Van der Meijde: 'Kristensen nooit meer opstellen'

GinoHaverkamp, 06-05-2019 om 12:10, 9794 views, VTBL |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ondanks zijn goal maakte Rasmus Kristensen zondag in de bekerfinale tegen Willem II (0-4) geen al te goede indruk op analytici. Ook oud-Ajacied Andy van der Meijde is niet bepaald weg van de rechtsback. 'Die moet je nooit meer opstellen', zegt hij in VTBL.

De inmiddels gestopte aanvaller, vandaag de dag vaste analist bij het RTL 7-programma, verwacht dan ook dat de Deen volgend jaar vertrekt uit Amsterdam of de bank structureel blijft warm houden. 'Ja, dat denk ik wel. Ik vind hem gewoon geen Ajax-speler', zegt Van der Meijde op de vraag of Kristensen zondag zijn afscheidsduel heeft gespeeld voor Ajax.

Janssen

Van der Meijde is niet de enige VTBL-analist die kritisch is op Kristensen. Ook Theo Janssen, eveneens een oud Ajax-speler, vindt de verdediger niet goed genoeg voor zijn oude club. 'Als je merkt dat je minder bent dan de rest, dan word je echt niet beter hoor', stelt hij. 'Als die aannames al verkeerd gaan.' Tafelgenoot Marciano Vink sluit zich daarbij aan. 'Dan houdt het op.'

De eerste prijs sinds 2014 is een feit en daar mag je als Ajacied best trots op zijn! Scoor nu het Ajax-t-shirt KNVB-Bekerwinnaar in de Ajaxshop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Kristensen ontbeert het gewenste niveau als rechtback. Let it be. Als verkapte rechtsbuiten thuis tegen PSV om die voorzetten op Luuk de Jong eruit te halen lukte het daarentegen best wel vrij aardig. Maar wèl leuk voor hem dat hij die 0-4 scoort. Dat gun ik hem dan ècht ook wel weer.
0 0
MichelBoerebach
Christensen kan er niks van. Niveau Graafschap of Fortuna. Kan gebeuren. Ik hoop alleen dat ze er niet al te veel voor betaald hebben.
0 0
HenryVakH1972
Hij durft ook nix. Ging totaal geen dreiging van uit op de rechter kant
0 0
Salamis
Hij heeft helemaal gelijk. Kristensen is echt slecht, hij kan niet verdedigen en hij kan ook niet voetballen. Hoe deze man ooit bij Ajax is gekomen is mij echt een raadsel. Die moet je heel snel lozen. Kristensen is een soort slechte versie van Boilesen en die was al erg slecht.
2 0
HenryVakH1972
En dan te bedenken dat ie 4 miljoen heeft gekost...
0 0
Pierre Heno
Dijks? was ook niet voor niks. Ook die 2e keer niet.
0 0
WouterBerg83
Viel gisteren duidelijk uit de toon. Heb hem op bijzonder weinig goede acties kunnen betrappen. Een keer een bal goed afgepakt net buiten de 16 voor het gevaarlijk kon worden, en de goal schoot hij fantastisch binnen. Combinatie bij de 2-0 deed hij goed. Drie momentjes waarin hij iets goed deed, verder alleen maar balverlies en veel geworstel met bal en/of tegenstanders. Ik ben nooit van het heel snel afschrijven, maar deze jongen moet wel heel erg grote stappen gaan maken wil hij nog aanhaken. Zijn enige geluk is de dunne spoeling op zijn positie. Veldman is weer fit, maar als we er vanuit gaan dat Mazraoui volgend jaar op de plek van Frenkie speelt en Veldman weer de vast LB wordt is er daar verder geen geschikte backup.
0 0
Labrador
Vd Meijde als analist neem ik sowieso niet serieus. Maar ieder zijn mening. Rasmus deed wat hij moest doen, scoorde een goal en was blij. Die gaat dit seizoen niet meer spelen tenzij we met 3-0 voorstaan. Gun hem zijn momentje
4 -1
Gonzo
Wel eens van der Meijde zien spelen bij PSV? Dat was pas schaamte
2 0
Schip
Ik heb echt plaatsvervangende schaamte als ik Andy daar als commentator zie. Er komt amper een samenhangend verhaal uit. Vol plakplaatjes naast nog zo'n exemplaar. Oh oh cherso, maar dan over voetbal. En dan zo'n dommig schaterende Tan erbij en een aan deze domheid overgeleverde gast.

