'Zou Mazraoui op plek van Schöne houden'

ArthurV, 06-05-2019 om 16:09, 6691 views, AT5 |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Supporters Kale en Kokkie zouden Noussair Mazraoui in de slotfase van het seizoen graag vaker terugzien op het middenveld. De Marokkaans international startte afgelopen zondag in de bekerfinale op de plek van Lasse Schöne, tot groot genoegen van het uitgesproken duo.

'Met alle respect voor Schöne, maar ik zou nu Joël Veltman rechtsback blijven zetten en Mazraoui op de plek van Schöne', spreekt Kokkie voor de camera van AT5. Ook Kale genoot van Mazraoui, maar ziet de vrije trappen van Schöne wel als een groot gemis bij diens afwezigheid. 'Er is niemand anders die dat kan binnen Ajax. Hakim Ziyech zegt dat hij het kan, maar ga maar eens kijken naar het rendement van de vrije trappen...'

Kristensen

Iemand wie volgens de heren helemaal geen aanspraak meer hoeft te maken op een plek in de basis, is Rasmus Kristensen. 'Die Kristensen zou ik niet meer opstellen. Ik ga hem nu niet afzeiken, maar als je mij drie wedstrijden mee laat doen met die gasten, maak ik ook een goal', grapt Kokkie. Kale vult aan: 'Hij schijnt vreselijk populair te zijn in de kleedkamer te zijn en een hele aardige jongen. Dat zal allemaal wel, maar hij speelde gisteren echt dramatisch. Geen enkele inspeelpass kwam aan, het was allemaal net niet. Hij was met afstand de slechtste man van het veld.'

De eerste prijs sinds 2014 is een feit en daar mag je als Ajacied best trots op zijn! Scoor nu het Ajax-t-shirt KNVB-Bekerwinnaar in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Babangida83
Nous is echt goed op t middenveld, een aanrader. Maar hij moet nog helemaal gepolijst worden. Daar volgend jaar maar mee beginnen. Als rechtsback heeft hij wat mij betreft ook zn verdienste. Want met hem erbij is Ajax niet van de bal te krijgen en kun je geen verdediger van ons vrijlaten. Iedereen kan dan gevaarlijk worden. Hoop dat hij woensdag dan ook gewoon als back speelt. En Schone op t middenveld is echt nog wel een niveautje beter nog (nu nog, niet in potentie). Als het pompen of verzuipen wordt, kun je altijd nog Veltman erin zetten en Schone eruit.
1 0
De Meer 020
Hij moet duidelijk wennen aan het feit dat je nu van alle kanten word aangevallen door tegenstanders. Denk dat dit een kwestie van tijd is voordat hij dit eigen heeft gemaakt. Je ziet hoe enorm makkelijk hij wegdraait en met de bal aan de voet enorme meters kan afleggen. Gister zag ik hem een paar mensen uitspelen zoals ik dat Frenkie weer wil zien doen. Verder heeft hij een goed inzicht, overzicht en staat verdedigend ook zijn mannetje door zijn periode als rechtsback. Mag van mij wel een kans krijgen volgend jaar op het middenveld.
0 0
Schip
Ik vind Nous niet heel overtuigend. Wel is hij sterker aan de bal en werd hij eens in de rug gelopen, maar heeft hij de kracht om de bal te behouden en zelfs open te draaien. Juist die kwaliteit is erg belangrijk tegen Spurs, omdat het ene balverlies het andere inleidt.

Maar opbouwend en qua handelingssnelheid vind ik Schone beter. En Nous loopt veel met de bal en wacht lang met de pass.

Tegen Spurs zou ik hem een kans geven, maar Schone zou ik ook weer begrijpen.
0 0
Van Reenen
Fijn dat je zou begrijpen als Nous op rechtsback speelt en Schone op het middenveld. Een vrije schop is bij Schone vaker een doelpunt dan bij Ziyech. Dus 2e helft Schone wat langer thee laten drinken en Nous erbij op het middenveld. Ben jij ook weer tevreden.
0 0
PuurGeluk
Handelingssnelheid viel mij ook op. Nu kan dat ook komen omdat hij nu rb gewent is. Op het middenveld komt de tegenstander van meerdere kanten. Dat overzicht leek hij een beetje te missen.
0 0
Aspers73
Vond Mazraoui een paar keer slapen waardoor hij de bal verloor. Dat kan echt niet op het middenveld tegen Spurs.
0 0
Pointer1
Schone schopt er ook nog wel eens een vrijetrap in.
0 0
JariHeijden
Waarom deze twee toch een podium krijgen, begrijp ik echt niet.
Totaal oninteressant.
2 0
Basvann
ik trap er ook iedere keer weer in...
1 0
AlexIbarra
Volgens mij kregen Veltman en Schöne tegen Willem juist rust voor woensdag.
Maar misschien zie ik het verkeerd.

