse Schöne, red.). En bij de derde goal...Magallán had die bal moeten hebben.'

Mister Ajax baalt, maar denkt dat de spelers nog meer balen. 'Ik heb zelf niet gespeeld, dat scheelt een jas natuurlijk. Maar ik ben voor Ajax. Ze hebben het geweldig gedaan, iedereen moet tevreden zijn, maar dit is zo zonde. Vijf seconden voor tijd....Ik denk dat het misschien nog minder was geweest als onze keeper niet zoveel was gaan tijdrekken. Dat is niet nodig', besluit Swart.

Kampioenschap

Bij Alles Op Swart laat de rechtsbuiten van weleer weten volop te geloven in het landskampioenschap. 'Die twee wedstrijden moet je gewoon winnen. Dan heb je het nog geweldig gedaan. De Graafschap is een leuk ploegje, maar die moet je omver spelen.'

Swart denkt niet dat de uitschakeling lang zal door dreunen in de hoofden van de spelers van Ajax. 'Je moet gewoon in je ritme doorgaan. Dit gebeurt, een geval apart. Voor het kampioenschap zijn ze de laatste weken goed bezig. Nog twee keer winnen...'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Klasseman
Kut Schone
0 0
Ajax75Amsterdam
Je kunt winnen of verliezen !!!

Het is TOP SPORT het was een fantastische campagne met mooi voetbal zoals we de laatste jaren zelden gezien hebben alleen onder PB en nu ook . Het is heel erg zuur en ben er ook ziek van , maar achteraf kun je van alles aandragen. Natuurlijk waren bepaalde wissels weer zo la la . Maar als de scheidsrechter na die 5 min gewoon had afgesloten en we waren naar de Finale dan hadden deze achteraf conclusies nooit plaats gevonden . Op naar de schaal dan hebben we de dubbel en was het een prachtig seizoen . Ander Grote clubs zijn ook uitgeschakeld .. nu is het zuur maar als je de Finale niet gewonnen had nog zuurder ..daarom hoop ik op een goede afloop wat de schaal betreft .
0 0
Van Reenen
Als Obama de bal telkens over de lijn had getrapt ipv die poppenkast waarmee hij de scheids irriteerde, was het wellicht anders gelopen. Net zoals hij in de 1e helft een keer of 4 de bal over de zijlijn schoot ipv naar één van onze spelers. Tja, als, als, als. Ik heb genoten van deze wedstrijd in het bijzonder en alle andere CL wedstrijden.
0 0
Gerrr
Magallan wilde ik wel het voordeel van de twijfel geven.
Op de beker wedstrijd tegen Heerenveen na, was iedere invalbeurt dramatisch.
Hier heeft Ajax dus een half jaar extra op willen wachten.
Gooi die scout ook maar meteen buiten.
1 0
fanforeffer
Schone heeft gewoon loop vermogen te kort ,was mede schuldig aan 2 goals. had in de rust al gewisseld moeten worden.
1 -1
Aspers73
Ik snap niet dat mensen zo lyrisch waren over de eerste helft. Daar gaf Ajax echt al enorm veel ruimte weg en konden ze er een aantal keer zo doorlopen op het middenveld. Ik vond Spurs toen al de betere. Dolberg had nooit mogen spelen, je zag ook dat hij in de rust een standje heeft gehad want daarna was hij wel wat agressiever. Met juiste aankopen kan Ajax hier volgend seizoen weer staan.
5 -1
Gonzalez75
Dat klopt, Alli, Moura en Son konden door het midden richting Onana lopen. Maar goed, ik kan alleen maar zeggen dat we super trots mogen zijn ondanks dat het jammer en schlemielig is afgelopen.
1 0
Aspers73
Dit CL seizoen is gewoon fantastisch voor het besef dat het gewoon mogelijk is om mee te doen in de CL. Het grootste deel van dit team blijft bij elkaar denk ik, en met een goede spits, en goede stofzuiger op het middenveld en nog een of 2 goede vleugelspelers doen we gewoon weer mee volgend seizoen.
0 0
vak114
Dolberg ja je na gisteren definitief afschrijven,en Magallan bakt er ook geen reet van,als dit volgend seizoen je centrale verdediger moet gaan worden gaat het een enorm zwaar seizoen worden.
Maar ik neem aan dat men bij Ajax al genoeg heeft gezien en doorschakelen naar een nieuwe centrale verdediger.
6 0
Petterson1964
Tja Magallan..
8 0
Tufono
Mega de lul!
0 -1
Pierre Heno
èn Dolberg... 67 tenenkrommende minuten lang ...Ajax speelde al die tijd met 10 tegen 11. Dat kost veel extra kracht tegen een team dat een gelijkwaardig bank heeft. Waarom niet meteen begonnen met Sinkgraven op de positie van Neres? Dan hadden we tenminste met 11 tegen 11gespeeld en aan het eind meer kracht overgehouden. Het heeft niet zo mogen zijn. Ajax heeft de wedstrijd zelf weggegeven en in deze wedstrijd heeft Ten HAg zich in elk geval gen topcoach getoond. Dan laat je Dolberg niet 67 minuten staan terwijl het dan al 10 minuten 2-2 staat.
2 0
robert66
Ja die wereldtrainer brengt die Magalann in, er is nog nooit wat goed gegaan bij die gozer, nou ok zijn eerste wedstrijd tegen heerenveen. Maar we hebben een wereldtrainer hoor, pfff. Schei toch uit. Hij voelt geen klote aan en is zelden op een goede wissel te betrappen geweest. Zo zonde dit.
5 -12
Van Reenen
Je kan natuurlijk jezelf afvragen waarom Ajax met 6 man voor de bal speelde terwijl Ajax met 2-0 voorstond. Louis van Gaal heeft dat haarfijn uitgelegd op Ziggo Sport kanaal 14. Ook geen reclames en je weet niet meer wat voor rust dat geeft. Ik pleit voor meer van dat soort programma's.
1 0
wendoo9
Heeft het nu aan Magallan gelegen ??? Of liepen een paar helemaal uit zijn hun positie waar ze niet hadden hoeven te zijn ??
1 0
Boer Gijs
Hij zegt het precies zoals het is. Het zou mooi zijn als de kern van deze groep van haar fouten leert en het goede meeneemt naar een volgend seizoen en dan wel in ons mooie shirt.
5 0
Murtagh
Als onze magallan zich voor die bal werpt zoals de ligt en blind dat zo vaak doen was er niks aan de hand maar helaas
7 0
Boer Gijs
In niks laten zien dat hij op dit niveau iets toevoegt. Echt een onbegrijpelijke aankoop na zolang scouten en voor zo'n bedrag. Met Wöber zaten we in de finale :)
5 0
CruyffFootball
Nee want meneer had alweer alle moeite met zichzelf.
5 0