Jansen: 'Past ook wel bij ontwikkeling Mazraoui'

ArthurV, 06-05-2019 om 22:45, 6656 views, Natafelen |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen vindt dat Noussair Mazraoui het dit seizoen uitstekend heeft gedaan als rechtsback. De Marokkaans international debuteerde vorig seizoen in de hoofdmacht van de Amsterdammers, nadat het hem in de jeugd niet altijd even gemakkelijk was afgegaan.

'Aan het begin van dit seizoen was Veltman weggevallen, kocht Ajax Rasmus Kristensen voor vijf miljoen en Luis Orejuela voor drie miljoen', vertelt Jansen bij Natafelen. 'Ze hadden dus aardig geïnvesteerd in de rechtsbacks, maar die voldeden allebei niet. Toen zijn Erik ten Hag en Alfred Schreuder toch gaan kijken naar hoe ze dat het beste konden invullen. En ik vind dat Mazraoui het als middenvelder, omgeturnd tot rechtsback, waanzinnig heeft gedaan. Dat past ook wel bij zijn ontwikkeling.'

'In de jeugd vroegen trainers zich aan het einde van elk seizoen met elkaar af: moeten we met die jongen doorgaan of niet? Hij kreeg steeds het voordeel van de twijfel', vervolgt Jansen. 'Want onder Marcel Keizer bij Jong Ajax was hij de enige zonder contract. Toen kwam hij om half zeven met de trein en bus vanuit Alphen aan den Rijn naar Amsterdam. Hij is met zijn mentaliteit doorgebroken en die ontwikkeling blijft maar voortduren. En het grappige is: als rechtsback verbaasde hij aan het begin van het seizoen, toen werd het uiteindelijk een zekerheidje. Natuurlijk is hij verdedigend nog steeds kwetsbaar, maar aanvallend van waarde.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnnyD
Nous is de ziel van dit elftal.
1 -2
Ajax4ever86
Snap die negativiteit echt niet over Mazraoui als reechtsback. Dat hij verdedigend zo kwetsbaar is?? Noem mij eem wedstrijd dat hij weggespeeld is, behalve PSV-uit, maar was hij totaal niet fit en zakte het hele elftal door het ijs. Maar voor de rest haalt hij altijd minimaal wel een 6 en is verdedigend en echt nIet zwakker dan Veltman. Heeft daarnaast het loopvermogen van een paard en aanvallend meer dam gemiddeld goed voor een back. Waar zeikt men over. Zie hem echt niet 1,2, 3 vervangen worden door een financieel haalbare rechtsback. Maar men zal het wel inzien als hij na volgend seizoen waarschijnlijk weg is.
1 0
Labrador
Feyenoord uit. Maar daar was iedereen ruk
0 0
Labrador
Ik ben gewoon als de dood dat we het nog gaan weggeven maar dan denk ik aan hoe wij de laatste weken spelen en dan ben ik weer even gerustgesteld om 5 minuten daarna weer in de stress te schieten.
1 0
AFCAPolarBear
Wat weggeven? De 1-0 voorsprong of (ook) de landstitel? Iedereen in de ArenA moet morgen vol gas gaan! Niet 90 minuten, maar 135 minuten lang. Tijdens de warming-up de spelers oppeppen, daarna 10 minuutjes het slavenkoor dirigeren, om vervolgens de spelers 90 minuten lang over het veld voor te stuwen!
0 0
gi0vanni
Halve finale no problem. Haha, meer angst voor Messi die gast is niet alleen een onstopbare doelpunten machine maar hij geeft als er een beter voorstaat ook gewoon de bal af en met spelers als Suarez voorin kun je dat ook als een goal rekenen. Maar de dubbel en de finale halen zou echt geweldig zijn. Super seizoen.
0 0
Koekepeer
Herkenbaar dit. Niet te doen deze weken man
1 0