Kristensen mist kwaliteit, maar gisteren was niet zijn slechtste pot en hij scoort mooi.
4 0
MichelBoerebach
Theo Janssen kan ik nog wel hebben, maar die Andy is echt heel dom. Voegt totaal niets toe aan dat programma en is ook niet grappig, al denk ie dat zelf wel. Heeft z'n hart overigens wel op de goede plaats, is alleen een beetje ordinair. Ik kan me overigens net zo irriteren aan Willem van Hanegem met z'n zuurpruimen-gelul. Vervelende zeikerd is het. Schijnt ontzettend veel verstand van voetbal te hebben. Ik heb 'm echter nooit op iets zinnigs kunnen betrappen.
0 0
Hagmag
Er zijn ook mensen zonder plakplaatjes die de zelfde mening zijn toegedaan. En dat is volkomen terecht. Zijn handeling snelheid is bedroevend slecht. Veel voortzettingen leveren balverlies op. Dat hij een goal scoort en in deze positie terecht kwam was goed en.... louter toeval. Toeval bestaat niet. Wie verantwoordelijk is geweest voor deze scouting moet echt nog eens achter zijn oren gaan krabben c.q. langs "Hans Anders" gaan. Kristensen kan wel mee gaan doen aan het programma "de zwakste schakel".
1 -1
michaellaudrup
Hij is verdedigend wel erg matig, je zou denken die haalt de foutjes er wel uit ,maar hij blijft op hetzelfde niveau steken.
1 -1
Remark
De lynchmob die eerst probeerde Ten Hag op volstrekt irrelevante gronden af te slachten is vreselijk op hun domme bek gegaan en stort zich nu massaal op het volgende slachtoffer: Rasmus Kristensen. Gebeurde een paar jaar geleden ook met Daley Blind, de held van nu. Men leert het echt nooit, maar ja, wat verwacht je van eencelligen...
6 -10
niquedegraaff
Wat een onzin zeg. MAn man man. De kritiek is terecht. Kan nog een bal over 5 meter passen. Geen bal aannemen. Bal inhouden. Ingooien.. Wat kan hij wel? Ohja een doelpuntje maken, maar hij staat RECHTSBACK!! Ik ben dat gezeik op mensen die kritiek hebben zo zat. Beetje hetzelfde als direct de racisme kaart te trekken als er kritiek is op een allochtoon.
2 -1
Salamis
Ik vond Blind altijd wel goed. Kristensen daarentegen....
1 0
AFCAsphere
Ik geef je een upvote alleen al om je optimistische insteek.
0 0
Lagasj
Remark, Hahahaha.
Je bent af.... en mag NOOIT meer meedoen.
Vanaf nu netjes zakjes plakken en domme bek houden.
En Kristensen?
Die mag NOOIT meer een Ajax shirt dragen !
6 -7
Nick
Je hebt gelijk. Kristensen is een moderne back.
- goed in de combinatie
- altijd overzicht
- dynamisch
- handig aan de bal
Al die slechte potjes van hem waren louter pech en toeval.
Laten we deze jongen nog 3 jaar de tijd geven.

Hahaha
10 -6
PetrusKeizer
hij maaide me toch n keer 3/4 over de bal heen zeg, tegen WillemII … sorry maar dit kan echt niet. Nog nooit zo'n slechte rechtsback bij Ajax gezien, en ik heb er heel wat gezien in de afgelopen 50 jaar. Ik vind die Magallan overigens ook n drama, maar dat is off-topic.
3 -2
Hagmag
Magallan heeft zich nog niet echt kunnen laten zien. Maar de 1e indruk die ik van hem kreeg en heb is dat hij statisch is en snelheid te kort komt. Waarom men bij Ajax zo vastberaden is gebleven hem binnen te halen is mij (nog) niet duidelijk. Ik kan er dus nog geen objectief oordeel over vellen.
1 0
Dennis1964
Ik ben ook geen fan van hem maar hij werkt keihard en dat moet je ook doen als je minder kwaliteit hebt.
Gaat het denk ik niet maken bij Ajax. Niet iedereen kan nu eenmaal succesvol zijn bij Ajax.
4 0
Freddy Al
Hij is tot op dit moment geen aanwinst gebleken, ergens moet er meer in zitten , de scouting van Ajax moet iets in hem gezien hebben.
Als hij meer speeltijd en ritme zou hebben zou hij mogelijk beter spelen, helaas nu niet het moment om te gaan experimenteren.

Zolang hij bij ons speelt moet hij gewoon gesteund worden ook als het een keer niet lekker loopt.
2 0
geDaante
De scouting heeft de flank bestrijken gezien, en verder niks. Bij Van der Hoorn alleen ballen wegkoppen, bij Magallan alleen puur verdedigen. Ajax maakt de meest vreemde flaters.