Ik denk dat TH met Veltman en Schöne gaat beginnen. Wie weet moeten we 120 minuten.
Als Veltman op 1,5 gele kaart staat of de tank bij Schöne leeg is, hebben we Nous.
1 0
JariJari
Inderdaad. En tegen die tijd heeft Maza tijd gehad te eten en drinken.
0 0
vdhaas
Iedereen blijft schone maar uit het elftal praten. Onbegrijpelijk, als je het mij vraagt
7 -1
JohnnyD
Ik snap er ook geen zak van. Hij is zo goed. Je zag ook gister weer toen hij er in kwam.
2 -1
insectenverdelg
ondat t minder spectaculiar oogt. Hij mist loopvermogen voor de rushes heeft soms wat knullig balverlies mist soms wat duelkracht en balhandelimgssnelheid. Maar...... Er is op t veld geen speler die meer inzicht heeft. die er zo vaak goed tussen zit. De angel eruit haalt en in de omschakeling. Hij wordt nist voor niets steeds weer in t elftal geplaatst. Gewoon omdat hij zo belangrijk is.
1 0
JohnnyD
Klopt, maar desalniettemin heeft ook hij een trucendoos waar je vrolijk van wordt af en toe. Een aspect die ik zelden belicht zie hier.
0 0
KingJames23
Ja klopt maar je zag toch ook wel dat schone werd overlopen bij de spurs in de 2e helft en toen mazraoui erin kwam het weer beter ging draaien.
0 0
insectenverdelg
yup. dus mss moet j dat achter de hand houden. lag overogend niet alleen aan schone op dat moment maar aan t hele team.
0 0
ram
Misschien volgend seizoen maar dit jaar zou ik gewoon vasthouden aan wat ons succes heeft gebracht. Geen gekut nu!
2 0
AFCAwooz
Klaas in de spits en ziyech of tadic op tien zou voor mij ook wel een optie zijn. Alleen moet Donny dan wat zakken en hij doet het juist super de laatste tijd. Ik vond Nous gister vrij wisselvallig. Had zijn goede momenten maar was bij vlagen ook onzichtbaar. Schone vind ik laatste wedstrijden ook niet super. Is wat mij betreft de enige positie die op dit moment niet echt lekker gaat.
0 0
Rood Gevaar
ik denk dat Nous volgend jaar de vervanger gaat worden van Frenkie.
Marin is meer een speler als Donny.
Een middenveld net Schöne, Donny en Marin mis je echt veel te veel creativiteit.
Nous heeft in zekere mate ook dat technische en makkelijk erg bewegen wat Frenkie ook heeft
0 0
vincent_DV
Marciano Vink zei het bij VTBL ook al en daar ben ik het helemaal mee eens. Op het middenveld gaat het voor Mazraoui op dit niveau allemaal net iets te snel. Hij heeft te laat door hoe snel hij moet handelen, of ie moet versnellen, of ie moet indribbelen. Alles duurt net iets te lang bij hem. Op rechtsback heb je net iets meer tijd waardoor ie daar wel functioneert.
2 -1
Rood Gevaar
Lijkt mij gewoon een kwestie van gewenning
0 0
vincent_DV
Hij is zijn leven lang al middenvelder dus in dat opzicht zou het bijbenen van een wedstrijd tegen Willem 2 geen probleem moeten zijn als talent van Ajax.
0 0
Rood Gevaar
en daar speelt hij de laatste jaren zeker ook regelmatig?
praat niet de rest na.
wanneer heeft hij volgens jou dan voor het laatst een seizoen als middenvelder gespeeld zonder misbruikt te worden als linksback rechtsback linksbuiten rechtsbuiten?
0 0
De Meer 020
Alleen is het in Ajax 1 heel anders omdat de tegenstanders tactisch veel beter en slimmer zijn. Plus hij heeft bijna het hele seizoen achterin gestaan. Totaal anders
0 0
vincent_DV
Ik blijf erbij dat een Ajax talent voor een bepaalde positie, ten alle tijden mee moet kunnen in zo’n wedstrijd. Helemaal als je al redelijk wat wedstrijden hebt gespeeld. Ik weet bijvoorbeeld zeker dat een speler als Gravenberch helemaal niet zo veel last van het tempo zou hebben
0 0
Ozymandias
Ik zou het prachtig vinden as Mazraoui volgend seizoen samen met Marin en Vd Beek het middenveld vormt. Sinkgraven kan dan met deze drie spelers rouleren (en daarnaast als back-up van Tagliafico fungeren). Ik heb nog steeds veel vertrouwen dat Sinkgraven een goede speler voor Ajax is mits hij fit kan blijven. Aangezien het maar de vraag is of hij fit kan blijven zou ik niet op hem rekenen voor een basisplaats.

Ajax zal dan wel een nieuwe rechtsback moeten kopen om met Veltman de concurrentie aan te gaan. Kristensen zal na dit seizoen waarschijnlijk wel worden verkocht aangezien Overmars niet bang is om snel van zijn miskopen afscheid te nemen. Dat is trouwens iets wat Overmars zo'n goede technisch directeur maakt want elke technisch directeur doet miskopen maar veel houden dan veel te lang aan hun miskopen vast.
3 0