Ik zag na een paar minuten al dat Kristensen totaal geen Ajaxmateriaal is.
3 -3
Gonzo
Jeetje zo snel, wat ben jij goed zeg !
4 -2
geDaante
Dank je wel!
2 -4
Lagasj
Precies zo !
1 -1
JohnnyD
Dat ziet een blinde zelfs. Toch reuze benieuwd hoe zo'n aanschaf in hemelsnaam in zijn werk gaat.
1 -1
Caparzo
Heeft zich gewoon niet naar verwachting doorontwikkeld of kunnen door ontwikkelen. Kwam van John Steen Olsen en dat is een topscout, maar ook bij topscouts is het niet altijd raak. Totaal geen probleem ook, hij kan bij een subtop-club waarschijnlijk prima uit de voeten en waarschijnlijk wordt dat ook zo opgelost.
1 0
geDaante
Welke verwachting? Er viel nooit veel van te verwachten. Techniek, combinerend vermogen, handigheid aan de bal, beweeglijkheid, etc., kan je een speler van rond de 20 niet meer aanleren.
2 -2
Caparzo
Wel, wat ik zeg, de verwachting die Steen Olsen blijkbaar had. Maar die oude Maestro zit er ook wel eens naast, zoals met Sana (al was er toen geen cent en starte hij niet eens niet gek en speelde hij toen zelfs een paar interlands met Zlatan, die hij ook bracht). Deze keer is het ook niet gelukt.

Staan echter ook een paar mooie successen tegenover. Wat m’n punt is, we moeten het issue gewoon niet groter dan het is, soms win je wat, soms verlies je wat, is inherent aan dat vak.
2 0
Abu
Zou het een gekke gedacht zijn om Azor Matisuwa daar volgend jaar neer te zetten? Die backs zijn toch bijna allemaal (ex) middenvelders tegenwoordig.
1 -1
geDaante
Gewoon Dest overhevelen, ideale type back.
3 -3
appeltje
Dest is er nog niet klaar voor.
1 0
trainer
opzich niet idd.
0 0
JPM
Interessant idee. Leuk experiment voor de voorbereiding.
0 0
AlexIbarra
Ik wist al lang dat Rasmus een beperkte voetballer is.

Vind het alleen maar fijn dat hij zo z'n best doet als er een keer een beroep op hem wordt gedaan. Er ging veel mis maar geen grote fouten, en aanvallend toch iets bijgedragen. Voorheen hadden we 'kikkers' die vervelend gingen doen, Younes-drama, logokussers, dit jaar toch weer Wöber en Bakker die je ineens in de steek laten.

Deze jongen ziet ook wel in dat hij het niveau niet heeft maar doet precies wat ik van een goede reservespeler verwacht. Proberen aan te haken op de trainingen, topfit blijven, blij zijn en alles geven als je heel af en toe voor Ajax 1 mag spelen.

De oplossing voor zijn Kolbeinn-achtige aannames is ook simpel:
Rasmus moet vanaf nu alles 1 keer raken. :)
6 -1
AFCAsphere
Dit is precies hoe ik erover denk. Fijne comment om te lezen ook.
2 0
mgtow
Lijkt mij een prima speler voor de kuipkneuzen. Harde werker en voldoende potentie om er wat leuks van te brouwen.
2 -2
trainerdv
De reacties rond Kristensen zijn begrijpelijk, maar ondoordacht. Hoevaak moet Ten Hag nou nog zeggen dat je zoiets met zijn allen doet? Ajax is momenteel ongeveer het beste team van Europa. Wat denk je dat je ziet als je Kristensen soms bij Barcelona opstelt? Tuurlijk is hij persoonlijk iets miner dan Veltman of Mazraoui op RB, maar dat is de back-up nou eenmaal altijd en dus per definitie. Als onderdeel van deze Ajax-selectie past hij er prima bij. Goede wedstrijd gister voor iemand die nooit speelt. Bij de 2-0 en 4-0 betrokken en inderdaad een paar foutjes gemaakt.
6 -5
geDaante
Iets minder dan Mazraoui? Je bedoelt een paar niveau’s, en hij is qua type sowieso niet geschikt.
2 -3
Nick
Wat je bij Barcelona zou zien? Messi die na 10 minuten bij de trainer staat om te vragen of Kristensen er in godsnaam vanaf gehaald kan worden.
1 -3
SoNick
Hij maakt doorgaans geen geweldige indruk. A-typische speler ook voor Ajax, maar soms zie je wel (aanvallende) potentie bij hem. Hoekig en vierkant, maar behoorlijke voorzet en kracht. Jongen is pas 21 jaar. Wordt geen topper, maar om hem met de grond tegelijk te maken is wel gemakkelijk.
3 -4
Ajaxadept
Een leuke en aardige speler maar niet voor het (huidige) niveau van Ajax. Techniek en handelingssnelheid komen zwaar tekort, betwijfel of dat is aan te leren!
3 -1
niquedegraaff
Komt al heel lang te kort. Doorselecteren. Passing is echt bedroevend.
5 -2
noppenkoning
Ja het niveau is ook heel erg hoog dit seizoen, dan val je al snel op als je 3-4 ballen van je voet laat ketsen.
4 -3
Nick
Als het daar bij was gebleven viel het nog mee.

Hij deed bijna alles verkeerd, ook zonder bal.
Rent op de meest domme momenten als een kip zonder kop naar voren, prima uitgelicht door Ronald de Boer gisteren.
5 -2